X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice zupełnie takiego wyjazdu sobie nie wyobrażam.. pierwszy wyjazd w góry zaliczylisny jak mały miał 5 miesięcy i było mega ciężko.. wszystko zależy od dziecka.. ale n ie wiem czy to bezpieczne..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    A ja skurczy partych wogóle nie rozróżniałam od tych do 10cm rozwarcia, sama nie wiedziałam czy mogę już przeć i przez to druga faza porodu trwała prawie dwie godziny, napewno nie miałam uczucie że chce mi się kupę, teraz muszę poprosić położną żeby mi powiedziała kiedy będzie pełne rozwarcie

u mnie w drugim porodzie było idealnie wiadomo ze to parte. za cholere nie umialam nie przec. nie potrafiłam tego powstrzymac.
    w pierwszym tego nie czulam i niestety mimo oksytocyny skurcze zanikły i skonczyło sie vacum :( ale to obwiniam polozna ktora na mnie darla ryja. przez silny stres i brak poczucia bezpieczenstwa tak moze sie zdarzyc

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny jak to jest z tymi partmi? Byle kiedy słyszy się "nie przyj. Jeszcze nie. Musisz wytrzymać" :-D jak to powstrzymać? I czy partr można poczuć wcześniej niż przy rozwarcia na 10cm ?

I to faktycznie jest tak jak przy robieniu kupy? Tak jak przy zapaecu czy wręcz na odwrót? :-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice, ja mysle ze wiele zalezy od dziecka wakacje jak najbardziej, ale nie wiem jak zniesie zeglarstwo maluchy czesto maja chorobe morska na poczatku ( przynajmniej u mnie w rodzinie ). My wybieramy sie na pierwszy weekend w gory w maju jesli lekarz pozwoli.

Nie popadalybm jednak w skrajnosc, a przynajmniej mam nadzieje ze u mnie bedzie inaczej ... znam dzieczyny ktore po narodzinach zamykaja sie w skurupce na 2 miesiace nie wychodzac z domu. :/

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice, u mnie doswiadczenie zerowe i z dziecmi i z zeglarstwem...ale ja jade:D mam tyle planow...ze tylko czekam zeby skonfrontowac z rzeczywistoscia, bo cos na pewno uda sie zrealizowac:)) Obym sie mocno nie zdziwila. Chociaz mam kilka przykladow kobiet, ktore szybko wyruszyly z dziecmi w daleka droge, moze nie akurat na lodz... ale np. do gorskiego domku w Norwegii w zimie. Wyprawa na nartach..a dziecko przemieszczalo sie w saniach takich specjalnych. Cudnie!

Lokokoko, eforts, misKolorowy lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Venice Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska dla mnie też nie ma problemu z podróżowaniem z dzieckiem. Tylko te żagle...czy to jest w ogóle bezpieczne dla takiego maluszka. Swoją drogą i tak takie dziecko tylko leży , więc co za różnica gdzie :)
    Też się na żagle wybierasz?

Bobas Tobie chyba wyjątkowy egzemplarz się zdarzył :) Ja liczę na bardziej optymistyczną wersję. A drugie dzieci zazwyczaj są spokojniejsze- mam taką nadzieję :)

Vero fakt, czasami ludzie popadają w skrajności, a po paru latach wszystko wychodzi. Ja zdecydowanie nie jestem w tej grupie. Dla mnie dziecko nigdy nie stanowiło w niczym problemu, a znam takie osoby, że np wyjazd z dzieckiem to katorga i wiecznie narzekają, że co to za urlop jak się trzeba dzieckiem zająć, że nie można poleżeć na plaży spojojnie..No coż...coś za coś. Zależy jakie kto ma podejście. Wakacje z dziećmi to sama radocha jak dla mnie. Oczywiście weekendem sam na sam z mężem też nie pogardzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 12:12

misKolorowy lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Nie wiem czy planujecie jakies zakupy ale w gazecie M jak Mama jest weekend zniżek :) taka mi sie reklama wyświetliła :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ma może któraś z Was termometr na podczerwień "haxe"?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Nie chciałabym wywołać burzy znowu na temat szczepień. Też mnie nie interesuje to, że ktoś nie szczepi i będzie próbował mnie do tego nammówić... Ale jedno mnie zastanawia, nie mam wystarczającej wiedzy na ten temat....
    Czy zgadzacie się na szczepienie w pierwszej dobie czy będziecie chciały czekać kilka dni i zaszczepić przed samym wyjściem ze szpitala. Czy bierzecie szpitalne szczepionki czy kupujecie swoje? Słyszałam, że ta szczepionka, którą dają w szpitalu jest wycofana w wielu krajach ze względu na skład i można kupić w aptece szczepionkę o lepszym składzie, która niby jest lepsza.
    Ja mam na żółtaczkę inną szczepionkę (EngerixB) i biorę ją ze sobą albo mąż dowiezie. Moja teściowa pracuje w poradni szczepień i tak zaleciła. Z Basią tak samo robiliśmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 12:17

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Niebieska dla mnie też nie ma problemu z podróżowaniem z dzieckiem. Tylko te żagle...czy to jest w ogóle bezpieczne dla takiego maluszka. Swoją drogą i tak takie dziecko tylko leży , więc co za różnica gdzie :)
    Też się na żagle wybierasz?

Bobas Tobie chyba wyjątkowy egzemplarz się zdarzył :) Ja liczę na bardziej optymistyczną wersję. A drugie dzieci zazwyczaj są spokojniejsze- mam taką nadzieję :)

Vero fakt, czasami ludzie popadają w skrajności, a po paru latach wszystko wychodzi. Ja zdecydowanie nie jestem w tej grupie. Dla mnie dziecko nigdy nie stanowiło w niczym problemu, a znam takie osoby, że np wyjazd z dzieckiem to katorga i wiecznie narzekają, że co to za urlop jak się trzeba dzieckiem zająć, że nie można poleżeć na plaży spojojnie..No coż...coś za coś. Zależy jakie kto ma podejście. Wakacje z dziećmi to sama radocha jak dla mnie. Oczywiście weekendem sam na sam z mężem też nie pogardzę :)
    na zagle to moze nie:) ale na krotka podroz lodka...ale oczywiscie...zobaczymy co i jak...chcemy tez do gorskiego domku,a najlepiej pod namiot, mamy caly sprzecior ale jak zaszlam w ciaze to balismy sie ze sie przeziebie czy cos...z dzieckiem malym tez raczej nie pojedziemy, ale juz z wiekszym tak. Bardzo lubie norweski typ matki (jesli oczywiscie dziecko na to pozwala), dziecko brane jest wszedzie, na rower, pod namiot, na zaglowke, w gory i na biegowki.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc podoba mi sie pierwsza strona. Wczoraj pod wieczor mialam skurcze. Na szczescie przed spaniem przeszly. Czuje sie zmeczona i od kilku dni jest mi nie dobrze.

Milka1991 lubi tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Jagah Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z magicznej wizyty u poloznej, ktora zaniepokoila sie moim mikro brzuchem oraz faktem, ze jest bardzo nisko. Zazwyczaj im wyzsza ciaza, tym brzuch wyrasta jakby spod piersi, stad problemy z oddychaniem - u mnie w ogole nie ma takiego problemu, sa piersi i spore odciecie czesci ciala zanim zacznie sie brzuch. Jeden telefon i zaraz mialam wolne miejsce w pokoju obok, jakos ucieszyla mnie ta dodatkowa wizyta i podglad :)

Panna Orzeszkowa prawie w 35tc wazy 2248g, wszystkie wymiary sa w porzadku, tylko rozmiar glowki odstaje od reszty, bedzie miala malutka glowke. Za 2 tygodnie mam kolejne USG, wypada w koncowce 36tc.

Z dodatkowych informacji, zadnego wymazu na GBS nie pobieraja.

* * *
    sunshine- gratulacje i witamy Kubusia na swiecie! <3 Usciski :)
    kartki-okolicznosciowe-12056058_743231725.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 12:43

Milka1991, Lokokoko, mada87, Marsylia, lis87, eforts, kasieniaczek, misKolorowy, sallvie, She Wolf, nutella_, vitae13 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaciaza donoszona jest od poczatku 38tc czyli 37t+0d :) mi dzisiaj lekarka powiedziala, ze mam donoszona i moge rodzic ;)

eforts heheh... z moim biodrem jakos na seksy nie mam ochoty, jeczalabym ale raczej nie z rozkoszy :D

eforts, Niebieskaa, Kjopa3, agadana, ilae lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, super że wszystko ok :) a można spytać ile masz cm w brzuchu?

Jagah lubi tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi 19 wrote:
    Czesc podoba mi sie pierwsza strona. Wczoraj pod wieczor mialam skurcze. Na szczescie przed spaniem przeszly. Czuje sie zmeczona i od kilku dni jest mi nie dobrze.

Gabi ja też od paru dni mam mdłości, jak na początku ciąży. Bardzo mnie to zdziwiło, na szczęście trwają ok. 2-3h po południu i przechodzi :)

Właśnie zaliczyłam 500 schodków ! :D dobrze mieszkać w domu piętrowym, chyba codziennie zacznę robić takie maratony...;)

Chyba też zastosuję metodę 3s: schody, seks, shopping :D
    Wczoraj mąż coś się kręcił, kiział miział, może Mu dzisiaj ulżę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 12:45

ilae lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada87- wychodzi mi 97cm, z tym ze centymetr laduje u mnie pod pepkiem, jak patrze z gory to widze wtedy najdalej wysuniety punkt brzucha :D Jutro wrzuce aktualizacje balonika ;)

mada87 lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my planujemy w czerwcu jechać na kilka dni na Mazury do znajomych, a w sierpniu na dłuższe wakacje :)

Milka muszę dodać do mojej listy shopping ;p ciekawe co na to mój mąż ;p

Milka1991 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, dzięki :) u mnie jest 94cm i mój lekarz nic nie mówi że to mało, ale jak dziś dziewczyny pisały, że mają ponad 100 czy 120 to się zaczęłam zastanawiać... za tydzień będę miała usg to zobaczę jak mała przybiera

Jagah lubi tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice ja z młodym byłam na rejsie w pierwsze lato miał ok 7 msc. I akurat bardzo się cieszę że pojechaliśmy bo rok później już się nie da bo by nam milion razy wskoczył do wody. Plywalismy w kolejne lato ale takie krótkie przeplywanki.
    Poza tym łódź która będziecie pływać będzie wyglądać jak małe mieszkanie :)
    Z dziećmi na pewno nie wyplyniecie w ciężkich warunkach więc nawet Wami bujac za bardzo nie będzie :) jeśli będziesz miała odpowiedzialnego sternika to bez zastanowienia polecam i jawnie zazdroszczę!!!!

A no nie wiem dlaczego Niebieska :)
    Ale z tym moim jasnowidztwem to zartowalam także spokojnie planuj wyjazd :D

Kordonek no kumam :)
    W ogóle zobaczę co mi dzisiaj gin powie, jeśli że względu na tryb zycia z moją szyjka nie ma tragedii i nic nie wskazuje na zbliżający się poród to uznam że w momencie zapłodnienia mamy przewidziany termin i żadne liście ani okna tego nie zmienia :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero a masz już coś konkretnego zaplanowane, że nastawiasz się na maj? Ja już się nie mogę doczekać na wyjście w góry ale nie wiem czy Alpy nie są za wysokie? Jak z normowaniem ciśnienia u takich maluszków?
    Mąż już w sklepie zerkał na te takie plecaki turystyczne w góry gdzie od razu jest nosidło ale to wiadomo, sporo później, bo dziecko musi siedzieć.
    Jak planujecie przemieszczać się z takim maluszkiem w górach? Czy po prostu do jakiegoś miasteczka górskiego jedziecie i planujecie chodzić po miasteczku z wózkiem?
    Przepraszam za tyle pytań ale jeśli już nad tym myślałaś to może coś podpowiesz :) Sama bym się wybrała tak szybko jak będzie można bo teraz nawet na weekend odpadało jak dla mnie bo wszytskie fajne miejsca sporo ponad 2 tys. mnpm:):)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ