X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • zofiiia Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) hehe u mnie dzisiaj wieczorem też ogórkowa.

Teklaa lubi tę wiadomość

atdc3e5ez7svjy5i.png
    km5scwa14pwrlpw1.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dziewczyny ile wy tego produkujecie, my byliśmy nad morzem pogoda tragiczna, zaliczyłam ostatnio gina, wszystko ok dzidziuś 9,7mm serduszko biło 150/min, teraz siedzę na L4 i walczę z mdłościami :(

Milka1991, Donia12, Teklaa, Antonelka, Agga, slodka100 lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla super waga.
    Ja kupe lat wazylam 49-50kg. Teraz po od zimy sie spaslam ma 52-53 kg. A przy moim 164cm te 2 3kg robią różnice.
    Moim marzeniem jest po ciąży do 50kg wrocic :)
    No bo pomarzyc zawsze sobie mozna :)
    Niby u mnie w rodzinie wszyscy szczupli
    A ja slodyczy nie jem bo nie lubie. Wiec moze nie bedzie ciezko. No zalezy ile jeszcze przytyje?
    Ale najwazniejsze jest dziecko aby bylo zdrowe i żyło na ziemi. A sobą w pozniejszym czasie sie zajme.
    Moj mnie straszy ze pewnie do wagi sprzed ciazy nie wroce.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 22:28

• Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga - gratuluję!
    Moja mama o ciąży bliźniaczej dowiedziała się dopiero na.prenatalnych w 14tc, a było to 10 lat temu wiec nie jakaś prehistoria :)

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało dopisuje sie do listy
    4t+4 dni
    Dzie beta potwierdzająca :)

IGA.G, Camille87, niania.ogg, Antonelka, Milka1991, Teklaa, Donia12, pati87, Gosia1989, nutella_, slodka100, Ainade lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście pewne tego żelaza w ciąży? Badalyscie żelazo i ferrytyne?
    Ja unikam jak ognia. Świetny jest sok z burska, barszcz czerwony, natka pietruszki z woda i cytryna.
    Super poprawia morfologię!

Milka1991 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.strefakobiety.pl/drukowanie?contentType=article&contentId=4896 Kordonku, tam słabo widać o co halo, ale jak na grudniowkach dziewczyny wrzucały zdjęcia usg z prenatalnych to było widać różnice miedzy chłopcami a dziewczynkami. nie mogę teraz znaleźć nic lepszego, ale jak znajdę to wkleję.

Milka,Kordonek ma racje z tym żelazem. ja zaczynałam ciąże z idealnymi wynikami i parametry najpierw spadały powoli, lekarz nie reagował, a w drugim trymestrze tak poleciały na łeb na szyje, ze chociaż cudowałam to hemoglobina nie przekroczyła mi już 9 do porodu. trzeba mieć zapasy. znieczulenia zewnatrzoponowego nie dostanie się jak się ma mało płytek krwi. ciężko dojść do siebie po porodzie jak jest anemia.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Jesteście pewne tego żelaza w ciąży? Badalyscie żelazo i ferrytyne?
    Ja unikam jak ognia. Świetny jest sok z burska, barszcz czerwony, natka pietruszki z woda i cytryna.
    Super poprawia morfologię!
    ja tego nie potwierdzam, cały ten komplet plus sok z pokrzywy i leki na receptę i bez, i nic. żelazo dostawałam i od gina i w szpitalu większą część ciąży. żałuję tylko, ze za późno zaczęłam je brać. po ciąży tez zresztą potrzebowałam dużo czasu, by wyniki się unormowały, a moja córa ma brać cały pierwszy rok minimum, ale ona wcześniak.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania dzięki :* pogadam o tym z ginem

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    ja tego nie potwierdzam, cały ten komplet plus sok z pokrzywy i leki na receptę i bez, i nic. żelazo dostawałam i od gina i w szpitalu większą część ciąży. żałuję tylko, ze za późno zaczęłam je brać. po ciąży tez zresztą potrzebowałam dużo czasu, by wyniki się unormowały, a moja córa ma brać cały pierwszy rok minimum, ale ona wcześniak.

Żelazo mierzone? Ja mam dużo ponad normę a to nie przeklada sie na czerwone krwinki.
    Właczam wiec regularnie buraki i natkę do diety, codziennie i pomaga.
    Żelazo w nadmiarze bardzo szkodzi, lepiej sprawdzic.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Żelazo mierzone? Ja mam dużo ponad normę a to nie przeklada sie na czerwone krwinki.
    Właczam wiec regularnie buraki i natkę do diety, codziennie i pomaga.
    Żelazo w nadmiarze bardzo szkodzi, lepiej sprawdzic.
    Ale wynik żelaza pokazuje tylko ile się przyjęło żelaza czy to w suplementach czy to w jedzeniu, bez znaczenia, w ostatnim czasie. Więc dzisiaj mogę mieć ogromny, a za kilka dni bardzo niski, bo się będę żelaza wystrzegac. Jesteś pewna, że nie chodzi ci o ferrytyne? Ewentualnie? Bo nigdy wcześniej nie spotkałam się ani że strony lekarza ani nigdzie indziej z podobnym poglądem. I czy w takim razie nadmiar żelaza z diety jest jakoś inaczej traktowany przez organizm niż nadmiar z suplementów? Nie, nie sprawdzalam stricte żelaza, groziła mi transfuzja po porodzie, więc nie przyszło mi do głowy, że mogę mieć nadmiar ;)
    A może ty masz jakiś problem z wchłanianiem żelaza? Wiem, że jest takie badanie krzywa zelazowa, ale to tylko z nazwy znam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:56

• atat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są trzy parametry - żelazo, ferrytyna i TIBC.
    Ale jeśli miałaś anemię to jest to spadek czerwonych krwinek a to nie jest skorelowane z w 100 % z żelazem. W swoim czasie mocno "zaprzyjaźniłam się" z hematologiem z wielu krwistych powodów.
    Samo podawanie żelaza często więcej szkodzi. Dlatego ważna jest stała dieta.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie po wypoczynku w gorach;) pogoda nawet dopisala, urodziny udane, niespodziankowe, wspaniale <3

witam nowe przyszle mamusie i serdecznie gratuluje! nie wiem czy uda mi sie nadrobic ostatnie dni, bo bylam poza zasiegiem ;)

widze temat zelaza- jest bardzo wazne, bo dziecie od nas czerpie. u mnie w poprzedniej ciazy nie moglam patrzec na mieso wiec morfologia i zelazo lecialy sobie stopniowo- mimo brania zelaza i starszej ciazy coraz bardziej- skonczylo sie na zastrzykach, zeby tez dziecie nie mialo anemii i ja. siniaki niestety po tych zastrzykach na jednym posladku mam do tej pory :(

lece spac, dobranoc!

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat, dzięki za cynk, poczytam o tym. Na pewno zdrowiej jest przyswajać żelazo w diecie niż w suplementach. Obawiam się jednak, że u mnie to będzie na nic, bo akurat wpływ diety na moją hemoglobine i ferrytyne w ciąży uważam za żaden, tak mi skoczyło zapotrzebowanie. No i że względu na córeczkę poczytam, bo mi i neonatolodzy i pediatrzy kazali jej żelazo podawać, a morfologię kontrolne robimy stosunkowo rzadko, zawsze było mówione, że to są dla niej zapasy, że to "się jej należy" i że to na pewno nie zaszkodzi. Bardzo podobne doświadczenia mam jako hashimotka, bo my jesteśmy bardzo narażone na anemię chorób przewlekłych i szwankuje nam wtedy konwersja ft4 w ft3. I bardzo ważny jest dla nas wysoki poziom ferrytyny, a taki sobie odbudować natka to ciężko.Szkoda, że nie piszesz konkretniej co złego mogłoby zrobić żelazo w tabletkach, ale poszukam.

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kolejny dzień przed nami. Ja dzisiaj ledwo żyje, bo nie mogłam spać od 1 do 3. I jeszcze belly nie działo i nie było co czytać ;) Posprzątałam kuchnię, wstawiłam zmywarkę, pokręciłam się po domu ... a rano ledwo się z wyra zwlekłam. No masakra...
    Z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wizytę, ale z drugiej strony boję się. Żeby tylko wszystko było dobrze...

mamaaniołków3, Teklaa lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolicie , że nieśmiało dołączę? Termin porodu na 30 kwietnia. Wczoraj pozytywny test ciążowy. Ciąża z tzw odbicia po clo.

pati87, Antonelka, nutella_, niania.ogg, IGA.G, Donia12, Omon, sy__la, Milka1991, Ainade, Gosia1989, Teklaa, Camille87 lubią tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja dzis w miare sie wyspalam w porownaniu do ostatnich kilku dni.
    Juz powoli zaczynam lapac stres przed piatkiem. Dzis i jutro jestem w pracy do 15ej. Przynajmniej w pracy nie mam czasu myslec.

IGA.G, Teklaa lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Witam.
    Ja dzis w miare sie wyspalam w porownaniu do ostatnich kilku dni.
    Juz powoli zaczynam lapac stres przed piatkiem. Dzis i jutro jestem w pracy do 15ej. Przynajmniej w pracy nie mam czasu myslec.
    Pati nie ma się co dziwić :) Coraz bliżej TEN dzień! Ani się obejrzysz i będzie już po - będziesz jeszcze tęsknić za takim stresem :P

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • zofiiia Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta dopiero za tydzień w środę. Wiem już, że nie ma sensu iść na wizytę zbyt szybko bo później jeszcze większy jest stres. Dzisiaj źle się czuję. Po śniadaniu dostałam mdłości i jak tylko pomyślę o jakiś jedzeniowych zakupach do mam ochotę lecieć do toalety uhhhh. Po za tym zaczęły piersi boleć. Cały czas w pracy od 7-15 także też nie wesoło

atdc3e5ez7svjy5i.png
    km5scwa14pwrlpw1.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ