Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ah to ja myslalam, ze Sallvie ma dostęp i sama moze dopisać. A to przepraszam, to ja juz nic nie mowie
organizacja jest super i idzie pełna para
zwracam honor
W ramacho dobrych wieści, rano odciagnelam 10ml, teraz wypiłam femaltiker i za 20min zabieram sie za ściągnięcie na drugie śniadanie dla maluchajest progres
Marsylia, Jagah, sallvie, IGA.G, Lokokoko, sy__la, kasieniaczek, Donia12 lubią tę wiadomość
-
atat wrote:Aniu, jakie wskazania do cc?
Kurczę ja nie wiem czego bardziej sie boje - cc czy ciężkiego porodu.
Mam nadzieje ze jutro na wizycie cos sie wyjaśni!
Nadal nie wiem gdzie chce rodzic.
Mam dwa szpitale brane pod uwagę:
1. Jest tam mój ukochany gin ale tylko 2 razy w tyg. Szpital 2 st referencyjnosci, można dodatkowo wykupić same jednoosobowa, maz moze spać ze mna w pokoju.
2. 3st referencyjności, łazienki na zewnątrz raczej mało osób tam rodzi za to jest pod moim domem.
Pokoje bardzo słabe, porodówka dwuosobowa oddzielona parawanem. -
Atak ja bym wzięła ten bardziej komfortowy. Powiem Ci ze mnie w szpitalu najbardziej przeraża wspollokatorka. Po tamtym porodzie moja koleżanka z synkiem spała a mój spał nie wiele i często robił kupę a przy przebueraniu plakal i cały czas było mi głupio że ich wybudzamy. Teraz chyba poproszę o jedynkę.
Ania co Ty się martwisz. Temat był już poruszany, mnóstwo postów jest "pomijanych" ale nikt nikomu nie chce sprawić przykrości!! Przynajmniej ja tak sobie to tłumaczedobrze ze sytuacja opanowana.
-
Taśka Dobra jako, że różni nas 2 dni w TP musimy się zgadać jakoś na któryś dzień kwietnia i razem na porodówkę polecimy, jak już wszystkie rozpakowane będą hahaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Uff nadrobiłam Was
Venice, Sunshine gratulacje dla Wassuper, że juz mozecie tulic swoje pociechy
nadrabiajac czytałam cała rozemocjonowana bo widziałam, że nagle zaczeło sie coś u Kordonka dziaćciekawe czy juz urodzila
ja wczoraj nie właziłam na forum bo cały dom poza domem = bez kompa... a obsluga tego forum z komórki mi nie wychodzi...
powtórzyłam badania... ten poziom urobilinogenu wyszedł tym razem na poziomie 2... niby nadal poza normą ale wtedy wynik to było 51 wiec chyba musial jakis blad wyjsctakże juz jestem spokojna
potem troche zakupowo... no i zaczęłam na szydełku robić kocykbedzie 'patchworkowy' z bialych mietowych i szarych kwadratów w serduszka
to taki przedsmaczek ale jestem zadowolona calkiem
wyczytałam, że macie grupe na Facebooku czy można do Was dołączyć czy trzeba miec jednak status stałego bywalca tu hehe? chetnie bym dołączyła ale jako, że tak rzadko sie udzielam to zrozumiem jeśli to niemożliwe
Jagah, Marsylia, misKolorowy, atat, nutella_, Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Sallvie to ile już mamy dzieciaczków, bo pogubiłam się w liczeniu?
U nas znowu nie przespana nocjestem dziś wykończona, mam gorszy dzień mimo, że za oknem piękne słońce...
Kordonku odezwij się, tulisz już Tymka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 11:17
-
atat wrote:Na Madalinskiego i Orłowskiego przy czerniakowskiej.
Za którymś byś była bardziej? -
Atat no więc u mnie ze wskazaniami do cc jest tak ze lekarz który prowadził mnie od początku ciąży uważał że powinnam mieć cc po swoich przejściach polozniczuch jak to nazwał i stwierdził że może trzeba by dać temu dziękuję maximum komfortu a ja nie ukrywam byłam zachwycona bo mam bardzo niski próg bólu i wiedziałam że poród SN nie wchodzi u mnie w gre-boje się ze ból sprawi że będę w takim odlocie że przestanę słuchać poleceń...
Od 30 tc chodzę do pani położnik która. Ma być przy porodzie i jak ona usłyszała moje pytanie o cc to hala oburzona bo nie ma wskazań polozniczych,że teraz taka moda na cc bez wskazań itp itd.powiedziała że zrobi ale jak nie znajdę wskazań to jeszcze zostają wskazania psychiatryczne tzw.tokofobia. Mam więc wskazania neurocgorurgiczne czyli kręgosłupowe...ale uważam że taki lek przed bólem porodowy jaki ja mam i obawa przez to o dzieciątko też powinno być wskazaniem... -
Wiem dziewczyny to nie kwestia focha tylko po prostu było mi trochę przykro bo zawsze się tak ładnie wspieralyscie a ja też wtedy potrzebowałam jakiegoś pocieszenia no i kurka 2 dni z rzędu cisza;)więc stwierdziłam na logikę po co pisać skoro i tak zero odpowiedzi to się poczułam jakby nikt mnie nie czytał
))
Ale już było minęło,zamknijmy tej temat bo tu się trraz poważniejsze rzeczy dzieją i to w takim tempie !!!!IGA.G lubi tę wiadomość
-
miskolorowy 14 maluszków o ile Kordonek nie urodziła bo jak tak to 15
PS. nie wiem czy powinnam ale stowtotka 16.03 urodziła MateuszaCzyli mamy aż 4 szczęścia z 16 marca
misKolorowy, Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia, niania.ogg lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
AniaStaraczka85 wrote:Atat no więc u mnie ze wskazaniami do cc jest tak ze lekarz który prowadził mnie od początku ciąży uważał że powinnam mieć cc po swoich przejściach polozniczuch jak to nazwał i stwierdził że może trzeba by dać temu dziękuję maximum komfortu a ja nie ukrywam byłam zachwycona bo mam bardzo niski próg bólu i wiedziałam że poród SN nie wchodzi u mnie w gre-boje się ze ból sprawi że będę w takim odlocie że przestanę słuchać poleceń...
Od 30 tc chodzę do pani położnik która. Ma być przy porodzie i jak ona usłyszała moje pytanie o cc to hala oburzona bo nie ma wskazań polozniczych,że teraz taka moda na cc bez wskazań itp itd.powiedziała że zrobi ale jak nie znajdę wskazań to jeszcze zostają wskazania psychiatryczne tzw.tokofobia. Mam więc wskazania neurocgorurgiczne czyli kręgosłupowe...ale uważam że taki lek przed bólem porodowy jaki ja mam i obawa przez to o dzieciątko też powinno być wskazaniem...
Ja to uważam ze wszystko jest wskazaniem bo to Twoje ciało!
Bo chyba ze taka cc zagrażałaby życiu.
To dobrze ze juz masz termin, tyle stresów ci odchodzi! Odpoczywaj!!!
U mnie decyzja czy SN czy cc zapadnie w pon po kolejnym usg spojenia, moze pas pomógł? I po ważeniu młodego, jeśli faktycznie wykaże tendencje do wagi około 4kg to pierdziele, nie rodzęponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Hello
witam się w 37 tygodniu
jeszcze tydzień do donoszonej ciąży, ale i tak liczę szczerze na terminowe dziecko. Na razie objawów porodu brak
kasieniaczek, Taśka22, mada87, Jagah, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
atat wrote:Na Madalinskiego i Orłowskiego przy czerniakowskiej.
Za którymś byś była bardziej?
Nawet gdyby nie mial dyzuru to inaczej zawsze traktują kobiety ktorych gin pracuje w danym szpitalu. -
Atat a wiesz ze ostatnio się pytała o Ciebie Jagna:)))zaraz jej napisze co u Ciebie;)Jagna już na półmetku a w zasadzie chyba 24 tc:))mają jaka zamknięta grupe na fejsie lipcowek gdzie również jest cookiemonster i któraś jeszcze dziewczyna z naszego starego wątku clo.
Ja mam wizyte też w pon:)jak byłam tydzień temu to mała ważyła około 3 kgatat lubi tę wiadomość
-
kasieniaczek wrote:AniaStaraczka Super, że się odezwałaś. Już się martwiłam o Ciebie. Zazdroszczę trochę dziewczynom, które tak, jak Ty mają wyznaczony termin CC. Mimo, że czasami akcja może rozpocząć się wcześniej, to i tak miło mieć termin, do którego można odliczać
Z tym kinem to fajna sprawa. My tez staramy się nachodzić na zapas, chociaż tak się nie da. Najbardziej mi żal będzie kilku spektakli teatralnych totalnie w naszym klimacie. Premiery akurat zapowiedziane na kwiecień
Wolałabym już tych plakatów nie widzieć, jak na złość przykleili mi pod samym domem i codziennie je oglądam. Chociaż jak się małą urodzi, to pewnie nie będę poza nią świata widzieć.
kasieniaczek lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
AniaStaraczka85 wrote:Atat a wiesz ze ostatnio się pytała o Ciebie Jagna:)))zaraz jej napisze co u Ciebie;)Jagna już na półmetku a w zasadzie chyba 24 tc:))mają jaka zamknięta grupe na fejsie lipcowek gdzie również jest cookiemonster i któraś jeszcze dziewczyna z naszego starego wątku clo.
Ja mam wizyte też w pon:)jak byłam tydzień temu to mała ważyła około 3 kg
I Angie dawno nigdzie nie widziałam. Miała w styczniu ruszać z invitro.
No u cookie, miałyście podobne awatary i zawsze Was myliłam:)
Bardzo mocno za wszystkie z wątku CLO trzymam kciukiciężka droga to była!
Pati, faktycznie nawet jeśli na mojego gina nie trafie bede miała jakoś inaczej?
W orlowskim jest Roszkowski, byłam na kilku usg prywatnie u niego ale n chyba porodówka to sie w ogóle nie zajmuje prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 12:19
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Magni wrote:Hello
witam się w 37 tygodniu
jeszcze tydzień do donoszonej ciąży, ale i tak liczę szczerze na terminowe dziecko. Na razie objawów porodu brak
to twoja pierwsza ciaza ? Bo u mnie bedzie 2 poród poprzedni w 38 tc i czuje ze ten tez niedługo bedzie .
Dzis obudziłam sie i było wszystko ok a od około pół godz znów czuje rożne boleści - obym jeszcze wytrzymała ten tydzień !Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Jej dopiero połowa marca, a my już 15 dzieciaczków mamy
to czekamy tu na wieści od stowtotki
a to tego 16.03 pełnia była?
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość