Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przepraszam ze zmienię temat ale cały czas miałam spokoj z zaparciami a dzis jakaś masakra - myslalam ze urodzę w wc . Mały główka tak napiera ze mam problem z wypróżnieniem i hemoroidy zaczęły wychodzić
Jak Wy sobie radzicie ?Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Lokokoko wrote:Pati wszystkich członków rodziny czyli ja mąż i dziecko? Tak ?
Ja i maz jestesky ubezpieczenia na bezrobociu. Mąż pracuje bez umowy:) więc co w takiej sytuacji ?
Chyba ze mieszkacie np z rodzicami to na wiecej osob.
Z ubezpieczenia dodatkowego co sie samemu skladki oplaca mozna tylko dostac pieniazki za urodzenie dziecka. -
Annak i ja witam Avę
Pięknie napisane
Ja też się zastanawiam co z antykoncepcją po porodzie. Ja za gumkami nie przepadam-jakoś suchość mnie dopada mimo,że nawilżane czy coś
Tabletek nie mogę- neurolog zakazała ze względu na migreny z aurą.
A z przerywanego stosunku mamy pierwszego synkaCo prawda zdarzył się wypadek o którym dowiedziałam się jak zrobiliśmy test
No ale ... byliśmy wtedy gotowi,że mogło tak się wydarzyć i nie zmienilibyśmy tego
Przyjaciółka miała implant na przedramieniu i mówiła,że straszny syf to jest. Tak naprawdę nie wiadomo ile tych hormonów się wydziela codziennie z tego. Po drugie miała po tym strasznie rozjechane hormony,miesiączki,torbiele itp. Jak z pierwszym poszło im szybko jak mi tak z drugim starali się 2 lata i po drodze 2 poronienia. Urodziła teraz w listopadzie.
Ciężka decyzja będzie. Marzyła mi się trójka ale po tej ciąży raczej podziękuję.
-
Lokokoko wrote:To my mieszkamy z rodzicami...
czyli ma 5 osob.
Dobrze,ze mamy tu mądre głowy:* dzięki Pati:*Lokokoko lubi tę wiadomość
-
ilae wrote:Po porodzie ponoć bardzo łatwo o rodzeństwo dla maluszka, dlatego nie wiem jak to będzie. Tabletek chyba bym nie chciała, bo myślę, że mimo wszystko będziemy się w ciągu roku czy dwóch starać o kolejnego bejbika. A celibat nie wchodzi w grę
I jestem doskonałym przykładem na to, że po ciąży można łatwo zajść w kolejna. Powiedzieliśmy sobie, że rozpoczynamy starania odo tego cyklu i pach ! Dwie krechya myśleliśmy, ze troche to potrwa
-
nutella_ wrote:My też się nigdy nie zabezpieczalismy. Tzn. Stosunkiem przerywanym
I jestem doskonałym przykładem na to, że po ciąży można łatwo zajść w kolejna. Powiedzieliśmy sobie, że rozpoczynamy starania odo tego cyklu i pach ! Dwie krechya myśleliśmy, ze troche to potrwa
Myślałam, że tylko my taką 'antykoncepcję' stosowaliśmy
My w sumie stwierdziliśmy, że fajnie by było, ale nic na siłę, mój nie do końca był przekonany, ale bardzo króciutką chwilę trwało, zanim się przełamałjeden jedyny cykl, który siebie obserwowałam okazał się tym szczęśliwym. Na dodatek byliśmy po kilkudniowym celibacie, bo najpierw byliśmy u mnie, a później moja mama u nas była kilka dni
ja pamiętam, że się schizowałam, że się udało, bo miałam jedyny nigdy wcześniej niezauważalny objaw - niebieskie żyłki na sutkach. Nie wierzył mi, że się udało, ciągle mi powtarzał, że sobie wmawiam, ale ja w środku to czułam
a też nie myśleliśmy, że to u nas okaże się tak proste. Fajki miętowe (co ponoć u facetów obniża płodność), zielone, alkohol, niezdrowe odżywianie itp. a tu taki psikus
-
A ja się będę musiała zabezpieczać bo po cc nie powinno się zajść w ciążę około 1.5 roku z tego co mi lekarz mówił.więc pewnie będą tabletki jak kiedyś...jestem też po ciąży pozamacicznej i przez też 1.5 roku muszę naprawdę uważać bo po pierwsze coś musi być nie tak z lewym jajowodem skoro była c. Pozamaciczna a jeszCe takie coś może się zrobić z bliźnie po cc... Pozatym jak nawet będziemy planować już dziecko jeszcze jedno to trzrba będzie sprawdzić ten jajowod i uważać na owu po lewej stronie
-
ilae wrote:Co do antykoncepcji, to ja totalnie nie wiem jak to rozwiążemy po porodzie.
Odkąd się znamy to praktycznie nie używaliśmy zabezpieczenia, stosując metodę NIEantykoncepcji zwaną stosunkiem przerywanym. Niezależnie od dnia cyklu... Na początku prezerwatywy, ale nie zdały u nas egzaminu ani na początku, ani później. Ale jak zdecydowaliśmy, że co będzie to będzie, to okazało się to złotym strzałem
Po porodzie ponoć bardzo łatwo o rodzeństwo dla maluszka, dlatego nie wiem jak to będzie. Tabletek chyba bym nie chciała, bo myślę, że mimo wszystko będziemy się w ciągu roku czy dwóch starać o kolejnego bejbika. A celibat nie wchodzi w grę
A co do spraw finansowych - do tej pory planowałam po roku macierzyńskiego iść do pracy. Ale jak miałabym pracować za 1300zł, opłacić żłobek powiedzmy 500zł i liczyć ze 100-200zł na dojazdy, to zostaje mi całe 600-700zł (nie licząc męża pieniędzy). Logicznie rzecz biorąc, jeśli 500+ nadal będzie istniało, to bardziej opłaci mi się zostać z dzieckiem w domu i dostać 500+. 100-200zł różnicy, a czasu z tak malutkim rocznym dzieckiem nikt nam nie zwróci. Będzie to kwestia do przemyślenia, jeszcze mamy na to czas
I powiem Wam, że od dwóch dni męczą mnie bóle okresowe, kłucia w okolicy jajników, tak dziwnie mi w brzuchu. Brzuch mi nie opadł, tylko te bóle raz silniejsze, raz mocniejsze. I jakoś pomimo braku przeciwwskazań od gina, boję się seksów, co by nie rozkręcić akcji, a libido moje teraz na poziomie 100 (szok!) -
My też że trzy lata ciagnelismy na "kalendarzyku" prowadzonym w mojej głowie. My to w ogóle stosunek przerywany tylko w połowie cyklu, przed i po okresie do końca
Teraz u nas niby wpadka ale taka że kochalismy się do końca bez pomyslunku co to za czas cyklu -
AniaStaraczka85 wrote:A Wy macie jeszcze jedno dziecko że będziecie pobierać 500 plus??czy wynika to raczej z kwestii zarobków??jeśli wolno spytać bo myślałam że 500 plus jest na drugie i kolejne dziecko
-
Aniu to będzie nasz pierwszy szkrab, ale jak mi się skończy płatny macierzyński, to w trójkę będziemy tylko na dochodach męża. Wtedy się załapiemy na 500+ (o ile jeszcze to będzie istniało
), bo na pierwsze dziecko jest, jeśli się nie przekracza jakiegoś tam progu dochodów miesięcznych.
-
nutella_ wrote:A przy dwójce 500+ jest niezależne od dochodów ?
Na Julkę i tak będą się liczyć dochody ale na Antka dostaniesz niezależnie od dochodówKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs