X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ilae Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ten Hipp dla maluszka tak ładnie pachnie, że sama chyba będę się w nim kąpać ;D byle tylko mała chybaWiktoria nie miała żadnej alergii na niego :)

eforts lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts nie mam pojęcia jak jest z witaminą A w olejku migdałowym... ale jak ktoś coś wie to mam nadzieję, podpowie. Myślałam, że ten olejek jako naturalny jest raczej bezpieczny. No a zapach kokosowego ładny tylko jak sobie ze słoiczka powąchasz abo od razu po nałożeniu... :)

Ja też bardzo chętnie przytulę sprawdzony przepis na pączki!!! Zrobiłabym więcej mężowi do pracy co wytłumaczy współpracownikom co to jest tłusty czwartek. Tutaj dobrych nigdzie nie dostałam :( I chrusty/faworki, jakkolwiek to nazywacie u Was, koniecznie! Tylko tam się dodaje spirytus.. wiem, że odparowuje ale nie wiem czy się przemogę mimo wszystko.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Magni Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo, do faworków niewiele się daję, wystarczy łyżka, więc ta łyżka śladu nie zostawi po sobie, ale ponoć alternatywą dla spirytusu jest ocet, więc można tez tak spróbować.

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alternatywą dla spirytusu ponoć (info od babci :D) jest też sok z cytryny, ale nie wiem jak to się sprawdza :)
    Też chcę własnie zrobić pączki mężowi do pracy. Na śląsku to kreple :D

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tlusty Czwartek <3 <3 <3
    Juz wiem co bede zajadala w czwartek na SR!
    Zajecia beda trwaly 6 godz. i sie martwilam co tu do jedzenia zabrac. No i juz wiem :)
    Jak dobrze ze polski sklep mam blisko, a tam cieplutkie paczusie :)

Efforts, tak, wit A pochodzenia roslinnego jest ok :)

Ja jak sie smarowalam olejem kokosowym, to moja psina chodzila za mna i mnie ciagle lizala po nogach :P Musialam chcac nie chcac zrezygnowac.

IGA.G, ilae, aniołkowa mama, sunshine, eforts, Kjopa3 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizyte :) Michaś urósł wazy 2200, takze to bardzo dobra wiadomość :) mam więcej pic, ok 2-3litry wody dziennie plus jeść zupy bo wody sa ale mogłoby byc ich więcej. Nie podała ile tylko zasugerowała więcej płynów. Szyjka powoli sie rozpulchnia (przygotowuje sie juz powoli do porodu) ale szew ja utrzyma jakby miała sie zgładzić całkiem. Za dwa tygodnie dostaje skierowanie do szpitala na zdjęcie szwu, od razu mam nie iść tylko po skończonym 36tc. Tak wiec zaczyna robic sie gorąco :D

IGA.G, ilae, misKolorowy, karolyn, aniołkowa mama, She Wolf, Kjopa3, Milka1991, sallvie, stowtotka, Jagah lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Ja na tłusty czwartek będę robić oponki - annak alternatywa dla pączków. Dla mnie smak dzieciństwa :)
    http://www.ofeminin.pl/przepisy/oponki-z-serem-d56502.html
    Pyszne są na gorąca posypane cukrem pudrem, mniaaaaam.

:-O
    To kiedy można wpaść? :-D

IGA.G lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Ania,
    U Ciebie z kolei kilosy na pewno poszły w to niebieskie futerko :-D
    Ach tak oczywiście:))))
    Ciesze się na tłusty czwartek,zawsze w pracy robiliśmy tak ze tego dnia jedliśmy same paczki przez cały dzień,a że w czwartek w pracy od rana do wieczora to każde z nas w domu śniadania nie jadło,na obiad paczki na kolacje paczki i nic poza tym:))) wiec się zbierało po 7 na lebka a że moje możliwości są nieograniczone jeśli chodzi o słodkie to jie było problemu ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już nasze dzieciaczki powoli zaczynąją się szykować na spotkanie z nami :):)

ja nie moge czytać o pączkach, bo głodna od razu jestem!!! a nie jesm słodyczy ;p chyba zrobię ciasteczka owsiane na ksylitolu :) bo moja waga zaczyna mnie przerażać, czuje się jak wieloryb

She wolf mojej mamy sunia mnie liże zawsze, i tylko mnie i wszyscy się zastanawiają dlaczego. jakby mogła to by mnie lizała non stop ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    :-O
    To kiedy można wpaść? :-D

Hmm jutro wieczorem na ciepłe na świeżo, ewentualnie w czwartek ;D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z octeniseptem ostatnio mi koleżanka lekarka tłumaczyła że chodzi o to ze on jest na bazie wody i jego defacto powinno się osuszyć po użyciu z tych wszystkich zakamarków pod pępkiem bo ponoć ta woda zostaje i pod wpływem wilgoci zaczyna się paskudIc ranka a jak się powyciera po spryskaniu gazikiem i patyczki w zakamarkach to ładnie się goi:)

Korcia lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Magni Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tłusty czwartek mam wizytę i ważenie, więc chyba dopiero po południu rzucę się na pączki i inne dobra :D
    MI się waga zatrzymła w stosunku do poprzedniej wizyty, ale się pilnuję.. i ciężko mi. Póki co jakieś 10-11kg na plusie.

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A z octeniseptem ostatnio mi koleżanka lekarka tłumaczyła że chodzi o to ze on jest na bazie wody i jego defacto powinno się osuszyć po użyciu z tych wszystkich zakamarków pod pępkiem bo ponoć ta woda zostaje i pod wpływem wilgoci zaczyna się paskudIc ranka a jak się powyciera po spryskaniu gazikiem i patyczki w zakamarkach to ładnie się goi:)
    nam na SR tak mówili, że czy używamy octaniseptu czy gazików ze spirytusem (ogólnie nie namawiała na żadną opcję) mówiła, że później musimy to wysuszyć. tak samo po kąpieli, nie powinno się namaczać mocno, ale jak woda naleci to dobrze wysuszyć :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z cukrzyca ciazowa to sobie mogę :P bede chyba płakać i patrzec jak wszyscy jedzą. Ja uwielbiam faworki, ale takie babcine chrupiące nie jakieś drożdżowe i śmierdzące starym olejem :D niestety babć juz nie mam, mojej mamie sie nie chce wiec dawno nie jadłam takich domowych faworków (raz zrobiłyśmy z mama ale to kupa roboty). Lekarz dzisiaj na wizycie mowil, ze bardzo dobrze sie prowadzę jesli chodzi o cukrzyce, mocz ładnie, cukry ładnie (choć insulina do kolacji i na noc) ale Michaś grubasem nie jest wiec mooooooze na kilka lipnych faworków i kawę inkę sobie pozwolę :) o matko ale to bedzie celebracja :)
    Kiedyś nie doceniałem tego :P a teraz każde małe ciasteczko to bym jadła godzine żeby sie delektować :D

Dziewczyny kiedyś była tu rozmowa o małej ilości wód, nie pamietam czy Atat miała mniej, mówiłyśmy jaka wodę pic ale zapomniałam. Bardzo proszę o przypomnienie :)

Venice dziekuje za namiary, co prawda skończyłam juz temat wyprawki ale bardzo mi sie podoba ten kocyk-moze nie teraz ale myśle ze na pewno go kupie :D

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis ja chyba pączka jednego zjem z inką, ale będzie celebracja jak u Ciebie :)

i przyszła paczka niespodzianka dla małej :) chrzestny mężą wysłał z Anglii prezenty od rodziny - ubranka, pościel, kocyk, jakieś drobiazgi, i podgrzewacz do butelek :) i jakieś pudło ale nie chce dźwigać. jak mąż przyjedzie to wyciągnie i zobaczymy co to :)

Peg, aniołkowa mama, She Wolf, misKolorowy, Kjopa3, Milka1991, Jagah lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama ja tez kupiłam olejek migdałowy na gemini ale malutki 50 ml chyba za 7 zł :) No ale to do kąpieli wystarczyłoby mi chyba na parę razy ;D zastanawiam się jaki i skąd będzie najwydajniejszy ;) Jaki kupiłaś i za ile? :)

misKolorowy chyba tak było faktycznie ;) Przypomnij, też wzięłaś Roana?

Venice ja dopiero poprałam i maaaałymi, malutkimi krokami prasuję ;D Moja torba to na razie zbieranina różnych rzeczy, jak wszystko poprasuję to usiądę do niej od nowa :)

Kjopa ja mam w pamięci dziecko mojej szwagierki, z którym czasem zostawałam. Rany.. on nawet na podkurczonych nóżkach miał takie naprężone te śpiochy.. paluszki takie podkurczone.. no nie mogłabym. Już wolę żeby miał za duże choć tez nie wygląda to ładnie ;)

ilae może nie mam wrażenie, że brzuch urósł, ale za to mam wrażenie, że synek bardzo urósł. Brzuch mam tak napięty jakby miał strzelić za chwilę. Przewracam się na bok i czuję jak taka klucha w brzuchu przewraca się ze mną i zaraz ciągnie do łóżka ;D Przewracam się lekko na drugi bok i znowu czuję jak mnie taka klucha ciągnie do ziemi..

no ale co tu dużo mówić, w lesie moje postanowienie noworoczne o braku słodyczy :( ja mam tłusty czwartek od kilku tygodni, teściowa co chwile piecze pączki, wczoraj też, zjadłam chyba 5 (są pyszne! Sklepowych w ogóle nie jem bo mi nie smakują), ja dzisiaj upiekłam sernik z czekoladą bo nakupiłam twarogu i termin się kończy za 3 dni ;] no beznadzieja.. już mam 19kg+ :((

aaa.. faworki dla leniwych wychodzą fajne z ciasta francuskiego ;D Kupujecie ten gotowy arkusz ciasta w sklepie, kroicie na faworki i siup do oleju :) Pycha ;D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek ja daje rade bo nie kupuje słodyczy ;p ale jakby ktoś mi pod nos podstawił teraz pączka to bym zjadła, aż by mi się uszy trzęsły ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane musze sie pochwalić a co tam :-P , moja siostra będzie mieć synka :*:*:*:* no wreście jakiś chłopak w rodzinie :*:*:*: . Wszystko ładnie widziała jak na obrazku , mam nadzieję że nasza niespodzianka też tak ładnie wszystko pokaże :-D .

IGA.G, Milka1991, stowtotka lubią tę wiadomość

• karolyn Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku przybij 5 ;) ja z cukrzyca, wiec choc po glowie chodzi mi jeden maly paczek chyba jednak odpuszcze. Na pocieszenie za to zjem princesse zebre bo cukier mam po niej ok.
    Wczoraj pieklam pizze na spodzie z maki zytniej i byla calkiem smaczna:))) bulki tez. Widze jakies plusy cukrzycy ciazowej;) jemy duzo zdrowiej.

lis87 lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itania wrote:
    Agga, ja tez będę rodzic na Łubinowej - oczywiście, jesli nadal wszystko będzie ok. Tam rodziłam córkę w 2010, wspominam wszystko bardzo mile. Przerażają mnie szpitale, a tam się czułam jak w domu :)

Ja tan rodzilam w maju 2015 :) również bardzo miło wspominam ten czas :) co cię czeka? Sn czy cc?

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ