WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, daaawno nie pisałam, ale czytałam na bieżąco :)

U nas wszystko dobrze, Synuś w 31t0d ważył 1900 g, trochę się przeraziłam, że będzie duży i jak ja urodzę? Sama przed ciążą należałam do tych mniejszych...a teraz już + 15 kg. Nogi mam jak dwa kołki, grube..uda to samo, cellulit pełną parą...Męczę się szybko..Ciężko znaleźć odpowiednią pozycję do siedzenia.

Justyna- też mam takie upławy białe-ale u mnie nasilają się po wysiłku, spacerach.

Kad-ja wziełabym czarny, ew różowy. Beżowy dla mnie za smutny i łatwo będzie się brudził.

Czy któraś z Was używała na hemoroidy masci proktis m ?

Szczęśliwa Mamusia, karolyn, Milka1991, IGA.G, stowtotka lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad, jestem za bezowym lub czarnym, a sama mam babybjorn niebieski;)

Byłam u położnej i wzrost brzucha dalej jest niewielki, wiec w ciagu tygodnia-2tyg będę mieć wizytę w szpitalu. Ale ciśnienie ok, w moczu nic nie ma, serduszko wali, i położna mowi ze mała juz powoli ustawia sie do wyjścia bo główka juz solidnie siedzi tam gdzie ma siedzieć :)

Te ich pomiary brzucha... She wolf, słyszałam ze w Anglii tez mierzą brzuch, tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 10:41

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.Ja zostawiłam te najładniejsze i oryginalne rzeczy.

Aniołkowa ja się wybielacza boję.Jak synek był mały to na przedramieniu miał zmianę skórną,wyglądało trochę jak poparzenie.Byłam z nim u lekarza.Okazało wyprał materiał się że mój Pwyprał materił z chodzika w Vanishu i potem w proszku i dziecko mimo,że było ubrane to i tak dkura źle zareagowała.Ja myślałam,że wyjde z siebie bo powiedział po czasie o tym.

Kad sama nie wiem i czarny i beżowy bym brała pod uwagę.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Magni Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad, O ile nie przepadam za różem,to akurat ten różowy leżaczek mnie urzekł :) fajnie z tą szarością współgra. Czarny też super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 10:38

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Stowtotka, tak zarządziła lekarka, która jest odpowiedzialna za leczenie. Acard biorę do 36 tygodnia, a clexane do 38. Moj ginekolog wrocławski twierdzi, ze mogłam wszystko odstawić po 1 trymestrze, bo u mnie prawdopodobnie były problemy z implantacją zarodka itd. Te leki biorę profilaktycznie, nie mam zespołu antyfosfolipidowego ani żadnych mutacji, oprócz pai-1 (ale kilku lekarzy, w tym genetyk, nie uważa, ze ta mutacja ma jakies większe znaczenie w przypadku poronien).

A propos.. do 36 tygodnia to znaczy do początku tego tygodnia czy do konca? Chyba musze skrobnąć maila do lekarza.

Do 36 tygodnia oznacza to, do skończonego 36. Czyli do momentu gdy masz 36+0 :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dziewczyny dzieki za tyle odpowiedzi! :)) wiecie co chyba wezmę czarny, bo właśnie ktos wstawił na eBaya w moim mieście i bede mogła na żywo oglądnac i zdecydować czy jest w dobrym stanie. Beżowy jest ładny, ale juz sobie wyobrażam jak bede córkę karmić na nim spaghetti :D

Cieszę sie, ze w większości Wam sie czarny tez podoba, wiec biorę i juz :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wybor, Kad.
    Koniczynko, dziekuje bardzo za odpowiedz!

koniczynkaa lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od rana miałam takie ambitne plany, a właśnie spędziłąm prawie 3 godziny czytając co naskrobałyście od wczoraj. Po kilku dniach nieobecnoście nie wyobrażam sobie nadrobienia :)

Co do fb, szczerze wolałabym się nie ujawniać, zresztą ja w większości czytam udzielam się raczej mało więc też mogłybyście mnie tam nie chcieć. Jednak jeśli to forum umrze śmiercią naturalną i wszystkie pójdziecie tam to jesli mnie przygarniecie dołączę do Was.

Ach jutro ten słynny czwartek, w którym można jeść, jeść i jeść bez wyrzutów sumienia!!!:D
    Ma ktoś może jakiś sprawdzony przepis na chrust? chciałabym zrobić ale pamiętam, że jak robiłam rok temu to nie wyszedł chrupiący. Później mi sugerowali w domu, że za mało rozwałkowałam ale sama już nie wiem. Tak czy inaczej chętnie przygarnę każdy przepis :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad mi się też czarny bujaczek podoba. Na bioderka idzie się z dzieckiem jak ma skończone 6 tygodni. Trzeba mieć skierowanie od pediatry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 11:03

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad to teraz masz w nagrodę za wytrwałość sugestie od nas wszystkich :D
    Uważam jak aniołkowa, że różowy jest uroczy i jeśli nie planujesz kolejnego dzidka to ja bym go wzięła, natomiast jeśli chcesz go jeszcze wykorzystać w przyszłości to zdecydowanie uniwersalny beżowy ;)
    no ale jak czerń za Tobą najbardziej przemawia to się nie wahaj

Niebieska no szok z tym twoimi pomiarami brzucha, ja też w porównaniu z resztą dziewczyn mam bardzo mały brzuch i mój gin nigdy nie zwracał na to uwagi. jeśli dzidź rośnie jak trzeba to w czym problem. Tylko się cieszyć ;)

Właśnie już jutro tłusty czwartek !!! :D którą cukiernię by tu zaatakować ? :D
    picgifs-donuts-1457460.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 11:08

Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa, Omon lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Widizałyście może na żywo wózek BEBETTO LUCA, spodobało mi się w nim to, że da się gondole złożyć na płasko co w przypadku wyjazdu na wakacje było by bardzo przydatne jednak nigdy go nie moge znaleźć na żywo, a bez tego ciężko jest kupić.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę do Was świeżutko po wizycie :) Synek rośnie jak szalony 2,5 kg ale wymiarami też nadrabia bo wychodzi na 36tc. Nóżki długie, ciort wie po kim ;) Szyjka miękka ale ładnie zamknięta i długa na 3,5 cm czyli ok, choć jednak od ostatniej wizyty krótsza o 0,5 cm. Miałam pobrany wymaz na GBS zarówno z pochwy jak i z odbytu.

Pytałam o balonik ale moja gin chyba nawet za bardzo nie wie co to ;] ogólnie przyjęła "bezpieczna" pozycję czyli ani nie zniechęcała ani nie zalecała twierdząc przy tym, że nie wiadomo co będzie po porodzie jak się tak porozciągam bo wiele kobiet jednak chce być ciasne ;] Mnie się wydaje, że to wszystko jest na tyle elastyczne, że jednak bez ćwiczeń, wróci do normy.. ale to tylko moje "wydaje mi się". Także dalej nic nie wiem ;D

Ogólnie mówi, żebym się tym nie martwiła i najmniej "elastyczne" są z reguły kobiety o bardzo jasnej karnacji, ale współpracując z położną nacięcie nie będzie nic boleć ;] W ogóle mnie to nie przekonuje ;P

Pokazywała nam brzuszek synka jak się ruszał, mówi, że to przepona pracuje, dzidziuś ćwiczy oddychanie i taki widok dla lekarza zawsze raduje jego serce bo to znaczy, że dziecko się bardzo dobrze rozwija i jest mu bardzo dobrze ;) Czyli ogólnie żyje w dobrostanie ;D

Tak poza tym każdy załamuje ręce jak mnie widzi ;P Wczoraj endokrynolog pytała, który to już tc, mówię 34 a ona po namyśle "noo... to już w sumie widać" ;] roześmiałam się, ale był to śmiech przez łzy hehe.. Dzisiaj wchodzę do ginekolog i zanim stanęłam na wagę ta mówi do mnie, że ładnie się zaokrągliłam, ale to dobrze. A za chwilę patrzy w książeczkę i mówi "ojej, to dopiero 34tc?" no masakra ;D :D Chyba myślałam, że już rodzę bo pytała czy nic się jeszcze nie dzieje ;] No ale mówi, żeby się absolutnie nie odchudzać, bo czasem jak się kobieta od każdego nasłucha to różne myśli przychodzą do głowy. Ogólnie to ja już daję za wygraną.. 10 kilo w tą czy w tą.. mam w nosie, zamierzam jutro zjeść górę pączków ;D Liczę na to, że przy dziecku nawet nie będę miała czasu myśleć o jedzeniu a i do teściowej będę miała jedno piętro dalej, czyli nie będą kusić mnie jej smakołyki :) Reasumując, mam już dość i chcę rodzić ;P Następna wizyta za 3 tyg czyli "w terminie porodu" bo to będzie 38tc :)

AniaStaraczka gdzie kupowałaś falbankę? Chciałam kupić w ikei bo tania, ale zanim się wybierzemy to pewnie urodzę ;) Na necie niektóre wyglądają fajnie a inne takie szmaty :/ Masz coś sprawdzonego?

Już w dwóch aptekach pytałam o wit.D z kwasami DHA bodajże "omegamed baby" ale nie mają. Nie chcę składać zamówienia w gemini na jedna rzecz, więc kupiłam co było. Pani mi dała "Bioaron D", ktoś ma? Jakaś podejrzanie tania.. Czy konieczna jesy suplementacja dziecka kwasami? Mam dokupić dla niego jakieś czy karmiąc piersią wystarczy, że ja będę łykać?

IGA mnie już jest koszmarnie ciężko.. W nocy ułożyć się ciężko, choć na szczęście przesypiam. Rano nogi spuchnięte a w ciągu dnia byle trochę postoję i już wszystko boli.. Wczoraj od rana na nogach bo najpierw robiłam obiad w kuchni, później wzięłam się za robienie sernika, później mycie wszystkich garów, później lekarz, później prasowanie i chodziłam pod wieczór tak jakby mnie z krzyża ściągnęli. Ledwo się umyłam..

Taśka ja szybko ściągnęłam pierścionki, bo po nocy zaczęły mnie cisnąć i rano już nie dało się ich ściągnąć. W południe niby ok, ale siedzę większość w domu, więc a to jakieś ciasto urabiam a to coś tam i wygodniej mi było bez. Moja obrączka jest dopasowana na maksa bo już zaręczynowy musiałam zmniejszać, więc nie ma mowy by weszła na odrobinę większy palec ;]

Odnośnie pieluch, mnie muślin jakoś nie powalił. Wyprałam, wyprasowałam.. może są odrobinę przyjemniejsze niż były ale w dalszym ciągu to taka ściera dla mnie. Cieszę się, że kupiłam dużo bambusów bo w ogóle mi pieluszek nie przypominają, bardziej jakąś milutką apaszkę.

Kjopa żebyś wiedziała.. u nas czasem obiadu nie ma z czego ugotować ale koszyk pełen słodyczy i pierdół bo tak robi zakupy mój mąż ;] Ty czaruj i zastanawiaj się co zrobić z tego co masz w lodówce a on tylko o łakociach myśli ;D

aniołkowa mama przy chustach może ważny jest ten splot skośno krzyżowy aby go nie zniszczyć w praniu? A temp. to chyba podana taka maksymalna dopuszczalna. Ja pieluchy prałam w 40 stopniach razem z kocykami i innymi akcesoriami mimo, że metka też podaje 60. Dajcie spokój jakby tak każda rzecz prać osobno ;) a niższa temp. przedłuża żywotność pieluszek i z tego co czytałam to pieluchy wystarczy prać w 30/40 stopniach :) Świetny dialog z mężem ;D

Ja wyprałam matę ochronną z motherhood ale chyba tez dopuszczalne było tylko pranie ręczne (za późno się zorientowałam). Niby nic się z nią nie stało, ale jest tak pognieciona przez wirowanie, że nie idzie jej rozprasować ;/ Nawet specjalnie moczyłam ją jeszcze raz i suszyłam na mokro ale nic z tego.. No trudno.. dobrze, że daje się ją pod prześcieradło :)

Ja mam dzisiaj własnie zajęcia z chustonoszenia. Cieszę się bo te zajęcia opuściłam i bardzo mi zależało aby zdążyć je zaliczyć :) Może dowiem się dziś czegoś ciekawego. Najbardziej mi zależy by dostać kontakt do jakiejś osoby, do której będę mogła po porodzie zadzwonić mi umówić się na warsztaty bo przegrzebałam internet i bardzo ciężko o doradcę w moich okolicach :/ Do jednej pisałam ale zero odpowiedzi a jak mam dzwonić to już wolę po porodzie, kiedy będę mogła się od razu umówić. Chyba do tego czasu wstrzymam się z zakupem chusty i dopiero po warsztatach kupię. Na pewno chcę bawełnianą ale nie wiem czy na 4,2m czy na 4,6m a taki doradca pewnie ma różne długości i po "przymiarce" powie nam co i jak dla nas.

Metki usunęłam chyba na razie tylko 3 takie długie i szorstkie/papierowe. Te milutkie zostawiam bo łatwiej mi posegregować ubranka a obcinać będę jak będę widzieć, że drażnią Małego.

Justyna Sz ja wczoraj gotowałam krupnik i napisałam sms do męża, żeby kupił kaszę i kupił ale gryczaną ;] Na szczęście miałam jeszcze jeden woreczek jęczmiennej.

Mnie nic nie kłuje a magnezu w ogóle nie biorę i już mnie ten brak symptomów zaczyna martwić.. Byłabym spokojniejsza mając jakieś sporadyczne skurcze a tak.. Będe chyab wiecznie w ciąży..

ja mam malutko wydzieliny ale jest bardziej wodnista tak, że potrafi przez bieliznę zabrudzić spodnie w kroku.

Kad zależy jak masz urządzone mieszkanko czy w jasnych czy w ciemnych kolorach. Ja bym chyba wzięła czarny, ewentualnie beżowy bo jeden pokój mamy szaro-biały a drugi beżowy ;D czarny chyba najbardziej uniwersalny, łatwiej będzie Ci go sprzedać gdybyś chciała a i dla dziecka bardziej kontrastowy :)

Chrustu nigdy nie robiłam i tez miałam zamiar spróbować ale jak przeczytałam ile roboty z tym ciastem to mi się odechciało ;) Kupiłam ciasto francuskie i z niego zrobię takie oszukane faworki :) I tak mam w planach na dzisiaj bułeczki drożdżowe z serem, więc ani myślę jutro trzeci dzień stać w kuchni pół dnia.. A czeka mnie jeszcze tyle prasowania :/ rozkładam je sobie na po trochu każdego dnia..

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, karolyn, Justyna Sz, sunshine, Reni1982, sallvie, Venice, Kjopa3, Peg, misKolorowy, Taśka22, lis87, stowtotka, Omon lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny my po nieprzepsanej nocy wiec spalam od 5 gdzies do 9 :)

Strasznie rwala mnie noga w nocy i ogolnie caly prawy bok nie wiem co to moze byc, do tego prawa dlon lekko spuchla ale juz lepiej, woda zeszla wszystko ok no nic porozmawiam z lekarzem na wizycie w piatek. Do tego mala skopala mnie strasznie :)
    Ja wczoraj wypralam pierwsze ciuszki wiec moge zaczac prasowac :) metki jednak zostawie usune tylko te super dlugie i jakby papierowe.
    Torbe zostawiam nie znalazlam zadnej, ktora by mi odpowiadala wielkoscia ( kolor jakos przezyje ).

Aniolkowa nie mam pojecia poodbno ma jakis jeden skladnik, woda jak woda z tym ze smakowa ja tez nie jestem fanka ale sprobuje u mnie w szpitalu tez mowili ze pomaga ale ile w tym prawdy.
    Milka staram sie jak moge :)
    Sunshine spokojnie !
    Kad ja tez kupuje baby bjron i wybralam bezowy :) pasuje do naszego wnetrza ale tez wesoly, ale czarny tez lubie

Dziewczyny powodzenia na wizytach !

Kordonku jesli masz mozliowsc daj sobie uszyc falbanke u krawcowej ja tak zrobilam bo nie lubie tych szmatek teraz mam z takiego dzinego materialu ale grubego w kolorze zlamanej bieli jak lozeczko :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka ja mam wozek bebetto luca

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamusie kupować takie jednorazowe podkłady na przewijak dla małej ? czy aż tak bardzo się nie brudzi i wystarczy podkładać pieluszkę. Jak robiłyście?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, tak, tu ten mierza brzuch. Dla mnie to jakies czary mary. W 31tc mialam brzuch w normie, a za tydzien wiekszy o 3 tyg. Tzn on prawie nie urosl, tylko kazda polozna czy lekarka inaczej mierzy. No ale dzieki temu wyslali mnie na usg, wiec nie marudzilam ;)
    Pytalas o tyg ciazy. Lekarz mowiac 36tc ma na mysli skonczony tydzien :)
    Ja tez mam odstawic Acard w 36 :/

Kad, ja glosuje na bezowy bujak :)

Ja mam duzo ciuszkow po bratanicy i czesc z nich byla wczesniej uzywana, ale niewiele bylo z plamami. Powiem szczerze, ze te z plamami od razu wywalilam. Boje sie odplamiaczy, bo tego sie do konca nie wypluka.

No i znowu o paczkach mowa! Nie lubie Was kusicielki!
    Musze wytrzymac z paczkowa uczta do jutra!

Niebieskaa lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)
    mój mąż dzisiaj o 5:30 jak co dzień wstaje do pracy i na dzień dobry mówi do mnie mega zaspanej-
    mąż: kochanie ja chyba nie jestem przygotowany na ten poród, na weekend jeszcze raz musisz mi wszystko powiedzieć, co gdzie leży, jaka torba jedzie do szpitala, co w niej jest, co mam mówić lekarzom, czego pilnować w szpitalu... i tak cały 10 minutowy monolog :)
    ja: ok
    mąż: chyba przed weekendem nie urodzić co?
    ja: chyba nie
    mąż: dobra wstawaj wszystko mów od początku zadzwonię do szefa, że dzisiaj się spóźnię

i tak poranek spędziłam w piżamie na podłodze pakując jeszcze raz torbę do szpitala i tłumacząc wszystko :)

apropos magnezu, no spy czy wam lekarze zalecili powoli odstawiać w 36 tc?

ja też podczytuje marcówki i już nie mogę doczekać się naszych pierwszych dzieciaczków! już odliczam dni do 38tc ;p jeszcze dwa i pół tygodnia!

Justyna sz ja mam białe upławy i to w dużej ilości, dr powiedział, że wszystko ok. a za przeproszeniem, rano to cieknie tyle, że muszę zmieniać bieliznę bo wkładka nie daje rady. ale tylko rano mam potop

Kad ja bym wzięła beżowy :)

Milka ja wzięłam dwa opakowania podkładów w Rossmanie, zobaczymy jak się sprawdzą :) będę brała np jak bedę szła do kogoś :) choć mam i taką ceratkę

Kordonek ja mam wizytę w 37 tc :) już za niecałe dwa tyg!

ja właśnie siedzę i zamówiłam sobie dwie sukienki na lato :):):) takie rozpinane na biuście co by karmić było łatwiej ;p już nie mogę doczekać się normalnych spodni, sukienek, szortów ehh ja juz nie mam w czym chodzić taki wielorybek jestem

Milka1991, misKolorowy, lis87, Agga, Omon lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ja wszystkie gadżety do łóżeczku zamówiłam na stronie poscieldladzieci.pl tam skompletowalam wszystko ( falbanka,rożki,organizer na łóżeczko i ochraniacz) w kolorze popiel w białe grochy:)polecam

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Venice Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja nie używałam tych podkładów. Ścieliłam tetrę i to też nie zawsze. Generalnie z dziewczynkami chyba jest łatwiej zmienić pieluchę. Ja przynajmniej żadnej wpadki nie pamiętam.

Kad z tych kolorów wybrałabym beżowy. Później napewno łatwiej będzie sprzedać. A jak chcesz ciemny to może granat znajdziesz?

Jeśli chodzi o obrączkę to mi zaczęła lecieć z palca i narazie nie noszę, bo już parę razy wylądowała na ziemi przez przypadek. U mnie efekt odwrotny. Ale też nie puchnę w ciąży, w pierwszej ciąży też nie miałam z tym problemu.

Wow dziewczyny 35 tydzień! Ja jutro zaczynam i obleciał mnie strach. Zwłaszcza, że mój lekarz powiedział, że termin cc ustalimy w 38 tygodniu! a ja w pierwszej ciąży miałam termin ustalony na 38 tydzień na sobotę, a w piątek wieczorem zaczęły mi się skurcze i jak już dotarłam do szpitala to okazało się, że rodzę :) Boję się, że tym razem może być podobnie, albo nawet wcześniej. Zwłaszcza, że dzisaiaj w nocy nieźle się wystraszyłam. O 3 obudził mnie bardzo silny skurcz, trzymał ok 30- 40 sekund, ale taki że aż promieniował do pleców, nie byłam w stanie się ruszyć. Na szczęście był tylko jeden i zaraz znowu zasnęłam.

Czy któraś z Was miała robione KTG? Wychodzą Wam jakieś skurcze na zapisie? Ja miałam tydzień temu i były takie do 25 % a w poniedziałek miałam powtórzyć i w ciągu 30 minut wyszło mi 8 skurczy w tym 3 ok 50 %.

Pytałam wczoraj o pranie i pakowanie, a jak Wam sterylizacja butelek, smoczków itp idzie? Już zrobione?

Milka1991 lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice ja nie miałam ktg. co do prania, prasowania - już praktycznie wszystko zrobione. została mi jedna pralka ale to większy rozmiar, więc powoli poprasuje. butelek i smoczków nie wyparzałam, wczoraj dostałam podgrzewacz i tam jest funkcja sterylizacji, pewnie niebawem się za to wezmę :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ