Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gakin wrote:Dzieki dziewczyny za wszystkie mile słowa. Być może był młodszy niż termin om ale tego nikt nie wie. W moim przypadku było naprawdę ciężko ustalić Kiedy najlepiej mieć ten zabieg.Po porodzie było super, płakał pięknie, plucka miał zdowe idealne one nie były jak wcześniaków czy coś. Dostał 10pkt. Nikt nie sugerowal że to było za szybko. Poza jedną pielegniarka ale wiadomo ile osob tyle opini
Kordonku myślę o monitorze oddechu, porozmawiam z lekarzami z wro, tam mały ma świetną opiekę. Mój mąż jak się urodził też był drobnym dzieckiem, chrzesniak kilka dni przed terminem urodzony sn dokładnie takie same wymiary więc to że drobny nie znaczy jeszcze że za wcześnie. A jeśli rzeczywiście zaczynało się coś w środku dziać jakaś infekcja to tym bardziej cieszę się że się urodził a nie był narażony na jej rozwinięcie w brzuchu.
Ja się spionizowalam po 24h choć była pielęgniarka ktorw na mnie krzyczała że powinnam szybciej... jak szybciej jak od srody od 9 rano nic nie jadłam, wczoraj rano tylko 4suchary i nic innego nie pozwolili plus nerwy stres ból i kończyło się tym że mdlalam przy każdej próbie. Dzisiaj od 22 noc przespana na jednym tylko znieczuleniuwięc się cieszę że dałam radę nawet spałam trochę na boku i nogi różnie ukladalam. Myślę że dziś już będzie znacznie lepiej.
Trzymajcie kciuki żeby moje maleństwo szybko pokonało infekcje.
Czy maluszek został juz zaszczepiony ? Jesli tak to kiedy ?
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
koniczynkaa wrote:Ja laktator kupiłam, bo właśnie mam w planach raz dziennie dawać małemu jeść z butelki żeby nie być później uwiazana. Ale Chi z tego wyjdzie...tego nikt nie wie:)
Heh dokładnie!! Ja też miałam dużo planów na temat karmienia, ilości,długości a akurat u mnie w każdym aspekcie synek miał ostatnie słowo
No dobra może przy ostatecznym odstawieniu mążkoniczynkaa lubi tę wiadomość
-
Misiu2017 wrote:Gakin - gratuluje maluszka i życzę Tobie i jemu duzo zdrówka .
Czy maluszek został juz zaszczepiony ? Jesli tak to kiedy ?Filipek - 09.03.17 -
Gakin, Myslę o Was, szkoda, że mały nie może byc w tym samym szpitalu. To jakos lepiej by sie wstawalo nawet.
Martwie się o Antonelkę, pewnie nie ma czasu napisac.. oby wszystko było dobrze u nich.
Ja mam jutro usg potwierdzajace rozejscie sie tego spojenia. Przeraza mnie troche, ze skierowanie na cc dostane od ortopedy na osobnej wizycie. Jak na razie jej termin to piatek. i jakos stres mnie dopadl, ze nie doczekam tego skierowania. A moglam brac juz jak dawal bez usg. Bol jest coraz wiekszy, kazde przekrecenie sie na bok boli okrutnie, wstanie z krzesła tez.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Gakin kochana będzie dobrze. Zdrowiej szybciutko i zaraz będziesz u synka. Mój jak się urodził to dawali mu antybiotyk 7 dni. Tylko,że u nas nie było zlokalizowanej infekcji. Nie wiadomo co mu było. Wtedy nie pobierali GBS i nie dawali antybiotyku przy porodzie ani mi ani dziecku więc może miałam dodatni.
Witam w 35tc. -
Atat u antonelki wszystko Oki. Pisała na fb wczoraj
razem z małą dobrze się czują. Antonelka próbuje rozkręcić laktacje.
Trzymam kciuki żebyś doczekała tego piątku. Współczuję bólu, nawet nie chce sobie tego wyobrażać...
Gakin pozostaje Ci cierpliwie czekać. Nic więcej. Nie zadreczaj się. Synek jest pod dobrą opieką
Martwi mnie brak odzewu Niani...
-
Gakin wrote:Ja wyrazilam zgode ma szczepienie ale prawde mowiac nic nie wiem. Tu sie dzialo wszystko szybko, nie długo po porodzie do inkubatora zeby złapał temperaturę rano dalej leżał potem chwila u mnie i go zabrali. Ja tu on tam, mie można być z nim caly czas wiec.nawet nie wiem jak po nocySynek :* urodzony 1.04.2017
-
Na jego wypisie mam szczepienie na gruzlice i szczepienie nieokreslone. Nie wiem co to. Crp 1.99. Napisane ze stan ogolny dosc dobry, skora różowa, że mleko ssal chętnie tylko ten oddech przyspieszony do 75-80/min. Wszystko inne z nim było ok. Pluca zdrowe.Filipek - 09.03.17
-
Gakin wrote:Ja wyrazilam zgode ma szczepienie ale prawde mowiac nic nie wiem. Tu sie dzialo wszystko szybko, nie długo po porodzie do inkubatora zeby złapał temperaturę rano dalej leżał potem chwila u mnie i go zabrali. Ja tu on tam, mie można być z nim caly czas wiec.nawet nie wiem jak po nocy
Poproś kogoś żeby ci podali telefon do lekarzy/pielęgniarek. Dopóki jesteście w dwóch różnych szpitalach przynajmniej telefonicznie dowiesz się co u Filipka. Dowiedz się też kto jest lekarzem prowadzącym i z nim porozmawiaj co to za infekcja, ile może trwać leczenie itp. -
Gakin będzie dobrze, a ty próbuj dojść do siebie
ja dzisiaj miałam ciężką noc, obudziłam się po 4 do toalety i nie mogłam zasnąć do 7. oczywiście przez moje myśli - zaczęłam myśleć o porodzie, o tym ile mam w tym tygodniu spraw do załatwienia... i do tego najważniejsze pod koniec tygodnia, muszę załatwić osobiście. tak jak Atat zaczęłam myśleć czy ja doczekam do przyszłego weekendu. a później się zestresowałam, że zostało mało czasu...
chyba zaraz się położę i trochę odeśpię tę noc... -
Marsylia mam nr, dzwonilam. Stan.jest stabilny nic zlego sie nie dzieje jest podlaczony dalej pod tlen. Wybaczcie ze nie odnosze sie do tego co piszecie. Będę dziś ćwiczyć laktator zobaczymy jak pójdzie mam nadzieję ze filip dostanie dziś moje mleko
Marsylia, Lokokoko, Milka1991 lubią tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Ktoś może polecić jakiś monitor oddechu? Planujemy kupić, bo ostatnia infekcja Wiktorii z bezdechami nas wystraszyła. Dla własnego spokoju wolimy kupić nawet jeśli ma się nie przydać niż potem żałować. Myśleliśmy o przenośnym. Znalazłam tylko jeden Snuza Go. Używał ktoś?
Wiktoria infekcję zwalczyła. Musieli jej wdrożyć leczenie hormonalne z powodu niedoczynności tarczycy. Rurki intubacyjnej jeszcze Wikuni nie zabrali. Bardzo ją ta rurka denerwuje. Tak kombinuje, że niedługo sama ją wyjmie. Lepiej nie, bo sobie krzywdę może zrobić.
Nikt mi nie powiedział, że zapasy mleka jej się kończą i dostała mm. Czy po tym mogła mieć problemy z brzuszkiem? Po podaniu mm zaczęły się wzdęcia i zaparcia. -
Marsylia odnośnie mm to wydaje mi się, że problemy z brzuszkiem mogły być właśnie tym spowodowane. Nie wiem z własnego doświadczenia, ale z doświadczenia bratowej
jej synek Bardo cierpiał powodu kolek, a ona nie mogła karmin piersią bo nie miała pokarmu.
A dlaczego Wiki ma niedoczynność? Czy Ty miałaś w ciąży? Zastanawiam się, bo u mnie przez dwa trymestry lekarz nie mógł sobie poradzić z mój niedoczynnością i juznwybiegam w przyszłość co będzie z moim Filipusiem.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Marsylia może być od mm,nie bez powodu jak kobieta przechodzi na karmienie mieszanką to trochę trwa zanim dopasuje odpowiednie mleko do dziecka. A jednak mleko mamy jest najlepiej sprawne dla dziecka.
Ja miałam snuza hero (jakoś tak) doceniany do.pieluszki ale użyłam go kilka razy. Nie chciało mi się go zakładać. Ale mogę go polecic -
nick nieaktualny
-
Poczytam czym się różnią Snuza Go i Snuza Hero i któryś wybiorę
Lokokoko wrote:A dlaczego Wiki ma niedoczynność? Czy Ty miałaś w ciąży? Zastanawiam się, bo u mnie przez dwa trymestry lekarz nie mógł sobie poradzić z mój niedoczynnością i juznwybiegam w przyszłość co będzie z moim Filipusiem.
Nie miałam problemów z tarczycą w ciąży. U Wikuni niedoczynność wynika z ZD.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 10:38
-
Ja moze napiszę na inny temat.
Ostatnio moja skora po zimie na twarzy wyglada byle jak tzn suche skorki mam. I denerwowalo mnie ze po nalozeniu podkladu jest to jeszcze bardziej widoczne.
Oczywiście zaczelam od peelingow i masecsek nawilzajacych. Jakis efekt po tym byl ale bez szalu gdy nalozylam podklad.
Podklad nakladalam tradycyjnie palcami.
Wczoraj bylam w rossmanie i wpadl mi w oko for your beauty blender podroba oryginału za jedyne 9.99zl bo teraz jest promocja mysle kupie. I eureka dzis nalozylam podklad tym blenderem i wreszcie twarz wyglada mi normalnie. Az inaczej się czuję od razuLokokoko, ojejku lubią tę wiadomość