X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella- zdjecie w czerwonej kreacji - przepiekne ;) idealnie nadaje sie na fotoobraz albo ramke, super do wspominania :)

aniolkowa mama- rowniez posiadam takie zasinione miejsce, glownie w okolicach pepka, ktory wystaje i drazni mnie, a kazde oparcie sie o blat, brrr.. mam od razu dreszcze ;)

aniołkowa mama, nutella_ lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczorajszego popoludnia zyje w biegu.
    Znalezlismy wvzoraj mieszkanie do wynajecia 3bloki dalej od naszego. Nie pisalam ale tesciowie ostatnio namawiali nas na zmiane mieszkania na wieksze tzn wynajecie sobir czegos większego i nasze tez wynajac. Bo mało miejsca u nas to fakt mamy 40m i 2 pokoje. Niby maja nam pomogac i na kaucję zwrotną juz nam dali 1000zl.
    Wiec przeprowadzamy się do mieszkania 66m. Tylko minus przeprowadzki my mieszkamy na 4pietrze i tam tez 4pietro wiec noszenia bedzie- z tym ze ja i tak nic nie mogę dzwigac.
    Mam tylko nadzieję ze tesciowie rzeczywiscie co miesiac będą nam pomagac.
    Mąż wlasnie tam maluje sciany a ja dopiero pól godziny temu wróciłam do domu z wykladow.

sunshine, Lokokoko, Jagah, mada87, karolyn, ojejku, lis87, stowtotka, Antonelka, vitae13 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super,niech się Wam dobrze mieszka :-)

Aniołkowa ja mam cały brzuch w żyłach. Raz bardziej wychodzą raz mniej.Pępek to mam brązowy,wystający.

Dziś mieliśmy próbne odpalenie auta po naprawie silnika.Odpalił!!!!!! Dzięki mojemu P zaoszczędziliśmy dużo kasy :-)

Jagah, aniołkowa mama, Milka1991, lis87, pati87 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf własnie niedawno ściągnęłam aplikacje na telefon Pinterest i szczerze mówiąc trochę nie wiem z czym się to je. Widziałam tam rzeczy handmade i czasem jakieś szablony i myślałam, że z tą aplikacją będzie można te szablony sobie wydrukować, ale nie do wszystkich rzeczy widzę..

A z adapterami próbowałaś tak jak napisałam, wpiąć najpierw w fotelik a później w stelaż? U mnie tylko wtedy klikają. No trochę bez sensu, że nie mówią o tym od razu w sklepie, że nie jest to pełne dopasowanie, bo choć ja nie zamierzałam wozić fotelika w stelażu to jednak czasami pewnie skorzystałabym z tej opcji a zależy mi na bezpieczeństwie.

kasieniaczek raaany, pierwsze słyszę takie rzeczy! Fajnie, że wiedziałaś o co chodzi i podzieliłaś się tym, zawsze to jakaś "nowina" ;) Nie sądziłam, że w 9 miesiącu jeszcze dam się zaskoczyć ;D

niania może i rozsądnie mówisz, ale podziwiam za zimną krew. Ja najpierw działam a później myślę ;)

Niebieskaa dzięki za cynk :) Faktycznie mają tam gotowe panele, ale wszystkie jakieś małe.. będę obserwować :)

Właśnie trafiłam przez FB na artykuł, mówiący, że te wszystkie kokony/gniazda dla noworodków to zagrożenie życia tak jak ochraniacze. Że dziecko może się przydusić tymi "bokami" albo rączką, którą wsadzi miedzy bok a buźkę. Miałam kokon zamawiać w marcu i teraz nie wiem. Miał mi służyć tylko do położenia synka u nas na łóżku bo to wózka czy dziecięcego łóżeczka bym go w tym nie kładła spać. No i sama już nie wiem..

nutella mnie się tam studyjne zdjęcia podobają :) w plenerze też, ale już niełatwo pod puchową kurtką wyeksponować tak brzuszek :) Nam siostra jutro przyjedzie zrobić kilka zdjęć i raczej myślę je robić tylko w pomieszczeniu.

ja dookoła pępka mam siwe.. to moje linea nigra leci od góry do dołu okrążając pępek ;D

Pati czyli diabeł (teściowie) nie taki straszny jak go malują ;D Jak wynajmiecie swoje to może z tych kosztów opłacicie nowe mieszkanie i bilans będzie zerowy, nawet gdyby teściowie nie pomogli, a metraż większy ;) Fajnie, że coś się dobrego u Was dzieje po tylu nieciekawych wpisach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 16:16

pati87 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku probowalismy tak od razu jak wozek przyszedl, ale fotelik wcale w te adaptery noe wchodzi. Jest tak taka poprzeczna zapadka, ktora blokuje fotelik. Moze dlatego ze mamy troche inny model fotela niz Ty?
    Nie bedzie tragedii jak nie da rady go wpisc w stelaz, ale przydalaby sie taka opcja.
    Pinterest jest troche latwiejszy w obsludze na komputerze, ale to fakt, ze nie zawsze sa tam szablony. Za to ile inspiracji :)

Ja z kokona zrezygnowalam wlasnie przez to ze sa zagrozeniem, ale ja nawet ochraniaczy nie bede miala. Tylko przescieradlo i kocyk dzianinowy :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko. Sunshine, Jagah, Kjopa polubiłam Wasze posty za to, że zawsze można na wszytskie kobietki tu liczyć i się trochę uspokoić :) U mnie też wystający pępek. A obwód wzrósł w kilka dni z 98 na 104 cm!! ale zeby było zabawniej waga pokazuje tylko 1 kg więcej.

She Wolf, Kordonku ja mam kokon ale nie do spania na noc a raczej na dzień do położenia go np. w salonie żeby dzidźka sobie bezpiecznie leżała :) Wiadomo, że ktoś będzie obok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 16:46

sunshine, Lokokoko lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Antonelko no właśnie może coś takiego :) zobaczymy :):)

Dziś myślałam, że nie zdołam zrobić zastrzyku... Moja mała pomyślała, że to zabawa... ja przecieram przed zastrzykiem to miejsce gazikiem nasączonym alkoholem więc on jest troszkę zimny i co przetarłam to mała mi coś wypinała w tym miejscu... tak mocno, że skóry nie mogłam chwycić. heh...
    Hi hi hi...już myślałam, że tylko mój tak robi. Mi też coraz trudniej robić zastrzyki. Co złapię za skórę (co samo w sobie proste nie jest bo strasznie napięta) to malutki w tym miejscu zaczyna wypychać różne części ciała lub kopać

aniołkowa mama, Antonelka lubią tę wiadomość

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• Vero Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa super ze to tylko żyłka, ja znowu na dole hahah ale juz dobrze dostałam drugie lekarstwo i znowu skurcze ustały i tak w kółko :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    za każdym razem jak wstaję brzuszek twardnieje... czy też tak macie cyz powinnam się zacząć stresować? Nie boli to, mam tylko jakby zakwasy w brzuchu.
    do tego wydaje mi się, że wokół pępka taki niebieski kolor mam.
    Ja też tak mam. Przeważnie przy wstawaniu z łożka, albo jak się schylę i wyprostuję. Przed chwilą leżałam i też brzuch się spiął i zaczął dziwne kształty przybierać, w pewnym momencie miałam takie jakby 3 górki - po obu stronach pępka i jedną po boku (ale to na 99% była noga małej). Nie liczyłam nigdy, ale napewno kilkanascie razy dziennie mi twardnieje.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png

Wysłany: 4 marca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że pojutrze rano lekarz bo od wczoraj to brzuch za dosłownie każdym razem jak wstanę twardy jak kamień. Jak siedzę lub leżę to też bardzo często. Niech tylko nic się nie zacznie dziać. Nie jestem gotowa a mała dalej bezimienna :P

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka, piękne foty.
    Kordonku, moja koleżanka ma przykre doświadczenie z ochraniaczem do łóżeczka. Już go zdjęła. Mała zaplątała się w jego tasimkach, chyba za długie były i tyle dobrego, że w porę zajrzała do małej zaniepokojona ciszą. Co do kokona, też mi go odradzano jako zbędny wydatek. Za to dziewczyny polecają poduchę fasolkę do karmienia, żeby tak kręgosłupa nie nadwerężać.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Magni Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo, nie tylko Twoje dzieciątko bezimienne.. Nasze też. Ja zamówiłam ochraniacz, ale może go puszczę wzdłuż jednego boku, zobaczę. Starszy syn też miał, ale wtedy jeszcze nie było głośno o niebezpieczeństwie jego użytkowania i na szczęście nie mieliśmy żadnych przygód z nim związanych. Kokonu nie planujemy, też uważam go za zbędny wydatek. Jakoś mi dziś ciężko się oddycha. Ciągle brakuje mi powietrza.

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze Maleństwo też bez imienia..
    Trudno nam coś wybrać.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa dopoki skurcze nie sa regularne, to sa to tylko Braxtony. Staraj sie duzo odpoczywac. Ja mam je od 20tc po kilkadziesiat razy dziennie i nic sie nie dzieje, wiec luzik :)

Aniab, dlatego ja juz nieraz o ochraniaczach wspominalam, ale kazdy ma swoj rozum i jesli wyglad lozeczka jest wazniejszy niz bezpieczenstwo, to trudno. I moim zdaniem niewazne czy panel jest tylko na jednym boku, czy dookola, ryzyko jest i to niepotrzebne. A juz jak widze te ochraniacze poduszkowe, to mnie zimny pot zlewa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 19:15

aniab2205 lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty

Wysłany: 4 marca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf, wow, kilkadziesiąt razy? no ja tak od wczoraj prawie non stop. Ale fakt, że dużo niestety robię... jakoś robię robię i nie moge nic zrobić :P Tyle tego prania, prasowania, układania, że chyba nigdy się nie skończy :D

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja też mam skurcze cały dzień i noc ;p już nie liczę i nawet nie zwracam na nie uwagi. niektóre z nich pobolewają

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam my juz u siebie nadal w dwupaku :) jesli nie sa regularne jest ok to jest najważniejsze

Marsylia, Jagah, aniołkowa mama, She Wolf, Taśka22, kasieniaczek, vitae13 lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati znowu na czwarte piętro??? Kurcze dla mnie to dramat, moja siostra tak mieszkała i nie wyobrażam sobie tego. Aczkolwiek super ze na większe i że tesciowie pomaga!!

Się Wolf jak już rozpedzisz się w tych skarpetkach to też zamawiam parę :D

Heh u nas też był powielany mit że 7 msc lepszy niż 8. Ja jestem z 7 i zawsze mówiono że to.lepiej :) ale rzeczywiście głupota jakich mało :)

Nianiu podałam mu paracetamol ale nie wiem czy mu pomógł. Bo już był wybudowany i nie zasnął razem z działaniem leku tylko 2 h później :) ale dzisiaj jak się wzbudzi to od razu mu dam coby się nie męczył :/!
    A jaki jest plan na Ciebie? I jak zalatwilas z wizytą i wynikami?
    A i młodemu w dzień nic nie dokucza tylko w nocy tak się wzbudza.

Kurcze dziewczyny 37 tydzień brzmi dumnie :)

Ja dzisiaj nawet wstawiłem dzieciowe pranie i kupiłam pampki jedynki :D

pati87, She Wolf lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ja to mam wiecznie twardy brzuch ale ma tym etapie to raczej norma. Brzuch się spina przy ruchach dziecka i to może się pisać ma ktg ale mi w szpitalu mówili że oni nie uznają to za skurcze.. no i w zasadzie racja bo jak się zaczęły skurcze to ciężko to było porównać do poprzednich spinan.. wartości kolo 100 są zaliczane do skurczy .

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • atat Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy mogłybyście podrzucić linka do tego rankingu fotelików dla niemowląt?
    Gdzieś było i nie moge znaleźć.

Szukam idealnego i jest cieżko. Teraz na tapecie recaro.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ