Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati świetnie ze teściowie pomogą widzę ze w końcu i u Ciebie wyjdzie słońce
Bobas ja jestem podłączona do takiego ktg który rejestruje ruchy dziecka w tym samym czasie i wtedy ten wykres jest w innnym kolorze niż "normalny" skurcz.pati87 lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
atat wrote:Hej,
Czy mogłybyście podrzucić linka do tego rankingu fotelików dla niemowląt?
Gdzieś było i nie moge znaleźć.
Szukam idealnego i jest cieżko. Teraz na tapecie recaro.
Ja korzystałam z tych dwóch: (przede wszystkim tej pierwszej - ADAC - to po niemiecku, ale jakby co to zawsze można w translator. Ta druga stronka jest polska - oni przy ocenie sugerują się też testami ADAC
https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/default.aspx
http://fotelik.info/ -
eforts wrote:Pati znowu na czwarte piętro??? Kurcze dla mnie to dramat, moja siostra tak mieszkała i nie wyobrażam sobie tego. Aczkolwiek super ze na większe i że tesciowie pomaga!!
Się Wolf jak już rozpedzisz się w tych skarpetkach to też zamawiam parę
Heh u nas też był powielany mit że 7 msc lepszy niż 8. Ja jestem z 7 i zawsze mówiono że to.lepiejale rzeczywiście głupota jakich mało
Nianiu podałam mu paracetamol ale nie wiem czy mu pomógł. Bo już był wybudowany i nie zasnął razem z działaniem leku tylko 2 h późniejale dzisiaj jak się wzbudzi to od razu mu dam coby się nie męczył
!
A jaki jest plan na Ciebie? I jak zalatwilas z wizytą i wynikami?
A i młodemu w dzień nic nie dokucza tylko w nocy tak się wzbudza.
Kurcze dziewczyny 37 tydzień brzmi dumnie
Ja dzisiaj nawet wstawiłem dzieciowe pranie i kupiłam pampki jedynki
Ani do laboratorium ani do lekarza się z ospa nie dostałamdzwonilam, pytałam, wszędzie kategoryczne nie.teoretycznie mogłam na izbe podjechać, ale mimo strachu (mały się kilka dni prawie w ogóle nie ruszał) to żal mi było innych ciężarnych. Badania już zrobiłam i wyniki i wizytę mam w poniedziałek. Najważniejsze dla mnie, że synu teraz już co jakiś czas matkę kopnie.
Jak macie strupki to już z górki będzie. Dobrze, że już po wszystkim i młodszy maluszek może się wprowadzaćmieliście sporego fuksa, że teraz, a nie za kilka tyg.
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Vero ale ja tak ogólnie. U mnie to rozrozniali ze jak dziecko się ruszyło to tętno tez jego większe i jak w tym czasie cos się pisało to wina dzidziusia.
Ogólnie Wam powiem ze czuje ze nie ditrwam do końca.. czuje Młodego bardzo nisko i boleśnie..
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Aniolkowa, no niestety. Mecza mnie czasem co kilka minut, czasem co godzina, w nocy tez nie mam spokoju. Staram sie nie zwracac uwagi, choc sa nieprzyjemne
Eforts, nie wiem czy dam rade, bo po skarpetkach zamowil sobie gatki
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
niania.ogg wrote:Ani do laboratorium ani do lekarza się z ospa nie dostałam
dzwonilam, pytałam, wszędzie kategoryczne nie.teoretycznie mogłam na izbe podjechać, ale mimo strachu (mały się kilka dni prawie w ogóle nie ruszał) to żal mi było innych ciężarnych. Badania już zrobiłam i wyniki i wizytę mam w poniedziałek. Najważniejsze dla mnie, że synu teraz już co jakiś czas matkę kopnie.
Jak macie strupki to już z górki będzie. Dobrze, że już po wszystkim i młodszy maluszek może się wprowadzaćmieliście sporego fuksa, że teraz, a nie za kilka tyg.
Tak to prawda!! Ja w ogóle nie wiem jak ja przetrwam dwa dni w szpitalu
W ogóle myślałem sobie o Tobie i bardzo Ci współczuję! Nie dość że przechodzisz to w ciąży, stres, rozlaka, ból to jeszcze w dorosłym życiu. Znam dwie osoby które przechodziły ospe w dorosłym życiu to miesiąc wyjety z życia na tabletkach usypiajacych i przeciwbólowych.
A mi w ogóle pada na głowę! Chciałabym rodzic w domu!!! Tzn nie zdecyduje się na to (nie wiem czy w ogóle byłaby taka możliwość) bo wg mnie to za duże ryzyko ale mam takie marzenie. Albo chociaż jak dziewczyny z za granicy, urodzić, wziąć pod pache dsidzie i do domu -
My juz po przeprowadzce. Wczoraj zdalismy stare mieszkanie. Teraz uzadzamy sie na nowym. W czwartek mialam wizyte. Lekarka nie zmierzyła ani zwazyla malej.Nie wziela wymazu na gbs. Nastepna wizyta 31,03 4 dni przed terminem
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
Tak tak bobas ja wiem tak tylko mówię bo wiem ze sa różne urządzenia
Ja to tez zastanawiam sie która z nas zacznie ten wianuszek a pózniej to juz pójdzie z górki:)
Marsylia - czekamy na dobre wieści od was ze juz lepiej
Tez tak macie ze juz nie możecie sie doczekac ???17.03.2017Sofia
-
eforts wrote:Kochana to Ty cała wyprawkę mogłaś sama naszykowac
Na wyprawke nie ma czasu, bo skarpetki i gatki maja byc dla nieslubnego
Powiem Ci ze ja sie ciesze wlasnie ze nie musze w s pitalu dlugo po porodzie lezec. Czlowiek sie tylko umeczy zamiast cieszyc z dzidziusia w domowym zaciszuJagah, eforts lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Gabi 19 wrote:My juz po przeprowadzce. Wczoraj zdalismy stare mieszkanie. Teraz uzadzamy sie na nowym. W czwartek mialam wizyte. Lekarka nie zmierzyła ani zwazyla malej.Nie wziela wymazu na gbs. Nastepna wizyta 31,03 4 dni przed terminem
Bo mnie to czeka od poniedziałku.
Jutro zaczne cos popoludniu juz pakowac.
Maz ma do srody urlop. Mam nadzieję ze zdążymy ze wszystkim. -
She Wolf, współczuję, a teraz pewnie będę miała to samo. Mnie może nie tyle boli ale jak wstaję/chodzę to czuję jakbym miała zakwasy od tego ciągłego napinania.
Gabi i chcesz to tak zostawić bez tego wymazu i żadnych wiadomości nt. małej? Ja bym poszła chociaż prywatnie...
Vero... ja się boję strasznie :p mogłabym jeszcze z 4 miesiące być w ciąży żeby się oswoić z tą myślą. Tyle czasu czekałam (w ciąży prawie non stop od września 2015) i się starałam a teraz się boję. Wszystkiego. Jaki prezent wybrałaś dla koleżanki?Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ogólnie ka juz bym mogła rodzic.. ale wiem ze to dużo za wcześnie.. ale szczerze to jestem umeczona. Dziś byłam 2h ze starszakiem na spacerze i jak wróciłam to padam z nim jak kawka. Na dodatek mojego męża w nocy i rano nie było a starszak postanowił nie spać pomiędzy 2 a 5...
Aniolkowa podpytalam troche inne kolezanki co one lubialy dostawac lub nie, wiec jutro podejmw decyzje ale chyba kupie te muslinowe zwierzatka I otulacze z Aden+anais wieksze prezenty beda jak sie spotkamy to wysylam poczta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 22:06
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Dziewczyny mam takie pytanie. Do ktorego tygodnia podtrzymuja ciaze. Jutro zaczynam 37 tc. Dzis to już szok brzuszek jak kamien az bol schodzil na okolice intymne. Czulam mega nacisk jakby banke. Nie umiem tego wytlumaczyc. Wizyte mam w poniedziałek i nie wiem czy znowu da na szpital na podtrzymanie czy jak.
[img][/img]
-
Aniolkowa, teraz to juz te skurcze musimy zaakceptowac. Macica trenuje przed porodem.
Angelika, u nas by pewnie nie wstrzymywali porodu na tym etapie. Moze tylko na tyle zeby podac sterydy. Od 37 tyg ciaza jest donoszona, a z tego co pamietam to Twoja dzidzia jest duza, wiec nie martw sie na zapas
Ja tez sie troche boje. Z jednej strony nie moge sie doczekac, a z drugiej boje sie ze nie dam sobie rady25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
Angelika nic już hamować nie będą.
Lokoko uroki ciąży. Mi coraz gorzej wychodzi sprawne wstawanie z ziemi za Krzysiem.
She Wolf dasz rade wszystkie damy. Początki będą trudne ale z każdym dniem coraz lepiej.. rok przeleciał nie wiesz kiedy a potem jest naprawdę fajnie;)She Wolf lubi tę wiadomość
Angelika, też sądzę, że w 37 tygodniu nie hamują
Lokokoko mnie też okropnie bolą plecy w okolicy łopatek i mam uczucie zakwasów. Zakwasy również w brzuchu, okolice pępka
She Wolf, jestem jeszcze 2 tygodnie "za Tobą", myślałam, że później zaczną się takie cudaCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]