Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lokokoko, koniczynkaa aukcja pewnie jeszcze będzie wystawiana. Kij jest w zestawie, razem z tym beżowym pokrowcem tak jak widać przy łóżeczku
Ja zastanawiałam się nad zwrotem bo kolor tych pasków jest bardzo blady, wyglądała jak używana (na zdjęciu tego nie widać) ale w pierwszej chwili myślałam, że jest po prostu zakurzona. W dodatku nitka mi puszcza i szew się rozchodzi. Sprzedający zgodził się bym odesłała jako reklamację ale już ją chyba zostawię. Tak jak pisałam, za sam pałąk z pozytywka trzeba dać ok 60 zł i jeszcze samemu kupić zabawkę czy jakiś mobil, więc tutaj opłaca mi się zostawić karuzelę choćby dla pałąka a najwyżej zabawkę wymienię, jeśli będzie mnie drażnić ta różnica kolorów
Lokokoko lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Wiktoria dzisiaj pierwszy raz była karmiona przez smoczek. Jadła bardzo chętnie i żadne parametry jej już nie spadały po karmieniu. Była baaaaaaaaaardzo zadowolona
Na razie będzie więc karmiona na przemian smoczkiem i sondą.
Przyszła dzisiaj pierwsza paczka z ali. Szybko, zamawiałam 5 marcahttps://pl.aliexpress.com/item/1pcs-Baby-Kids-Child-Cartoon-Whale-Printed-Cotton-Warm-Pants-Trousers-2016/32612690372.html?spm=2114.13010608.0.0.7eWPUB
Wzięłam rozmiar na 6m, po obejrzeniu to będzie na jakieś 9-12 miesięcy.
Idę was nadrabiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 20:49
mada87, Milka1991, Taśka22, Lokokoko, Gakin, _tika, Jagah, misKolorowy, kahaśka, niania.ogg, Ivona12 lubią tę wiadomość
-
A w ogóle zapomniałam napisać że mam za dużo wód i od tego też mam większy nacisk i bóle. Oczywiście musiałam się zestresowac że w 3% za duża ilość wód wynika z problemów z układem pokarmowym dziecka!! Lekarz kazał się nie stresować!!
Venice to ta sama szczepionka. Tylko musisz się dowiedzieć jak to wygląda u Ciebie w szpitalu.
Bo możesz np wziąć receptę od rodzinnego, kupić szczepionkę i trzymać ja w lodówce, na odpowiedniej półce i dowieść do szpitala po porodzie ale np mój szpital tego nie uznaje i nie.podaje takiej szczepionki że względu na brak pewności odpowiedniego przechowywania.
U nas po.porodzie wystawiana jest recepta na dziecko, tata jedzie kupuje (dostaje odpowiedni pojemnik do przeqiezienia) i wtedy pielęgniarka podaje taka szczepionkę. Koszt u nas chyba 79 zł.
Aczkolwiek szpital mojej siostry za jic nie chciał się zgodzić na taką opcję.
Kordonku to może jest szansa na ten poród tylko oznaki wydają Ci się normalne
W ogóle moja kuzynka pojechała na drugi poród i po przyjęciu przed badaniem mówi do położnej że jeszcze tylko kupę zrobi a ta że nie ze najpierw badanie musi byc i okazało się że nie było kupy a dziecko15 minut różnicy i urodziła by w domu
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Kordonku czy książeczki sa ciekawe ? Zastanawiałam sie nad jedna z mamas and papas i teraz nie wiem które wybrać.
Wiem ze temat juz był ale jakie monitory oddechu wybralyscie? Dla mnie ważne zeby alarm był głośny ale nie fałszywy przy kazdym podmuchu wiatru mamy duży taras chce werandowac tez mała itd wiec mysle ze sie przyda doradźcie17.03.2017Sofia
-
Lokoko- mnie brzuch paskudnie swędzi już od dobrego miesiąca, ale dzielnie konsekwentnie smaruję. Póki co, na szczęście nie mam rozstepów. Więc nie poddawaj się, kremuj dalej
Dziewczyny z pessarem, czy już ściągnęli Wam to ustrojstwo? Jeśli nie, to kiedy planowo powinni to zrobić? Czy po samym ściągnięciu można spodziewać się jakiś niespodzianek?Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Wiki pokazuje jaką ma chęć i wolę życia:)
Kordonku czytałam wcześniej, że jest wyblakla ale z tego co pamiętam Niebieska która kupiła ją oryginalną na taka sama. A za taka cenę to według mnie warto, szczególnie że myślałam żeby sama sobie taka zrobić ale kupienie stojak bezie w podobnej cenie, więc lepiej taka i samemu ją trochę poprzerabiacMarsylia lubi tę wiadomość
-
Vero nie wiem co rozumieć pod pojęciem "ciekawa"
To są takie karty kontrastowe mające skupiać uwagę maluszka i ćwiczyć jego wzrok, "pobudzać mózg do pracy"
Ja jestem zadowolona, te duże można będzie łatwo postawić w łóżeczku aby Maluch sie na nie patrzył leżąc na boku a te mniejsze z czuczu są bardziej takie poręczne do małej łapki ale to wiadomo, że dopiero gdy dziecko nauczy się chwytać.
koniczynkaa ja też wyszłam z tego założenia, że zrobienie samej karuzeli za drogo wychodzi bo tak jak mówię sam pałąk 30 zł sama pozytywka 30 zł a tu za cenę 55 mam cała karuzelę. Tego, że jest wyblakła może jakoś bardzo nie widać jeśli ktoś nie ma w łóżeczku innych czarno-białych elementów, mnie drażni bo wygląda jak brudna. Może dlatego, że w pokoju jeszcze nie mamy żadnych dekoracji, ozdób i ta karuzela po prostu rzuca się w oczyZdecydowałam, że zostawię ją a będę przeglądać aukcje z jakimiś lekkimi mobilami albo sama się skuszę na zrobienie jakiegoś, bo właśnie takie leciutkie mobile najbardziej mi się podobają, tylko nie miałabym tego jak przymocować bez karuzeli
Ten sprzedawca ma jeszcze te karuzelki za 65 zł ale wersje dla dziewczynek - ma jednego różowego nosorożca.
Najbliższa wizyta 15.03
-
Czytam was czytam i wydajecmi sie że o tym wszystkim co piszecie ja myslalam sto lat temu.
trzymam za was kciuki caly czas.
Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się ciepło, lepiej mieć zawsze wszystko pod kontrolą lekarzy niż by miało się coś stać w domu
Melduję że myvw koncu razem. Ahhh ile tu teraz milosci i czułości. Szkoda że jeszcze we dwójkę a nie trójkę ale co zrobić. Mały ma zoltaczke dalej ma fototerapie przez co ciężko nam się karmi i przewija ale już idzie nam coraz lepiej. Jutro muszę zapytać na ile dni ma antybiotyk. Łudze się ze na mniej niz 10 i ze może w piątek skończy i wyjdziemy wcześniej niż w poniedziałek. Czeka nas okulista i neurolog ze względu na infekcje.Marsylia, Lokokoko, kahaśka, vitae13 lubią tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Magni- dzieki za donosik, dosc tresciwy jak na koniec dnia
lisku- mocne kciuki za Ciebie i Michalka, czekamy na dobre wiadomosci
She Wolf- przekaz Fufce najwieksze poklady energii i mocne usciski na dalsza droge walki o maluszka! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 22:18
She Wolf lubi tę wiadomość
-
mada87 wrote:a te spodnie z ali w miarę dobre jakościowo?
Bawełna nie za gruba, taka na wiosnę-lato-jesień, ale nie żadna szmatka. Wieloryby w dotyku to taka jakby gumowa farba. Po zgięciu nie pęka.
mada87 lubi tę wiadomość
-
Vero ja też kupiłam przenośny monitor Hero Snuza
Czy głośny? Raczej taki standardowy
ale żaden wiatr mu nie straszny
Użyjesz i w łóżeczku i w kołysce i w gondoli i w domu i na spacerze i na wyjazdach.. Źle zapięty na pewno będzie piszczał, więc wiele tu zależy już od samej wprawy.
Najbliższa wizyta 15.03
-
Tak ogólnie, to byłam dziś w szpitalu. Złapałam swojego gina rano na oddziale. Mówił, żeby kontrolować ciśnienie i jak będzie powyżej 140/90 się utrzymywać, to wtedy na IP. Póki co - puchnięcie może występować, w końcu to już 36tc. I zmienił i termin wizyty z 29 na 22 marca, czyli za tydzień. Ja też na własną rękę będę sobie kontrolować to białko w moczu z 2x w tygodniu i będę mierzyć ciśnienie.
Trochę mi ulżyło, bo pół nocy nie spałam dzisiaj, jak pomyślałam sobie ile w domu jeszcze do zrobienia przed porodem
Za to na pocieszenie kupiłam fajnego bodziaka w pepco dla małej, kocyk cieniutki i dodatkowo taki grubszy a'la kołderka w kiku. Na tym chyba kończę zakupy, nie licząc jeszcze kilku pieluszek tetrowychbobas2015, Szczęśliwa Mamusia, mamaaniołków3 lubią tę wiadomość