X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Agga Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Czy któraś z Was jeszcze nie jest spakowana i nie ma popranych ubranek? Ja zwlekam jak mogę. Leń mnie taki ogarnął, że szok!.W ogóle nie chce mi się zabierać za tą torbę szpitalną.
    Pewnie cię pocieszę bo:
    Torba nie spakowana
    Pokój nie pomalowany
    Montaż mebli w sobotę ma być
    Ciuszki nie odnalezione jeszcze po starszej córce, nie poprane i nie wypracowane.

Wczoraj narobiłam gołąbków żeby zamrozić coś w razie braku czasu, a dzisiaj ponad 100 klusek śląskich :)
    Jutro piekę z siostra paczki :d już mi ślinka cieknie... lecę was dalej nadrabiać

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała o literki. Najlepsze ze styroduru. Taki lekki materiał podobny do styropianu tylko ma gładką fakturę 14chc9e.jpg i wiem kto takie robi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 15:50

sallvie lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA ja sama tez nie kupuję żeby mnie nie kusiło, ale mąż nadrabia. Wraca z pracy z 3 paczkami ciastek plus żelki plus jakieś cukierki krówkowe i orzechowe i chcąc nie chcąc zawsze znajdę się w pobliżu nich. No a teściowa kocha piec, więc co drugi dzień mam pod nosem pączki, ciasta itp. Żadne to wytłumaczenie dla mnie, ale ciężko się oprzeć :( Łatwiej przychodzi, kiedy po prostu nic człowiek w domu nie ma a nie kiedy chodzi kolo łakoci trzy dni :/

Chiny przyszły! ;D jedno z "próbnych" zamówień.

530292.jpg

misKolorowy, Jagah, Omon lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga kluski śląskie mrozisz surowe czy ugotowane? Pytam bo zawsze mroziłam surowe i wychodziły ok a ostatnio zrobiła mi się ciapa! :/

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku ale faworki wcale nie są trudne... przynajmniej z tego co pamiętam ale dawno nie piekłam.

Kordonku ja kupiłam olej ze słodkich migdałów na Gemini, 250 ml za 38,39zł. Może nie jest to super tanio (nie szukałąm gdzie indziej) ale tego się używa odrobinkę. Ja sobie dolewam innego olejku do kąpieli kilka kropel dosłownie. Moja skóra wygląda lepiej, ja zawsze byłam bardzo leniwa jeśli chodzi o balsamy a teraz nie jestem taka sucha :)
    Jesteś zadowolona z niechodków? Mieli inne wzory? Jeśli nie śmierdzą i są fajnie wykonane to proszę o linka :)

Ja nie wiem jak wyrobić się z praniem mając do dyspozycji pralkę przez 5 godzin w tygodniu... nie miałam gdzie tego składować i dopiero zaczęłam pranie. Na jutro tak naprawdę powinnam wrzucić 4 pralki (ta pralka jest wielka) ale nie znajdę tyle miejsca żeby to rozwiesić... grr... a z Polski do mnie wyruszą właśnie 2 paczki, 15 kg i 9 kg i w tym większości ciuchy... co ja najlepszego narobiłam... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 15:43

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama może masz rację, ja nauczona jestem lać wszystkiego "furę" a tu wystarczy kilka kropelek. Zobaczę jak się sprawdzi ten mniejszy.

niechodnki nie śmierdzą i wydają się całkiem porządne jak za cenę 10 zł :) Niestety innych wzorów nie ma

https://pl.aliexpress.com/item/1pair-spring-autumn-cotton-hemp-cartoon-animal-print-elastic-Newborn-baby-girls-boys-First-Walkers-soft/32681375237.html?spm=2114.13010608.0.0.Hx3oGo

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek mój mąż na szczęście całkowicie antysłodyczowy! oczywiście jak ja jak ma pod nosem ciasto domowej roboty to zje, ale tak to twardo na zakupach trzyma się listy i nie kupuje słodyczy, nie skuszą go w sklepie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 16:01

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, suczka moich rodzicow zawsze lizala po nogach mojego tate! Okropienstwo, nie mozna jej bylo zatrzymac.
    Moze Waszej suni smakuje Twoja skora :P
    Zazdroszcze prezentow ;)

Dziewczyny zobaczcie sobie ten olej migdalowy i inne na Biohemia Urody, Zrob Sobie Krem, albo w innym sklepie z polproduktami.

IGA.G lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój to kompletne przeciwieństwo.. zawsze jakieś ciasteczka, żelki, batoniki ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Justyna 8921 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.sz ja też mam wrażenie że prawie nic nie jem a na wadze ciągle więcej i więcej... nie wiem jak to się dzieje ale chyba mam za mało ruchu odkad przeszłam na zwolnienie. Ale u Ciebie to akurat nic nie widać, pięknie wyglądasz.

Ale jak to nie ma konieczności ocenienia narządów płciowych? Na polowkowych badaniach jest taka rubryka ocena narządów i tam jest wpisane że żeńskie i budowa prawidłowa. Mojej siostrze nie zdołali sprawdzic więc musiała badanie powtorzyc po tygodniu (reszta była sprawdzona). Mój lekarz też co wizytę sprawdza poprawność budowy.

Ja paczki i drożdżówki z serem zrobię z przepisu że strony mojewypieki: http://www.mojewypieki.com/post/paczki-przepis-i - wypróbowany przepis i wychodzą pyszne aczkolwiek będę się powstrzymywac przed nimi;)

Lis wydaje mi się że to była Muszynianka ale nie mam pewności

Aniołkowa mamo jak zaczęłam prać to myslalam ze nie skoncze więc współczuję Ci tych 5h na pralnie ale myślę że dasz radę:)) najgorzej z tym suszeniem w taka pogodę. Tzn ja nie mam suszarki więc muszę suszyć ręcznie:)

Tak w ogóle to mojego sześciolatka poslalam do szkoly w tym roku i byłam taka szczęśliwa - radzi sobie dobrze (również emocjonalnie), klas integracyjna jedynie 14 dzieci a tu teraz taka informacja że gimnazjum likwidują i do szkoly dojdzie prawie 300dzieci.. jak można takie maluchy laczyc z 15latkami, dla mnie nie do pomyślenia co to będzie...

aniołkowa mama, lis87 lubią tę wiadomość

bbs9wbc.png
    bkivns2.png

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni My mamy wspólną znajomą! ;D

Magni lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Agga kluski śląskie mrozisz surowe czy ugotowane? Pytam bo zawsze mroziłam surowe i wychodziły ok a ostatnio zrobiła mi się ciapa! :/
    Surowe mam nadzieję że będzie ok:)

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Agga Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Magni My mamy wspólną znajomą! ;D

Zaczyna się :D

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyprasowalam już falbanke do łóżeczka i ja już założyłam bo strasznie ciężko się ją prasowalo a potem nie będzie czasu na takie pierdy.

Przygotowałam rzeczy dla siebie do szpitala tzn bez ręcznika bo cholerka zostały same jasne więc muszę wyprać ręczniki zeby raczej jakiś kolorowy przygotować wiadomo dlaczego:)
    Wczoraj przygotowałam rzeczy dla małej na wyjście żeby mąż już miał przygotowane,prosiłam tylko żeby ich nie spakowal w siatkę z lewiatana albo biedry:)))

Coś mi się dziś brzuch spina,mała wogole strasznie szalała w nocy,więc wzięłam sovie nospe,znowu się twardnienie zbiega z jej ruchami intensywnym więc póki co się nie martwię,dziś jedziemy ma wykład szkoły rodzenia więc jeśli coś mnie będzie niepokoić to podejdę na IP w końcu w tym samym budynku więc nie będzie problemu ale oby nie było takiej konieczności:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, moze uda mi sie w koncu Was nadrobic, wlasnie poddalam sie z praca, w 32 tygodniu, nie dam rady dluzej.. doslownie z dnia na dzien robi sie coraz ciezej i samo chodzenie to wyzwanie juz :O

poki co podsylam zdjecia moich szkrabow (po lewej dziewczynka, po prawej chlopiec)

a220ffa7c5d47107med.jpg

a do Was kieruje pytanko, kiedy zaczelyscie organizowac przestrzen noworodkowi? mam na mysli rozlozenie lozeczka, poscielki itp. akcesoriow i przyborow :)

karolyn, IGA.G, pati87, Justyna Sz, Peg, Taśka22, sunshine, nutella_, misKolorowy, Milka1991, sallvie, stowtotka, mada87, Jagah, Yammi, ilae, vitae13, Marsylia, Omon lubią tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice, wysłałam linka do swojego konta na fb.

Ja dziś wymiękam, ogarnęłam temat prania ciuszków, segregowania, wywalania, zostało prasowanie, ale to nie dziś, bo padam na pysk. Ależ jestem z siebie dumna :)

mada87, Jagah lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik i tak długo pracowałaś :) u nas wszystko rozłożone - łóżeczko, wózek, materac odpakowany, wszystko stoi w nieużywanym pokoju wietrzy się. wszystko poprane i poprasowane, prześcieradło nałożę pewnie po powrocie ze szpitala, albo mąż to zrobi. tak samo przeniesie łóżeczko do sypialni jak mała się urodzi :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cukrzyca, więc nie czekam z utęsknieniem na tłusty czwartek. Ale wiecie co? Chyba zrobię test na pączki, bo pół roku nie jadłam swoich ukochanych ziemniaków, sądząc, że na pewno wybiją mi cukier. Potem poszłam do szpitala i tam po ziemniakach na obiad cukry były ładne. To teraz myślę, że zjem z dwa gryzy pączka i zmierzę cukier po godzinie i dwóch (pączki są tłuste i lubią wywalać cukier później). Kto wie, może mój organizm sobie radzi z pączkami i mogę? Nie mówię oczywiście o jedzeniu ich codziennie, ale może mogę sobie pozwolić na pół raz na dwa tygodnie, tak jak Prinsesse zebrę albo Knoppersa?

lis87 lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik gratuluję udanej wizyty :) Parka to moje marzenie! ;) Ja dopiero teraz zaczynam organizowanie przestrzeni dla syna ale jest to związane z remontem. Dopiero teraz mąż skończył ten pokój i składanie mebli, więc zaczęłam pranie :) To co ciężko złożyć, wykładam od razu np. pokrowiec na przewijak na gumce czy prześcieradło na gumce. Jakieś dekory typu literki, organizer czy proporczyk też powiesiłam od razu :) Pościeli do łóżeczka nie będę miała, więc wszelkie kocyki i śpiworki mam poprane w szafie :) Podziwiam, że dałaś radę pracować do 32tc.

Boże.. wcisnęłam się w moje spodnie ciążowe, w których nogi wyglądają już jak pościskane parówki, ale niestety leginsy i rajty mam w praniu. Myślałam, że dam radę w nich do końca przechodzić ale wychodzi teraz moje obżarstwo.. Pas ciążowy mam już dawno pod brzuchem bo i tak się zsuwa i podciągam tylko gacie.. olaboga.. byle do kwietnia ;)

mrik lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda moze cos sie odmienilo i mozesz ziemniaki? Ja jem od poczatku diety i cukier zawsze jest ok:) knopersa tez jem ;) po kotletach tez mam cukier ok. Moge duzo rzeczy jesc niedozwolonych. Czasem daja lepsze wyniki niz te dozwolone:) tylko na sniadania musze uwazac...i tu chleb probody 7 ziaren albo razowy z piekarni ale tu juz wtedy cukier czasem potrafi byc 115:) wiec blisko granicy.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ