X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wszystkich członków rodziny czyli ja mąż i dziecko? Tak ?:) Ja i maz jestesky ubezpieczenia na bezrobociu. Mąż pracuje bez umowy:) więc co w takiej sytuacji ?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ze zmienię temat ale cały czas miałam spokoj z zaparciami a dzis jakaś masakra - myslalam ze urodzę w wc . Mały główka tak napiera ze mam problem z wypróżnieniem i hemoroidy zaczęły wychodzić :/
    Jak Wy sobie radzicie ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Pati wszystkich członków rodziny czyli ja mąż i dziecko? Tak ?:) Ja i maz jestesky ubezpieczenia na bezrobociu. Mąż pracuje bez umowy:) więc co w takiej sytuacji ?
    Tak ty maz i dziecko. Czyli na 3 osoby.
    Chyba ze mieszkacie np z rodzicami to na wiecej osob.
    Z ubezpieczenia dodatkowego co sie samemu skladki oplaca mozna tylko dostac pieniazki za urodzenie dziecka.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my mieszkamy z rodzicami... :) czyli ma 5 osob. :)

Dobrze,ze mamy tu mądre głowy:* dzięki Pati:*

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak i ja witam Avę <3 Pięknie napisane <3

Ja też się zastanawiam co z antykoncepcją po porodzie. Ja za gumkami nie przepadam-jakoś suchość mnie dopada mimo,że nawilżane czy coś ;-)
    Tabletek nie mogę- neurolog zakazała ze względu na migreny z aurą.
    A z przerywanego stosunku mamy pierwszego synka :-P Co prawda zdarzył się wypadek o którym dowiedziałam się jak zrobiliśmy test :-P No ale ... byliśmy wtedy gotowi,że mogło tak się wydarzyć i nie zmienilibyśmy tego :-)

Przyjaciółka miała implant na przedramieniu i mówiła,że straszny syf to jest. Tak naprawdę nie wiadomo ile tych hormonów się wydziela codziennie z tego. Po drugie miała po tym strasznie rozjechane hormony,miesiączki,torbiele itp. Jak z pierwszym poszło im szybko jak mi tak z drugim starali się 2 lata i po drodze 2 poronienia. Urodziła teraz w listopadzie.

Ciężka decyzja będzie. Marzyła mi się trójka ale po tej ciąży raczej podziękuję.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    To my mieszkamy z rodzicami... :) czyli ma 5 osob. :)

Dobrze,ze mamy tu mądre głowy:* dzięki Pati:*
    Dochody rodzicow tez musisz przedstawic w takim razie.

Lokokoko lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Po porodzie ponoć bardzo łatwo o rodzeństwo dla maluszka, dlatego nie wiem jak to będzie. Tabletek chyba bym nie chciała, bo myślę, że mimo wszystko będziemy się w ciągu roku czy dwóch starać o kolejnego bejbika. A celibat nie wchodzi w grę :D
    My też się nigdy nie zabezpieczalismy. Tzn. Stosunkiem przerywanym :)
    I jestem doskonałym przykładem na to, że po ciąży można łatwo zajść w kolejna. Powiedzieliśmy sobie, że rozpoczynamy starania odo tego cyklu i pach ! Dwie krechy :D a myśleliśmy, ze troche to potrwa :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej Pati :-* mam nadzieję,ze pani urzędniczka pokieruje mnie z tymi wnioskami rownie miłe jak Ty :-)

Mój mąż też nie jest zadowolony z powodu gumę, no ale ja jakoś boję się hormonów...

pati87 lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    My też się nigdy nie zabezpieczalismy. Tzn. Stosunkiem przerywanym :)
    I jestem doskonałym przykładem na to, że po ciąży można łatwo zajść w kolejna. Powiedzieliśmy sobie, że rozpoczynamy starania odo tego cyklu i pach ! Dwie krechy :D a myśleliśmy, ze troche to potrwa :)

Myślałam, że tylko my taką 'antykoncepcję' stosowaliśmy :)
    My w sumie stwierdziliśmy, że fajnie by było, ale nic na siłę, mój nie do końca był przekonany, ale bardzo króciutką chwilę trwało, zanim się przełamał :) jeden jedyny cykl, który siebie obserwowałam okazał się tym szczęśliwym. Na dodatek byliśmy po kilkudniowym celibacie, bo najpierw byliśmy u mnie, a później moja mama u nas była kilka dni :D ja pamiętam, że się schizowałam, że się udało, bo miałam jedyny nigdy wcześniej niezauważalny objaw - niebieskie żyłki na sutkach. Nie wierzył mi, że się udało, ciągle mi powtarzał, że sobie wmawiam, ale ja w środku to czułam :) a też nie myśleliśmy, że to u nas okaże się tak proste. Fajki miętowe (co ponoć u facetów obniża płodność), zielone, alkohol, niezdrowe odżywianie itp. a tu taki psikus :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się będę musiała zabezpieczać bo po cc nie powinno się zajść w ciążę około 1.5 roku z tego co mi lekarz mówił.więc pewnie będą tabletki jak kiedyś...jestem też po ciąży pozamacicznej i przez też 1.5 roku muszę naprawdę uważać bo po pierwsze coś musi być nie tak z lewym jajowodem skoro była c. Pozamaciczna a jeszCe takie coś może się zrobić z bliźnie po cc... Pozatym jak nawet będziemy planować już dziecko jeszcze jedno to trzrba będzie sprawdzić ten jajowod i uważać na owu po lewej stronie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 20 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Co do antykoncepcji, to ja totalnie nie wiem jak to rozwiążemy po porodzie.
    Odkąd się znamy to praktycznie nie używaliśmy zabezpieczenia, stosując metodę NIEantykoncepcji zwaną stosunkiem przerywanym. Niezależnie od dnia cyklu... Na początku prezerwatywy, ale nie zdały u nas egzaminu ani na początku, ani później. Ale jak zdecydowaliśmy, że co będzie to będzie, to okazało się to złotym strzałem :)
    Po porodzie ponoć bardzo łatwo o rodzeństwo dla maluszka, dlatego nie wiem jak to będzie. Tabletek chyba bym nie chciała, bo myślę, że mimo wszystko będziemy się w ciągu roku czy dwóch starać o kolejnego bejbika. A celibat nie wchodzi w grę :D

A co do spraw finansowych - do tej pory planowałam po roku macierzyńskiego iść do pracy. Ale jak miałabym pracować za 1300zł, opłacić żłobek powiedzmy 500zł i liczyć ze 100-200zł na dojazdy, to zostaje mi całe 600-700zł (nie licząc męża pieniędzy). Logicznie rzecz biorąc, jeśli 500+ nadal będzie istniało, to bardziej opłaci mi się zostać z dzieckiem w domu i dostać 500+. 100-200zł różnicy, a czasu z tak malutkim rocznym dzieckiem nikt nam nie zwróci. Będzie to kwestia do przemyślenia, jeszcze mamy na to czas :)

I powiem Wam, że od dwóch dni męczą mnie bóle okresowe, kłucia w okolicy jajników, tak dziwnie mi w brzuchu. Brzuch mi nie opadł, tylko te bóle raz silniejsze, raz mocniejsze. I jakoś pomimo braku przeciwwskazań od gina, boję się seksów, co by nie rozkręcić akcji, a libido moje teraz na poziomie 100 (szok!) :D
    A Wy macie jeszcze jedno dziecko że będziecie pobierać 500 plus??czy wynika to raczej z kwestii zarobków??jeśli wolno spytać bo myślałam że 500 plus jest na drugie i kolejne dziecko

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też że trzy lata ciagnelismy na "kalendarzyku" prowadzonym w mojej głowie. My to w ogóle stosunek przerywany tylko w połowie cyklu, przed i po okresie do końca :)
    Teraz u nas niby wpadka ale taka że kochalismy się do końca bez pomyslunku co to za czas cyklu :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Gabi???? Bo pisała zw coś się kręci i teraz żadnych wieści?!

Ania na pierwsze jest poniżej jakiegoś progu dochodow

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A Wy macie jeszcze jedno dziecko że będziecie pobierać 500 plus??czy wynika to raczej z kwestii zarobków??jeśli wolno spytać bo myślałam że 500 plus jest na drugie i kolejne dziecko
    Na pierwsze dziecko jest dochod do 800zl na osobe.

iv09df9hp0ju3od9.png

• ilae Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to będzie nasz pierwszy szkrab, ale jak mi się skończy płatny macierzyński, to w trójkę będziemy tylko na dochodach męża. Wtedy się załapiemy na 500+ (o ile jeszcze to będzie istniało ;)), bo na pierwsze dziecko jest, jeśli się nie przekracza jakiegoś tam progu dochodów miesięcznych.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png

Wysłany: 20 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa rozumiem:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy dwójce 500+ jest niezależne od dochodów ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiuKolorowy- jeszcze nie urodziłam, trzymamy się dzielnie, a raczej pessar nas trzyma :D

Mam do Ciebie pytanie odnośnie lewatywy na Kamieńskiego, zapomniałam zapytać położnej- robią, nie robią, trzeba mieć swoją?

misKolorowy lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalej mam biegnke skurcze caly czas nie regularne. Jutro mam wizyte.

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    A przy dwójce 500+ jest niezależne od dochodów ?

Na Julkę i tak będą się liczyć dochody ale na Antka dostaniesz niezależnie od dochodów ;)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 1865 1866 1867 1868 1869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ