X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    A 2 TYG tO bedziesz maiala ciaze donoszoana;) u bizniat to 36+0 i tak dlugo sie trzymasz.. jestes pewna porodu SN?

Oj nie jestem :( ale juz nie chcialam Wam na forum glowy zawracac.. bardzo nalegaja bym rodzila naturalnie, ze w razie komplikacji i tak cesarke mi zrobia.. ale ja sie tak boje czy nie lepiej cesarke ustalic moze byloby bezpieczniej przynajmniej...pani dr pyta mnie czemu chce cesarke skoro nie ma powodow bo dzieci sie ladnie rozwijaja ja z cisnieniem problemu nie mam i reszta wynikow dobra tez a i miesniak ktory mam jest po zewn. Stronie macicy i nie bedzie zagrozenia stanowil. Mam spotkanie z lekarzem w poniedzialek by ostatecznie zaplanowac rodzaj porodu.
    A Wy co myslicie? Czy w polsce zalecaja sami cesarke przy bliznietach?

o148l6d8octf4x0k.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik powiem CI, że ja osobiście przy bliźniakach nawet bym sie nie zastanawiała tylko od razu wybrała cc. Zresztą pewnie nawet nie puścili by dołem takiego porodu. Chyba, że w przypadku gdy jesteś wieloródką lub przyjedziesz do szpitala i jedno dziecko jest już praktycznie na wychodzie.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmin wrote:
    Marsylia- Wiki jest cudowna, pięknie się rozwija, jak długo jeszcze musi zostać w szpitalu? pewnie już nie możecie się doczekać aż będzie z Wami w domu :)

Jeszcze minimum miesiąc :( Oj chciałoby się tego skrzata w domu już mieć. Na próbę temperaturę w inkubatorze jej obniżyli, ogólnie ciepłotę ciała utrzymuje, ale rączki i nóżki zimne.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i ja sie zaczynam sypac dziewczyny:( nie bylam przekonana co do decyzji lekarza na temat sterydow ale teraz na wizycie jej podziekuje za to. Otoz w nocy do teraz mam skucze twardnienia ( niebolesne) ale na wykresie ktg bylo ich az 4 , jeden nawet ponad skale 100 drugi 80. Te dwa na 60.
    Takze cos zaczyna sie i u mnie dziac tak jak z Dominikiem...zaciskam nogi na 3 tygodnie a potem niech sie dzieje co chce...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 10:50

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    mrik powiem CI, że ja osobiście przy bliźniakach nawet bym sie nie zastanawiała tylko od razu wybrała cc. Zresztą pewnie nawet nie puścili by dołem takiego porodu. Chyba, że w przypadku gdy jesteś wieloródką lub przyjedziesz do szpitala i jedno dziecko jest już praktycznie na wychodzie.

Kurcze widzisz i ja tak samo mysle... Moje dzieci oboje glowami w dol i tez temu mowi dr by rodzic naturalnie.. nie wyobrazam sobie tego szczerze powiedziawszy, od cesarki odpedza mnie tylko i wylacznie mysl, ze to jednak operacja i bede dluzej do siebie dochodzic po. Ale mam tez meza na Dwa tygodnie po porodzie i potem mama wolne tez wezmie wiec chyba dalabym rade na spokojnie dojsc do siebie..

o148l6d8octf4x0k.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik jestem zwolennikiem SN ale są sytuacje które wymagają cc. Wg mnie pierwszy poród i to bliźniaki to bezpieczniej cc.

mrik lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirk Nie znam się, na porodach bliźniaczych mam taką , znajomą która SN urodziła bliźnięta , swoje pierwsze dziecko córkę też rodziła SN , nie wiem od czego to zależy czy , od ułożenia dzieci czy od przebiegu ciąży ja osobiście wolabym CC , nie wiem czy dałabym radę urodzić dwójkę dzieci na raz .

Witajcie kochane :-D ;-) .

Boże tyle napisałam i mi się usunęło :-\ , tak więc noc kompletnie do du*** prawie nie spałam maleństwo czkawki dostało , aż dwa razy do tego strasznie plecy zaczęły mnie bolec jak na @ , dalej nic nie było mam serdecznie dość , na boku jednym nie mogę spać na drugim też nie , a plecy zawsze co noc tak mnie bolą i jak spać w dzień nie usnę bo nie usnęła bym , a to ugotować , naczynia umyć , Gabrysią się zająć , oby wytrzymac do wizyty , a później mogę rodzić . Juz, dziś Środa potem Czwartek , Piątek i wreście wizyta :*:*:*:* . Ciekawi mnie czy to będzie już ostatnia , wizyta czy za tydzień będzie kazał mi znów przyjść . Jak mnie , to już wkur *** każdy się pyta czy juz, urodziłam itp itd przysięgam jak znów ktoś , tak mnie się zapyta to taką wiązankę puszczę że więcej się nie odezwie .

mrik lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja mam przeczucie ze Ty jesteś następna!!! Nawet brałam pod uwagę, że jak dzieją wejdę na forum to znajdę info o Twoim porodzie :D

Venice ja na zoltaczke zaszczepie ale swoją szczepionka Engerix, na gruźlicę jeśli zaszczepie to.kiedys ale my po gruźlicy mieliśmy nopa więc mam awersje do tej szczepionki.

Cholera tak się wczoraj uchodzilam że mam zakwasy. Normalnie boje się dzisiaj chodzić że urodze tak mnie boli krocze!! Aż boję się iść do gina co mi powie.

Koronku może więcej seksu podobno sperma wpływa na szyjke.
    Swoją drogą położna nam opowiadała jak kiedyś odeslala parę na seksy do domu a Ci bzykali się w gumce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 11:03

Milka1991, Venice lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik ja kojarzę tutaj z forum dziewczynę która urodziła bliźniaki SN :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny uspokoilyscie mnie z tymi ruchami :) najwidoczniej mój dzidziuś to leniuszek ;)

Ja chciałam dziś umyć okna ale tak szaro i buro że mi się odechciewa. Może w zamian pochodzę trochę po schodach. Brzuch mi nie opadł, cały czas jest wysoko. Trzeba zastosować siłę grawitacji :D

Eforts czemu Niebieska ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 11:04

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja spaceruje, chodzę po schodach choć winda tak kusi ;p gorzej z seksem, bo biodra mnie tak bolą że ledwie mogę się ułożyć wieczorem :( ale coś trzeba działać, żeby mała się nie zasiedziała!

Milka1991 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Niebieska ja mam przeczucie ze Ty jesteś następna!!! Nawet brałam pod uwagę, że jak dzieją wejdę na forum to znajdę info o Twoim porodzie :D
    Haha oj nienie! ja za tydzien jade do Oslo i bede siedziec grzecznie z Marianka i sluchac wykladow. Wiec ona jedzie ze mna i niech nie mysli nawet podziwiac wtedy swiat z drugiej strony brzucha.

Ja podobnie jak Milka...zero objawow zblizajacego sie porodu. Cos tam boli wiadomo, ale wiaze to raczej z tym etapem ciazy. Raz mnie bolal brzuch jak na okres i tyle.

Milka1991, eforts lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja też mam wrażenie, że od wczoraj mniej się rusza. Rusza się głównie po moich zaczepkach. Dziś chciałam posłuchać serduszka i tak zdenerwoałam małego tą pelotą, że zaczął wariować :) co prawda nie trwało to długo ale uspokoiło mnie na jakiś czas :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    mirka napisz.cos więcej o tych skurczach
    Ja Znowu.na.noc.mam.tez silniejsze.typowe na.okres :-\ czekam zeby przed snem wziac nospe
    Wczoraj wieczorem przez trzy godziny skurcze co 20 minut dość bolesne, pomiedzy skurczami ból podbrzusza jak na okres, w pierwszej ciąży tego nie miałam, przeszło po spacerze i prysznicu

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Taśka i Kasieniacku, wiem że temat był ale nie wiem kurcze jakoś mój mózg nie zarejstrował żadnych faktów. Dziękuję, poczytam :D

Ja byłam na zakupach i tak mnie brzuch boli, że od razu padłam na łóżko. Tylko najgorsze, że myślę, że to przez zatwardzenie kolejne. grrrr....

Dziś prawdopodobnie uda mi się kupić coś mocno na wyrost dla małej... ciekawe czy mąż mnie zabije :p w piwnicy mało miejsca. Jak "transakcja" dojdzie do skutku to się pochwalę :D

kasieniaczek lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tensow to moja koleżanka bardzo to chwaliła podczas porodu :) plu gaz. Ale z tym gazem o słyszałam różne opinie tak w sumie,ze niektórym pomaga, niektórym wręcz na odwrót :)

Dziewczyny muszę Wam coś powiedzieć :) od kad zaczęły sie u nas porody, temat skurczów itp itd. To normalnie przed każdym kup zastanawiam się czy to kupa, czy te cle bóle haham :-D przy każdym bólu okresowym już mi się uaktywnia tryb "poród" haha.mysle,ze jakbm nie uczestniczyła w życiu forum to bym nie zwracała na to uwagi,ale bardzo cieszę się,ze tu jesyem bo normalnie dużo się dowiaduje, chlone wiedzę i w pewnym sensie dzięki temu forum czuję sie bardziej przygotowana do porodu :-D

Milka1991, mada87 lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada87 wrote:
    Z tym pieczeniem pod biustem mam tak samo już od dość dawna i żaden rozstęp nie wyszedł :) dziś tak mnie piekło rano, że nie mogłam spać na lewym boku :/ ale mam wrażenie, że to idzie raczej ze środka a nie ze skóry
    Ja też mam takie pieczenie, w pierwszej ciąży też miałam nawet bardziej intensywnie, szczególnie po prawej stronie, nawet lekarz wątrobę sprawdzał ale wszystko ok, najprawdopodobniej to ucisk na jakiś nerw.

mada87 lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skurczy partych wogóle nie rozróżniałam od tych do 10cm rozwarcia, sama nie wiedziałam czy mogę już przeć i przez to druga faza porodu trwała prawie dwie godziny, napewno nie miałam uczucie że chce mi się kupę, teraz muszę poprosić położną żeby mi powiedziała kiedy będzie pełne rozwarcie

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko ja się tylko zdziwiłam tą opinią o spinaniu brzuszka, ja też bym się nie kłóciła. Z toaletą mam tak samo!! mam wrażenie, że sama pogłębiam nasilenie zaparć bo boję się, że zacznę rodzić jak będę się bardziej "skupiać".

Co do ruchów moja jest baaardzo ruchliwa... czasem jest to bolesne (szczególnie w szyjkę lub w żebra) ale co do ruchliwości w nocy to chyba się przyzwyczaiłam bo po jednej z lepiej przespanych nocy mąż mi powiedział, że położył rękę na moim brzuchu, mała kopała jak szalona a ja spałam jak zabita... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 11:33

Lokokoko, misKolorowy lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Venice Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efforts dziękuję. Jeszcze jedno pytanie mam...pamiętam, że kiedyś pisałaś, że uwielbiacie żeglować. Powiedz mi czy dziecko 5- 6 miesięczne można zabrać ze sobą na taki wypad? Planujemy wakacje na Cykladach- jest organizowany wyjazd z dużą ekipą ludzi.Bylibyśmy na dużej łodzi, spanie oczywiście w porcie, a wypływalibyśmy na 3-4 godzinki dziennie. Jest to w ogóle bezpieczne dla takiego malucha? Poźniej będzie ciężko jak zacznie chodzić. Ja nigdy na takim wyjeździe nie byłam, więc jestem zielona w tym temacie. Co o tym myślisz?

p19us65gm2vs5uf6.png
‹‹ 1808 1809 1810 1811 1812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ