X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    czy każda z Was miała już robione ktg? Moja gin chyba nawet nie ma w gabinecie, wobec tego powinnam chodzić do szpitala? Chyba by mi powiedziała o takiej konieczności.. co jeśli rodzę 30km do siebie, tam mam jeździć? Kurde, muszę jej zapytać następnym razem, to już będzie 38tc ;P

Ja nie mialam. Chyba jak bede musiala zrobic to pojade do przychodni przyszpitalnej albo jesli bedzie to weekend do na IP.
    No chyba, ze w lux med lub medicover robia.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam teraz co wizytę już robione ktg
    ale u mnie sprawy skomplikowane, bez wskazań pewnie by nie robili

• Jagah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowy Kordonek- po prostu Twoj facet jest z Toba w ciazy calym soba, skoro brzuszek rosnie, a i humorki ciazowe tez daja znac :D ;) Rowniez mam zdanie, ze w ciazy jest wiele niedogodnosci dla kobiety, ze tym bardziej, jesli ona sama wyraza chec na zaakcentowanie siebie poprzez makijaz czy stroj - to dziala tylko pozytywnie na Jej nastroj i nastawienie do siebie, i swiata :) Sama jak wychodze w makijazu i ladnym stroju to czuje sie dobrze, mam wieksza pewnosc siebie :) Ale mnie tam humor potrafi poprawic francuski rogalik z czekolada, a co dopiero nowa szminka czy ciuszek w szafie ;)

Jesli chodzi o masaz krocza to lepiej robic cokolwiek niz nic, na pewno kazda gimnastyka w ubikacji wyjdzie dla Ciebie z korzyscia przy porodzie. Jesli w nocy czulas spinanie brzucha to mozesz zmniejszyc intensywnosc masazy i zaraz zobaczysz, czy brzuch sie wyciszy i uspokoi.

Sama czekam na ciaze donoszona i bede operowac paluszkami, chociaz Maz mnie troche odwodzi od dzialan, zeby Panna Orzeszkowa wkroczyla w znak zodiaku Byka ;)

Edit
    ojejku- a jakie masz wskazania do KTG, zaczely sie skurcze, czy dalej problemy z wodami? Jak w ogole samopoczucie? I czy to wciaz bedzie Jacek? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 16:07

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    ojejku- a jakie masz wskazania do KTG, zaczely sie skurcze, czy dalej problemy z wodami? Jak w ogole samopoczucie? I czy to wciaz bedzie Jacek? ;)
    a nawet nie chce mi się pisać
    wód mało, młody dodatkowo okręcił się pępowiną wokół szyi. Na porodówce będę pierwszą siwą pierworódką jak tak dalej pójdzie :D
    Ja się czuję bardzo dobrze, tylko młody coś odwala co chwilę, Stelaż wyjechał na dwa tygodnie i poczuł chyba brak nadzoru ojca :P

ed. imienia nie mamy nadal, roboczo Jacek, ale jak to się skończy to sama nie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 16:11

• agadana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja czuję się bardzo podobnie do Ciebie- noce ciężkie, nie mogę się wygodnie ułożyć, wstaję do toalety, jest mi gorąco, ciepię na bezsenność od ok. 4 nad ranem a najlepiej mi się śpi od 7 do 10 :) mnie boli od jakiegoś tygodnia lewe biodro jak chodzę. W sumie nie wiem czy to ból z biodra czy kręgosłupa- w każdym razie idąc utykam. Wielkość brzucha również podobna do Reni :)
    Kordonku ja pierwsze ktg miałam na wizycie w ubiegły czwartek i to był 34t2d, kolejną wizytę mam 16 marca, to będzie 37t2d i wtedy już mam zapowiedziane obowiązkowe no ale to już dosyć zaawansowana ciąża i poród możliwy w każdej chwili. W każdym razie na tym pierwszym ktg nic nie wyszło ale ja ogólnie nie mam żadnych objawów przedwczesnego porodu- szyjka trzyma, wszystko wysoko i pozamykane, nie wiem co to skurcze.
    Dziewczyny w szpitalu- trzymam kciuki za maluszki i za Was, aby spokojnie siedziały w brzuszkach jak najdłużej a Wy bądźcie spokojne, bo najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką :)

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku- o ja pitole, jak nie urok to sraczka ;) No nic, pozostaje nadzieja ze Mlody zrobi odpowiednie akrobacje i sie odkreci, chociaz nie znam sie kompletnie w temacie. Taka sytuacja to chyba tez wskazanie do CC? No i wez tu dogadaj sie z dziecmi, same lobuziaki na kwietniowkach :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam ktg i lekarz też nie wspominał żebym robiła mimo że mam skurcze. Jak uznam że ich za dużo i często to gdzieś sama pójdę a póki co to ufam że gdyby było trzeba to by mnie wysłał.
    Co do gbs bo były tu pytania, ja mam cc a miałam pobierane dosłownie dotkniecie patyczkiem tu i tu ale bez żadnego wziernika :) nawet nie poczułam. Co innego przy usg i mierzeniu szyjki. Ojjj to już bolało. Gorzej niż dziewica normalnie :D

Filipek - 09.03.17 :)
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda, Vero - trzymam kciuki, żebyście jak najdłużej wytrzymały w dwupaku.

Ja nie miałam ktg jeszcze, ale w sumie jestem dość wcześnie w porównaniu z wami, więc może dlatego.

Idę wieczorem na wizytę i do fryzjera :) koleżanka ma salon akurat obok mojego ginekologa to skorzystam ;)

atdcqps62brd8znj.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy po urodzeniu moje dziecko będzie więcej spało niż w brzuchu. Bo teraz to on robi drzemki po 15 minut a potem ponad godzinę szaleje. Bałam się że już go czuć nie będę na tym etapie ale całe szczęście czuję bardzo mocno :) jak bedzie tak samo aktywny po porodzie to sie dluuugo nie wyspie :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    ojejku- o ja pitole, jak nie urok to sraczka ;) No nic, pozostaje nadzieja ze Mlody zrobi odpowiednie akrobacje i sie odkreci, chociaz nie znam sie kompletnie w temacie. Taka sytuacja to chyba tez wskazanie do CC? No i wez tu dogadaj sie z dziecmi, same lobuziaki na kwietniowkach :D
    Własnie nie jest to wskazanie do cc, przynajmniej na razie, mam liczyć ruchy i inne takie. Jak zaczną się skurcze i dalej będzie owinięty to będzie decyzja o cc albo i nie... On się nie odwinie, bo nie ma tych wód, nie ma szans na to żadnych, ale na cc tez jest teraz za wcześnie. No ale ktg co wizytę, bo pępowina może coraz mniej przepuszczać wiec badają głównie płód, a moje skurcze (znikome) przy okazji

• Jagah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin- po porodzie, to dzieci zazwyczaj pokazuja swoje charakterki ;) Diabolina byla dosc aktywna do samego konca, a po rozwiazaniu - pierwszych kilka dni po prostu przespala z przerwami na jedzenie, aktywnosc, pampersy, etc. Chyba porod Ja wykonczyl, bo nabrala sily i wrocila podobna aktywnosc jak w brzuchu :D A potem zaczely sie nocne kolki, buu. Obecnie, Panna Orzeszkowa jest wiecej aktywna wieczorem i noca, moze dlatego, ze glownie wtedy najwiecej odpoczywam. Podczas dnia tez ma swoje pory baunsowania, ale jest duzo spokojniejsza. W porownaniu do Diaboliny, ruchy ma mocniejsze, ale aktywnosc mniejsza. Nastawiam sie na aniolka, buhehehe ;)

Edit
    ojejku- doczytalam info, i zdecydowanie masz prawo osiwiec. Kurde, no trzymam kciuki za Ciebie i zeby sie roboczy Jacek ;) jak najdluzej utrzymal w srodku, w dobrej formie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 16:33

Gakin, ojejku lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam tych ruchów czasem zazdroszczę ;) moj jakos ciagle leniwie, a juz sie gubię w ilości metod liczenia ruchów.

To jest ciekawe czy aktywność w ciazy odzwierciedla aktywność dziecka po urodzeniu i w późniejszych latach :)

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    A ja wam tych ruchów czasem zazdroszczę ;) moj jakos ciagle leniwie, a juz sie gubię w ilości metod liczenia ruchów.

To jest ciekawe czy aktywność w ciazy odzwierciedla aktywność dziecka po urodzeniu i w późniejszych latach :)
    U mnie było na odwrót w brzuchu spokojny i cichy a po porodzie.. oj było ciężko..20h płaczu na dobę dobre 3 miesiące.. teraz Wiktor w brzuchu szaleje wiec liczę ze pp porodzie będzie Aniołem

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe ;) ja sie zastanawiam wlasnie jak to bedzie z ta aktywnością bo zawsze jak was podczytywałem i opowiadalyscie ze wam brzuch faluje to mi sie wydawało zr ja jestem jakas inna i mam tak mega rzadko. :)

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż moj właśnie pojechal na kolonoskopie. Stresuje sie troche bo dluzszy czas ma problemy z bolami brzucha i z wyproznianiem z krwia. O 17.15 ma niby zaczac sie badanie o ile nie ma opoznienia.
    Właśnie pacjent z 16.30 wszedl takze godzina opoznienia jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:27

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa jak po porodzie będzie z aktywnością malucha.Pierwszy był grzeczny.

Spałam pół dnia,głowa dalej pobolewa.

Bobas,Reni ładny brzuszek :-)

Vero trzymam kciuki żeby wyciszyli skurcze i niech maluch jeszcze siedzi w brzuszku.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana mi też najlepiej śpi się rano :) albo drzemka około 10. najgorsze, że nie ma co liczyć na wyspanie w najbliższych miesiącach. choć mąż obiecał mi dać pospać na weekendy jak mała będzie dała się ogarnąć przez tatuśka tylko :)

agadana lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja mała jest aktywna chyba bardzo :) wiadomo ma drzemki, ale jak zacznie harce to brzuch cały faluje :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie co do win :)

A co do morgen Davida to myśmy mieli je na weselu,bo też uwielbiamy :)) haha. Mieliśmy morgema i Carlo rosi.

Byłam od 13 na spacerze i nogi wchodzą mi do tyłka :-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś ma ten model anexa?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/554f5f84706f.jpg

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ