X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice,
    Ja nie tylko nie mam rzeczy popranych i poprasowanych, ale nawet nie wszystko mam kupione ;-)
    O pakowaniu nie wspomnę, bo to oczywiste w tych okolicznościach.
    Rzeczy do torby (poza ubrankowych) nie mam jeszcze w ogóle. Ciągle się zbieram, żeby kupić. Mąż już mnie konkretnie ponagla.

itania,
    U nas na zajęciach w SR zdecydowanie mówili, że pępka nie należy moczyć. I podawali to m.in. jako silny argument przeciwko wiaderkom do kąpania.

aniołkowa mamo,
    Z tym FB to chodzi nie tylko o pokazanie zdjęcia profilowego. Nie tylko dlatego część z nas ma konta fikcyjne.
    Niektóre osoby nie mogą lub nie chcą z jakichś względów ujawnić prawdziwego imienia i nazwiska. My się tutaj znamy i nie znamy. Każda z nas może się teoretycznie okazać kimś znajomym lub znajomą innego znajomego. I czasem z tego względu trzeba zachować anonimowość (powody mogą być różne, zawodowe, życiowe).

Ja - jak wiecie - wobec idei grupy na FB mam sporo wątpliwości (głównie obaw związanych z rozbiciem naszej grupy), ale jednocześnie to jest tak, że zakładam, że trafią tam tylko osoby stąd. I przyjmuję założenie, że Wam mogę pokazać zdjęcia dziecka, etc. tylko nie chcę tego robić tutaj, bo tu może zajrzeć każdy, także osoby spoza naszego grona.

A więc grupę na FB traktuję nie tak, że jest to miejsce, gdzie zweryfikujemy swoje tożsamości i dzięki poznaniu nazwisk będziemy się czuć bezpieczniej. Traktuję to trochę jak stworzenie prywatnego pokoju, aneksu do miejsca, które mamy tutaj. Gdyby tu była taka opcja, również by mi to odpowiadało. Dla mnie na FB każda dziewczyna może być pod fikcyjnym nazwiskiem, chodzi tylko o to, żeby zawartość widziały jedynie osoby stąd, ze ścisłej grupy. Tylko do nich trafią zaproszenia, więc tak powinno być.

No bo nawet jak wszystkie podamy tam prawdziwe nazwiska, to przed czym to kogo uchroni? Każda może wziąć cudze zdjęcie i zrobić z nim, co chce. To nie jest zabezpieczenie. Poczucie bezpieczeństwa działa tu raczej na innej zasadzie: po wielu miesiącach darzymy się po prostu większym zaufaniem i tworzymy inne miejsce, w którym nie będzie nas oglądał świat zewnętrzny.

Nie wiem, czy dobrze to wyjaśniłam. Mam nadzieję, że tak.

Venice, Taśka22, Milka1991, Wanda1986, Kjopa3, sallvie, sy__la lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    mi co tydzień od jakiegoś czasu przybiera po 1 kg tygodniowo... tragedia. już dzisiaj jestem 20 kg cięższa:( boje się co to będzie dalej... wszystkiego sobie odmawiam, a i tak tyje:( chyba taka moja uroda....

Justyna,
    Te Twoje 20 kg to chyba we włosy poszło!!

Venice, ilae, Justyna Sz, Milka1991, karolyn, Korcia, lis87, sunshine, sallvie lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• ilae Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurier był właśnie z paczuszką z Gemini. Normalnie jak coś dla małej przychodzi to czuję się jakby to do mnie mikołaj przychodził :D

Justyna Sz, aniołkowa mama, Niebieskaa, misKolorowy, sallvie, Omon lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się torebką do wózka, szyła się miesiąc ale uwazam ze warto bylo poczekać

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3963ad398309.jpg

Justyna Sz, mada87, karolyn, misKolorowy, mamaaniołków3, Korcia, lis87, Agga, sunshine, sallvie, Marsylia lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak i właśnie dla takich komentarzy kocham to forum... aż się śmieję do monitora:* humor poprawiony na cały dzień... aż dzisiaj zjem naleśniki z dżemem, bo chodzą za mną od miesiąca ( trudno niech idą w te włosy hehe):)

Milka1991, annak, misKolorowy, sunshine, Venice lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez dobijam do 12 kg na plusie,paskudna siódemka mnie prześladuje hahhahaa raz się pojawia raz znika :))))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Vero Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama niestety jest tylko niebieska ogolnie torba ladna tylko wolalabym zeby byla bezowa jak na zdjeciu a to taki szarawy odcien...

Venice ja nie spakowana i nie poprane za to polke dla malej urzadzilam taka na ksiazki hahah tak nie pokolei wiem :) ale mam jakiegos lenia

ilae nie martw sie teraz brzusio mi tez wystrzelilo waga tez wzrasta moj m twierdzi ze jak wraca z pracy to zawsze brzuch jest jakos wiekszy niz rano hahah a ja wlasnie zjadlam pieczone ziemniaczki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 13:47

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, śliczna torba :)

Justyna, w ogóle nie widać po Tobie tych kilogramów :)

pati87, Justyna Sz lubią tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak no właśnie każdy podchodzi do tego jak chce :) Ja, może pozornie czułabym się bezpieczniej wiedząc, że to prawdziwe profile dlatego prawdopodobnie ograniczę się do belly ale jak to kobieta w ciąży może zmienię zdanie :)

Właściwie nie potrzebuję tej grupy po to żeby oglądać zdjęcia choć czasem i ja wrzucę jakieś ciuszki czy coś. Potrzebuję jej dla rad, wsparcia, wygadania się itp. a to mam nadzieję, nadal tu będzie mimo tworzącej się na FB grupy :) Co do tego, że może się okazać, że jednak tutaj kogoś znasz to i tak Cię rozpozna na zdjęciu jeśli takowe wrzucisz, choć fakt, że podanie imienia i nazwiska bardziej zwiększa to prawdopodobieństwo, że ktoś się dowie, że jesteś w takiej i takiej grupie.

Vero, poszukaj jeszcze :) Może uda Ci się znaleźć jakąś bardziej "na name" np. U mnie jest wielki sklep z dziecięcymi rzeczami i jest tam pewłno toreb :) Może warto poszukać stacjonarnie? Wiem, że nie powinnaś się przemęczać ale znaleźć 1 sklep i tylko tam pojechać. Wtedy od razu będziesz widziałą kolorki i wykonanie na żywo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:04

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Magni Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pocieszenia Tłusty Czwartek przed nami ;)

ilae, Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa, misKolorowy, She Wolf, Justyna Sz, Agga, Kjopa3, Milka1991, sallvie, Jagah lubią tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    No tak, tak dobrze, że widział nerki ale tak jak MiśKolorowy napisała, lekarz ocenia też albo macicę i wargi albo penisa i jądra...
    Mój lekarz ma sprzęt bardzo słabej jakości i wszystko tam widział. To, że Ty nie widzisz to akurat mniej ważne :D Ja tam też mało co widzę. Dla mnie dzidzia wygląda na tym USG czasem jak kosmita.

Dzięki Justyna :)

Nie ma obowiązku oceniania narządów płciowych. Nie bierze się tego pod uwagę. To, że lekarz napisał w opisie to tylko jego dobra wola. Płeć określa się dopiero po urodzeniu. Ile jest przypadków, że się pomylili. Dużo.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• annak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ja juz tez dobijam do 12 kg na plusie,paskudna siódemka mnie prześladuje hahhahaa raz się pojawia raz znika :))))

Ania,
    U Ciebie z kolei kilosy na pewno poszły w to niebieskie futerko :-D

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf Jak tylko powiedział że widzi zarys warg sromowych to od tego momentu uważam że to córka ;-) , choć na te 100% mi nie powiedział o będzie Pani miała kolejną córkę :-P , tak jak już napisałam ze nam to obojętne czy to córka czy synek najważniejsze aby było zdrowe , a płeć nie ma dla nas znaczenia ;-) . Przy mojej trzeciej ciąży cały czas mi mówili że synek , sama widziałam przyrodzenie i co pojechałam rodzić i córka była taka mnie niespodzianka spotkała , więc dlatego co do stwierdzenia płci podchodzę z dystansem .

sallvie lubi tę wiadomość

• pati87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj doszło tez do mnie zamowienie minky: rożek, kocyk, ochraniacz do łozeczka, płaska poduszka, kostka sensoryczna, ochraniacz na pasy do fotelika lyb spacerowki, opaska pin up. Za całość z wysyłką tylko okolo 172zl zaplacilam. Wszystko ma taki sam material (ciezko bylo mi wybrac bo byl duxy wybor) dlatego wstawiam zdjecia tylko rozka.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/054386a9cdf3.jpg

mada87, lis87, Justyna Sz, sunshine, Kjopa3, Milka1991, sallvie, stowtotka lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• annak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni wrote:

Aaaa!!!
    O nie!
    Nie mówcie nawet!!
    To dla mnie najtrudniejszy dzień roku. Chyba będę musiała zrobić sobie ban na internety.
    Kocham pączki, ale mam alergię na drożdże piekarskie, więc nie mogę zjeść... A tak bym pochłonęła ciepłego, lukrowanego pączusia... :-|

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka, o widzisz.. to może miałam złe informacje. Sprawdzam zwykle przed wizytą w książce + na kilku stronach "co powinno się sprawdzić na danym etapie ciąży" i akurat było o tym, że rozwój narządów rodnych dziecka też należy ocenić ale może nie jest to najważniejsze i fakt, że wciąż zdarzają się pomyłki.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Annak no właśnie każdy podchodzi do tego jak chce :) Ja, może pozornie czułabym się bezpieczniej wiedząc, że to prawdziwe profile dlatego prawdopodobnie ograniczę się do belly ale jak to kobieta w ciąży może zmienię zdanie :)

Właściwie nie potrzebuję tej grupy po to żeby oglądać zdjęcia choć czasem i ja wrzucę jakieś ciuszki czy coś. Potrzebuję jej dla rad, wsparcia, wygadania się itp. a to mam nadzieję, nadal tu będzie mimo tworzącej się na FB grupy :) Co do tego, że może się okazać, że jednak tutaj kogoś znasz to i tak Cię rozpozna na zdjęciu jeśli takowe wrzucisz, choć fakt, że podanie imienia i nazwiska bardziej zwiększa to prawdopodobieństwo, że ktoś się dowie, że jesteś w takiej i takiej grupie.

Vero, poszukaj jeszcze :) Może uda Ci się znaleźć jakąś bardziej "na name" np. U mnie jest wielki sklep z dziecięcymi rzeczami i jest tam pewłno toreb :) Może warto poszukać stacjonarnie? Wiem, że nie powinnaś się przemęczać ale znaleźć 1 sklep i tylko tam pojechać.

Aniołkowa,
    Jasne! Każda z nas ma prawo mieć do tego swoje podejście. Różne mamy doświadczenia, różne granice prywatności.
    Ja, w każdym razie, nigdzie się stąd nie ruszam. Baza naszej bandy jest na Belly ;-)

A tam możemy mieć swój świat multimedialny dla chętnych :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:06

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• ilae Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tłusty czwartek będę robić oponki - annak alternatywa dla pączków. Dla mnie smak dzieciństwa :)
    http://www.ofeminin.pl/przepisy/oponki-z-serem-d56502.html
    Pyszne są na gorąca posypane cukrem pudrem, mniaaaaam.

Do tego planuję zrobić pączki, ale ciekawe co mi z tego wyjdzie :D ma któraś z Was sprawdzony przepis? Mogą to być też pączki z piekarnika albo widziałam też pączki z serków homogenizowanych. Nigdy nie robiłam ani zwykłych, ani tych 'innych'.

Chyba muszę coś zjeść, bo mi słabo się nagle zrobiło i zaczęły mi latać ręce jakby ze spadku cukru :O

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni wrote:
    Ja to tlusty czwartek mam ostatnio prawie codziennie od jakis 2tygodni. Bo mąż jak wraca z pracy to mi po drodze pączki kupuje bo ostatnio mam na nie ochotę :)

agadana lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Kordonku, ja kupiłam olej ze słodkich migdałów na gemini (zdziwiłam się, że nie bardzo ma zapach). Koleżanka polecała też olej lniany. Używała do kąpieli, kilka kropel zamiast czegoś do mycia. Po kąpieli już niczym nie smarowała. Jeśli chodzi o kokosowy to ja używałam u siebie na brzuch. W pierwszym momencie łądnie pachniał ale jak potem ten zapach zostawał na mojej piżamie/szlafroku/czymkolwiek to bardzo mnie drażnił i odniosłam go do kuchni :D

Na oleju z migdałów jest napisane, że jest polecany dla kobiet w ciąży jako środek przeciwdziałający oraz zmniejszający rozstępy. A także, ze jest delikatnym olejem więc może być stosowany nawet u dzieci.
    Ja jeszcze nie stosowałam bo zużywam jakieś oliwki czy inne balsamy co sobie stoją bezczynnie w łazience.

Ojej, myślałam już ze to że mną coś nie tak!! Okropny zapach zostawia na ciuchach. Aczkolwiek i tak go używam.

A cały czas za mną chodzi ta witamina A w migdałowy?! Ale chyba kiedyś pisalyscie że pochodzenia roślinnego jest ok?

aniołkowa mama, kahaśka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1626 1627 1628 1629 1630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ