X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • zofiiia Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) hehe u mnie dzisiaj wieczorem też ogórkowa.

Teklaa lubi tę wiadomość

atdc3e5ez7svjy5i.png
    km5scwa14pwrlpw1.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dziewczyny ile wy tego produkujecie, my byliśmy nad morzem pogoda tragiczna, zaliczyłam ostatnio gina, wszystko ok dzidziuś 9,7mm serduszko biło 150/min, teraz siedzę na L4 i walczę z mdłościami :(

Milka1991, Donia12, Teklaa, Antonelka, Agga, slodka100 lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla super waga.
    Ja kupe lat wazylam 49-50kg. Teraz po od zimy sie spaslam ma 52-53 kg. A przy moim 164cm te 2 3kg robią różnice.
    Moim marzeniem jest po ciąży do 50kg wrocic :)
    No bo pomarzyc zawsze sobie mozna :)
    Niby u mnie w rodzinie wszyscy szczupli
    A ja slodyczy nie jem bo nie lubie. Wiec moze nie bedzie ciezko. No zalezy ile jeszcze przytyje?
    Ale najwazniejsze jest dziecko aby bylo zdrowe i żyło na ziemi. A sobą w pozniejszym czasie sie zajme.
    Moj mnie straszy ze pewnie do wagi sprzed ciazy nie wroce.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 22:28

• Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga - gratuluję!
    Moja mama o ciąży bliźniaczej dowiedziała się dopiero na.prenatalnych w 14tc, a było to 10 lat temu wiec nie jakaś prehistoria :)

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało dopisuje sie do listy
    4t+4 dni
    Dzie beta potwierdzająca :)

IGA.G, Camille87, niania.ogg, Antonelka, Milka1991, Teklaa, Donia12, pati87, Gosia1989, nutella_, slodka100, Ainade lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście pewne tego żelaza w ciąży? Badalyscie żelazo i ferrytyne?
    Ja unikam jak ognia. Świetny jest sok z burska, barszcz czerwony, natka pietruszki z woda i cytryna.
    Super poprawia morfologię!

Milka1991 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.strefakobiety.pl/drukowanie?contentType=article&contentId=4896 Kordonku, tam słabo widać o co halo, ale jak na grudniowkach dziewczyny wrzucały zdjęcia usg z prenatalnych to było widać różnice miedzy chłopcami a dziewczynkami. nie mogę teraz znaleźć nic lepszego, ale jak znajdę to wkleję.

Milka,Kordonek ma racje z tym żelazem. ja zaczynałam ciąże z idealnymi wynikami i parametry najpierw spadały powoli, lekarz nie reagował, a w drugim trymestrze tak poleciały na łeb na szyje, ze chociaż cudowałam to hemoglobina nie przekroczyła mi już 9 do porodu. trzeba mieć zapasy. znieczulenia zewnatrzoponowego nie dostanie się jak się ma mało płytek krwi. ciężko dojść do siebie po porodzie jak jest anemia.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Jesteście pewne tego żelaza w ciąży? Badalyscie żelazo i ferrytyne?
    Ja unikam jak ognia. Świetny jest sok z burska, barszcz czerwony, natka pietruszki z woda i cytryna.
    Super poprawia morfologię!
    ja tego nie potwierdzam, cały ten komplet plus sok z pokrzywy i leki na receptę i bez, i nic. żelazo dostawałam i od gina i w szpitalu większą część ciąży. żałuję tylko, ze za późno zaczęłam je brać. po ciąży tez zresztą potrzebowałam dużo czasu, by wyniki się unormowały, a moja córa ma brać cały pierwszy rok minimum, ale ona wcześniak.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania dzięki :* pogadam o tym z ginem

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    ja tego nie potwierdzam, cały ten komplet plus sok z pokrzywy i leki na receptę i bez, i nic. żelazo dostawałam i od gina i w szpitalu większą część ciąży. żałuję tylko, ze za późno zaczęłam je brać. po ciąży tez zresztą potrzebowałam dużo czasu, by wyniki się unormowały, a moja córa ma brać cały pierwszy rok minimum, ale ona wcześniak.

Żelazo mierzone? Ja mam dużo ponad normę a to nie przeklada sie na czerwone krwinki.
    Właczam wiec regularnie buraki i natkę do diety, codziennie i pomaga.
    Żelazo w nadmiarze bardzo szkodzi, lepiej sprawdzic.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Żelazo mierzone? Ja mam dużo ponad normę a to nie przeklada sie na czerwone krwinki.
    Właczam wiec regularnie buraki i natkę do diety, codziennie i pomaga.
    Żelazo w nadmiarze bardzo szkodzi, lepiej sprawdzic.
    Ale wynik żelaza pokazuje tylko ile się przyjęło żelaza czy to w suplementach czy to w jedzeniu, bez znaczenia, w ostatnim czasie. Więc dzisiaj mogę mieć ogromny, a za kilka dni bardzo niski, bo się będę żelaza wystrzegac. Jesteś pewna, że nie chodzi ci o ferrytyne? Ewentualnie? Bo nigdy wcześniej nie spotkałam się ani że strony lekarza ani nigdzie indziej z podobnym poglądem. I czy w takim razie nadmiar żelaza z diety jest jakoś inaczej traktowany przez organizm niż nadmiar z suplementów? Nie, nie sprawdzalam stricte żelaza, groziła mi transfuzja po porodzie, więc nie przyszło mi do głowy, że mogę mieć nadmiar ;)
    A może ty masz jakiś problem z wchłanianiem żelaza? Wiem, że jest takie badanie krzywa zelazowa, ale to tylko z nazwy znam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:56

• atat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są trzy parametry - żelazo, ferrytyna i TIBC.
    Ale jeśli miałaś anemię to jest to spadek czerwonych krwinek a to nie jest skorelowane z w 100 % z żelazem. W swoim czasie mocno "zaprzyjaźniłam się" z hematologiem z wielu krwistych powodów.
    Samo podawanie żelaza często więcej szkodzi. Dlatego ważna jest stała dieta.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie po wypoczynku w gorach;) pogoda nawet dopisala, urodziny udane, niespodziankowe, wspaniale <3

witam nowe przyszle mamusie i serdecznie gratuluje! nie wiem czy uda mi sie nadrobic ostatnie dni, bo bylam poza zasiegiem ;)

widze temat zelaza- jest bardzo wazne, bo dziecie od nas czerpie. u mnie w poprzedniej ciazy nie moglam patrzec na mieso wiec morfologia i zelazo lecialy sobie stopniowo- mimo brania zelaza i starszej ciazy coraz bardziej- skonczylo sie na zastrzykach, zeby tez dziecie nie mialo anemii i ja. siniaki niestety po tych zastrzykach na jednym posladku mam do tej pory :(

lece spac, dobranoc!

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat, dzięki za cynk, poczytam o tym. Na pewno zdrowiej jest przyswajać żelazo w diecie niż w suplementach. Obawiam się jednak, że u mnie to będzie na nic, bo akurat wpływ diety na moją hemoglobine i ferrytyne w ciąży uważam za żaden, tak mi skoczyło zapotrzebowanie. No i że względu na córeczkę poczytam, bo mi i neonatolodzy i pediatrzy kazali jej żelazo podawać, a morfologię kontrolne robimy stosunkowo rzadko, zawsze było mówione, że to są dla niej zapasy, że to "się jej należy" i że to na pewno nie zaszkodzi. Bardzo podobne doświadczenia mam jako hashimotka, bo my jesteśmy bardzo narażone na anemię chorób przewlekłych i szwankuje nam wtedy konwersja ft4 w ft3. I bardzo ważny jest dla nas wysoki poziom ferrytyny, a taki sobie odbudować natka to ciężko.Szkoda, że nie piszesz konkretniej co złego mogłoby zrobić żelazo w tabletkach, ale poszukam.

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kolejny dzień przed nami. Ja dzisiaj ledwo żyje, bo nie mogłam spać od 1 do 3. I jeszcze belly nie działo i nie było co czytać ;) Posprzątałam kuchnię, wstawiłam zmywarkę, pokręciłam się po domu ... a rano ledwo się z wyra zwlekłam. No masakra...
    Z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wizytę, ale z drugiej strony boję się. Żeby tylko wszystko było dobrze...

mamaaniołków3, Teklaa lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolicie , że nieśmiało dołączę? Termin porodu na 30 kwietnia. Wczoraj pozytywny test ciążowy. Ciąża z tzw odbicia po clo.

pati87, Antonelka, nutella_, niania.ogg, IGA.G, Donia12, Omon, sy__la, Milka1991, Ainade, Gosia1989, Teklaa, Camille87 lubią tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja dzis w miare sie wyspalam w porownaniu do ostatnich kilku dni.
    Juz powoli zaczynam lapac stres przed piatkiem. Dzis i jutro jestem w pracy do 15ej. Przynajmniej w pracy nie mam czasu myslec.

IGA.G, Teklaa lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Witam.
    Ja dzis w miare sie wyspalam w porownaniu do ostatnich kilku dni.
    Juz powoli zaczynam lapac stres przed piatkiem. Dzis i jutro jestem w pracy do 15ej. Przynajmniej w pracy nie mam czasu myslec.
    Pati nie ma się co dziwić :) Coraz bliżej TEN dzień! Ani się obejrzysz i będzie już po - będziesz jeszcze tęsknić za takim stresem :P

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • zofiiia Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta dopiero za tydzień w środę. Wiem już, że nie ma sensu iść na wizytę zbyt szybko bo później jeszcze większy jest stres. Dzisiaj źle się czuję. Po śniadaniu dostałam mdłości i jak tylko pomyślę o jakiś jedzeniowych zakupach do mam ochotę lecieć do toalety uhhhh. Po za tym zaczęły piersi boleć. Cały czas w pracy od 7-15 także też nie wesoło

atdc3e5ez7svjy5i.png
    km5scwa14pwrlpw1.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ