Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nutella- zdjecie w czerwonej kreacji - przepiekne
idealnie nadaje sie na fotoobraz albo ramke, super do wspominania
aniolkowa mama- rowniez posiadam takie zasinione miejsce, glownie w okolicach pepka, ktory wystaje i drazni mnie, a kazde oparcie sie o blat, brrr.. mam od razu dreszczeaniołkowa mama, nutella_ lubią tę wiadomość
-
Ja od wczorajszego popoludnia zyje w biegu.
Znalezlismy wvzoraj mieszkanie do wynajecia 3bloki dalej od naszego. Nie pisalam ale tesciowie ostatnio namawiali nas na zmiane mieszkania na wieksze tzn wynajecie sobir czegos większego i nasze tez wynajac. Bo mało miejsca u nas to fakt mamy 40m i 2 pokoje. Niby maja nam pomogac i na kaucję zwrotną juz nam dali 1000zl.
Wiec przeprowadzamy się do mieszkania 66m. Tylko minus przeprowadzki my mieszkamy na 4pietrze i tam tez 4pietro wiec noszenia bedzie- z tym ze ja i tak nic nie mogę dzwigac.
Mam tylko nadzieję ze tesciowie rzeczywiscie co miesiac będą nam pomagac.
Mąż wlasnie tam maluje sciany a ja dopiero pól godziny temu wróciłam do domu z wykladow.sunshine, Lokokoko, Jagah, mada87, karolyn, ojejku, lis87, stowtotka, Antonelka, vitae13 lubią tę wiadomość
-
Pati super,niech się Wam dobrze mieszka
Aniołkowa ja mam cały brzuch w żyłach. Raz bardziej wychodzą raz mniej.Pępek to mam brązowy,wystający.
Dziś mieliśmy próbne odpalenie auta po naprawie silnika.Odpalił!!!!!! Dzięki mojemu P zaoszczędziliśmy dużo kasyJagah, aniołkowa mama, Milka1991, lis87, pati87 lubią tę wiadomość
-
She Wolf własnie niedawno ściągnęłam aplikacje na telefon Pinterest i szczerze mówiąc trochę nie wiem z czym się to je. Widziałam tam rzeczy handmade i czasem jakieś szablony i myślałam, że z tą aplikacją będzie można te szablony sobie wydrukować, ale nie do wszystkich rzeczy widzę..
A z adapterami próbowałaś tak jak napisałam, wpiąć najpierw w fotelik a później w stelaż? U mnie tylko wtedy klikają. No trochę bez sensu, że nie mówią o tym od razu w sklepie, że nie jest to pełne dopasowanie, bo choć ja nie zamierzałam wozić fotelika w stelażu to jednak czasami pewnie skorzystałabym z tej opcji a zależy mi na bezpieczeństwie.
kasieniaczek raaany, pierwsze słyszę takie rzeczy! Fajnie, że wiedziałaś o co chodzi i podzieliłaś się tym, zawsze to jakaś "nowina"Nie sądziłam, że w 9 miesiącu jeszcze dam się zaskoczyć
niania może i rozsądnie mówisz, ale podziwiam za zimną krew. Ja najpierw działam a później myślę
Niebieskaa dzięki za cynkFaktycznie mają tam gotowe panele, ale wszystkie jakieś małe.. będę obserwować
Właśnie trafiłam przez FB na artykuł, mówiący, że te wszystkie kokony/gniazda dla noworodków to zagrożenie życia tak jak ochraniacze. Że dziecko może się przydusić tymi "bokami" albo rączką, którą wsadzi miedzy bok a buźkę. Miałam kokon zamawiać w marcu i teraz nie wiem. Miał mi służyć tylko do położenia synka u nas na łóżku bo to wózka czy dziecięcego łóżeczka bym go w tym nie kładła spać. No i sama już nie wiem..
nutella mnie się tam studyjne zdjęcia podobająw plenerze też, ale już niełatwo pod puchową kurtką wyeksponować tak brzuszek
Nam siostra jutro przyjedzie zrobić kilka zdjęć i raczej myślę je robić tylko w pomieszczeniu.
ja dookoła pępka mam siwe.. to moje linea nigra leci od góry do dołu okrążając pępek
Pati czyli diabeł (teściowie) nie taki straszny jak go malująJak wynajmiecie swoje to może z tych kosztów opłacicie nowe mieszkanie i bilans będzie zerowy, nawet gdyby teściowie nie pomogli, a metraż większy
Fajnie, że coś się dobrego u Was dzieje po tylu nieciekawych wpisach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 16:16
pati87 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Kordonku probowalismy tak od razu jak wozek przyszedl, ale fotelik wcale w te adaptery noe wchodzi. Jest tak taka poprzeczna zapadka, ktora blokuje fotelik. Moze dlatego ze mamy troche inny model fotela niz Ty?
Nie bedzie tragedii jak nie da rady go wpisc w stelaz, ale przydalaby sie taka opcja.
Pinterest jest troche latwiejszy w obsludze na komputerze, ale to fakt, ze nie zawsze sa tam szablony. Za to ile inspiracji
Ja z kokona zrezygnowalam wlasnie przez to ze sa zagrozeniem, ale ja nawet ochraniaczy nie bede miala. Tylko przescieradlo i kocyk dzianinowy25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Lokokoko. Sunshine, Jagah, Kjopa polubiłam Wasze posty za to, że zawsze można na wszytskie kobietki tu liczyć i się trochę uspokoić
U mnie też wystający pępek. A obwód wzrósł w kilka dni z 98 na 104 cm!! ale zeby było zabawniej waga pokazuje tylko 1 kg więcej.
She Wolf, Kordonku ja mam kokon ale nie do spania na noc a raczej na dzień do położenia go np. w salonie żeby dzidźka sobie bezpiecznie leżałaWiadomo, że ktoś będzie obok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 16:46
sunshine, Lokokoko lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Antonelko no właśnie może coś takiego
zobaczymy
Dziś myślałam, że nie zdołam zrobić zastrzyku... Moja mała pomyślała, że to zabawa... ja przecieram przed zastrzykiem to miejsce gazikiem nasączonym alkoholem więc on jest troszkę zimny i co przetarłam to mała mi coś wypinała w tym miejscu... tak mocno, że skóry nie mogłam chwycić. heh...aniołkowa mama, Antonelka lubią tę wiadomość
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
aniołkowa mama wrote:za każdym razem jak wstaję brzuszek twardnieje... czy też tak macie cyz powinnam się zacząć stresować? Nie boli to, mam tylko jakby zakwasy w brzuchu.
do tego wydaje mi się, że wokół pępka taki niebieski kolor mam.aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Dobrze, że pojutrze rano lekarz bo od wczoraj to brzuch za dosłownie każdym razem jak wstanę twardy jak kamień. Jak siedzę lub leżę to też bardzo często. Niech tylko nic się nie zacznie dziać. Nie jestem gotowa a mała dalej bezimiennaCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Nutelka, piękne foty.
Kordonku, moja koleżanka ma przykre doświadczenie z ochraniaczem do łóżeczka. Już go zdjęła. Mała zaplątała się w jego tasimkach, chyba za długie były i tyle dobrego, że w porę zajrzała do małej zaniepokojona ciszą. Co do kokona, też mi go odradzano jako zbędny wydatek. Za to dziewczyny polecają poduchę fasolkę do karmienia, żeby tak kręgosłupa nie nadwerężać.
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Aniołkowa mamo, nie tylko Twoje dzieciątko bezimienne.. Nasze też. Ja zamówiłam ochraniacz, ale może go puszczę wzdłuż jednego boku, zobaczę. Starszy syn też miał, ale wtedy jeszcze nie było głośno o niebezpieczeństwie jego użytkowania i na szczęście nie mieliśmy żadnych przygód z nim związanych. Kokonu nie planujemy, też uważam go za zbędny wydatek. Jakoś mi dziś ciężko się oddycha. Ciągle brakuje mi powietrza.Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Aniolkowa dopoki skurcze nie sa regularne, to sa to tylko Braxtony. Staraj sie duzo odpoczywac. Ja mam je od 20tc po kilkadziesiat razy dziennie i nic sie nie dzieje, wiec luzik
Aniab, dlatego ja juz nieraz o ochraniaczach wspominalam, ale kazdy ma swoj rozum i jesli wyglad lozeczka jest wazniejszy niz bezpieczenstwo, to trudno. I moim zdaniem niewazne czy panel jest tylko na jednym boku, czy dookola, ryzyko jest i to niepotrzebne. A juz jak widze te ochraniacze poduszkowe, to mnie zimny pot zlewaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 19:15
aniab2205 lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf, wow, kilkadziesiąt razy? no ja tak od wczoraj prawie non stop. Ale fakt, że dużo niestety robię... jakoś robię robię i nie moge nic zrobić
Tyle tego prania, prasowania, układania, że chyba nigdy się nie skończy
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Pati znowu na czwarte piętro??? Kurcze dla mnie to dramat, moja siostra tak mieszkała i nie wyobrażam sobie tego. Aczkolwiek super ze na większe i że tesciowie pomaga!!
Się Wolf jak już rozpedzisz się w tych skarpetkach to też zamawiam parę
Heh u nas też był powielany mit że 7 msc lepszy niż 8. Ja jestem z 7 i zawsze mówiono że to.lepiejale rzeczywiście głupota jakich mało
Nianiu podałam mu paracetamol ale nie wiem czy mu pomógł. Bo już był wybudowany i nie zasnął razem z działaniem leku tylko 2 h późniejale dzisiaj jak się wzbudzi to od razu mu dam coby się nie męczył
!
A jaki jest plan na Ciebie? I jak zalatwilas z wizytą i wynikami?
A i młodemu w dzień nic nie dokucza tylko w nocy tak się wzbudza.
Kurcze dziewczyny 37 tydzień brzmi dumnie
Ja dzisiaj nawet wstawiłem dzieciowe pranie i kupiłam pampki jedynkipati87, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Hm ja to mam wiecznie twardy brzuch ale ma tym etapie to raczej norma. Brzuch się spina przy ruchach dziecka i to może się pisać ma ktg ale mi w szpitalu mówili że oni nie uznają to za skurcze.. no i w zasadzie racja bo jak się zaczęły skurcze to ciężko to było porównać do poprzednich spinan.. wartości kolo 100 są zaliczane do skurczy .
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm