Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzisiaj straszna pogoda
wiele pada a wczoraj takie słoneczko. Ja bym tylko spała.
Mam pytanie czy sa takie dziewczyny ktore czuja ruchy od pępka w dół ale przede wszystkim bardzo nisko? W pachwinach taki ucisk przy rozciąganiu i te parcie na szyjkę dziecka czasem mam wrazenie ze od zewnątrz wszytsko sie rusza. Bo sie zastanawiam czy jest to powód do zadzwonienia do lekarza. Czy to oznaka ze cos sie obniża ? Nic mnie przy tym nie boli.
-
Gakin moja corcia w tydzien urosla 350g to bylo między 30t1dz a 31t1dz. Teraz wizytę mam we wtorek.
Moj mąż wtedy wyliczyl ile corcia wazy i 9tygodni x350g bo tyle mi wtedy zostalo do porodu i mu wtedy wyszlo 4850gja mu mowie daj spokoj nie strasz mnie taką waga corci bo sn nie urodze
i ze dzieci rosna we wlasnym tempie raz szybciej raz wolniej.
Wczesniej corcia byla zazwyczaj 2-3dni do tylu a ostatnio 4dni do przodu. -
Kamiliia24 wrote:U nas dzisiaj straszna pogoda
wiele pada a wczoraj takie słoneczko. Ja bym tylko spała.
Mam pytanie czy sa takie dziewczyny ktore czuja ruchy od pępka w dół ale przede wszystkim bardzo nisko? W pachwinach taki ucisk przy rozciąganiu i te parcie na szyjkę dziecka czasem mam wrazenie ze od zewnątrz wszytsko sie rusza. Bo sie zastanawiam czy jest to powód do zadzwonienia do lekarza. Czy to oznaka ze cos sie obniża ? Nic mnie przy tym nie boli.
Ruchy czuję ponizej i powyżej pepka.
Corcia naostatnich wizytach byla ulozona zawsze glowkowo.
Kamiliia24 lubi tę wiadomość
-
Wanda1986 wrote:Dziewczyny wczoraj trafiłam na porodowke, mam 4 cm rozwarcia, wszystko się trzyma tylko na pęcherzu plodowym. Dostaje sterydy i antybiotyk bo jest też infekcja która nie reaguje na antybiotyki. Oprócz tego relanium i nie wolno mi wstawać. Trzymajcie proszę kciuki za jeszcze choć kilka dni a najlepiej kilka tygodni bo u nas dopiero 33+4
Na pewno będzie dobrze, nie martw się, nie denerwuj. Dzidzia w brzuszku już nie jest taka mała. Tylko rzeczywiście szkoda, żeby miała leżeć dodatkowe dwa tygodnie w szpitalu.. Odpocznij, to ostatnia okazja zanim będziemy padać na buzie przy dwójce. Trzymam kciukihttps://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Wanda,dobrze,że jesteś już w szpitalu pod dobra opieka. Trzymam kciuki,żeby malutka siedziała jak najdłużej w brzuchu!
Mamaaniolkow, też trzymaj się cieplutko. Na szczęście u Ciebie to już wysoka ciąża.
Gakin, duży chłopak się zapowiada
Odżywkę long 4lasheh mogę polecic. Efekty pierwsze widać już po miesiącu,pk 3 jest super. Tylko trzeba ją używać non stop bo inaczej wracają rzęsy do stanu pierwotnego. Nie można jej używać w ciąży i podczas KP.
Agga lubi tę wiadomość
-
duzo mi do nadrobienia zostalo. Niania jak ospa?
wczorja na usg mala wazy 2700 z hakiemchyba ladna waga
ja dalej chora po duomoxie nie przeszlo dostalam rovamycyne czekam kika dni i musze chyba zaczac brac bo kaszle jak gruzlik. Ktos bral?
dziewczyny ja pisalam keidys, że wszystkie termometry ktore mialam douszne sa do dupya wy mowilyscie ze wam jakies tam sluza juz dlugo ? dacie linka do nich?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:29
Monika34 -
Lokokoko wrote:Antonelka piwko to tak na dzień mężczyzny:) mój -D lubi i właśnie dlatego kupię
a na narodziny Filipka z tej okazji właśnie planuje jakieś winko
tylko przyznam szczerze,ze ja się nie znam na winach. Może moglabys doradzić? I mam taki plan,ze zamowie w drukarni jakaś etykietę i przykleje na oryginalną. Z databporodu Filipka imieniem itp
A na dzien mezczyzny to fajnie.
Wiesz ja znawca win nie jestem, czesto zdaje sie na sprzedawce - pewnie najlepiej pojsc w klasyke i wybrac czerwone, wytrywane - ja lubie wina wloskie bo zawsze przypominaja mi mile wspomnienia z Wloch - moze jakies fajne chianti, barolo a moze dla odmiany processco (z babelkami)? A cena wina - wszystko zalezy od budzetu.
Wejdz sobie na stronke winiarni Marka Kondrata - calkiem fajny asortyment i mozesz zamowic przez internet.Niebieskaa, Lokokoko lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Pati życzę Ci jednak mniejszego dziecka niż Ci mąż wyliczył
ja wiem że wymiary wg usg to tak nie do końca bo raz wyjdzie młodsze raz starsze dziecko z tym że u mnie ból podbrzusza jest już ciągły, boli cały dzień plus inne rzeczy i te wymiary, które cały czas się utrzymują jako większe i raczej można podejrzewać że dziecko jest starsze. Mam cc więc tym bardziej lekarz ma zagwostkę na kiedy mnie umówić
Co do parcia na szyjke ja czuję cały czas, mały jest od dawna główkowo i nisko. Już się przyzwyczaiłam że mnie boli ciągnie a siku chodzę co pół godziny. Już nawet na zakupy wyjść nie mogę.
No i czkawka kilka razy dziennie po conajmniej 10minut bez przerwy, Ostatnio miał czkawkę uciskając mocno pęcherz i każde jego czknięcie to było takie wrażenie że zaraz się zesikam choć wcale mi się nie chciało. Ahhh gania mnie do toalety to moje szczęściepati87 lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
co do wina, to starszej corce zrobilam wino wlasnej produkcji z winogrona z jej roku, ktore bedzie sobie lezakowac minimum 18 lat
nie wiem czy wszystkie butelki dostanie na raz, czy sobie z mezem jakiejs nie zostawimy
w tym roku jak winogron obrodzi tez mam taki zamiar -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:44
pati87, Antonelka, ilae, kasieniaczek, aniab2205, sallvie, Reni1982, IGA.G, Omon, Niebieskaa, vitae13, Donia12, Kjopa3, Jagah, lis87, Justyna Sz, agadana, Lokokoko, Milka1991, Marsylia, nutella_, stowtotka lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Lokokoko- a jakie wina lubi ?
My z Mężem uwielbiamy wina Mogen David, są lekkie, nam najbardziej smakuje to:
normalnie to powiedzialabym spróbuj, no ale...
Z tej serii są słodkie, półsłodkie biale, czerwone różowe
Wytrawnych nie miałam okazji próbować.
Cena ok 25 zł więc niska.Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Monika34 wrote:duzo mi do nadrobienia zostalo. Niania jak ospa?
wczorja na usg mala wazy 2700 z hakiemchyba ladna waga
ja dalej chora po duomoxie nie przeszlo dostalam rovamycyne czekam kika dni i musze chyba zaczac brac bo kaszle jak gruzlik. Ktos bral?
dziewczyny ja pisalam keidys, że wszystkie termometry ktore mialam douszne sa do dupya wy mowilyscie ze wam jakies tam sluza juz dlugo ? dacie linka do nich?
Monika, na szczęście lepiej. Mam już właściwie same strupki, nic nie swędzi, tylko jeszcze bardzo słaba jestem, bo bardzo mało jem, muszę się mocno zmuszać. Za tydzień mogę rodzić. Nie pozostaje mi nic innego jak wierzyć, że synek będzie zdrowy. Pozostaje jeszcze kwestia Helenki, bo ona może zachorować za tydzień. Wówczas mały może przyjść do domu dopiero wtedy kiedy ona zupełnie wyzdrowieje. Przeraża mnie długa rozłąka z nią..
Jak Helenka się urodziła to kupiliśmy taki termometr, chyba na podczerwień, co to się mierzy bezdotykowo do czoła, temperaturę wody można... ale nie słyszałam jeszcze o takim, co by super dokładny był.. Jak Helenka miała dwa miesiące to trafiliśmy do szpitala dziecięcego i tam mierzyli najzwyklejszym elektronicznym w pupie. Pomiar w 5 sekund, zawsze ten sam. i tak mierzyć polecali. Więc teraz najpierw mierzymy tym bezdotykowym, a gdy widzimy że podwyższona to sprawdzamy tym zwykłym elektronicznym w pupie. I ja tę metodę polecam.
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Lokokoko
Ja z win lubię Varne 1444. Cena zaleznie od sklepu od 20zl w górę. Oczywiście sa różne biale i czerwone moze i rozowe tez są nie pamiętam.Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Hej
Witam po ciężkiej nocy z kawą...
Na lewym boku boli biodro, na prawym boku boli żebro, na brzuchu się nie da, na plecach niebezpiecznie. Niech to szlag...
Ostatnio bardzo nabieram na wadze. Wchodzę codziennie i jest po 100-300g więcej przy normalnej diecie. Nie wiem o co chodzi. Może nabieram tak wody ? I tu zonk. Pić dużo wody źle, bo zatrzymuje się w organizmie i puchne, nie pić wody też źle, bo zaparcia. Ech. Oszalec idzie...
No to się pozalilam z rana.
Marsylia wspaniałe wieści. Czekamy na foto z kangurowania
Nie martw się ją też Przez ostatnie dwa tygodnie przybieram szybciej ma wadze więc albo jest to kwestia że trraz dziecko rośnie szybko albo właśnie ze się wody nabiera...Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Bobas slicznie wygladasz
Antonelka lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm