WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah to ja myslalam, ze Sallvie ma dostęp i sama moze dopisać. A to przepraszam, to ja juz nic nie mowie :D organizacja jest super i idzie pełna para :D zwracam honor :)
    W ramacho dobrych wieści, rano odciagnelam 10ml, teraz wypiłam femaltiker i za 20min zabieram sie za ściągnięcie na drugie śniadanie dla malucha :D jest progres :)

Marsylia, Jagah, sallvie, IGA.G, Lokokoko, sy__la, kasieniaczek, Donia12 lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Aniu, jakie wskazania do cc?
    Kurczę ja nie wiem czego bardziej sie boje - cc czy ciężkiego porodu.
    Mam nadzieje ze jutro na wizycie cos sie wyjaśni!

Nadal nie wiem gdzie chce rodzic.
    Mam dwa szpitale brane pod uwagę:
    1. Jest tam mój ukochany gin ale tylko 2 razy w tyg. Szpital 2 st referencyjnosci, można dodatkowo wykupić same jednoosobowa, maz moze spać ze mna w pokoju.

2. 3st referencyjności, łazienki na zewnątrz raczej mało osób tam rodzi za to jest pod moim domem.
    Pokoje bardzo słabe, porodówka dwuosobowa oddzielona parawanem.
    Atat, jesteś z Warszawy o ile dobrze pamiętam, które to szpitale? :)

atdcqps62brd8znj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atak ja bym wzięła ten bardziej komfortowy. Powiem Ci ze mnie w szpitalu najbardziej przeraża wspollokatorka. Po tamtym porodzie moja koleżanka z synkiem spała a mój spał nie wiele i często robił kupę a przy przebueraniu plakal i cały czas było mi głupio że ich wybudzamy. Teraz chyba poproszę o jedynkę.

Ania co Ty się martwisz. Temat był już poruszany, mnóstwo postów jest "pomijanych" ale nikt nikomu nie chce sprawić przykrości!! Przynajmniej ja tak sobie to tłumacze :) dobrze ze sytuacja opanowana.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka Dobra jako, że różni nas 2 dni w TP musimy się zgadać jakoś na któryś dzień kwietnia i razem na porodówkę polecimy, jak już wszystkie rozpakowane będą haha

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam Was ;)

Venice, Sunshine gratulacje dla Was :) super, że juz mozecie tulic swoje pociechy :)

nadrabiajac czytałam cała rozemocjonowana bo widziałam, że nagle zaczeło sie coś u Kordonka dziać :) ciekawe czy juz urodzila :)

ja wczoraj nie właziłam na forum bo cały dom poza domem = bez kompa... a obsluga tego forum z komórki mi nie wychodzi...
    powtórzyłam badania... ten poziom urobilinogenu wyszedł tym razem na poziomie 2... niby nadal poza normą ale wtedy wynik to było 51 wiec chyba musial jakis blad wyjsc :) także juz jestem spokojna :)

potem troche zakupowo... no i zaczęłam na szydełku robić kocyk :) bedzie 'patchworkowy' z bialych mietowych i szarych kwadratów w serduszka :)
    to taki przedsmaczek ale jestem zadowolona calkiem :)
    24l7kh2.jpg

wyczytałam, że macie grupe na Facebooku czy można do Was dołączyć czy trzeba miec jednak status stałego bywalca tu hehe :) ? chetnie bym dołączyła ale jako, że tak rzadko sie udzielam to zrozumiem jeśli to niemożliwe :)

Jagah, Marsylia, misKolorowy, atat, nutella_, Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie to ile już mamy dzieciaczków, bo pogubiłam się w liczeniu? :)

U nas znowu nie przespana noc :( jestem dziś wykończona, mam gorszy dzień mimo, że za oknem piękne słońce...

Kordonku odezwij się, tulisz już Tymka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 11:17

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • atat Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada87 wrote:
    Atat, jesteś z Warszawy o ile dobrze pamiętam, które to szpitale? :)

Na Madalinskiego i Orłowskiego przy czerniakowskiej.
    Za którymś byś była bardziej?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Z żadnym nie miałam bezpośrednio do czynienia, ale znam kilka osób, które rodziły na Madalińskiego i wszystkie były zadowolone. No i warunki zdecydowanie przemawiają na jego korzyść. Sama biorę pod uwagę Madalińskiego jako plan B - chcę rodzić w Praskim, ale tam dopiero po 37tc przyjmują, więc jakby zaczęło się coś dziać wcześniej to muszę jechać gdzieś indziej.

atdcqps62brd8znj.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat no więc u mnie ze wskazaniami do cc jest tak ze lekarz który prowadził mnie od początku ciąży uważał że powinnam mieć cc po swoich przejściach polozniczuch jak to nazwał i stwierdził że może trzeba by dać temu dziękuję maximum komfortu a ja nie ukrywam byłam zachwycona bo mam bardzo niski próg bólu i wiedziałam że poród SN nie wchodzi u mnie w gre-boje się ze ból sprawi że będę w takim odlocie że przestanę słuchać poleceń...

Od 30 tc chodzę do pani położnik która. Ma być przy porodzie i jak ona usłyszała moje pytanie o cc to hala oburzona bo nie ma wskazań polozniczych,że teraz taka moda na cc bez wskazań itp itd.powiedziała że zrobi ale jak nie znajdę wskazań to jeszcze zostają wskazania psychiatryczne tzw.tokofobia. Mam więc wskazania neurocgorurgiczne czyli kręgosłupowe...ale uważam że taki lek przed bólem porodowy jaki ja mam i obawa przez to o dzieciątko też powinno być wskazaniem...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 19 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny to nie kwestia focha tylko po prostu było mi trochę przykro bo zawsze się tak ładnie wspieralyscie a ja też wtedy potrzebowałam jakiegoś pocieszenia no i kurka 2 dni z rzędu cisza;)więc stwierdziłam na logikę po co pisać skoro i tak zero odpowiedzi to się poczułam jakby nikt mnie nie czytał:)))

Ale już było minęło,zamknijmy tej temat bo tu się trraz poważniejsze rzeczy dzieją i to w takim tempie !!!!

IGA.G lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miskolorowy 14 maluszków o ile Kordonek nie urodziła bo jak tak to 15 ;)

PS. nie wiem czy powinnam ale stowtotka 16.03 urodziła Mateusza ;D Czyli mamy aż 4 szczęścia z 16 marca ;)

misKolorowy, Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia, niania.ogg lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Atat no więc u mnie ze wskazaniami do cc jest tak ze lekarz który prowadził mnie od początku ciąży uważał że powinnam mieć cc po swoich przejściach polozniczuch jak to nazwał i stwierdził że może trzeba by dać temu dziękuję maximum komfortu a ja nie ukrywam byłam zachwycona bo mam bardzo niski próg bólu i wiedziałam że poród SN nie wchodzi u mnie w gre-boje się ze ból sprawi że będę w takim odlocie że przestanę słuchać poleceń...

Od 30 tc chodzę do pani położnik która. Ma być przy porodzie i jak ona usłyszała moje pytanie o cc to hala oburzona bo nie ma wskazań polozniczych,że teraz taka moda na cc bez wskazań itp itd.powiedziała że zrobi ale jak nie znajdę wskazań to jeszcze zostają wskazania psychiatryczne tzw.tokofobia. Mam więc wskazania neurocgorurgiczne czyli kręgosłupowe...ale uważam że taki lek przed bólem porodowy jaki ja mam i obawa przez to o dzieciątko też powinno być wskazaniem...

Ja to uważam ze wszystko jest wskazaniem bo to Twoje ciało!
    Bo chyba ze taka cc zagrażałaby życiu.
    To dobrze ze juz masz termin, tyle stresów ci odchodzi! Odpoczywaj!!!

U mnie decyzja czy SN czy cc zapadnie w pon po kolejnym usg spojenia, moze pas pomógł? I po ważeniu młodego, jeśli faktycznie wykaże tendencje do wagi około 4kg to pierdziele, nie rodzę :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) witam się w 37 tygodniu :) jeszcze tydzień do donoszonej ciąży, ale i tak liczę szczerze na terminowe dziecko. Na razie objawów porodu brak :)

kasieniaczek, Taśka22, mada87, Jagah, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Ja bym wybrala ten w ktorym pracuje moj gin.
    Nawet gdyby nie mial dyzuru to inaczej zawsze traktują kobiety ktorych gin pracuje w danym szpitalu.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

Wysłany: 19 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat a wiesz ze ostatnio się pytała o Ciebie Jagna:)))zaraz jej napisze co u Ciebie;)Jagna już na półmetku a w zasadzie chyba 24 tc:))mają jaka zamknięta grupe na fejsie lipcowek gdzie również jest cookiemonster i któraś jeszcze dziewczyna z naszego starego wątku clo.

Ja mam wizyte też w pon:)jak byłam tydzień temu to mała ważyła około 3 kg

atat lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    AniaStaraczka Super, że się odezwałaś. Już się martwiłam o Ciebie. Zazdroszczę trochę dziewczynom, które tak, jak Ty mają wyznaczony termin CC. Mimo, że czasami akcja może rozpocząć się wcześniej, to i tak miło mieć termin, do którego można odliczać ;) Z tym kinem to fajna sprawa. My tez staramy się nachodzić na zapas, chociaż tak się nie da. Najbardziej mi żal będzie kilku spektakli teatralnych totalnie w naszym klimacie. Premiery akurat zapowiedziane na kwiecień ;) Wolałabym już tych plakatów nie widzieć, jak na złość przykleili mi pod samym domem i codziennie je oglądam. Chociaż jak się małą urodzi, to pewnie nie będę poza nią świata widzieć.
    Kasienieczku, tez jestem fanka teatru. NIe do konca teatr norweski jest w moim guscie, ale ostatnio bylismy na naprawde dobrej sztuce. Do kina tez sporo chodze. Natomiast ja nie moge odzalowac snowboardu i biegowek. Tak pieknie u nas i zimowo, slonce.. a ja nie moge pojsc na biegowki ani na deche. Juz czekam tylko az wszystko znowu stopnieje:)

kasieniaczek lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • atat Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Atat a wiesz ze ostatnio się pytała o Ciebie Jagna:)))zaraz jej napisze co u Ciebie;)Jagna już na półmetku a w zasadzie chyba 24 tc:))mają jaka zamknięta grupe na fejsie lipcowek gdzie również jest cookiemonster i któraś jeszcze dziewczyna z naszego starego wątku clo.

Ja mam wizyte też w pon:)jak byłam tydzień temu to mała ważyła około 3 kg
    Ostatnio podglądałam lipcowki ale Jagna dawno na wątku sie nie odzywała. Martwiłam sie dobre kilka tygodni jak czekała na wyniki amnio! Powiedz ze często myśle o niej :)
    I Angie dawno nigdzie nie widziałam. Miała w styczniu ruszać z invitro.
    No u cookie, miałyście podobne awatary i zawsze Was myliłam:)
    Bardzo mocno za wszystkie z wątku CLO trzymam kciuki :) ciężka droga to była!

Pati, faktycznie nawet jeśli na mojego gina nie trafie bede miała jakoś inaczej?

W orlowskim jest Roszkowski, byłam na kilku usg prywatnie u niego ale n chyba porodówka to sie w ogóle nie zajmuje prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 12:19

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni wrote:
    Hello :) witam się w 37 tygodniu :) jeszcze tydzień do donoszonej ciąży, ale i tak liczę szczerze na terminowe dziecko. Na razie objawów porodu brak :)
    Jesteśmy na tym samym etapie ;) to twoja pierwsza ciaza ? Bo u mnie bedzie 2 poród poprzedni w 38 tc i czuje ze ten tez niedługo bedzie .
    Dzis obudziłam sie i było wszystko ok a od około pół godz znów czuje rożne boleści - obym jeszcze wytrzymała ten tydzień !

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dopiero połowa marca, a my już 15 dzieciaczków mamy :) to czekamy tu na wieści od stowtotki ;) a to tego 16.03 pełnia była? :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pełnia była juz ;)
    Powiedzcie mi czy tez ostatnio macie więcej wydzieliny z pochwy ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ