X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo źle się poczułam,zmierzylam ciśnienie i miałam 140/100.... i puls 105, odczekalam chwil i już mam 130/85 i puls 80... co wy na to?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia
    Juz sie do tego przyzwyczailam ze zawsze cos sie dzieje niedobrego.

Za to ciągle wierzę ze wreszcie nasz los się poprawi.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• ilae Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia rozczula mnie Wasza historia. Wikusia nabiera już kształtów, zrobiła się już pulchniutka :)

A co do masażu krocza - zamierzam zacząć w przyszłym tygodniu albo jeszcze następnym. Jak mężowi o tym powiedziałam, to stwierdził, że to przecież jak masturbacja! Przyjemne z pożytecznym! ;D myślałam, że padnę. Na początku pomyślałam, że żartuje, ale nie żartował jednak :P Jego tok myślenia mnie czasem powala :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczyny bardzo źle się poczułam,zmierzylam ciśnienie i miałam 140/100.... i puls 105, odczekalam chwil i już mam 130/85 i puls 80... co wy na to?
    Może zmierz jeszcze ze 2-3 razy w ciągu pół godziny jak będzie wysokie takie nadal to pojedź na ip i się nie zastanawiaj nawet

Filipek - 09.03.17 :)
  • ilae Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:

130/85 to nie jest wysokie ciśnienie. Jeśli będzie wyższe niż 140/90 i będzie się utrzymywać, to pojedź na IP.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na myśli tą pierwszą wartość, nie sprecyzowalam :)

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak to wiem,ze 130/85 jet już ok. Czyli nie przejmować się tym pierwszym wysokim, zmierze z chwilę i jak będzie niskie to zapominam o tym :) a jak wysokie to jadę na ip.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae ja dzisiaj narzekałam, że ledwo sięgam do masażu, że ciężko mi. to mąż powiedział, że może mi pomóc :) dla niego to też masaż to synonim masturbacji normalnie :)

Koko odczekaj, zmierz jeszcze raz za jakiś czas

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko max norma jaka mi gin podal to do 135/85 jest cisnienie ok. puls ok 100 ciezarne maja ;)

wrocilam od lekarza- GBS pobrany,wszystko ok, za 2 tyg kolejna wizyta i sciagamy pessar jesli sn, a jak decyzja na 100% o cc to zostawiamy do terminu ciecia.
    Mala wazy 3kg i mam szanse o dziwo szanse jeszcze na sn jeszcze, no i co teraz? :D
    No i pytanie leciec na szybko do szkoly rodzenia? :D

no i trzeba sie umowic na konsultacje anestezjologiczna

Milka1991, IGA.G, Lokokoko, pati87, Jagah, Kjopa3, stowtotka lubią tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • ilae Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ilae ja dzisiaj narzekałam, że ledwo sięgam do masażu, że ciężko mi. to mąż powiedział, że może mi pomóc :) dla niego to też masaż to synonim masturbacji normalnie :)

Koko odczekaj, zmierz jeszcze raz za jakiś czas

Ja jak ledwo będę sięgać, a pewnie tak będzie, to też mi powiedział, że z chęcią pomoże. Na to po części liczę :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam i jest 130/70 czyli u mnie nrma :) cieszę się bardzo :*
    Dzięki dziewczyny!:)

IGA to korzystaj z propozycji męża ha ha.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, zapomniałam napisać. Ostateczna decyzja podjęta. Wiktoria wraca do domku :D :D :D

Mężczyźni są jacy są ;) Według mojego męża badanie ginekologiczne to sama przyjemność a co dopiero masaż krocza. Jak mu wspominałam, że coś takiego zamierzam na koniec ciąży robić, od razu pytał czy może mi pomóc ;)
    pati87 wrote:
    Marsylia
    Juz sie do tego przyzwyczailam ze zawsze cos sie dzieje niedobrego.

Za to ciągle wierzę ze wreszcie nasz los się poprawi.

Trzymam kciuki, modlę się i co tam jeszcze się da, żeby w końcu wasz los się poprawił. Wiele przeszliście, jesteście wspaniałymi ludźmi (tak wnioskuję po postach), no po prostu należy się wam w końcu spokój :*

Niebieskaa, Milka1991, pati87, Agga, ojejku, Jagah, sunshine, Justyna 8921, sallvie, Korcia, atat, Venice, Lokokoko, ilae, mada87, Kjopa3, kasieniaczek, lis87, Antonelka, vitae13, Peg, koniczynkaa, stowtotka lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia to wspaniale :) wszystkie czekalysmy na taką wiadomość i pewnie każda w głębi serca z każda twoją kolejną wiadomością była coraz bardziej przekonana że tak to się skończy. Gratulacje :))

• pati87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia
    Super wiadomości :) to teraz tylko czekac trzeba do kwietnia.

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia
    Rzeczywiscie duzo przeslismy z mężem i tez duzo przeszlismy wczesniej jak nie znalismy sie jeszcze. Mozr dlatego tak do siebie pasujemy bo jesteśmy po przejsciach.

iv09df9hp0ju3od9.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia cudowne wieści!! A Wasze kangurowanie to i mnie wzrusza :)

Niania dobrze, że z Tobą juz lepiej. Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Teraz lepiej dla dziecka, żeby sie przez jakiś czas nei urodziło prawda?

A co do OSPY to i nas dorwała, starszak mi sie rozchorował :/ na szczęście ja przechodziłam więc miejmy nadzieję, że los nie sprawi mi psikusa i nie zachoruje znowu!!!!

Wanda, Vero trzymam kciuki za jeszcze kilka tygodni w dwupaku!!1

Mama aniołków w Twojej sytuacji szpital to najlepsze miejsce w którym teraz możesz być!! Bedzie dobrze jesteś pod kontrolą, dawaj znać jak sytuacja sie ma.

Jagah pieknie wygladasz!! Taka jesteś zgrabniutka :)

Bobabas bardzo ładne zdjęcie!!

Kordonku może po prostu wyglądasz seksi a jak jeszcze to podkjreślisz to mąż zwyczajnie jajko znosi bo jest zazdrosny :)

JA tam lubię lekki makijaż bo bez niego nei wyglądam za dobrze i nei czuję :) odwalić mi się nie chce n i nie mam okazji ale jak już to wtedy czuję się super :)
    Mimo moich 17 kg na plusie :D

Co do odzywek ja bardzo poelcam revitalash, mniej bodetko a najmniej long4lashes.
    Co do sztucznych rzęs, nie podoba mi się to :/ nie ważne jakim wydaniu, moim zdaniem zawsze widac że to jest sztuczne :/ tzn podoba mi sie efekt powiekszenia oka itp ale sam fakt przyklejenia czegoś do oka nie.

Jagah, bobas2015 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia cudownie :) Od początku działajcie ze wszelkim wsparciem rozwoju Wiktorki. Wczesne Wspomaganie Rozwoju, rehabilitacja, dobre przedszkole specjalne, następnie szkoła, wszelkie metody rewalidacji, Tomatisy, Biofeedbacki, logopedzi, załóżcie sobie konto 1%, starajcie się o pieniądze z Fundacji Polsat i TVN, naprawdę pomagają i nie trudno dostać od nich finansowe wsparcie na potrzeby dziecka. zobaczycie jak Wiktoria będzie "wyprowadzona", wszystko należy Wam się od państwa, tylko wiadomo, że trzeba siedzieć w temacie, orientować się i wymagać, bo sami od siebie nic nie zaproponują. I nawet nie zdajecie sobie jeszcze sprawy ile dzięki Niej cudownych ludzi na swojej drodze spotkacie - tylko takich Wam życzę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 21:48

Agga, Jagah, Marsylia, Antonelka, vitae13, stowtotka lubią tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle pałka jestesm :)

Miałam już tak silne kłucia w szyjce i częste skurcze, że przyspieszyłam sobie wizytę z przyszłego tygodnia. No i mąz mi wyjeżdza więc wolałam iśc bez dwulatka i wiedzieć czy nie urodze jak sama zostanę :)

No i młody wazy 2400 g z szyjką ok, ma 2,5 cm ale to taka granica a jeszcze na tym etapie to już w ogóle nie ma co dumać nad jej długością. No nic chyba taka moja uroda.
    I porównałam wage ze starszakiem to na tym samym etapie (różnica jednego dnia) wazył prawie tyle samo, w zwiazku z czym zakładam że kolejne 4 kg przyjdzie mi wypchnąć :D

Jagah, Milka1991, Marsylia, Kjopa3, vitae13, pati87, IGA.G lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba właśnie odszedł mi czop z niteczkami krwi. Czy u którejś z Was kiedyś odszedł a na poród trzeba było poczekać? Bo rozwarcie robi mi się od infekcji, wynik posiewu za 4 dni a na razie dostaje przypadkowy antybiotyk w ciemno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 22:09

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl temat win ;) a ze mam przodków Wlochow i kocham ich kulture, jedzenie oraz wina to moge polecic wina z rejonu montepulciano d'abruzzo - niektore wlasnie pod ta nazwa- calkiem dobre mieli w Biedronce:) Drugie ulubione to Barbera z rejonu Piemont;) tez byly swojego czasu w biedzie;) Lubie tez Hiszpanska Roje;) mniam mniam;) ale ogolnie jestem smakoszem win i duzo roznych prbowalam , ale te marki sa sprawdzone;)
    a co do piw - tez lubie;P ostatnio maz mi dal lyka okocim pszeniczne i oj nie moge sie doeczekac gdy juz bede mogla sie czegos napic;)))

vitae13 lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ