X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 11:07

Reni1982 lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Reni ja bezrobotna od wrzesnia jestem.
    A zasilek właśnie wczoraj mi się skończył.

Pocieszać się będziemy kosiniakowym.

Ja jestem wsciekla...to prawie 40% mniej niż bym dostawała. A do tego Mąż jest na wypowiedzeniu umowy.
    Synek się nie śpieszy na świat, raczej do 31.03 nie urodzę. Wiadomo, że najwazniejsze żeby był zdrowy :)
    Super zacząć wiosnę od takich wiadomości.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Reni Jeśli dobrze liczę, to będziesz miała 29 ciąże donoszoną. Bierz się za okna, w całym bloku umyj jeśli trzeba będzie, podłogi i męża w obroty. Może maluch zrozumie i pojawi się na świecie jeszcze w marcu. Niestety tylko tyle mogę Ci napisać, by pocieszyć. Bardzo Ci współczuję i doskonale rozumiem. Mi umowa się kończy w trakcie macierzyńskiego i kierowniczka zarzeka się, że mi przedłużą, ale wiem, że zależy wszystko od dyrekcji, a ta przychylna nie jest. Tyle, że u mnie nie będzie takiej różnicy finansowej, jak u Ciebie, między macierzyńskim a kosiniakowym. Będę trzymać kciuki, żeby udało się jeszcze w marcu.

Mi lekarz mówi, że lepiej nie rodzić w marcu, bo nadal jest ryzyko..
    Staram się myśleć, że co ma być to będzie. Tam w górze wszystko jest zapisane..

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Na przerywanym stosunku kupe moich znajomych zaszlo w ciążę bo bo jeszcze przed spermą na początku stosunku mężczyzna wydziela preejakulat ktory tez zawiera plemniki.
    Takze przerywany stosunek nie jest metodą antykoncepcji.
    Piszę o tym bo niestety wiele kobiet o tym nie wie. A mojej kolezanki mąż wrecz sie jej pytal czy jego zdradziła bo przecież niemożliwe by przy przerywanym zajsc w ciążę :)

A ja nie znam nikogo, kto wpadł przez przerywany, choć stara dupa jestem ;) Większość moich znajomych też latami to stosuje, no ale wiadomo, że wszystko się może zdarzyć. Oczywiście mówię o przerywanym przez cały cykl, a nie tylko w okresie płodnym.

Reni, współczuję :( co im zależy, przecież macierzyński zus wypłaca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:49

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni współczuje. Kutasy z tych pracodawców.
    Co im szkodzi.
    Na pocieszenie zawsze jest jakieś kosiniakowe czy cos... :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni- aneksu podpisac nie chcą bo mowią że 3 umowa musi byc na czas nieokreslony, ja mam na zastepstwo-a tu jest inaczej 3 może być nadal na okreslony,
    drugie rozwiazanie-podmienić przedluzenie umowy ze zmiana daty, ZUS nie wie do kiedy mam umowe, wiedza jedynie żejest na etat, czy pół etatu,
    wiec dobra wola tylko-też nie chcą, mowia ze kiedys tak zrobili i wyszlo po 8 latach...a ich firma ma 8 lat..ehh,,,dobra ściema nie jest zła..

Mowia ze jak znajde inne rozwiazanie to pomogą- a innego już nie ma.
    Najbardziej żałuję, że z zagrożoną ciążą biegałam do pracy, żeby ich nie zostawić na lodzie..bo uslyszalam, no chyba na L4 nie pojdziesz, nie wyobrazam sobie tego...a ja głupia byłam :D

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Kochane ciocie, Filipek pozdrawia :) na zdjęcia musicie poczekać bo my nadal w szpitalu aż do piątku. U nas jednak zapalenie płuc. Ehh pierwsze dziecko.i.od razu po porodzie takie rzeczy. Ważne że młody przybiera na wadze. Karmimy sie tylko mm.
    Teraz ide was nadrabiac ciekawe czy któraś urodziła :)

Gakin, to zapalenie płuc to zachłystowe? czy jakieś inne? Najważniejsze, że zdrowieje! Przykry start, ale wszystko będzie ok. A co z Twoją laktacją? Ściągasz, czy dostałaś lek na zatrzymanie? Nie robią Ci się zastoje?

Płeć - Synuś
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Magni- aneksu podpisac nie chcą bo mowią że 3 umowa musi byc na czas nieokreslony, ja mam na zastepstwo-a tu jest inaczej 3 może być nadal na okreslony,
    drugie rozwiazanie-podmienić przedluzenie umowy ze zmiana daty, ZUS nie wie do kiedy mam umowe, wiedza jedynie żejest na etat, czy pół etatu,
    wiec dobra wola tylko-też nie chcą, mowia ze kiedys tak zrobili i wyszlo po 8 latach...a ich firma ma 8 lat..ehh,,,dobra ściema nie jest zła..

Mowia ze jak znajde inne rozwiazanie to pomogą- a innego już nie ma.
    Najbardziej żałuję, że z zagrożoną ciążą biegałam do pracy, żeby ich nie zostawić na lodzie..bo uslyszalam, no chyba na L4 nie pojdziesz, nie wyobrazam sobie tego...a ja głupia byłam :D

Brak słów.. Na pewno się ułoży. Bo musi. Moja babcia zawsze mówi, że jak Pan Bóg daje dzieci to i na dzieci :) Może coś w tym jest ;)

Płeć - Synuś
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Reni, współczuję... :( odnośnie tego,ze biegalas do pracy... no nie zawsze się przewidzi, a niektórzy ludzie nie mają skrupolow. Jak to mawia moja mama-dobrymi jest piekło wybrukowane :)

Ja jestem na bezrobociu... i mam iść tam 31.03 i nie wiem co zrobię jak znjda mi prce. Albo odmowie. Albo powiem,ze mogę iść na spotkanie z pracodawcą ( który i tak mnie nie przyjmie), a jak nie będą mieć dla mnie żadnej propozycji to oznajmie,ze rodze w kwietniu i ze przynióse im zaświadczenie po porodzie,ze urodziłam, żeby wiedzieli :) i w gminie będę starać się o kosiniakowe. Becikowe i 500+ no i ofc rodzinne . Czy do tych wniosków potrzebne są jakieś pit'y ?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, przykro mi, że nic nie ugrałaś. Może wiosna zaskoczy Cię jeszcze czymś pozytywnym... Trzymam kciuki &&
    Co do twardnienia brzucha u góry, też tak mam. Na dole miękki.
    My o antykoncepcji nie musimy myśleć. Małe są szanse na naturalsa. Za rok wracamy po zamrożony zarodek. Jeśli by się nie udało, mamy jeszcze 6 oocytów. Tyle w wielkim skrócie.
    Ps. Ja kupiłam wielorazówki z Canpola i Akuku. Na pobyt w szpitalu 4 wystarczą, a w domu pewnie już w swoich będę poginać, choć znajoma mówiła, że przez pierwsze dni i w domu w nich chodziła.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni Biedna współczuję, ale dziewczyny mają rację, na pewno się ułoży !

Ja sama jestem całą ciążę na bezrobociu i przez pierwszy rok nie mam się co martwić o nasze dochody bo i kosiniakowe, 500+, rodzinne mi się należy.
    Do tego chcę się postarać o to jednorazowe becikowe bo podobno też mi się należy, narzeczony dostanie 2tys z ubezpieczenia z pracy na dziecko i jakoś to będzie.
    Najbardziej mnie boli to, że się nie nacieszę za długo maluszkiem bo jak skończy rok to muszę iść do pracy bo z samej pensji narzeczonego, rodzinnego i 500+ to ja rodziny nie wyżywię ... Tym bardziej jak będziemy mieli kredyt na głowie jeszcze .

Reni1982, aniab2205 lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Oh Reni, współczuję... :( odnośnie tego,ze biegalas do pracy... no nie zawsze się przewidzi, a niektórzy ludzie nie mają skrupolow. Jak to mawia moja mama-dobrymi jest piekło wybrukowane :)

Ja jestem na bezrobociu... i mam iść tam 31.03 i nie wiem co zrobię jak znjda mi prce. Albo odmowie. Albo powiem,ze mogę iść na spotkanie z pracodawcą ( który i tak mnie nie przyjmie), a jak nie będą mieć dla mnie żadnej propozycji to oznajmie,ze rodze w kwietniu i ze przynióse im zaświadczenie po porodzie,ze urodziłam, żeby wiedzieli :) i w gminie będę starać się o kosiniakowe. Becikowe i 500+ no i ofc rodzinne . Czy do tych wniosków potrzebne są jakieś pit'y ?

Nie wiem do konca, ale jak jesteś w ciązy czy masz male dziecko to oni zaznaczają, że nie podejmiesz pracy. A ine rozwiązanie jeśli to się nie sprawdzi to jest takie że jak juz zaprponują Ci spotkanie to idziesz i dogadujesz się z potencjalnym pracodawcą i on daje papierek że dla Ciebie pracy nie ma/jest ktoś inny/ nie spelniasz wymogów.
    U mnie w pracy tak było-zatrudnili jakąś sami, a potem pojawiła się dziewczyna z UP i wystawili jej papierek że nie ma dla niej pracy.

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Ja teraz chodzę normalnie na podpisy do UP. ale pokazałam babce kartę ciąży ona mi zmieniła profil i nawet nie szuka dla mnie tam ofert pracy, mówi, że jak nie dam rady już przychodzić na podpisy to żebym poszła do swojego lekarza prowadzącego wzięła normalnie l4 jak do pracy i jej zaniosła.
    A wtedy jak już urodzę to mam w szpitalu wziąć zaświadczenie o przebytym porodzie i jechać dać to w urzędzie to mówi do mnie babka, że jak to dam to oni przez rok czasu nie będą mnie wołali w ogóle do siebie na żadne podpisy ani nic bo będę u nich na takim jakby macierzyńskim.

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Reni Biedna współczuję, ale dziewczyny mają rację, na pewno się ułoży !

Ja sama jestem całą ciążę na bezrobociu i przez pierwszy rok nie mam się co martwić o nasze dochody bo i kosiniakowe, 500+, rodzinne mi się należy.
    Do tego chcę się postarać o to jednorazowe becikowe bo podobno też mi się należy, narzeczony dostanie 2tys z ubezpieczenia z pracy na dziecko i jakoś to będzie.
    Najbardziej mnie boli to, że się nie nacieszę za długo maluszkiem bo jak skończy rok to muszę iść do pracy bo z samej pensji narzeczonego, rodzinnego i 500+ to ja rodziny nie wyżywię ... Tym bardziej jak będziemy mieli kredyt na głowie jeszcze .

Widzę, że sama nie jestem.Ja na becikowe załapie się na 100%. Kosiniakowym też nie pogardze..Czy kosiniakowe wlicza się w dochody jeśli będę starałą się o 500+ ?
    My kredyt mamy jeszcze rok, tzn Mąż ma- niby 500 zl miesiecznie, ale jest..

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Sallvie czyli jak masz stawiać się na wizytę to musisz mieć l4? Zresztą ja już pewnie do momentu następnego wezwania urodze więc zawioze im zaświadczenie o porodzie :) i niech też mnie dają na ten "macierzyński":-d

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Dziewczyny ja chyba oszalalam ale nie mogę się doczekać kolejnej ciąży :D chciałabym ją przeżywać w takim samym gronie jak teraz ;) ale w planach starania nie wcześniej jak za dwa lata...

Nie oszalałaś, to chyba hormony tak działają. Od cc do teraz moja chęć na kolejną ciążę ani odrobinę nie zmalała :D Marzy mi się trójka dzieciaczków - 2 córeczki i synek ;) Wizyta u gina dopiero za miesiąc, będziemy omawiać antykoncepcję. Na wizycie kontrolnej 3 tygodnie temu mówił, że po cc dobrze byłoby odczekać minimum rok z kolejnym dzieckiem.

Gakin zdrówka dla Filipka :*

Milka1991, Gakin lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek-ja o tym wiem...ale z witrakami nie wygrasz...
    a masz gdzies linka do tej zmiany?
    bo ja nie znalazlam,ze chodzi o 4 umowę.

a podpowiecie co lepiej zrobić? Czy najpierw postarac się w MOPS o kosiniakowe i pozniej zarejestrować się w UP jako bezrobotna, czy zrobić na odwrót?
    Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 14:24

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lokokoko lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
‹‹ 1863 1864 1865 1866 1867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ