Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutelka, niania juz byla wzywana kilkakrotnie, niestety bez odzewu. Mam nadzieje, ze wszystko ok i niedlugo do nas napisze. Baaardzo nie lubie jak nie ma wiesci od kogos kto juz byl stala czescia naszej grupy.
Bobas, a ktorego dokladnie kremu uzywalas? Skoro to kosmetyki ze Szwajcarii to mam nadzieje, ze dziewczyny uzywaly kilku produktow.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
stowtotka wrote:Ja od znajomych słyszałam, że monitor angel care im się sprawdził. Nie wszynał niepotrzebnych alarmów. Za to snuza im się nie sprawdziła. Mieli ruchliwego niemowlaczka i snuza często traciła kontakt z ciałem dziecka.
angecare niestety nie ma certyfikatu sprzętu medycznego.. jeśli dla kogoś to jest ważne a dla mnie było, bo cenowo wychodzi podobnie jak te, które mają.Najbliższa wizyta 15.03
-
Niebieska ja mam z Weledi tylko jakieś próbki ale nie próbowałam, mam też mały olejek, na którym jest napisane "na ciążę". Teraz tylko powąchałam, ma bardzo intensywny zapach ale dość przyjemny. Na SR polecali go do masażu krocza. Jakoś częściej chyba używam francuskich kosmetyków, żeli pod prysznic itp. Mieszkam we francuskiej części i jest tu tego sporo
zresztą są to firmy znane też w Polsce jak Yves Rocher
Była mowa jakoś nie dawno o kremach ochronnych dla malucha. Ja mam SPF30 Linomag, od pierwszego dnia życia, z Gemini.
Była też mowa o spaniu w staniku. Ja zdecydowanie bez. W ogóle śpię w samej koszulce nocnej ;pNiebieskaa lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Niebieskaa wrote:Vero i Aniolkowa,
co myslicie o kosmetykach Weleda? uzywalyscie? mozecie cos polecic?
Nie pytania ale odpowiem
Ja polcilam je siostrze przy atopowym zapaleniu skóry jej cory po dobrych opiniach sroki (ta od bloga) i była bardzo nie zadowolona. Na pewno miała płyn do mycia, nie wiem czy balsam do ciała również.
Koronek porównaj sklad bo może się w ogóle nie różnic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 18:59
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
eforts no jeśli chodzi o skład to ten z GALa ma 343 mg oleju z wiesiołak a oeparol 510mg ale w sumie nie wiem ile "wymagane" jest aby wiesiołek zadziałał. Ten oeparol ma tylko 60 kapsułek, więc GAL wystarczy na 3x dłużej.. no trudno, już zamówiłam, szakodzić nie zaszkodzi, najwyżej nie pomożeNajbliższa wizyta 15.03
-
Dziewusie wiecie może co to może być? Koło łokcia mam spora czerwona plamę suchej, luskowatej skóry, żadnych innych zmian, wyprysków itd. Tak chyba nie może wyglądać polpasiec? Bo moja mama jakies dwa tygodnie temu miała w przedszkolu kontakt z polpascem ale sama nie zachorowAla. No chyba ze tez jej wyszło coś takiego gdzieś gdzie tego nie dostrzegła. A może to egzema? Mialyscid może coś podobnego? Trochę swędzi, jak to przesuszona skora. To nie jest na lokciu tylko na przedramieniu niedaleko łokcia.
-
nutella_ wrote:Ja jestem i właśnie nadrobiłam forum.
Jeszcze mi rodzic za wcześnie, ale za dwa tygodnie jestem chętna
niania.ogg wzywam ciebie do odpowiedzi. Tulisz synka ? Wszystko dobrze ?
Nutella dobrze pamietam ze ty tez na polnej będziesz rodzic ? Jesli tak to chętnie 25.03 sie tam z Toba spotkamSynek :* urodzony 1.04.2017 -
Niebieskaa weleda maja swietny sklad obecnie olejek lawendowy uzywaja u mnie tu w szpitalu , w domu mam olejek na brzuszek dla kobiet w ciazy na przemian z bio oil sklad jak mowilam super ale ... no wlasnie jako ze tto naturalne kosmetyki moim zdaniem smierdza nie lubie babcinych zapachow a te taki maja
Niebieskaa lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Wanda1986 wrote:Dziewusie wiecie może co to może być? Koło łokcia mam spora czerwona plamę suchej, luskowatej skóry, żadnych innych zmian, wyprysków itd. Tak chyba nie może wyglądać polpasiec? Bo moja mama jakies dwa tygodnie temu miała w przedszkolu kontakt z polpascem ale sama nie zachorowAla. No chyba ze tez jej wyszło coś takiego gdzieś gdzie tego nie dostrzegła. A może to egzema? Mialyscid może coś podobnego? Trochę swędzi, jak to przesuszona skora. To nie jest na lokciu tylko na przedramieniu niedaleko łokcia.
-
Weleda słyszałam ze ma dobre opinie ale nie stosowałam , natomiast dzis kupiłam starszemu synkowi taki żel w rossmanie http://babyonline.pl/derma-eco-baby-szamponmydlo-do-kapieli,katalog-produktow-produkt,4286,121,r19.html i bede testować - skład ok z tego co widze .
She Wolf lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Misiu2017 wrote:Nutella dobrze pamietam ze ty tez na polnej będziesz rodzic ? Jesli tak to chętnie 25.03 sie tam z Toba spotkam
niestety. Będę rodziła w samotności, bo nie dość że nie ma nikogo z mojego miasta, okolic, to jeszcze chyba nawet województwa
a ta Polna to w Poznaniu ?
-
Vero, a widzisz, zastanawiałam się z czym mi się to kojarzy
Może i babciny, mi bardziej przypominał jakąś taką maść rozgrzewającą? Myślę, że za intensywny, może jak się zmuszę do masażu krocza to wykorzystam
A do tam w ogóle u Ciebie w szpitalu? wszystko ok? Jak skurcze?Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniolkowa milo ze pytasz skurcze nadal sa ale ze jestem non stop na kroplowkach to ich tak nie odczuwam , poki co strasznie sie nudze i odliczam dni do 20.03 zeby juz zobaczyc mala.
i czekam na wiesci o kolejnych narodzinach hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 20:45
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
No właśnie, która na ochotniczke jako nastepna? Byle bez niemilych przygod drogie panie
Dziewczyny jak mogę sobie pomóc z laktatorem. To trudniejsze niz myslalam. Masuje sobie piersi dotykam naciskam i niestety nic, ani kropli. A wczoraj tak cudnie lecialo, w ciazy tez wystarczylo ze nacisnelammoze ta niemoc wynika z tego że jestem jeszcze dzisiaj w stresie i juzz bardzo zmeczona? Bo mysle ze chyba jeszcze nie wszystko stracone co? Sprobuje jutro rano jeszcze. Mam tez herbatę bocianek, pila któraś?
Filipek - 09.03.17