Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Eforts nie mam pojęcia jak jest z witaminą A w olejku migdałowym... ale jak ktoś coś wie to mam nadzieję, podpowie. Myślałam, że ten olejek jako naturalny jest raczej bezpieczny. No a zapach kokosowego ładny tylko jak sobie ze słoiczka powąchasz abo od razu po nałożeniu...
Ja też bardzo chętnie przytulę sprawdzony przepis na pączki!!! Zrobiłabym więcej mężowi do pracy co wytłumaczy współpracownikom co to jest tłusty czwartek. Tutaj dobrych nigdzie nie dostałamI chrusty/faworki, jakkolwiek to nazywacie u Was, koniecznie! Tylko tam się dodaje spirytus.. wiem, że odparowuje ale nie wiem czy się przemogę mimo wszystko.
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Tlusty Czwartek
Juz wiem co bede zajadala w czwartek na SR!
Zajecia beda trwaly 6 godz. i sie martwilam co tu do jedzenia zabrac. No i juz wiem
Jak dobrze ze polski sklep mam blisko, a tam cieplutkie paczusie
Efforts, tak, wit A pochodzenia roslinnego jest ok
Ja jak sie smarowalam olejem kokosowym, to moja psina chodzila za mna i mnie ciagle lizala po nogachMusialam chcac nie chcac zrezygnowac.
IGA.G, ilae, aniołkowa mama, sunshine, eforts, Kjopa3 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja dziś miałam wizyte
Michaś urósł wazy 2200, takze to bardzo dobra wiadomość
mam więcej pic, ok 2-3litry wody dziennie plus jeść zupy bo wody sa ale mogłoby byc ich więcej. Nie podała ile tylko zasugerowała więcej płynów. Szyjka powoli sie rozpulchnia (przygotowuje sie juz powoli do porodu) ale szew ja utrzyma jakby miała sie zgładzić całkiem. Za dwa tygodnie dostaje skierowanie do szpitala na zdjęcie szwu, od razu mam nie iść tylko po skończonym 36tc. Tak wiec zaczyna robic sie gorąco
IGA.G, ilae, misKolorowy, karolyn, aniołkowa mama, She Wolf, Kjopa3, Milka1991, sallvie, stowtotka, Jagah lubią tę wiadomość
-
ilae wrote:Ja na tłusty czwartek będę robić oponki - annak alternatywa dla pączków. Dla mnie smak dzieciństwa
http://www.ofeminin.pl/przepisy/oponki-z-serem-d56502.html
Pyszne są na gorąca posypane cukrem pudrem, mniaaaaam.
To kiedy można wpaść?IGA.G lubi tę wiadomość
-
annak wrote:Ania,
U Ciebie z kolei kilosy na pewno poszły w to niebieskie futerko
Ciesze się na tłusty czwartek,zawsze w pracy robiliśmy tak ze tego dnia jedliśmy same paczki przez cały dzień,a że w czwartek w pracy od rana do wieczora to każde z nas w domu śniadania nie jadło,na obiad paczki na kolacje paczki i nic poza tym:))) wiec się zbierało po 7 na lebka a że moje możliwości są nieograniczone jeśli chodzi o słodkie to jie było problemuMilka1991 lubi tę wiadomość
-
no już nasze dzieciaczki powoli zaczynąją się szykować na spotkanie z nami
ja nie moge czytać o pączkach, bo głodna od razu jestem!!! a nie jesm słodyczy ;p chyba zrobię ciasteczka owsiane na ksylitolubo moja waga zaczyna mnie przerażać, czuje się jak wieloryb
She wolf mojej mamy sunia mnie liże zawsze, i tylko mnie i wszyscy się zastanawiają dlaczego. jakby mogła to by mnie lizała non stop ;p -
A z octeniseptem ostatnio mi koleżanka lekarka tłumaczyła że chodzi o to ze on jest na bazie wody i jego defacto powinno się osuszyć po użyciu z tych wszystkich zakamarków pod pępkiem bo ponoć ta woda zostaje i pod wpływem wilgoci zaczyna się paskudIc ranka a jak się powyciera po spryskaniu gazikiem i patyczki w zakamarkach to ładnie się goi:)
Korcia lubi tę wiadomość
-
Ja w tłusty czwartek mam wizytę i ważenie, więc chyba dopiero po południu rzucę się na pączki i inne dobra
MI się waga zatrzymła w stosunku do poprzedniej wizyty, ale się pilnuję.. i ciężko mi. Póki co jakieś 10-11kg na plusie.Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
AniaStaraczka85 wrote:A z octeniseptem ostatnio mi koleżanka lekarka tłumaczyła że chodzi o to ze on jest na bazie wody i jego defacto powinno się osuszyć po użyciu z tych wszystkich zakamarków pod pępkiem bo ponoć ta woda zostaje i pod wpływem wilgoci zaczyna się paskudIc ranka a jak się powyciera po spryskaniu gazikiem i patyczki w zakamarkach to ładnie się goi:)
-
Ja z cukrzyca ciazowa to sobie mogę
bede chyba płakać i patrzec jak wszyscy jedzą. Ja uwielbiam faworki, ale takie babcine chrupiące nie jakieś drożdżowe i śmierdzące starym olejem
niestety babć juz nie mam, mojej mamie sie nie chce wiec dawno nie jadłam takich domowych faworków (raz zrobiłyśmy z mama ale to kupa roboty). Lekarz dzisiaj na wizycie mowil, ze bardzo dobrze sie prowadzę jesli chodzi o cukrzyce, mocz ładnie, cukry ładnie (choć insulina do kolacji i na noc) ale Michaś grubasem nie jest wiec mooooooze na kilka lipnych faworków i kawę inkę sobie pozwolę
o matko ale to bedzie celebracja
Kiedyś nie doceniałem tegoa teraz każde małe ciasteczko to bym jadła godzine żeby sie delektować
Dziewczyny kiedyś była tu rozmowa o małej ilości wód, nie pamietam czy Atat miała mniej, mówiłyśmy jaka wodę pic ale zapomniałam. Bardzo proszę o przypomnienie
Venice dziekuje za namiary, co prawda skończyłam juz temat wyprawki ale bardzo mi sie podoba ten kocyk-moze nie teraz ale myśle ze na pewno go kupie -
Lis ja chyba pączka jednego zjem z inką, ale będzie celebracja jak u Ciebie
i przyszła paczka niespodzianka dla małejchrzestny mężą wysłał z Anglii prezenty od rodziny - ubranka, pościel, kocyk, jakieś drobiazgi, i podgrzewacz do butelek
i jakieś pudło ale nie chce dźwigać. jak mąż przyjedzie to wyciągnie i zobaczymy co to
Peg, aniołkowa mama, She Wolf, misKolorowy, Kjopa3, Milka1991, Jagah lubią tę wiadomość
-
aniołkowa mama ja tez kupiłam olejek migdałowy na gemini ale malutki 50 ml chyba za 7 zł
No ale to do kąpieli wystarczyłoby mi chyba na parę razy
zastanawiam się jaki i skąd będzie najwydajniejszy
Jaki kupiłaś i za ile?
misKolorowy chyba tak było faktyczniePrzypomnij, też wzięłaś Roana?
Venice ja dopiero poprałam i maaaałymi, malutkimi krokami prasujęMoja torba to na razie zbieranina różnych rzeczy, jak wszystko poprasuję to usiądę do niej od nowa
Kjopa ja mam w pamięci dziecko mojej szwagierki, z którym czasem zostawałam. Rany.. on nawet na podkurczonych nóżkach miał takie naprężone te śpiochy.. paluszki takie podkurczone.. no nie mogłabym. Już wolę żeby miał za duże choć tez nie wygląda to ładnie
ilae może nie mam wrażenie, że brzuch urósł, ale za to mam wrażenie, że synek bardzo urósł. Brzuch mam tak napięty jakby miał strzelić za chwilę. Przewracam się na bok i czuję jak taka klucha w brzuchu przewraca się ze mną i zaraz ciągnie do łóżkaPrzewracam się lekko na drugi bok i znowu czuję jak mnie taka klucha ciągnie do ziemi..
no ale co tu dużo mówić, w lesie moje postanowienie noworoczne o braku słodyczyja mam tłusty czwartek od kilku tygodni, teściowa co chwile piecze pączki, wczoraj też, zjadłam chyba 5 (są pyszne! Sklepowych w ogóle nie jem bo mi nie smakują), ja dzisiaj upiekłam sernik z czekoladą bo nakupiłam twarogu i termin się kończy za 3 dni ;] no beznadzieja.. już mam 19kg+
(
aaa.. faworki dla leniwych wychodzą fajne z ciasta francuskiegoKupujecie ten gotowy arkusz ciasta w sklepie, kroicie na faworki i siup do oleju
Pycha
Najbliższa wizyta 15.03
-
nick nieaktualnyKochane musze sie pochwalić a co tam
, moja siostra będzie mieć synka :*:*:*:* no wreście jakiś chłopak w rodzinie :*:*:*: . Wszystko ładnie widziała jak na obrazku , mam nadzieję że nasza niespodzianka też tak ładnie wszystko pokaże
.
IGA.G, Milka1991, stowtotka lubią tę wiadomość
-
Lisku przybij 5
ja z cukrzyca, wiec choc po glowie chodzi mi jeden maly paczek chyba jednak odpuszcze. Na pocieszenie za to zjem princesse zebre bo cukier mam po niej ok.
Wczoraj pieklam pizze na spodzie z maki zytniej i byla calkiem smaczna:))) bulki tez. Widze jakies plusy cukrzycy ciazowej;) jemy duzo zdrowiej.
lis87 lubi tę wiadomość
-
itania wrote:Agga, ja tez będę rodzic na Łubinowej - oczywiście, jesli nadal wszystko będzie ok. Tam rodziłam córkę w 2010, wspominam wszystko bardzo mile. Przerażają mnie szpitale, a tam się czułam jak w domu
Ja tan rodzilam w maju 2015również bardzo miło wspominam ten czas
co cię czeka? Sn czy cc?