X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja używałam na odparzenia. Bardzo dobry kremik.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka, niania juz byla wzywana kilkakrotnie, niestety bez odzewu. Mam nadzieje, ze wszystko ok i niedlugo do nas napisze. Baaardzo nie lubie jak nie ma wiesci od kogos kto juz byl stala czescia naszej grupy.

Bobas, a ktorego dokladnie kremu uzywalas? Skoro to kosmetyki ze Szwajcarii to mam nadzieje, ze dziewczyny uzywaly kilku produktow.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stowtotka wrote:
    Ja od znajomych słyszałam, że monitor angel care im się sprawdził. Nie wszynał niepotrzebnych alarmów. Za to snuza im się nie sprawdziła. Mieli ruchliwego niemowlaczka i snuza często traciła kontakt z ciałem dziecka.

angecare niestety nie ma certyfikatu sprzętu medycznego.. jeśli dla kogoś to jest ważne a dla mnie było, bo cenowo wychodzi podobnie jak te, które mają.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja mam z Weledi tylko jakieś próbki ale nie próbowałam, mam też mały olejek, na którym jest napisane "na ciążę". Teraz tylko powąchałam, ma bardzo intensywny zapach ale dość przyjemny. Na SR polecali go do masażu krocza. Jakoś częściej chyba używam francuskich kosmetyków, żeli pod prysznic itp. Mieszkam we francuskiej części i jest tu tego sporo :) zresztą są to firmy znane też w Polsce jak Yves Rocher :)

Była mowa jakoś nie dawno o kremach ochronnych dla malucha. Ja mam SPF30 Linomag, od pierwszego dnia życia, z Gemini.

Była też mowa o spaniu w staniku. Ja zdecydowanie bez. W ogóle śpię w samej koszulce nocnej ;p

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]

Wysłany: 11 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zamówiłam wiesiołek ale nie polecany oeparol tylko jakiś najtańszy z GAL 150szt za 18 zł, myślicie, że to ma jakieś znaczenie? Ten oeparol wychodziłby bardzo drogo stosując 3x2 tak jak sugerują..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Vero i Aniolkowa,

co myslicie o kosmetykach Weleda? uzywalyscie? mozecie cos polecic?

Nie pytania ale odpowiem :)

Ja polcilam je siostrze przy atopowym zapaleniu skóry jej cory po dobrych opiniach sroki (ta od bloga) i była bardzo nie zadowolona. Na pewno miała płyn do mycia, nie wiem czy balsam do ciała również.

Koronek porównaj sklad bo może się w ogóle nie różnic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 18:59

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko ja miałam taki ból jajnika ale gdzieś chyba w 7 miesiącu. okazało się na usg że jest skopane przez moją córeczkę :) czułam to miejsce obolałe ze dwa tyg

ja mam dzisiaj kiepski dzień psychicznie... jakoś muszę sobie poprawić humor...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja rownież kupiłam kilka kosmetyków z tej firmy. Nie próbowałam ich jeszcze, bo Michaś w brzuszku ale widziałam, ze maja bardzo naturalny skład wiec kupiłam :) mam nadzieje, ze bedzie to pomyślny zakup :)

atdc2n0anx2cx72s.png

Wysłany: 11 marca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts no jeśli chodzi o skład to ten z GALa ma 343 mg oleju z wiesiołak a oeparol 510mg ale w sumie nie wiem ile "wymagane" jest aby wiesiołek zadziałał. Ten oeparol ma tylko 60 kapsułek, więc GAL wystarczy na 3x dłużej.. no trudno, już zamówiłam, szakodzić nie zaszkodzi, najwyżej nie pomoże ;D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusie wiecie może co to może być? Koło łokcia mam spora czerwona plamę suchej, luskowatej skóry, żadnych innych zmian, wyprysków itd. Tak chyba nie może wyglądać polpasiec? Bo moja mama jakies dwa tygodnie temu miała w przedszkolu kontakt z polpascem ale sama nie zachorowAla. No chyba ze tez jej wyszło coś takiego gdzieś gdzie tego nie dostrzegła. A może to egzema? Mialyscid może coś podobnego? Trochę swędzi, jak to przesuszona skora. To nie jest na lokciu tylko na przedramieniu niedaleko łokcia.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ja jestem i właśnie nadrobiłam forum.
    Jeszcze mi rodzic za wcześnie, ale za dwa tygodnie jestem chętna :D

niania.ogg wzywam ciebie do odpowiedzi. Tulisz synka ? Wszystko dobrze ?

Nutella dobrze pamietam ze ty tez na polnej będziesz rodzic ? Jesli tak to chętnie 25.03 sie tam z Toba spotkam ;)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Vero Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa weleda maja swietny sklad obecnie olejek lawendowy uzywaja u mnie tu w szpitalu , w domu mam olejek na brzuszek dla kobiet w ciazy na przemian z bio oil sklad jak mowilam super ale ... no wlasnie jako ze tto naturalne kosmetyki moim zdaniem smierdza nie lubie babcinych zapachow a te taki maja :/

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Dziewusie wiecie może co to może być? Koło łokcia mam spora czerwona plamę suchej, luskowatej skóry, żadnych innych zmian, wyprysków itd. Tak chyba nie może wyglądać polpasiec? Bo moja mama jakies dwa tygodnie temu miała w przedszkolu kontakt z polpascem ale sama nie zachorowAla. No chyba ze tez jej wyszło coś takiego gdzieś gdzie tego nie dostrzegła. A może to egzema? Mialyscid może coś podobnego? Trochę swędzi, jak to przesuszona skora. To nie jest na lokciu tylko na przedramieniu niedaleko łokcia.
    mam podobną plamkę na ramieniu i uznałam, że to jakiś grzbek bo siostrzeniec ma. posmarowałam trzy dni clotrimazolum i znacznie zbladło, prawie znika

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weleda słyszałam ze ma dobre opinie ale nie stosowałam , natomiast dzis kupiłam starszemu synkowi taki żel w rossmanie http://babyonline.pl/derma-eco-baby-szamponmydlo-do-kapieli,katalog-produktow-produkt,4286,121,r19.html i bede testować - skład ok z tego co widze .

She Wolf lubi tę wiadomość

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tył pleców mnie dzis boli czy Wy tez tak macie ? No i biodra :/

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Nutella dobrze pamietam ze ty tez na polnej będziesz rodzic ? Jesli tak to chętnie 25.03 sie tam z Toba spotkam ;)
    Niee :) niestety. Będę rodziła w samotności, bo nie dość że nie ma nikogo z mojego miasta, okolic, to jeszcze chyba nawet województwa :( a ta Polna to w Poznaniu ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero, a widzisz, zastanawiałam się z czym mi się to kojarzy :D Może i babciny, mi bardziej przypominał jakąś taką maść rozgrzewającą? Myślę, że za intensywny, może jak się zmuszę do masażu krocza to wykorzystam :D
    A do tam w ogóle u Ciebie w szpitalu? wszystko ok? Jak skurcze?

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa milo ze pytasz skurcze nadal sa ale ze jestem non stop na kroplowkach to ich tak nie odczuwam , poki co strasznie sie nudze i odliczam dni do 20.03 zeby juz zobaczyc mala. :) i czekam na wiesci o kolejnych narodzinach hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 20:45

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Niee :) niestety. Będę rodziła w samotności, bo nie dość że nie ma nikogo z mojego miasta, okolic, to jeszcze chyba nawet województwa :( a ta Polna to w Poznaniu ?
    Tak

• Gakin Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, która na ochotniczke jako nastepna? Byle bez niemilych przygod drogie panie ;)
    Dziewczyny jak mogę sobie pomóc z laktatorem. To trudniejsze niz myslalam. Masuje sobie piersi dotykam naciskam i niestety nic, ani kropli. A wczoraj tak cudnie lecialo, w ciazy tez wystarczylo ze nacisnelam :( moze ta niemoc wynika z tego że jestem jeszcze dzisiaj w stresie i juzz bardzo zmeczona? Bo mysle ze chyba jeszcze nie wszystko stracone co? Sprobuje jutro rano jeszcze. Mam tez herbatę bocianek, pila któraś?

Filipek - 09.03.17 :)
‹‹ 1782 1783 1784 1785 1786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ