Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gakin przepraszam, że drążę, ale trochę się sama gubię, może masz większe rozeznanie
Infekcja pojawiła się po samym zachłyśnięciu wodami? Przecież dziecko w brzuchu cały czas pije wody płodowe i nic mu nie jest. Rozumiem więc, że same wody musiały być nadkażone, dziecko połknęło bakterie z wodami i stąd infekcja płuc, tak? To skoro GBS masz ujemny to badają Cię jakoś pod kątem tego skąd się dziecko "zainfekowało"? Czy to nie musi mieć związku z Tobą? Kurde, staram się sobie to poukładać w głowie..
Marsylia monitor koniecznie z certyfikatem wyrobu medycznego taki ma na pewno babysense 5 płytkowy do łóżeczka pod materac albo snuza hero przenośny do pieluszki. ja kupiłam ten przenośny. Może zapytaj w szpitalu co polecają i z czego sami korzystają? Myślę, że córeczka mogła mieć takie wzdęcia po mm. Położna nam mówiła, że mleko z piersi prawie nie ma żadnych substancji zbędnych, które organizm musiałby wydalić, dlatego kupki nie śmierdzą i sa takie luźne a jak tylko wprowadzi się mleko mm to całkiem inna kupa, bardziej zbita, śmierdząca bo jest więcej "dodatków" których organizm musi się pozbyć. Może to za ciężkie dla takiego małego ciałka.. szkoda, że Cię nie przygotowali abyś dostarczyła więcej mleczkaNajbliższa wizyta 15.03
-
Hej dziewczynki
a ja znowu mam kilka stron do nadrobienia
Więc nim uda mi się je nadrobić to miłego weekendu dla każdej z was
Zostało nam 40 dni do tp a 20 do ciąży donoszonejMała o 7 obudziła mnie taką czkawką i gimnastyką jak nigdy
Ivona12, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Gakin wrote:Na jego wypisie mam szczepienie na gruzlice i szczepienie nieokreslone. Nie wiem co to. Crp 1.99. Napisane ze stan ogolny dosc dobry, skora różowa, że mleko ssal chętnie tylko ten oddech przyspieszony do 75-80/min. Wszystko inne z nim było ok. Pluca zdrowe.
Gakin trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka !Trzymaj się pozytywnych myśli i zbieraj siły
Będzie dobrze
CRP określa czy infekcja w organizmie jest, a jeżeli tak to czy wirusowa czy bakteryjna.
CRP 1,99 to z tego co się orientuję bardzo dobry wyniknorma jest do 5.0 ( brak infekcji), poźniej wirusowa i chyba jakoś od 50 -60 ( na pamiętam już ) świadczy o bakterii
Także będzie dobrze
Mogło Twojemu Maleństwu troszkę wody w płuckach zostac i teraz tylko kwestia jej ściagniecia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 12:38
-
Kordonku on nie ma infekcji pluc, plucka sa zdrowe. Ta infekcja wynika z tego ze zachlysnal sie wodami przy porodzie. One nie byly zainfekowane tylko on ich nie wyplul i zostaly mu w brzuszku. Antybiotyk dziala już jest mu duzo lepiej
mąż pojechał więc będę wiedzieć coś więcej niedługo. Uff kamień z serca. Mam nadzieję że już nie będę płakać bo od rana mialam chwile zalamania że zaczynałam płakać ni stąd ni zowąd
Filipek - 09.03.17 -
Witam się w 36 tygodniu, a 9 miesiącu;-) do porodu zostało 35 dni ( oczywiście liczę ze urodze dwa tygodnie wcześniej bo nerwy związane z oczekiwaniem na mego Macieja są nie do opisania). Mnie zastanawia co u mamyaniolkow.... Odzywala się coś? Oby wszystko było ok.
sallvie, Lokokoko, kasieniaczek, IGA.G, Milka1991, Kjopa3, mada87, nutella_, Marsylia lubią tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Lokokoko wrote:Pati, a czy ta podróbka nie"pije" Ci za dużo podkładu? Czy nie zwróciłas uwagi?
-
Pati
więc chyba się skusze. Bo zastanawiam się już od dawna nad tym beauty blender, ale szkoda mi bylo pieniazkow na oryginalny
W zwykłej wodzie? I później nakladalas mokr gabeczka podkład czy wysuszylas ja ?Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
nick nieaktualnyDziewczyny, które nie macie ślubu z partnerami, załatwcie przed porodem ojcostwo dziecka poczętego, 10 minut w urzędzie stanu cywilnego, ale w sytuacji takiej jak Gakin, dziecko ma ojca i facet może decydować/odwiedzać/kangurować w obcym szpitalu. Inaczej może byc mega problem.
Gakin, trzymam kciuki :*Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Pati
więc chyba się skusze. Bo zastanawiam się już od dawna nad tym beauty blender, ale szkoda mi bylo pieniazkow na oryginalny
W zwykłej wodzie? I później nakladalas mokr gabeczka podkład czy wysuszylas ja ?
Woda ma byc zwykla zimna lub letnia bo goraca niszczy gąbkę. Dlatego tez gorąca wodą nie powinno sie mtc blendera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 14:19
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Marsylia wrote:Ktoś może polecić jakiś monitor oddechu? Planujemy kupić, bo ostatnia infekcja Wiktorii z bezdechami nas wystraszyła. Dla własnego spokoju wolimy kupić nawet jeśli ma się nie przydać niż potem żałować. Myśleliśmy o przenośnym. Znalazłam tylko jeden Snuza Go. Używał ktoś?
.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Ja od znajomych słyszałam, że monitor angel care im się sprawdził. Nie wszynał niepotrzebnych alarmów. Za to snuza im się nie sprawdziła. Mieli ruchliwego niemowlaczka i snuza często traciła kontakt z ciałem dziecka.
Mam problem okropny. Poszłam na siku a tam brunatna krew na majtkach. Wzięłam duphaston, nospę, położyłam się do łóżka i się stresuję. Malutki rusza się jak zwykle. Nie wiem skąd to plamienie....celibat od początku ciąży,bardzo dużo leżę, nie przemęczam się. Podbrzusze mnie też pobolewa. I nie wiem - leżeć i czekać co będzie dalej czy jechać na ip...
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
stowtotka wrote:Ja od znajomych słyszałam, że monitor angel care im się sprawdził. Nie wszynał niepotrzebnych alarmów. Za to snuza im się nie sprawdziła. Mieli ruchliwego niemowlaczka i snuza często traciła kontakt z ciałem dziecka.
Mam problem okropny. Poszłam na siku a tam brunatna krew na majtkach. Wzięłam duphaston, nospę, położyłam się do łóżka i się stresuję. Malutki rusza się jak zwykle. Nie wiem skąd to plamienie....celibat od początku ciąży,bardzo dużo leżę, nie przemęczam się. Podbrzusze mnie też pobolewa. I nie wiem - leżeć i czekać co będzie dalej czy jechać na ip... -
O kurczę, nie wpadłabym na to. Sprawdzę czy jest jakieś laboratorium czynne. To może być to. W nocy kilka razy biegałam na siku i czułam ucisk na pęcherz - myślałam, że to malutki tak naciska ale faktycznie,może to być objaw infekcji.
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
bobas2015 wrote:Ale tu cisza... wszystkie pojechały rodzic?
Jeszcze mi rodzic za wcześnie, ale za dwa tygodnie jestem chętna
niania.ogg wzywam ciebie do odpowiedzi. Tulisz synka ? Wszystko dobrze ?