Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kasieniaczek wrote:Taśka Dzięki
Dokładnie o to mi chodziło. Tylko jeszcze Cię dopytam. Zasiłek chorobowy wypłaca Ci ZUS, czy pracodawca? Przypuszczam, że tu może być różnica.
Pozostałe dziewczyny, jak było u Was z tymi PITami?kasieniaczek lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Kordonku no mi osceopatka przesunęła dziecko. Tzn zmotywowala do przesunięcia się na drugi bok. Także można. Ból źle wpływa na dziecko wiec lepiej z nim walczyć. Powodzenia Kochana.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
bobas dałaś mi do myślenia z tym więzadłem krzyżowo-biodrowym bo objawy pasują i do tego i do rwy.. No ale u mnie w okolicy brak jakiegokolwiek osteopaty, myślę, czy nie spróbować iść jeszcze do kogoś.. nie wiem czy szukać dalej fizjoterapeuty czy rehabilitanta? a może ortopedy? Boję się, że każdy mnie będzie w ciąży zbywał masażami i duperelami bo bez prześwietlenia chyba nikt nie postawi jasnej diagnozy..
rozglądam się jeszcze za ortopedycznym pasem ciążowym, może udałoby się kupić używany w dobrej cenie. Zawsze to może coś pomoże bez względu na to czy to więzadła czy rwa a spróbować można. Na nowy trochę mi szkoda kasy nie wiedząc czy to cokolwiek da..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 23:25
Najbliższa wizyta 15.03
-
Niebieska, zamowilam podobny panel na kocyk i poduszke, tylko z misiem. Sklep troche nawalil, bo prawie miesiac czekalam na zamowienie. Teraz sie zastanawiam czy dam rade szyc
Kordonek wspolczuje Ci strasznie tego bolu.
Mnie zaczelo cos bolec tak nisko w spojeniu i do tego miednica dzis doszla. Czuje sie jakbym miala 80 lat! A gdzie jeszcze te 5-6 tygodni ja sie pytam?
Mialam w planie sesje mala zdjeciowa, jeszcze trzeba sypialnie przemeblowac, poprac reszte ubranek, wyczyscic wozek, torbe do szpitala dokonczyc, uczyc do kolejnych zaliczen. Jak zyc? Ja bym juz najchetniej tylko lezala!Niebieskaa lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Różowy_Kordonek wrote:bobas dałaś mi do myślenia z tym więzadłem krzyżowo-biodrowym bo objawy pasują i do tego i do rwy.. No ale u mnie w okolicy brak jakiegokolwiek osteopaty, myślę, czy nie spróbować iść jeszcze do kogoś.. nie wiem czy szukać dalej fizjoterapeuty czy rehabilitanta? a może ortopedy? Boję się, że każdy mnie będzie w ciąży zbywał masażami i duperelami bo bez prześwietlenia chyba nikt nie postawi jasnej diagnozy..
rozglądam się jeszcze za ortopedycznym pasem ciążowym, może udałoby się kupić używany w dobrej cenie. Zawsze to może coś pomoże bez względu na to czy to więzadła czy rwa a spróbować można. Na nowy trochę mi szkoda kasy nie wiedząc czy to cokolwiek da..
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Dziewczyny, dziękuję za porady odnośnie migreny! Przetrwałam, ale brrr, nigdy więcej. Głowa jeszcze trochę mnie ćmi, ale da się już funkcjonować. Kurcze, taka przygoda w ciąży.
Kad- przy dużych obrzękach i takich nagłych skokach wagi w ostatnim trymestrze poleca się regularne kontrolowanie ciśnienia. Gdyby było zbyt wysokie- powyżej 140/100 to pędem na IP. -
Kordonku, ja kupilam wypelniacz 150 g. Mysle, ze fajny bylby tez kocyk po prostu z samego materialu minky. Kupowalam na tej stronie (she wolf, widze, ze maja przesylke miedzynarodowa,chociaz u Ciebie jest zapewne sporo sklepow):
https://www.minkyitkaninki.pl
She wolf, super, ze tez masz zamiar uszyc:)
Dziewczyny naprawde Wam powiem, ze to jest proste, a efekt spektakularny jak na skale trudnosci zadania. Ten kocyk jest duzy jak dla niemowlaka, ale male mam, wiec pomyslalam o czyms "na dluzej". Podejrzewam, ze wprawne krawcowe w ogole nie rysuja linii tylko szyja wzdluz liniii szpilek. Ja rysowalam linie specjalnym mazakiem, ktory zmywa sie po praniu, chociaz i tak nie widac tych linii. Nutelka pisala mi na fb, ze sa tez specjalne stopki do szycia prostych linii.
Nie wiem czy znacie ruda Anie z yt. Zamowilam ksiazke z jej radami nt szycia ciuszkow dla dzieci. Oto sklepy z tkaninami, ktore poleca:
http://madebyruda.pl/sklepy-z-tkaninami-czyli-gdzie-kupuje-materialy/
Mi uszycie tego kocyka-kolderki dalo niesamowita radosc. Tym bardziej, ze chcialam wlasnie cos stworzyc dla Malej z czasow, kiedy jeszcze siedzi w brzuchu.
Moj maz natomiast (ktory rozgryzal ze mna dzalanie maszyny)... rozbroil mnie swoim pomyslem uszycia zupana...taktak.. tego staropolskiego odzienia meskiego, on ma rozne swoje zabawne zajawki i juz sie przymierza do zamawiania materialow. Na szczescie cena go na razie odstrasza haha,bo nie wiem czy chce mu na razie oddac maszyne. Juz mi wczoraj igle zlamal jak probowal roznych sciegow.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Dzień dobry
już 37 tydzień
Niebieska, dobry jest twój mąż
Marsylia, zdrówka dla Wikuni. Biedna Kruszynka!
Kordonku, chyba coś jest w ułożeniu dziecka. Ja miałam tak,że bolało mnie biodro i plecy ( jak rwa) non stop prze 3 tyg. Byłam jak staruszka, nie mogłam wstać z kanapy. Mały zmienił pozycje i przeszło z dnia na dzień. Trzymam.kciuki, żeby u ciebie też tak było
Atat, jaki duży synek mieszka w brzuszku. Pewnie osiągnie magiczne 4 kg. Ja się zastanawiam,czy moj przekroczy 3 kg.
Dziewczyny w szpitalach,jam u was? Mam nadzieje,że macie się dobrze i siedzicie jeszcze w dwupaku! Siły dla was Kochane!
slodka100, sunshine, Marsylia, Taśka22, Kjopa3, Antonelka, Lokokoko, kasieniaczek lubią tę wiadomość
-
Witam sie w 36tc
ach jeszcze 2tyg i jedziemy z tematem rodzenia
Powiem wam ze ja sie wlasnie zwazylam i u mnie moze pod koniec sie mniej tyje bo przez 2tyg tylko +0,7kg a tak to tylam dobre 2kg/2tyg.
Ogolnie mam juz dobre +21kg wiec przegonilam o 3kg ilość dodatkowych kg niz w poprzedniej ciąży ale jeszcze 1,3kg brakuje mi do 80kg ktore mialam z pierwszym synkiem bo teraz startowałam z nizsza waga
Wikusia jest dzielna trzymam kciuki
Wlasnie laseczki w szpitalach co u was?
Od 2dni piore, piore i piorenie ma konca to pranie moze dzis skoncze ale za to jaka sterta czeka na prasowanie masakra
Torby do szpitala prawie spakowane ciagle cos dokupuje i dokladam:-)
Ale powiem wam juz ze mi bardzo ciezko ta koncowka ciazy daje sie we znaki pewnie tj wamledzwie bola codziennie, zgaga, to ciagnie to kluje to sie wypycha maly itp..
Milego dnia kochane moj jak to w sobote bardzo pracowity porzadki itp..Marsylia, Kjopa3, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja
prosto z łóżka
Ale to chyba koniec leżenia - muszę jakieś ubranie naszykowac malemu bo wstał już z godzinę temu i lata w pizamie.
Marsylia zdrówka dla naszej forumowej Wojowniczki! Już nie raz nas zaskoczyła to i tym razem tak zrobiMarsylia lubi tę wiadomość
-
Monika ja nie brałam. Kasieniaczek później zerknę na mój pit, mi wypłaca tylko pracodawca.
Jaga szczerze to pod koniec przestałam się ważyćale na pewno co prxybieralam. W ogóle w ciąży te kg łapią się mnie chyba z powietrza
aktualnie ograniczam (żeby nie rzec rezygnuje ze słodyczy) zobaczymy czy to coś da.
Pół nocy nie spalam, młody nie może spać, poplakujemoże to przez chorobę ale wodze że dzisiaj już krostki się goja. Więc jestem dobrej myśli. A spać nigdy nie spał za dobrze no ale teraz to masakra.
-
Witam I ja , dziewczyny jak tam u was w szpitalach ?
Ja spac nie moge mamy nowa lokatorkęjest nas 3 ale ogolnie masakra ... no nic
U mnie powoli do przodu ale juz odliczam dni kiedy Zosia bedzie z nami, nadal mam regularne skurcze tylko siła mniejsze zwiększyli lekarstwo ale juz dobiłam do max co moga mi podać wiec zobaczymy po ktg co zdecydują czy dokładają drugi lek i czekamy czy jak ... ja tam prawie nic nie czuje ale bardziej chodzi o regularność. W poniedziałek usg wiec zobaczymy ile ma malutka.
Ja od wagi wyjściowej przytyłam 10kg moj max to 13
Zosia bawi sie w najlepsze rusza całym brzuchem a plan na dziś wypisuje adresy do ślubnych zaproszeń i zrobię kilka zakupow dla małejmam moj iPad, wifi wiec damy rade . Pozdrawiamy
A taki mamy widok
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31e9f6a3ad7c.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 08:24
Korcia, Niebieskaa, lis87, Kjopa3, Antonelka, Milka1991, Donia12, sy__la, Lokokoko, kasieniaczek, Jagah, agadana, mada87, aniab2205, stowtotka lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Czyli te kłucia to pewnie nacisk na szyjkę i terax juz tak bedzie
Ja brzuszek z każdym tygodniem czuje coraz większy - synek rosnie a moja waga stoi w miejscu od miesiaca .
Powiedzcie mi kiedy płuca dziecka sa wykształcone i nie podają sterydów ? Do którego tyg ?Synek :* urodzony 1.04.2017