Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niania moje serdeczne gratulacje :*:*
She wolf..m nie twierdzę, że to nienormalne . Po prostu dziele się swoimi ciazowymi perypetiami...
Sallvie haha rozwalilo mnie to"jeszcze nie rodze"
hihi
niania.ogg lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Niania serdeczne gratulacje dla Julianka! ucałuj kruszynkę!
She wolf a ty będziesz rodziła sn, czy są wskazania do cc? u mnie wskazań nie ma więc próba rodzenia będzie i mam nadzieje, że udana!
Lis co lekarze na ciśnienie?
Vero mi też się dłuży... już bym chciała rodzić w tym tygodniuniania.ogg lubi tę wiadomość
-
Niania gratulacje
Coś wiadomo co u Agga i Reni? Ostatnio się nie odzywały.
Dziewczyny w szpitalu życzę zdrówka i trzymajcie się jeszcze w dwupaku.
Jak ta niedziela przeleciała. Pochmurno i chłodno za oknem, więc nawet człowiek nie ma ochoty wychodzić. Odebrałam dziś wyniki GBS i niestety ale wynik dodatni. Jeszcze z mamą dziś rozmawiałam i w dzieciństwie miałam problem z penicyliną. Stosowałam maść i zamiast być lepiej to było gorzej i dermatolog stwierdził, że może to alergia na penicylinę, ale nigdy testów nie miałam robionych. I teraz nie wiem jak to będzie. Pozostaje mi czekać do 22.03. do wizyty.niania.ogg lubi tę wiadomość
-
Yammi ja jestem uczulona na penicyliny amoksycyliny i tetracykliny (miałam wstrząs) wiec prawi wszystkie najbezpieczniejsze rodzaje antybiotyków a mimo to lekarz powiedział że nie będzie problemu z antybiotykiem, kazał mi tylko wkleić dodatkowa kartkę do karty ciąży że jestem uczulona i sam też na czerwono zapisał tam ta informacje:) u mnie akurat wyszedł gbs ujemny ale pytałam go o to przy pobieraniu.
Niania wielkie gratulacje i trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i dzieciaczki w szpitalach.
Ja bylam wczoraj na wizycie,rozwarcie ciągle na 2cm i lekarz powiedział żebym przyszła 23.03 na kolejną wizytę żeby mnie porządnie zbadał.. bo 24 ma dyżur 24h i dobrze byłoby żebym wtedy urodziła:) mi to pasuje także mam wielką nadzieję że nawet wcześniej zacznie się coś dziaćMarsylia, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
eforts wrote:Nianiu dobrze ze młody urodził się zdrów!! Serdeczne gratulacje!!
Co do ospy to my kapalismy młodego dwa razy dziennie i uzywalismy octaniseptu. Aczkolwiek żałuję że na noc (kiedy dokuczal mu świąd) nie mieliśmy albo leków przeciwhistaminiwych albo chociaż tych pudrow które też rzekomo łagodzą świąd.
Jak logistycznie zrobicie jak młodego wycisza?
Będzie na razie u babci na zmianę ze mną lub z tatą, a druga osoba z Helenką. Myślę, że za tydzień siostra pozna już brata. Helenka ma tę ospę od środy, już troszkę zleciało.
Gratulacje dla Gakin i AntonelkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 20:03
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
nianiu gratulacje :*Helenka niech szybko i łagodnie przechodzi tą ospę.
sunshine ten test OCT to test oksytocynowy? Jeśli tak, to trzymam kciuki żeby test wyszedł negatywny.
Transfuzja płytek się powiodła. Wikunia przy kangurowaniu uparcie podnosiła główkę do góry i wierciła się żeby znaleźć wygodne miejsceJak już się ułożyła po swojemu to spała ponad 3h. Po obudzeniu wylizała mi bok piersi i zdziwiona, że nic do jedzenia nie dostała, hehe
Justyna 8921, Lokokoko, Kjopa3, mada87, misKolorowy, Milka1991, Jagah, Justyna Sz, Korcia, Venice, niania.ogg, Taśka22 lubią tę wiadomość
-
Iga połączyli mnie pod ktg, bo mówiłam ze słabo czuje ruchy. Dalej brać leki a jutro przyjdzie juz konkretniejsze lekarz moze cos podadzą. Gdyby nie ciśnienie jutro poszłabym do domu a tak walczymy aby zbić bo z takim to chyba mi rozwiążą ciaze niedługo
-
Marsylia wrote:nianiu gratulacje :*Helenka niech szybko i łagodnie przechodzi tą ospę.
sunshine ten test OCT to test oksytocynowy? Jeśli tak, to trzymam kciuki żeby test wyszedł negatywny.
Transfuzja płytek się powiodła. Wikunia przy kangurowaniu uparcie podnosiła główkę do góry i wierciła się żeby znaleźć wygodne miejsceJak już się ułożyła po swojemu to spała ponad 3h. Po obudzeniu wylizała mi bok piersi i zdziwiona, że nic do jedzenia nie dostała, hehe
biedactwo małe nasze.
Jaki plan na kolejne dni? Czekają ją jakieś zabiegi jeszcze czy na razie będzie mogła sobie spokojnie odpoczywać? -
Niania Gratulacje
Zdrówka dla córci niech ją nie męczy ta ospa. A nie jest tak że ospa zaraża przed wysypem krostek i na początku tylko?
Lis kurde i po co Ci nerwy szargali jak przyjmowali. A tak serio to może jeszcze coś poradzą.
Marsylia super,że transfuzja udana,infekcja pokonana. Bardzo fajnieniania.ogg lubi tę wiadomość
-
Niania gratulacje
Mam juz rozłożone łóżeczko . Poprasowałam pieluchy tetrowe. Jestem wsciekła na mojego meża zrobił sobie dzis dzien lenia w mieszkaniu burdel. Pelno rzeczy do po wynoszenia z mieszkania do piwnicy i na śmietnik. Trzeba dokonczyc wypakowywanie pozostałych rzeczy z przeprowadzki. Termin porodu juz tuz tuzniania.ogg lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
Niania gratuluję synka ❤ maleństwo z niego, po za żółtaczką wszystko dobrze? Niech szybko rośnie okruszek
a dla córci dużo zdrówka, pewnie już nie może się doczekać, żeby poznać braciszka?
Marsylia super, że u Wiki takie postępy, a kiedy będziesz mogła ją przystawić do piersi? Taka bliskość na pewno jest jej bardzo potrzebna i daje dużo siły do dalszej walki
Gakin wyszłaś już że szpitala? Jak u Filipka?
Za wszystkie szpitalne mamusie trzymam kciuki
My wczoraj byliśmy na wizycie, wszystko ok, kolejna wizyta dopiero za trzy tygodnie, co mnie bardzo zaskoczyło, bo wy tu piszecie o ktg, a ja w ogóle nie miałam go robionego, przed wizytą mamy zrobić ostatnie USG (zapisalam się na 29.03), żeby sprawdzić wagę maleństwa, mam nadzieję, że nie urodzę wcześniej :p -
Donia12 wrote:No to co Ty dziecko głodzisz
biedactwo małe nasze.
Jaki plan na kolejne dni? Czekają ją jakieś zabiegi jeszcze czy na razie będzie mogła sobie spokojnie odpoczywać?
Dostała przez sondę 22ml
Do środy może odpoczywać, chyba że coś w wynikach wyjdzie nie tak. W środę kontrola okulistyczna. Ciekawe kiedy jej rurkę intubacyjną wyjmą. Po transfuzji wykres oddechu ma prawidłowy. Wieczorem, jak jej plastry zmieniali przy rurce, to jednej pielęgniarce (która trzymała rurki) odpychała ręce a drugiej (która oklejała ją plastrami) przesuwała językiem rurkę z jednej strony ust na drugą. Mały cwaniak myślał, że się pozbędzie rurki
-
Yammi mam do ciebie pytanie jeśli mogę?
Jak jest wyliczana stawka na L4, liczą dni robocze w miesiącu, czy wszystkie dni? Bo za luty wyplacili mi 200 zł mniej niż za poprzednnie miesiące i zastanawiam się, czy to dlatego, że miał tylko 28 dni, no ale etat wynosił normalnie 160h? -
Cz kupuje ktoras pas poporodwy ? lub niektore z was uzywaly ? nie wiem czy kupic taki na rzep czy warto po cc
nie mowie tu o pasach ktore mozna kupic na all za 17 zl takich tylko do sylwetki a bardziej pooperacjynych takich z szeroka guma itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 21:21
17.03.2017Sofia