Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa wrote:A ktos uwaza, ze dzieci poczete droga in vitro odbiegaja w rozwoju mowy od dzieci poczetych inna droga???????
Oczywiscie, ze te dzieci sa wspaniale! i do tego nie trzeba pracy mgr.niania.ogg lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Niebieska a co fajnego dostałaś?
Vero, ja myślę, że dobrym prezentem, może nie takim namacalnym, będzie bez żadnego głupiego gadania (typu: gdzie idziesz! pomóż mi z małą/małym) zaproponowanie mu żeby poszedł się cieszyć z kolegami z narodzin dziecka na swój sposóbMój mąż dużo nie pije ale założę się, że na pewno będzie chciał wyjść choćby na piwo żeby się pochwalić, że urodziło mu się dziecko!
Mój mąż lubi bardzo dużo czytać, spróbuję może też znaleźć dla niego książkę o roli tatusiaAle nie z okazji narodzin tylko tak po prostu.
Sobie chcę kupić książkę o karmieniu zgodnie z metodą "bobas lubi wybór" bo wydaje mi się to ciekaweAntonelka lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
nick nieaktualnyPrzepraszam, jeżeli Cie uraziłam. Po prostu ja poczułam, że wniosłabym coś dzięki tym badaniom a nie jak to bywa z takimi pracami - nie wnoszą nic.
Jestem dumna, że rozmawiam z ludźmi na ten temat i wyrażam swoje zdanie
Ale mogę powiedzieć, że baaaaaardzo dużo młodych rodziców jest pozytywnie nastawiona do tych badańCzego nie mogę powiedzieć o 45 +
-
Aniolkowa, dostalam pierscionek Tous, ktory od dluzszego czasu mialam na oku. I on sam to wychwycil w rozmowie, zapamietal i jak jakis czas temu byl we Wro to kupil ten pierscionek i podarowal ze slowami: za to, ze jestes taka dzielna:) (mial na mysli tez poronienia i czas po poronieniach).
Bardzo to bylo mile, bo on raczej nie wychwytuje w magiczny sposob jakis moich uwag typu: o jakie to ladnea jest przyzwyczajony, ze prezenty na wieksze okazje wybieram sama, bo z takich o wiele bardziej sie ciesze:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 11:14
ilae, Antonelka, Milka1991, Agga, aniołkowa mama, Szczęśliwa Mamusia, aniab2205 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Malunia wrote:Przepraszam, jeżeli Cie uraziłam. Po prostu ja poczułam, że wniosłabym coś dzięki tym badaniom a nie jak to bywa z takimi pracami - nie wnoszą nic.
Jestem dumna, że rozmawiam z ludźmi na ten temat i wyrażam swoje zdanie
Ale mogę powiedzieć, że baaaaaardzo dużo młodych rodziców jest pozytywnie nastawiona do tych badańCzego nie mogę powiedzieć o 45 +
Rozumiem Maluniu, nie, nie urazilas mnie. Jesli tak czujesz i tak czuje Twoj promotor to najwazniejsze:) Bardzo dobrze, ze wyrazasz swoje zdanie.
Moje dziecko powstalo droga naturalna, co nie zmienia faktu, ze zareagowalam na to co napisalas. I przykre to bardzo, ze jacys ludzie sadza, ze dzieci "z in vitro" roznia sie od dzieci powstalych inna droga...
Antonelka, vitae13 lubią tę wiadomość
-
Vero wrote:A macie jakies pomysły lub kupujecie cos swoim mężom partnerom z okazji narodzin dziecka
?
Swietny pomysl, przeciez to dla nich wazny czas. W przypadku CC to oni beda w pierwszej chwili tulic maluszka i przewijac go.
Moze butelke dobrego szampana? Hmmm...to zawsze elegancki prezent i za jakis czas wypijemy go razem?
A Ty jak myslisz?7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Reni1982 wrote:Justyna Sz- a ta masc na hemoroidy jest na recepte?
Ja mam 1 zewnetrznego,smaruje od paru dni maścią Proktis M i nic.
Tyle ze nie boli, nie swędzi.
Sprobuj czopek proctogyvenol. Mnie dwa czopki juz pomogly ale wezme jeszcze kilka.
Dodatkowo kupilam kore debu aby zrobic oklad ale jeszcze nie stosowalamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 11:34
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Hej!
Po wizycie wszystko w porzadku, wody w normie, szyjka mocno trzyma, Panna Orzeszkowa nabrala ksztaltów, wg USG wychodzi 32t1d = waga 1813g
Kolejne i zarazem ostatnie USG wychodzi w 36tc, na koniec marca.
Na pierwszym zdjeciu jest pokaz sily i miesni, na drugim twarzyczka z reka, ona naprawde na kazdym USG podejmuje kontakt i macha do monitora
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6541c20c5761.jpgpati87, Kjopa3, Niebieskaa, ojejku, Omon, IGA.G, sallvie, Różowy_Kordonek, Lokokoko, vitae13, niania.ogg, Szczęśliwa Mamusia, mada87, lis87, Marsylia, stowtotka lubią tę wiadomość
-
Kad wrote:Dziewczyny czy Wy robiliście test na cytomegalie? Kiedy to sie robi? Czy jest sens jakbym go teraz zrobiła? Wlasnie znalazłam ulotkę od mojej lekarki, ale nie pisze w którym tygodniu sie to robi?
Ile płacicie w Polsce za GBS?
40 zl w medicover placiam.
Cytomegalie robilam chyba jakos w 1 i 2 trymestrze. Teraz nie kazala.
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane :-*.
Przepraszam że tak mało co sie odzywam telefon mam starej daty i ciezko jest jak sie porozumiec czy cos zobaczyć. Szczęście rusza się , wypina od ubieglej Soboty mam twardnienie brzucha i plecy bola mnie jak na okres nie mam skurczy jestem spokojna jakby co najpierw zadzwonię do gina moze wcześniej w razie czego mnie przyjmnie a i wizytę mam 5 Marca w Niedziele w Sobotę ma jakąś konferencje i na Niedzielę przesuwa wizyty jutro na badania na spokojnie i oby wytrwac jakos do wizyty.
-
Ja wstałam dzisiaj o 10.30. Do godziny 4 męczyły mnie skurcze co 10-15 minut. Dopiero przeszło jak wzięłam nospę. Ile to będzie trwać? Już ostatnio miałam 2 dni, że lepiej się czułam i znowu się zaczęło. Z córką miałam tak z 2-3 razy, a teraz praktycznie co noc od 34 tygodnia.
Ja mężowi nic nie będę kupować. NIe uważam też, że to on musi mi coś dać, ale napewno będzie miło..W końcu to my nosimy dziecko w sobie przez 9 miesięcy, cierpimy podczas porodów. Zobaczymy czy teraz mój mąż o tym pomyśli. Jak urodziłam córkę to prezent czekał na mnie po wyjściu ze szpitala w domu. Pamiętam, że bardzo się wtedy wzruszyłam. -
Niebieskaa wrote:A ktos uwaza, ze dzieci poczete droga in vitro odbiegaja w rozwoju mowy od dzieci poczetych inna droga???????
Oczywiscie, ze te dzieci sa wspaniale! i do tego nie trzeba pracy mgr.
Niebieska ale w pl mamy troche ciemnot w polityce i szolbiznesie co maja swoje teorie aczkolwiek nie sadze aby kolejna praca do nich dotarla. Ograniczenia mozgowe i tyle.
Ja nie pomoge bo dziszius w brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 11:44
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Aniołkowa no wlasnie Szwajcarzy nie maja w zwyczaju obchodzenia czy oblewania pepowinowego czy jak tam sie to zwie w Polsce , mysle wlasnie bardziej o prezencie który dam mu zaraz po cc juz na sali po porodzie hmm bede dalej myślała mam pomysł przy spłodzeniu chłopca ale z Zosia teraz nie mam pojęcia .
Ja uważam ze to miłe dać swojemu mężczyźnie cos drobnego to nie tylko mi im dajemy dziecko, to nowe życie to również oni nam je dali nie rozumiem myślenia to on powinien bo ja rodzę bo ja nosze bo ja cierpię ...a facet to co druga kategoria ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 11:38
Antonelka, niania.ogg lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Niebieskaa wrote:Aniolkowa, dostalam pierscionek Tous, ktory od dluzszego czasu mialam na oku. I on sam to wychwycil w rozmowie, zapamietal i jak jakis czas temu byl we Wro to kupil ten pierscionek i podarowal ze slowami: za to, ze jestes taka dzielna:) (mial na mysli tez poronienia i czas po poronieniach).
Bardzo to bylo mile, bo on raczej nie wychwytuje w magiczny sposob jakis moich uwag typu: o jakie to ladnea jest przyzwyczajony, ze prezenty na wieksze okazje wybieram sama, bo z takich o wiele bardziej sie ciesze:P
O super inicjatywana pewno byłaś mega mile zaskoczona.
Ja ostatnio dostałam prezent od mamy: złoty łańcuszek z serduszkiem - chyba tak z okazji że będzie babciąjak M zobaczył to się zrobił strasznie zazdrosny i powiedział, że On też od dawna chciał mi taki kupić i żebym ten oddała to On mi kupi, haha
no zamurowało mnie. oczywiście prezentu nie oddałam no bo jak, ale jak jesteśmy w temacie prezentów z okazji narodzin dzidka to przydałyby mi się jakieś ładne złote serduszka kolczyki do kompletu
chyba muszę zacząć głośno myśleć
Ja też sama wybieram prezenty na urodziny, rocznice itd..mój M nie ma gustu za grosz, choć w zeszłym roku na rocznicę kupił mi piękną torbę betty barclay (bez porozumienia ze mną) to było coś
https://www.eobuwie.com.pl/torebka-betty-barclay-d-811-gr-taupe-37.html
Reni ale hemoroidy nie znikają !chyba że są w bardzo początkowej fazie i takie bardziej od wewnątrz. jeśli są już na zewnątrz to nie usuniemy ich maściami, lekami, itd...możemy tylko powstrzymać stan zapalny, ból, swędzenie, ale one zostają i się odnawiają. dlatego ja planuję zabieg jak Stowtotka po porodzie...
Ja jak mówiłam M o ciąży to kupiłam Mu książkę : "jak być wspaniałym tatą" ale On już chyba wszystko wie w tym temacie bo do tej pory przeczytał aż dwie strony, hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 11:47
-
Aaaaa no widzisz Vero, bo mój mąż jest Polakiem...:p A koledzy z bardzo różnych zakątków świata. Szkoda tylko, że z alkoholem u nas w barku słabo bo dużo poszło na prezenty za pomoc przy: przynoseniu łóżeczka, składaniu szafy itp. itd.Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Antonelko, swietna ta ksiazka, nawet nie wiedzialam, ze cos takiego mozna kupic. Bardzo mily prezent.
Haha Milka! Mysl, mysl glosno! jeden trop jest: masz lancuszek z serduszkiem...jak zaczniesz glosno myslec o kolczykach to powinien pokojarzyc fakty:D Swietna torba, naprawde maz sie postaral. Moj maz ma raczej dobry gust...ale on nie ma pojecia np. o kosmetykach, ktore uzywam i lubie albo o jakis rzeczach z garderoby. A ja konkretnie wiem czego chce i co lubie i nie chce zeby niepotrzebnie wydawal pieniadze. A poza tym czasem kupujemy sobie razem np. jakis sprzet albo placimy za jakis wyjazd. Chociaz juz sie nauczyl, ze jak jestem w Oslo to ide zawsze do Lusha wiec jak on byl ostatnio w Oslo to tez tam poszedl:DMilka1991, Omon lubią tę wiadomość
-
Antonelko no właśnie może coś takiego
zobaczymy
Dziś myślałam, że nie zdołam zrobić zastrzyku... Moja mała pomyślała, że to zabawa... ja przecieram przed zastrzykiem to miejsce gazikiem nasączonym alkoholem więc on jest troszkę zimny i co przetarłam to mała mi coś wypinała w tym miejscu... tak mocno, że skóry nie mogłam chwycić. heh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:16
stowtotka lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]