X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stowtotka trzymam kciuki,dawaj znać jak tylko będziesz mogła.

Ja ostatnio chodzę nerwowa i śpiąca.Dziś było lepiej ale ostatnie kilka dni to spałam w dzień i w nocy i bym przespała 24h najlepiej.

Lis jak u Ciebie? Ciśnienie spadło czy utrzymuje się podwyższone?

Lokokoko lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stowtotka, trzymam kciuki, dawaj znać w miarę możliwości co się dzieje.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stowtotka daj znać ...

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • agadana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stowtotka mamy nadzieję, że to nic zagrażającego Dzidzi. Daj znać, czekamy...

Iga jakoś zawsze jak piszesz co u Ciebie z samopoczuciem, to samo dzieje się aktualnie u mnie. Może dlatego, że jestem chyba "dzień po" Tobie. Noce często nieprzespane albo w najlepszym wypadku niespokojne bo ciągle się budzę. Swojego wyglądu mam już dość. Chodzenia ciągle w tych samych ubraniach- dość. Bólu kręgosłupa- dość. Zbierania wody w organizmie na koniec dnia- dość. Jedynie ruchy Maluszka dają radość :)

Nasze rozpakowane Mamusie jak Was się dobrze czyta... dajecie nam wiarę w to, ze wszystkie sobie poradzimy. Mimo trudności jakie musicie teraz pokonywać, w Waszych wpisach wyczuwa się ogromną wolę walki, dojrzałość emocjonalną i pewność swojej siły. Cudowne <3

Ostatnio zauważyłam u siebie, że na piersiach znów zaczynają być mocno widoczne żyłki. Tak mialam na początku ciąży, kiedy piersi stały się bolesne i nabrzmiałe, potem na całą ciążę mi to minęło a teraz znów widoczne niebieskie pręgi. Dziewczyny macie tak? Doświadczone mamy- jak to było u Was w poprzednich ciążach? Może to pierwsze oznaki bliskiego porodu?

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stowtotka mam nadzieję że nic się nie stało. Daj znać jak tylko będziesz mogła. Trzymam mocno kciuki za was.

Filipek - 09.03.17 :)
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stowtotka wierzę,że u was wszystko w porządku, dobrze się czujecie u nic złego się nie dzieje!

No w miarę przespana,tylko 2 pobudki, jedna na siku i na antybiotyk dla dla córci.

Agadana ja mam właśnie takie żyłki na piersiach i na całym brzuchu,ja bym była pomalowana pisakiem. Ale nie wiem czy to może zwiatowac poród,nie pamiętam jak to było.

agadana lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stowtotka - jak noc minęła ? Daj znac co u Was .

Ja sie z Wami witam juz w 36 tc ;) w srode wizyta u gina i pobierany gbs oraz ktg .
    Ktora z Was w tym tygodniu tez idzie do lekarza ?

kasieniaczek, agadana, Kjopa3, IGA.G lubią tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka daj znać koniecznie. Usług nas 38 tc. Niby ciaza donoszona. Jutro mam lekarza.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • agadana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia na brzuchu też mam ale na piersiach bardziej widoczne i to pojawiły się dopiero w ostatnich dniach.
    Misiu ja mam wizytę w czwartek, to będzie już 38tc (37t2d) :)

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Kjopa dziekuje za pamięć. Ciśnienie dalej szalało, wczoraj non stop 145/95. Był obchód wiec spytałam lekarza, czy to normalne i czy powinnismy reagować. On sie zdziwił, ze od razu nie została włączona farmakologia. Dostałam tabletki 3x dziennie na ciśnienie i czekamy na efekty. Wczoraj pierwsza dawka za wiele nie pomogło:138/95. Dzisiaj noc przespałam, ogólnie czuje sie jak zwłoki, czekam na pomiar ciśnienie ale jeszcze nikt nie wzywał. Zastanawiam sie czy udało sie zbić choć trochę. Nie chciałabym aby w tym tygodniu skończyli ciaze przez ciśnienie. No ale wiadomo, ja nic nie mam dogadania a oni chcą dobrze. Byle do jutra, bedzie więcej lekarzy to cos sie dowiem konkretnego-jakie plany ze mną.
    Stowtorka trzymam kciuki dawaj znac, Gakin jak u Ciebie i u Filipka? No i gdzie nasze dziewczyny z dzieciaczkami :) gdzie relacje, zdjęcia :)
    Mi sie dzisiaj śniło cała noc, ze ściągała mleko laktatorów medali :D non stop leciało hihihi

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stowtotka co u Ciebie?

U mnie fatalna noc. Brzuch bolał, zgaga, ból głowy. Wzięłam wczoraj 3 paracetamole i chyba z 5 rennie. Jak jakiś lekoman...
    Teraz zjadłam śniadanie i leżę. Brzuch boli nadal jak na okres, od czasu do czasu coś zakłuje ale nie wiem czy to szyjka czy pęcherz. Najgorzej że jesteśmy 400 km od domu... i w planach powrót dopiero jutro.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku trzymam kciuki zeby unormowali to cisnienie.
    Filip sie wygrzewa pewnie mu.lepiej niz mi. Ja dzisiaj wychodzę więc w końcu go zobaczę. Wygląda na to że u mnie była jakas infekcja stąd regularne skurcze ktore powinny przejść po lekach a nie przeszły, spuchnieta kostka no i ta jego infekcja. Dobrze że nie trwało to dłużej. Uff. Teraz ciezkie chwile sam na sam z bólem ale wiecie co? Z mojego calego porodu najgorsza była pierwsza noc jak wam pisałam i cewnik. Reszta już z górki teraz mnie nie boli już, jedynie przy chodzeniu.

lis87, Ivona12, Korcia lubią tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin cieszę się że jest już lepiej! Mam nadzieję że widok i bliskość małego spowodują że poczujesz się już całkiem dobrze! Jak już będziesz mogła to pokaż ciotkom to Twoje szczęście :) bo się doczekać nie możemy :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah niezmiennie miło mi czytać Twoje posty :)
    Ja mam ogromny dołek psychiczny ale co nas nie zabije...

Gawin dobrze ze będziesz blisko synka!!

Dziewczyny długo starajace się o dziecko co byście poleciła żeby zajść w ciążę?

Jagah lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaze pokaze :) sama mam ma razie tylko krotki film jak oddycha. Jak sie unormujemy juz to bedzie zdjecie dla ciotek :)

Ivona12 lubi tę wiadomość

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Stokrotka dopiero doczytalam, co u Was? Zaczynam się martwić ta cisza.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stowktotka trzymam kciuki I daj znac jak u Ciebie !!

Gakin ciesze sie ze juz lepiej u was , my nasal brz zmian ale jeszcze tylko 8 dni do naszego spotkania :)

eforts lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin nie martw się początkowymi problemami z laktacja, to normalne. Staraj się sciagac mleko tak jak pisała Bobas, co 3 godziny, wtedy piersi zrozumieją ze mleko potrzeba co 3h i zaczną je produkować. Metoda 7 5 3 u mnie podziałala na laktacje, jedna pierś 7 minut, potem druga 7, pierwsza 5, druga i potem po 3. Jeśli mąż może Ci podwiezc to niech kupi Femaltiker, można kupić w Rossmanie. Paskudny jest ale wiele kobiet go chwali.
    Bobas nie strasz prosze Gakin ze będzie po laktacji bo można ją ponownie rozbujac prawie od zera a zdarza się nawet ze kobiety które adoptuja dziecko zaczynaja produkować mleko.
    To truizm ale laktacja naprawdę jest w glowie Gakin i stres bardzo jej szkodzi. Mnie mleko ruszyło jak synka zabrali do inkubatora. Z oczu leciały łzy a z piersi mleko, zalało mnie dosłownie po trzech dniach suszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 09:50

Monna lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero, kurcze, zazdroszczę! ja to mam jeszcze za miesiąc wizytę u lekarza a Ty za 8 dni spotkasz małą będąc kilka dni za mną... :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wanda. Bede walczyc, dzisiaj wyjde i mam nadzieje lada dzien moja pijawka mała poradzi sobie i bedzie jeść moje mleko :)

‹‹ 1784 1785 1786 1787 1788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ