Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam po wizycie:) u nas wszystko dobrze maluszek wazy 1830g;) szyjka trzyma wszystkie wymiary ok.
Za tydzien 1 ktg:)
Loko gratuluje udanej wizyty wagowo Filipek podobnie jak nasz Tomek.
Jagah sprzedaj i kupuj nowy hehe;)) kupno wozka to jednak frajda;)
Od ostatniej wizyty przytylam prawie 1 kg od poczatku ciazy 4 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 15:19
Taśka22, Lokokoko, pati87, Kjopa3, Milka1991, She Wolf, Jagah, vitae13, Antonelka, lis87, Marsylia, stowtotka lubią tę wiadomość
-
A ja miałam plan na dzisiaj - polezec. Ledwo głowa poczuła poduszkę i już drzemka. Zapomniałam że w ciąży nie wolno się kłaść
Idę sobie kawkę zrobić i zaraz się będę zbierać do przedszkola. A na obiad nie wiem co zjem... Mam zamrożone pierogi. Z mięsem- żeby wspolgraly że śniadaniem...
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Oooo a myślałam, że moje maleństwo to taka kruszynka jest
A tu się okazuje, że Koko Filipek rośnie identycznie jak moja mała, no i bardzo podobnie wagowo Karolyn do Tomusia
Nela w 32 tygodniu (31 + 5) miała 1700 gram
Co do wagi Reni Ja kochana mam 165 cm i 70 kg więc w sumie podobnie wyglądać musimyNa + mam 20kg !
A co do tycia w ciągu miesiąca Koko nie martw się tymi 2kg ja tyle potrafię przytyć w ciągu tygodnia, a przez ostatni miesiąc przytyłam 5,5kg a na wykresie wagi w kalendarzu belly jestem duuuuuuuużo nad normąLokokoko lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
pati87 wrote:Ja nie wiem po co wydawac pieniadze na posiew gbs tylko z pochwy bo i tak trzeba będzie podac antybiotyk bo nie wiadomo czy nie ma gbs w odbycie. Czyli to jest to samo jakby wogole kobieta nie miala badania.
Tak na SR polozna mowila.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Ja na poprawę humoru pomalowalam pazkoncie u nog na bialo..wygladaja jakby dziecko malowala haha, wszytsko naokolo pomalowane..niestety brzuszch juz nie pozwala na takie eksperymenty...a w piatek ide podciac wlosy...
Lokokoko, sallvie, Niebieskaa, Antonelka, niania.ogg lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Koko Haha no zapominam o tym, że przecież ma jeszcze 2 miesiące na przytycie i to te dwa miesiące w których z dnia na dzień przybiera najwięcej na wadze
Ale wiem, że raczej do 4kg albo chociaż do tych 3,8kg co ja ważyłam nie dobije i już mi się taka mała wydaje nawet jakby miała przy porodzie 3,5kg ważyćLokokoko lubi tę wiadomość
o kurcze
Ale byłaś długa i przy tym chudzinka !!
Ja miałam 56cm i byłam praktycznie największym dzieckiem na saliZarówno wagowo jak i wzrostowo
Chyba jeden chłopczyk ważył i mierzył podobnie jak ja
Mój narzeczony ważył 2900Więc mała wygląda tak jakby gdzieś po środku nas miała się ulokować
Bobas2015
Venice
Moze to zalezy od szpitala.
Czytalam ttez na jakims blogu o tym ze kobieta miala tylko wymaz gbs z pochwy. Po porodzie dziecko zarazone paciorkowcem. Byla pewna ze to szpital zarazil dziecko ale okazalo sie po badaniach ze w odbycie gbs dodatni.
Mi na SR wlasnie mowili ze wymaz z odbytu jest wazny bo dziecko rodzi się buzią do odbytu dlatego łatwo o zarazenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 16:00
-
IGA.G wrote:ja się ciesze, ze miałam i z pochwy i z odbytu, bo w pochwie miałam wynik ujemny a w odbycie dodatni i bede miala antybiotyk
Gdybys miala tylko z pochwy to mogli by nie podac ci antybiotyku i szkoda dziecko narazac na paciorkowce. -
Musze sie pochwalic moim mezem...tak go Malutka motywuje. Trudno jest mu znalezc prace na pelen etat w zawodzie (pracuje w kulturze i sztuce), ale ma tez wyksztalcenie filologiczne. A dzisiaj przyszly wyniki najwazniejszego egzaminu jaki jest w No z j. norweskiego, zdal bardzo dobrze i dzisiaj byl tez na rozmowie i bedzie dodatkowo uczyl norweskiego azylantow:) Ciesze sie bardzo, bo jeden projekt konczy mu sie kiedy ja ide na macierzynski, a tak zapelni sobie ta finansowa dziure:)).
sallvie, atat, Milka1991, IGA.G, aniołkowa mama, Lokokoko, Jagah, pati87, Kjopa3, mada87, vitae13, Antonelka, kasieniaczek, ilae, Marsylia, aniab2205 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieskaa gratulacje dla męża
fajnie przynosić teraz takie informacje miłe do domu, kiedy człowiek wie, że pieniądze przydadzą się tym bardziej
Twój mąż jest Norwegiem czy Polakiem? Czy to Ty kupowałaś króliczka na aliexpress? Jak go "zdezynfekowałaś"?
Niebieskaa lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
A my pochwalimy się naszym łóżeczkiem
Bo się napatrzeć nie możemy. I przy okazji chwalimy koleżankę bo wykonane przez Nutellę
jak założyłam to co kupiłam w sklepie przeszłam załamanie nerwowe bo efekt był tragiczny a półtora tygodnia później mamy takie cudo
P.S. Filip to dalej Filip, różowa ściana bo mieszkać będzie z nami w sypialniWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 16:35
Lokokoko, Vero, Różowy_Kordonek, atat, Milka1991, sallvie, Jagah, Donia12, pati87, Kjopa3, Niebieskaa, mada87, vitae13, Antonelka, karolyn, nutella_, kasieniaczek, ilae, lis87, Venice, Agga, Marsylia, Omon, aniab2205 lubią tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Gakin fajny materiał
Też zastanawiam się nad uszyciem ochraniacza ale tylko na długi bok przy ścianie i krótki przy głowie, taka "L". Nie myślałaś o tym? Widzę, że łóżeczko koło Waszego łóżka, więc fajnie widzieć synka, czy wszystko ok
Ja właśnie nie chcę go sobie zasłonić, bo łóżeczko jest centralnie na wprost naszego, więc świetny punkt obserwacyjny
Najbliższa wizyta 15.03
-
Kordonku moglabys pstryknac fotke tych adapterow? Ktory Cybex kupiliscie?
Moj Cloud q plus nie wchodzi w adaptery, mimo ze sprzedawca stwierdzil, ze to sa odpowiednie adaptery
Strasznie mi sie dzis brzuch spina. Tzn codzien mam mnóstwo przepowiadajacych, ale dzis Iza tak sie rozpycha ze co 10 min mam skurcz. Cos mnie zaraz trafi. Wzielabym nospe, ale boje sie ze mi szew pojdzie
Gratuluje wszystkich wizyt25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty