X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku ile się dzieje!
    Lisku gratuluje syneczka! ucałuj Michaśka!
    Milka aż mi się gorąco zrobiło jak przeczytała o odejściu wód! bo jeszcze niedawno pisałaś, że nie masz oznak porodu :)
    i kolejna annak :) oj dzieje się dziewczyny :)
    trzymam kciuki! !!!!!!

a i tak wam zazdroszczę! ja coś czuję, że przenoszę tę ciążę :(

Kasieniaczek ja mam podobnie z tym magnezem, musiałam brać bo brzuch ciągle twardniał, a po odtsawieniu mam skurcze a nie brzuch twardy non stop

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam na forum a tu tyle informacji z rana!

Lisku gratuluję! Michaś jest cudowny. A Ty jak się czujesz po cc? Co było w końcu przyczyną podjęcia takiej decyzji? Ciśnienie czy tętno u maluszka?

Milka dzięki za Twoje relacje na żywo.Oby poród jak najszybciej trawł. Czekamy w takim razie z niecierpliwością na zdjęcie. Jak to się fajnie składa...założyłaś ten wątek a teraz rozpoczynasz porody SN:) Pewnie te schody pomogły - szalona!

Annak Ty już pewnie po. Odezwij się jak będziesz mogła. Czekamy na Twoją malutką :)

p19us65gm2vs5uf6.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki Clexanki, bo ja już głupieje :D z tego co pamiętam lekarz zalecił mi branie Clexanu jeszcze 4 tygodnie po porodzie. Czy to możliwe czy coś pokręciłam? Wy odstawiacie w dniu porodu?
    U mnie obniżone białko S + homozygtoczyna mutacja MTHFR A1298C, dawka 0,6 ml. Na 100000000% już o tym mówiłyście ale pewnie z tysiąc (!) stron temu.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieje się u nas dzieje :)

Lis gratuluję narodzin syneczka.

Milka, Annak trzymam kciuki!!
    Szykuje się nam pierwszy poród SN.

Mój Miłosz ma zakaz opuszczania lokum co najmniej do Świąt. Mam nadzieje, że posłucha mamy, bo u mnie nadal remont trwa i wpadlabym w panikę jakby coś zaczęło się dziać.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisku gratulacje raz jeszcze! :) Synek urodzony 16-go tak? :)

Milka nie no i Ty przeciwko mnie?! :D Szalenie zazdroszczę! Życzę powodzenia :) Ty chyba planujesz rodzić sn co? Może wreszcie się dowiem jak to wygląda ;D Miałaś jakieś skurcze przepowiadające czy tak po prostu Cię zalało? Bo wiesz, daje mi to nadzieję ;D a brzuch Ci opadł? Mój ciągle pod cyckami ale może i to nie jest wyznacznikiem? :> Na ostatniej wizycie lekarz coś Ci mówił? jakaś krótka szyjka, rozwarcie? Chcę wszystko wiedzieć! ;D

annaK czyli jednak lekarka nie straszyła ;) czemu piszesz, że wody zaczęły odchodzić już koło 23:00? Nie chlusnęło tylko sączyło się? Idzie się zorientować, że to wody? Życzę powodzenia i trzymam kciuki, choć Ty już pewnie po :)

U mnie cuda wianki. Biodro już prawie nie przeszkadza poza gwałtowniejszymi ruchami, śpię w miarę dobrze, nawet na siku nie wstaję.. no może raz w ciągu nocy.. piję jakby mniej. Mąż już kończy remont kuchni, więc mam nadzieje niedługo przydać się do czegoś i umyć okno ;D Może Tymkowi się to nie spodoba :>

aniołkowa mama ja tak jak Justyna Sz mam ocieplany pajacyk, pod to bawełniany pajac i body a jak będzie zimniej to kocyk ;) w aucie i tak dziecko rozepnę a w wózku masz jeszcze dodatkowa osłonkę. Ja mam tylko dylemat czy naszykowac kombinezon na 56 czy na 62 ;) Synek zapowiada się duży ale ten na 56 wcale nie wydaje się być jakiś malutki. Chyba nie będę nic szykować na wyjście, zadzwonię do męża i poinstruuję co ma z szafy wyjąć :)

Jagah nie wiem czy córka odebrała Ci urodę, ale zbędne kilogramy na pewno wzięła na siebie ;P To grzech tak dobrze wyglądać w ciąży! ;)

aniołkowa mama, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, Jagah lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia Ja jeszcze nie znam wyniku na GBS moj gin ma wyniki trzabylo na nie czekac 2 tygodnie tak mi powiedział akurat tyle minie jak bede, w Sobotę na wizycie oby wszystko było dobrze .

Ciekawa jestem jak , tam Mileczka i AnnaK :*:*:*.

Witajcie kochane :*:*:*.

Znów się nie , wyspałam całą noc strasznie plecy mnie bolały jak na okres , nie było skurczy ani nic takiego co by symbolizowało poród , nawet nie wiem o której zasnęłam , maleństwo dyskotekę zrobiło w brzusiu trzy razy czkawi dostało oby jeszcze, jakoś wytrzymać do Soboty jutro według bbf ciąża, donoszona powiem ginowi wszystko co i jak niech tam zajrzy może masaż zrobi szyjki i coś ruszy ja chcę już urodzić . Pogoda paskudna , wieje jak nie wiem chciałabym już lato .

Reni1982 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo ja w zależności od wyników badań będę brała Clexane. Ja mam profilaktycznie na obniżone białko S i lekarka mówiłaś,że zazwyczaj w połogu jest jeszcze obniżone ale raczej zejdziemy z 0,6 na 0,4. Dziś mam po południu wizytę u niej to jeszcze dam znać. Sama jestem ciekawa co zdecyduje bo białko miało być już stabilne a spadło do 38 tyle to nie miałam nawet na początku :-/.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa byłabym wdzięczna, ja miałam te leki "przypisane" w Polsce i lekarz tutaj nawet nie sprawdza białka ani nic.... tylko pamiętam, że lekarz coś jeszcze o 4 tygodniach wspominał a tu ktoś ostatnio pisał, że w ogóle odstawia... wiem, ze to może być różnie ale wolę wiedzieć że nic nie pomyliłam i to możliwe..

aniab2205 lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerkam,zerkam i zero neswos od Miłki i Annak. :P ah ależ jestem ciekawa. .. :)

Dziewczyny umieram mam gorączkę 37.5°C ból mnie głowa uszy i nawet zęby od zatok. Wzięłam paracetamol i czekam.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lokoko, ja też przeziębiona, boli mnie gardło i mięśnie :( Na gardło polecam płukanie rozcieńczoną wodą utlenioną.

Patrzałam na listę na fb i chyba dawno SY_la się nie odzywała. czy coś pominęłam?

sy__la lubi tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się u nas akcja zrobiła.
    Lisku gratuluje maluszka.
    Milka, annak trzymam mocno kciuki jestem ciekawa czy juz tulilyscie malenstwa i jak wasze porody :)
    Takie z nas podrabiane kwietniowe mamy hihi.

Filipek - 09.03.17 :)
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni, w obojętnie jakich proporcjach?:)
    Mam też tabletki prenalen gardło. :)

Też nie zakodowalam żadnej wiadomości od Sy_la...

sy__la lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wczoraj pol dnia mialam skurcze co 10 20 min juz myslalam ze bede jechac do szpitala ale o 12 w nocy przeszly

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaK Jest pod KTG i ma cały czas skurcze nie jestem upoważniona , aby was jakby co poinformować wyczytałam na Ovufriend tej różowej stronie część bbf , w Zaczynamy znowu starania ,takie info od niej , mam nadzieje , że sama napisze co i jak AniuK nie obraź się na mnie kochana , nie wiem jak w UK postępują co do CC .

sy_la Odezwij się kochana kiedyś , do nas :*:*:* .

Gabi19 Teraz to każda z nas siedzi jak na szpilkach wiadomo , na którą teraz padnie kolej .

• mada87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dzieje dziś! :D

Lis, gratulacje! :)
    Annak, Milka - powodzenia :)

Byłam dziś u okulisty, ale się za wiele nie dowiedziałam, musze przyjść jutro na badanie dna oka z kroplami. Dziewczyny z krótkowzrocznoscią, miałyście takie badanie robione?

atdcqps62brd8znj.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawość mnie zżera co tam u Milki I Annak:)i jak sie czuje Lisek...
    wstawiam swoja aktualizacje brzuszka. pierwsze zdjęcie z 5 tygodnia ciąży: 64 kg, 82 cm w najszerszym miejscu w pasie. drugie zdjęcie 36 tydzień: 88kg, 116 cm w najszerszym miejscu w pasie. Podsumowując przytyłam 24 kg, a w brzuchu 34 cm. stopy mi spuchły, nogi, ręce... ogólnie to już mam nadzieje urodzić za dwa tygodnie...liczę ze lekarz mój się nie myli i ze przez duza ilość wod troszkę poród mi się przyspieszy, bo mam za duże obciążenie...

6a80e8ce1ad0da9bmed.jpg
    64733b7a71af9879med.jpg

Szczęśliwa Mamusia, sallvie, Magni, mada87, Venice, Lokokoko, Marsylia, vitae13, Taśka22, Kjopa3, Reni1982, Jagah, Różowy_Kordonek, kasieniaczek, Donia12, aniab2205, pati87, agadana, sy__la lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokoko ja tak daję na oko 5-6 łyżek wody utlenionej i uzupełniam letnią wodą przegotowaną do niecałej połowy szklanki. Ale ja to wszystko na oko. Pomaga bardzo.

Lokokoko, sy__la lubią tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszym ktg. Zapis ok tylko pokazuje małe skurcze, problem w tym że regularne. Przycisnęłam z terminem cc, bo kiedy w końcu mi wyznaczą jak to już prawie 39 tydzień. Mam jednak nadzieję, że samo ruszy przed terminem, bo tak to człowiek będzie miał stresa hehe

Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, Lokokoko, Magni, kasieniaczek, Donia12, nutella_, vitae13 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka to rzeczywiście masz stresa:) mogli by się określić zawsze byś była spokojniejsza:)

kahaśka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magni :* Zara zrobię sobie miksturke :)

A mam pytanie z innej beczki. Możecie polecić jakąś aplikacje do mierzenia skurfzy na telefon?:)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ