X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo źle się poczułam,zmierzylam ciśnienie i miałam 140/100.... i puls 105, odczekalam chwil i już mam 130/85 i puls 80... co wy na to?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia
    Juz sie do tego przyzwyczailam ze zawsze cos sie dzieje niedobrego.

Za to ciągle wierzę ze wreszcie nasz los się poprawi.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• ilae Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia rozczula mnie Wasza historia. Wikusia nabiera już kształtów, zrobiła się już pulchniutka :)

A co do masażu krocza - zamierzam zacząć w przyszłym tygodniu albo jeszcze następnym. Jak mężowi o tym powiedziałam, to stwierdził, że to przecież jak masturbacja! Przyjemne z pożytecznym! ;D myślałam, że padnę. Na początku pomyślałam, że żartuje, ale nie żartował jednak :P Jego tok myślenia mnie czasem powala :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczyny bardzo źle się poczułam,zmierzylam ciśnienie i miałam 140/100.... i puls 105, odczekalam chwil i już mam 130/85 i puls 80... co wy na to?
    Może zmierz jeszcze ze 2-3 razy w ciągu pół godziny jak będzie wysokie takie nadal to pojedź na ip i się nie zastanawiaj nawet

Filipek - 09.03.17 :)
  • ilae Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:

130/85 to nie jest wysokie ciśnienie. Jeśli będzie wyższe niż 140/90 i będzie się utrzymywać, to pojedź na IP.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na myśli tą pierwszą wartość, nie sprecyzowalam :)

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak to wiem,ze 130/85 jet już ok. Czyli nie przejmować się tym pierwszym wysokim, zmierze z chwilę i jak będzie niskie to zapominam o tym :) a jak wysokie to jadę na ip.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae ja dzisiaj narzekałam, że ledwo sięgam do masażu, że ciężko mi. to mąż powiedział, że może mi pomóc :) dla niego to też masaż to synonim masturbacji normalnie :)

Koko odczekaj, zmierz jeszcze raz za jakiś czas

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko max norma jaka mi gin podal to do 135/85 jest cisnienie ok. puls ok 100 ciezarne maja ;)

wrocilam od lekarza- GBS pobrany,wszystko ok, za 2 tyg kolejna wizyta i sciagamy pessar jesli sn, a jak decyzja na 100% o cc to zostawiamy do terminu ciecia.
    Mala wazy 3kg i mam szanse o dziwo szanse jeszcze na sn jeszcze, no i co teraz? :D
    No i pytanie leciec na szybko do szkoly rodzenia? :D

no i trzeba sie umowic na konsultacje anestezjologiczna

Milka1991, IGA.G, Lokokoko, pati87, Jagah, Kjopa3, stowtotka lubią tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • ilae Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ilae ja dzisiaj narzekałam, że ledwo sięgam do masażu, że ciężko mi. to mąż powiedział, że może mi pomóc :) dla niego to też masaż to synonim masturbacji normalnie :)

Koko odczekaj, zmierz jeszcze raz za jakiś czas

Ja jak ledwo będę sięgać, a pewnie tak będzie, to też mi powiedział, że z chęcią pomoże. Na to po części liczę :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam i jest 130/70 czyli u mnie nrma :) cieszę się bardzo :*
    Dzięki dziewczyny!:)

IGA to korzystaj z propozycji męża ha ha.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, zapomniałam napisać. Ostateczna decyzja podjęta. Wiktoria wraca do domku :D :D :D

Mężczyźni są jacy są ;) Według mojego męża badanie ginekologiczne to sama przyjemność a co dopiero masaż krocza. Jak mu wspominałam, że coś takiego zamierzam na koniec ciąży robić, od razu pytał czy może mi pomóc ;)
    pati87 wrote:
    Marsylia
    Juz sie do tego przyzwyczailam ze zawsze cos sie dzieje niedobrego.

Za to ciągle wierzę ze wreszcie nasz los się poprawi.

Trzymam kciuki, modlę się i co tam jeszcze się da, żeby w końcu wasz los się poprawił. Wiele przeszliście, jesteście wspaniałymi ludźmi (tak wnioskuję po postach), no po prostu należy się wam w końcu spokój :*

Niebieskaa, Milka1991, pati87, Agga, ojejku, Jagah, sunshine, Justyna 8921, sallvie, Korcia, atat, Venice, Lokokoko, ilae, mada87, Kjopa3, kasieniaczek, lis87, Antonelka, vitae13, Peg, koniczynkaa, stowtotka lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia to wspaniale :) wszystkie czekalysmy na taką wiadomość i pewnie każda w głębi serca z każda twoją kolejną wiadomością była coraz bardziej przekonana że tak to się skończy. Gratulacje :))

• pati87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia
    Super wiadomości :) to teraz tylko czekac trzeba do kwietnia.

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia
    Rzeczywiscie duzo przeslismy z mężem i tez duzo przeszlismy wczesniej jak nie znalismy sie jeszcze. Mozr dlatego tak do siebie pasujemy bo jesteśmy po przejsciach.

iv09df9hp0ju3od9.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia cudowne wieści!! A Wasze kangurowanie to i mnie wzrusza :)

Niania dobrze, że z Tobą juz lepiej. Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Teraz lepiej dla dziecka, żeby sie przez jakiś czas nei urodziło prawda?

A co do OSPY to i nas dorwała, starszak mi sie rozchorował :/ na szczęście ja przechodziłam więc miejmy nadzieję, że los nie sprawi mi psikusa i nie zachoruje znowu!!!!

Wanda, Vero trzymam kciuki za jeszcze kilka tygodni w dwupaku!!1

Mama aniołków w Twojej sytuacji szpital to najlepsze miejsce w którym teraz możesz być!! Bedzie dobrze jesteś pod kontrolą, dawaj znać jak sytuacja sie ma.

Jagah pieknie wygladasz!! Taka jesteś zgrabniutka :)

Bobabas bardzo ładne zdjęcie!!

Kordonku może po prostu wyglądasz seksi a jak jeszcze to podkjreślisz to mąż zwyczajnie jajko znosi bo jest zazdrosny :)

JA tam lubię lekki makijaż bo bez niego nei wyglądam za dobrze i nei czuję :) odwalić mi się nie chce n i nie mam okazji ale jak już to wtedy czuję się super :)
    Mimo moich 17 kg na plusie :D

Co do odzywek ja bardzo poelcam revitalash, mniej bodetko a najmniej long4lashes.
    Co do sztucznych rzęs, nie podoba mi się to :/ nie ważne jakim wydaniu, moim zdaniem zawsze widac że to jest sztuczne :/ tzn podoba mi sie efekt powiekszenia oka itp ale sam fakt przyklejenia czegoś do oka nie.

Jagah, bobas2015 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia cudownie :) Od początku działajcie ze wszelkim wsparciem rozwoju Wiktorki. Wczesne Wspomaganie Rozwoju, rehabilitacja, dobre przedszkole specjalne, następnie szkoła, wszelkie metody rewalidacji, Tomatisy, Biofeedbacki, logopedzi, załóżcie sobie konto 1%, starajcie się o pieniądze z Fundacji Polsat i TVN, naprawdę pomagają i nie trudno dostać od nich finansowe wsparcie na potrzeby dziecka. zobaczycie jak Wiktoria będzie "wyprowadzona", wszystko należy Wam się od państwa, tylko wiadomo, że trzeba siedzieć w temacie, orientować się i wymagać, bo sami od siebie nic nie zaproponują. I nawet nie zdajecie sobie jeszcze sprawy ile dzięki Niej cudownych ludzi na swojej drodze spotkacie - tylko takich Wam życzę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 21:48

Agga, Jagah, Marsylia, Antonelka, vitae13, stowtotka lubią tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle pałka jestesm :)

Miałam już tak silne kłucia w szyjce i częste skurcze, że przyspieszyłam sobie wizytę z przyszłego tygodnia. No i mąz mi wyjeżdza więc wolałam iśc bez dwulatka i wiedzieć czy nie urodze jak sama zostanę :)

No i młody wazy 2400 g z szyjką ok, ma 2,5 cm ale to taka granica a jeszcze na tym etapie to już w ogóle nie ma co dumać nad jej długością. No nic chyba taka moja uroda.
    I porównałam wage ze starszakiem to na tym samym etapie (różnica jednego dnia) wazył prawie tyle samo, w zwiazku z czym zakładam że kolejne 4 kg przyjdzie mi wypchnąć :D

Jagah, Milka1991, Marsylia, Kjopa3, vitae13, pati87, IGA.G lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba właśnie odszedł mi czop z niteczkami krwi. Czy u którejś z Was kiedyś odszedł a na poród trzeba było poczekać? Bo rozwarcie robi mi się od infekcji, wynik posiewu za 4 dni a na razie dostaje przypadkowy antybiotyk w ciemno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 22:09

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl temat win ;) a ze mam przodków Wlochow i kocham ich kulture, jedzenie oraz wina to moge polecic wina z rejonu montepulciano d'abruzzo - niektore wlasnie pod ta nazwa- calkiem dobre mieli w Biedronce:) Drugie ulubione to Barbera z rejonu Piemont;) tez byly swojego czasu w biedzie;) Lubie tez Hiszpanska Roje;) mniam mniam;) ale ogolnie jestem smakoszem win i duzo roznych prbowalam , ale te marki sa sprawdzone;)
    a co do piw - tez lubie;P ostatnio maz mi dal lyka okocim pszeniczne i oj nie moge sie doeczekac gdy juz bede mogla sie czegos napic;)))

vitae13 lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ