Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No i witam po wizycie:)
IGA, Kordonku u mnie GBS tylko z pochwy razem z wziernikiem:-D ale źle nie było takie jak cytologia.
Aniolkowa mama-czyli mąż będzie miał pępkowe
Milka ha ha śmiać mi się chce, bo ka mężowi też kupiłam książkę"jak być super tata i nie zwariować", ale moj to wie jeszcze lepiej od Twojego bo nawet dwóch stron nie przeczytał
Ja miałam GBS pobieramy u ginki w gabinecie i musiałam zwiezx go do laboratorium do szpitala w Zkp.koszt 35zl.
A co do samej wizyty i Filipka to nasza doktor się spóźniła i ja razem z innymi dziewczynami czekalysmy i tak się zakolegowalysmy,ze to sen. Bardzo przyjemniea co do mojego synusia mok maluszek waży 1785g.
I wszystko dobrze. Ja ważę już 68 w przeciągu miesiąca pzytylam aż 2kg.
Umówiłam się już na KTG na wtorek i tak mam do końca ciąży co tydzień chodzić. Wizyty już co 3tyg.Jagah, Justyna Sz, Milka1991, sallvie, Kjopa3, lis87 lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Antonelka wrote:Zjadlam kanapke z szynka na sniadanie....
Ja na szybko pół bułki z szynką... Dopiero w aucie radio mi przypomniało że dziś post...
Wg belly 46 dni do porodu ale cc zaplanowane wcześniej na 07.04 a to wychodzi 37 dni! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Dobrze, że dziś udało mi się torbę kupić. Pasuje ją niedługo spakowaćMilka1991, Jagah lubią tę wiadomość
-
Lokokoko-- ja 17 kg..i wiem że na tym nie koniec. Jestem załamana, wyglądam jak pączek. Nogi mam spuchnięte, żylaków sporo...(jestem już po 1 operacji, która nic nie dała, tzn na rok był spokój). Cellulit mam od stóp do głów.
Przed ciążą byłam raczej z tych drobnych,mniejszych.Zawsze miałam bzika na punkcie wagi..wiedzialam,że w ciąży przytyje,ale liczyłam że tak do 15 kg..a tu mysle ze na 20 się nie skonczy, skoro jeszcze 1,5 miesiąca...
Dziś to po prostu tylko łzy mi lęcą, bo patrzę i nie poznaję siebie..Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Vero, nie wiedziałam, że aż tyle każą Ci tam siedzieć. Oj
ale mąż może żeby poprawić Ci humorek zrobić zdjęcie zdobyczy, które do Ciebie przyszły. Ja nawet jak osobiście nie odbieram paczek proszę kogoś zawsze zeby posprawdzał czy wszystko w środku wygląda w porządku (może bez liczenia itp. ale jak coś jest nie tak to się zwykle rzuca w oczy. Ja tam nieufna jestem
Zanudzisz Ty się w tym szpitalu... ja za to narzekam na nadmiar rzeczy do roboty. Codziennie jakieś sprzątanie, gotowanie, przygotowywanie... no i przy wszystkim musi być jakiś feler. A to paczka idzie i idzie a to przy szafie nie było jednego zestawu śrubek i mam czekać kolejne 5 dni aż dośląZ moim pechem to się już komedia robi.
Dzisiaj czekają na mnie 4 pralki prania (2 nasze, 2 małej), sprzątanie, ugotowanie kolacji na dziś i obiadu na jutro, ogarnięcie salonu (taki tu bajzel, że strach się poruszać), jeszcze pewnie skoczę po zakupy. Nie wiem jak ogarniają mamusie co mają już jakieś brzdące. Ja to tak po prostu nie mogę się ogarnąć a jest nas tylko dwoje + jedna lokatorka w brzuszku. Jakoś za dużo tego
Dobrze, że dziś nie pracuję do tego. Za to wczoraj i jutro tak
Co do szyjek to moja też już się sporo skróciła ale lekarz mówi, że to tak musi.. Zobaczymy w poniedziałek jak teraz to wygląda
Reni, ja jakoś przestałam tyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 14:30
Reni1982 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Koko a dlaczego masz juz ktg? Jakies wskazania?
Ja krolika z ali nie zamawialam, moze wiec Niebieska.
Kiepsko sie dzisiaj czuje - jakas oslabiona, stopy mi juz puchna...jak hobbit wygladam....
Juz chcialabym urodzic choc wiem, ze jeszcze nie czas....ale za dwa tygodnie moglabym....7.03.2017 - Nina jest z nami
-
aniołkowa mama- od 5 miesaca tyje 4 kg miesiecznie...
Pozostaje wierzyć, że będzie tak jak u sióstr- + 23kg a potem mniej niż przed ciążą...
A czy slyszalyscie coś nt tego że jakie porody były w rodzinie (Mama, Siostry) to i nas takie czekają/? Czy to kolejny mit?Reni1982
-
Cześć Dziewczyny!
Ja się martwię bo obudziło mnie w nocy kilka twardnien połączonych z bólem jak na okres.w pon byłam na wizycie i wszystko niby ok.dzwoniłam do lekarki ale mówi że póki nie są regularne skurcze to mam być spokojna i brać tej magnez w większej daqlqce.Zapytałam o nospe to mi powiedziała żebym nie brała bo nospa będzie wpływala na rozwieranie szyjki co mnie zaskoczyło bo zzWsze na twardnienia brałam,ale nie wiem może na tym etapie już się jie powinno więc nie biorę jej.no i martwię się czy dotrwam do tego 4 kwietnia.
Co do postu to moja babcia i ciocia które są praktycznie codziennie w kościele powiedziały dziś ze z postu zwolnione są osoby po 60 roku życia,chorzy i kobiety w ciąży.ja akurat nie przestrzegam ale dziewczyny co zjadła karkówke czy mają chęć na kanapkę z szynka to nie przejmuj cie sie:))))Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Reni1982 wrote:Lokokoko- 2 kg w ciagu miesiąca to norma, nie za mało, nie za dużo.książkowo
Ja przy moim wielkim wzroscie 162 waże 71kg...Fiona normalnie...
Doła przez to łapię.
niektórzy przy tym wzroście dobili już do 80lepiej Ci?
Milka1991, Lokokoko, Taśka22, Antonelka, Donia12, vitae13 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek-- ha ciut lepiej hihi,
Aniołkowa- obym i ja przestała tyć i puchnąć..
Jeszcze 49 dni
Jakieś sprawdzone metody na przyśpieszenie porodu poza sexem,-libido od poczatku - 100:/, myciem okien,wchodzeniem po schodach?Reni1982
-
Ja nie wiem po co wydawac pieniadze na posiew gbs tylko z pochwy bo i tak trzeba będzie podac antybiotyk bo nie wiadomo czy nie ma gbs w odbycie. Czyli to jest to samo jakby wogole kobieta nie miala badania.
Tak na SR polozna mowila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 15:03
-
Reni1982 wrote:Różowy_Kordonek-- ha ciut lepiej hihi,
Aniołkowa- obym i ja przestała tyć i puchnąć..
Jeszcze 49 dni
Jakieś sprawdzone metody na przyśpieszenie porodu poza sexem,-libido od poczatku - 100:/, myciem okien,wchodzeniem po schodach?