Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa też mam zaznaczoną stronę z tym sklepem minkyitkaninky ale kupowałaś tam tylko minky czy tą bawełnę z hipciem też? Bo bawełny takiej nie widziałam, chyba, że coś dodali
Ogólnie to czekam do wypłaty z zakupem materiałów.
Rudą Anie z YT znam, ale drażni mnie. AA siostra, która już trochę szyje, mówi, że ta Ruda robi wszystko tak na odwal się, no ale dla mnie nawet to na "odwal się" to czarna magiaTeż chcę kupić jej książkę "co za szycie" io jeszcze "uszyj mi mamo"
Ja na pierwszy rzut myślę nad ochraniaczem od strony ściany, wydaje się to równie proste jak kocykTylko ja własnie mam problem nawet z utrzymaniem prostego ściegu hehe..
Korcia oh jak bym sobie tego życzyła! To pokrzepiające czytać, że ktoś miał podobne dolegliwości i przeszło, dziękuję! Znalazłam na OLX ortopedyczny pas ciążowy w dobrej cenie, dzisiaj ma mi go kobieta wystawić na allegro abym miała jakieś potwierdzenie zakupu, może troszkę pomoże.
Justyna Sz czy ja również mogłabym prosić na maila zdjęcia z Twojej sesji? Brzuszek się uchował przed plastrami, więc siostra nas jutro odwiedzi w celu zrobienia kilku zdjęć a Twoje bardzo mi przypadły do gustuJeśli to nie problem to byłabym wdzięczna na [email protected]
Vero dobrze, że się trzymacie!Z takimi widokami to można siedzieć w szpitalu hehe.. chociaż z mieszkania masz pewnie nie gorsze
Daj znać jak będziesz wiedzieć coś więcej.
sunshine, Antonelka 37tc!!! No no no! To już nie przelewki
Dzisiaj rozmawiałam z teściową i jakoś zeszłyśmy n a temat wcześniejszych porodów, powiedziała, że od znajomej słyszała, że w przypadku chłopców ponoć lepiej urodzić w 7 miesiącu niż w 8 bo coś o płucka chodziło.. wiecie o co chodzi? Pierwsze słyszę.. może coś przekręciła?
She Wolf ja zapomniałam w szpitalu zapytać czy mają jakiś gotowy plan porodu, który sobie uzupełnię, więc muszę coś znaleźć w necie i w razie wątpliwości jeszcze w 38tc na wizycie będę miała szansę poprosić lekarkę o pomoc w uzupełnieniu.
Mierzyłam wczoraj fotelik cybex do stelaża z roana i... sprawa jest zawiłaKiedy nałożę adaptery na stelaż - słyszę kliknięcie, ale kiedy wsadzam fotelik na te adaptery to faktycznie nic. Fotelik jestem w stanie podnieść jedną ręką, bez zwalniania jakiejkolwiek blokady czyli nie zaskoczył jak trzeba ALEEE... zmieniłam kolejność i... jeśli najpierw nałożę adaptery do fotelika - słysze kliknięcie i guziczki z foteliku też się przesuwają czyli zaskoczyło jak trzeba. Później fotelik już z adapterami wpinam na stelaż i tez klika
i już nie jestem w stanie go wyciągnąć dopóki nie nacisnę w foteliku guzików zwalniających. Trochę to głupie, bo albo powinny pasować albo nie, ale fajnie, że zwróciłyście na to uwagę, bo pewnie by mi to umknęło i fotelik siedziałby w stelażu bez żadnej blokady o_O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 11:22
Najbliższa wizyta 15.03
-
za każdym razem jak wstaję brzuszek twardnieje... czy też tak macie cyz powinnam się zacząć stresować? Nie boli to, mam tylko jakby zakwasy w brzuchu.
do tego wydaje mi się, że wokół pępka taki niebieski kolor mam.
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Kordonku, ja mam tez omawiac ten plan w 38tc, tylko boje sie zeby akcja sie nie rozkrecila po zdjeciu szwu w 36tc
Mnie tez ta ruda troche denerwuje.
Duzo inspiracji mozna znalezc na Pinterest
U nas te adaptery nie klikaja wcale. Pisalam do sklepu i wlasciciel twierdzi, ze to sa wlasciwe adaptery. Wkurzylam sie troche, bo kupno tego modelu fotelika troche minelo sie z celem25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
WOW! Udalo mi sie zrobic pazurki u stop! Takich wygibasow jeszcze nie odstawilam! Ale po wielu trudach sa pomalowane jako tako
Teraz jeszcze by sie przydalo ogolicNiebieskaa, Jagah, aniab2205, lis87 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Aniolkowa ale jak niebieski kolor ? uderzylas sie gdzies ?
wiesz zakwasy to jedno ale jesli rzeczywiscie cos ciemnieje moze poszlabys do lekarza ?
Dziewczyny a teraz pytanie za 100pkt co kupic kolezankom z okazji narodzinjedna urodzila kilka dni temu druga bedzie rodzila na dniach myslalam o czyms takim dla maaucha z aden anais muslinowe zwierzatka z pieluszka, ale co do tego czy przydaje sie ladne etui na smoczek wiecie taki gadzet ale ladnie wygladajacy czy lepiej cos innego ? np mala pozytywke jelly cat ? co wy chcialybyscie dostac. Ja nie jestem zwolennikiem kupowania ubranek stad moje pytanie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/004d7aaf4041.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b5251ed9cea.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f21f88e6709.jpg
17.03.2017Sofia
-
eforts wrote:
Pół nocy nie spalam, młody nie może spać, poplakujemoże to przez chorobę ale wodze że dzisiaj już krostki się goja. Więc jestem dobrej myśli. A spać nigdy nie spał za dobrze no ale teraz to masakra.
A dałaś mu coś przeciwbólowego? Ja poza krostami miałam okropne bóle mięśni i stawów i glowy, takie typowo grypowo zoladkowe. Najgorsze, że takie malutkie dziecko to nie wytłumaczy co nie tak, tylko marudzi...
Agga, jak dzisiaj? Ja będę w mniejszości, ale ja tam drugiego dna w tej sytuacji nie widzę. Ja bym była zdolna wyciąć taki numer. Człowieka jest łatwo zmanipulować. Grupa ludzi, spędzą razem trzy dni, pewnie piją alkohol, poreczaja sobie wzajemnie, jedna firma, kwota w sumie nieduża, odmówić kobiecie, że za duże ryzyko finansowe? Przy mężczyznach coś palnac, że żona nie pozwala? No i ja bym się na pewno bała w domu przyznać. Wstyd mi by było, że człowiek taki głupi.. więc tez bym wzięła to na przeczekanie. Mąż na pewno nie chciał cię denerwować/martwić. Może ta pani pożyczkę spłaci. Moim zdaniem bez sensu byłoby dla niej trafić do biku czy gdzieś tam za 5 tys, ludzie nie są tacy głupi. A jeżeli nie spłaci to stracicie te 5 koła, ale mąż będzie miał nauczkę na całe życie. No cóż, tak się zdarza. Mógłby zgubić 5000, mogliby wam ukraść, mogłabyś niechcący wyprać.. stary osioł, ale za te kilka tysięcy z domu przepedzisz?
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Kurcze niania ja podziwiam za postawe
tyle oszustow, dziecko w drodze a on porecza pozyczke obcej kobiecie ? coz kazdy robi jak uwaza ma swoj rozum aqlbo go nie ma ( bez urazy Agga oczywiscie ) ale ja mysle ze jesli raz czlowiek robi cos takiego i ukrywa to badzo prawdopodobne ze zrobi to kolejny raz... osobiscie wspolczuje sytuacji i nawet nie staram sie pomyslec co moze czuc kobieta gdy sie czegos takiego dowiaduje. Na zaufanie pracuje sie cale zycie a stracic je mozna w kilka sekund i chyba nir chodzi o to ile tysiecy 1, 2, 5 cyz nawet 100 zl tylko o sam fakt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 12:24
17.03.2017Sofia
-
Vero wrote:Kurcze niania ja podziwiam za postawe
tyle oszustow, dziecko w drodze a on porecza pozyczke obcej kobiecie ? coz kazdy robi jak uwaza ma swoj rozum aqlbo go nie ma ( bez urazy Agga oczywiscie ) ale ja mysle ze jesli raz czlowiek robi cos takiego i ukrywa to badzo prawdopodobne ze zrobi to kolejny raz... osobiscie wspolczuje sytuacji i nawet nie staram sie pomyslec co moze czuc kobieta gdy sie czegos takiego dowiaduje. Na zaufanie pracuje sie cale zycie a stracic je mozna w kilka sekund i chyba nir chodzi o to ile tysiecy 1, 2, 5 cyz nawet 100 zl tylko o sam fakt
Vero uważam tak jak Ty. Ja bym nie potrafiła przymknąć oka na takie coś. Zaufanie w związku to podstawa. Żadnych tajemnic...
Co do prezentu to podpytaj może koleżanki czy coś konkretnego by chciały. A jak nie to uważam że ta pozytywka jest fajna albo może jakaś taka zawieszka na wózek
U mnie ostatnio były dwie kolezanki. Przyniosły mi ubranka ale takie większe i w moim guście więc jestem zadowolona. Do tego duży ręcznik kąpielowy,z czym im się bardzo udało bo miałam tylko jeden mały -
Kamiliia24 wrote:Czy macie ejszcze gdzies ten link do spinek do mankietów?
Mamy
Bardzo proszę:
https://feinfein.com/pl/spinki-do-mankietow/4-spinki-do-mankietow-puzzle.html?
Ja zamawiałam je przez którąś z tych projektanckich stron: DecoBazar albo DaWanda, ale można też bezpośrednio w Fein Fein. Bardzo fajna obsługa!Kamiliia24 lubi tę wiadomość
-
Vero wrote:Kurcze niania ja podziwiam za postawe
Ja jakoś potrafię sobie siebie wyobrazić w takiej sytuacji, dlatego ja się w pracy do takiej kasy nie zapisałam. Głupio by mi było odmówić, głupio by mi było kogoś o to poprosić. A głupio postąpić to się każdemu zdarzyć może, niestety. No i ja na sto procent w sytuacji tego męża bym się nie przyznała. Żona w ciąży, malutkie dziecko, to nie przysparzałabym już jej zmartwień i stresu. W razie jakby koleżanka nie splacala to bym płaciła jakoś chyłkiem te 100 zł miesięcznie, a potem tą panią ścigała sądownie. Co się stało to się nie odstanie. Mi to w sumie byłoby żal mojego starego, gdyby dał się tak wmanewrowac. Przecież mąż Aggi też się na pewno denerwuje o tą kasę i nauczkę już i tak niezła dostał. A czy poreczyl kobiecie czy mężczyźnie to według mnie bez znaczenia. Agga ty się za dużo nie stresuj, bo tylko dziecku zaszkodzisz. Wcale nie powiedziane, że pani nie będzie spłacać. A staremu szmata przez łeb i już.https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
nutella_ wrote:Chwaliłas się juz swoim dziełem ? Jestem trochę do tyłu, a brak czasu na wrocenie wstecz
jak nie, to pokaż fotkę.
Chyba z Tobą pisalam o sesji zdjęciowej ? Byłaś ? I jak ?
Zalaczylam fotke raz jeszcze na fb. Oj nie wiem czy ze mna pisalas o sesji, bardzo mozliwe:),tzn. na pewno o tym kiedys rozmawialysmy. Tak bylismy i udala sie. Ale my mamy takie zwyczajne fotki, bez zadnych ochow i ochow i efektow. Po prostu ladnie uchwycone chwile:)
Różowy_Kordonek wrote:Niebieskaa też mam zaznaczoną stronę z tym sklepem minkyitkaninky ale kupowałaś tam tylko minky czy tą bawełnę z hipciem też? Bo bawełny takiej nie widziałam, chyba, że coś dodaliOgólnie to czekam do wypłaty z zakupem materiałów.
Rudą Anie z YT znam, ale drażni mnie. AA siostra, która już trochę szyje, mówi, że ta Ruda robi wszystko tak na odwal się, no ale dla mnie nawet to na "odwal się" to czarna magiaTeż chcę kupić jej książkę "co za szycie" io jeszcze "uszyj mi mamo"
Kupilam tam i minky i bawelne z hipciem. Oj no widzisz,to mam takie wrazenie jak Ty. Nawet jesli to jest "na odwal" to dla mnie i tak mistrzostwo:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Vero, nie nie uderzylam się. To takie zabarwienie jakby bardzo mocne ukrwienie w tym miejscu. Wokół pępka. Pojutrze mam lekarza więc na pewno spytam.
Lokokoko tak u Ciebie też to wygląda? Jakby żyły prześwitywały mocno??
Vero z prezencików wybrałabym to zwierzątko-szmatkę bo jeśli pozytyki już jakieś ma to to nie jest coś takiego czego trzeba w wielu egzemplarzach a ta przytulanka wiadomo, można zgubić, prać wielokrotnie więc przyda się kolejna. Etui na smoczek też jest super. Mnie się ono bardzo podoba ale w pierwszym momencie myślałam, że to etui na malutki słoiczek/buteleczkę. Wtedy by mi to bardziej przydało i pasowałoSmoczek nigdy nie wiadomo czy będzie używany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 13:40
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
No dobra. Kiedyś z kimś rozmawiałam o sesji zdjęciowej. Obiecałam, ze dodam zdjęcie. Jak na razie mam tylko dwa. Resztę pewnie zobacze po niedzieli.
Wiem, że nie wszystkim może się takie coś spodobać, ale jak się nie nie podoba to niech ominie ten post.
Zdjecia znikną za jakiś czas
Byly i nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 20:31
Milka1991, atat, niania.ogg, Marsylia, Kjopa3, Taśka22, karolyn, Gakin, agadana, Jagah, pati87, Reni1982, IGA.G, Różowy_Kordonek, mada87, Yammi, Niebieskaa, aniab2205, lis87, stowtotka, Donia12 lubią tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek wrote:Dzisiaj rozmawiałam z teściową i jakoś zeszłyśmy n a temat wcześniejszych porodów, powiedziała, że od znajomej słyszała, że w przypadku chłopców ponoć lepiej urodzić w 7 miesiącu niż w 8 bo coś o płucka chodziło.. wiecie o co chodzi? Pierwsze słyszę.. może coś przekręciła?
To popularny mit. Od 7 miesiąca rozwijają się płuca więc pewnie stąd się to wzięło. Prawda taka, że lepiej urodzić w 8 niż w 7 miesiącu. Im bliżej tp tym narządy są lepiej wykształcone i przygotowane do pracy.
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Aniolkowa u mnie to jest tak,ze wybilo mi pępek strasznie i mam koło pępka takie siwe, ale to nie żyła
tylko po prostu takie coś dziwne minsie zrobiło. Ale nie przejmuje się tym w ogóle
No mo nutellkapięknie wyglądasz, Twój brzuso też ślicznie się prezentuje!:*
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
aniołkowa mama wrote:za każdym razem jak wstaję brzuszek twardnieje... czy też tak macie cyz powinnam się zacząć stresować? Nie boli to, mam tylko jakby zakwasy w brzuchu.
do tego wydaje mi się, że wokół pępka taki niebieski kolor mam.
Mi od chyba 33 tygodnia coraz wyraźniej widać taką żyłę biegnącą prawie dookoła pępka i właśnie ona jest taka niebieska. Może i u ciebie taka żyła wychodzi do wierzchu wraz ze wzrostem brzuszka?aniołkowa mama lubi tę wiadomość