X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak wywołujemy tutaj dziewczyny to kilka dni nie odzywała się chyba Ivona o ile czegoś nie pominęłam
    dawno nie było żadnej wiadomości od aprilovej ale ona to raczej teraz zajęta przygotowaniami do matury jest ;)
    no i dawno nie widziałam żadnej wiadomości od Kruchy i Jula222

Dziewczyny dajcie jakieś oznaki życia !!

Milka1991, Jula222 lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    A orientujecie się może czy są ubezpieczalnie, które ubezpieczą mi męża bez okresu karencji? Ponoć takie istnieją... Mąż nie ma żadnego dodatkowego ubezpieczenia i nie dostanie pieniążków za urodzenie się dziecka, ja dostanę, bo mam grupowe ubezpieczenie w Generalli. Zawsze to dodatkowe pieniążki, a wiadomo, że czasem da się obejść system :)
    Jak byłam w ciąży z Julką to szukaliśmy ubezpieczenia dla męża. Znajoma z pzu poradziła zeby dolaczył do grupy osób (tzw. Ubezpieczenie grupowe), które jest w podobnej sytuacji jak my lub gdy jest możliwość ubezpieczyl się grupowo w pracy. Takie ubezpieczenia mają zazwyczaj najkrótszy okres karencji- nawet 3 miesiące. Nie wiem jak to na dzień dzisiejszy wygląda, ale raczej nie spotkałam się z żadnym ubezpieczeniem z krótsza karencja :(. W sumie kto by chciał wypłacać ubezpieczenie zanim na siebie nie zarobi. Chyba że na jakiś czas okreslony, który musisz płacić. Szkoda, że tak późno się obudziliscie :(

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae my szukaliśmy takiego ubezpieczenia, ale nie znaleźliśmy :(

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co znajoma moja siw dowiadywala to karencje sa na minimum 3miesiace i dodatkowo jest 6miesieczny okres wypowiedzenia w tych ubezpieczeniach gdzie jest krotka karencja.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• ilae Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałuję, że w maju jak mój pracodawca zmieniał ubezpieczyciela, to nie dopisałam też męża :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę Was.nadrobić dziewczyny wiec odpisze teraz.
    MagdaWaw jestem na Endokrynologii i schorzeniach płodności na sali 57, zapraszam.
    Dziewczyny które chciałyby przechodzić kolejna ciążę w tym samym towarzystwie, jest to możliwe. Moje Sierpniowki pozachodziły w ciążę w jednym czasie. Z 40 dziewczyn wspólnie zaszło 9, 5 juz urodziło, ja jestem następna w kolejce ☺

Milka1991, kasieniaczek, misKolorowy, Jagah lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to cały czas mam przeczucie ze She Wolf[b/] zaskoczy nas ze dzidzia już po drugiej stronie brzucha :)

Niebieskaa, ilae, She Wolf lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz chyba od 3tygodni pomalowałam paznokcie! Od razu czuję się jak nowo narodzona :-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ze pytacie co u nas, brzuch mi się spina, do ciąży donoszonej zostało 6 dni, bardzo mnie to cieszy ☺

Lokokoko, Milka1991 lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Jak już tak wywołujemy tutaj dziewczyny to kilka dni nie odzywała się chyba Ivona o ile czegoś nie pominęłam
    dawno nie było żadnej wiadomości od aprilovej ale ona to raczej teraz zajęta przygotowaniami do matury jest ;)
    no i dawno nie widziałam żadnej wiadomości od Kruchy i Jula222

Dziewczyny dajcie jakieś oznaki życia !!

Kochane my nadal w dwupaku :) skurcze się już pojawiają, malutka ma wciąż czkawki :) dwa tygodnie temu ważyła ok.2500g zobaczymy jak będzie jutro, wizyta i w końcu pobrany będzie gbs. Brzuch mi się juz obniżył tydzień temu ale cały czas czuje jakby miał się oderwać :/ jutro zobaczymy jak szyjka :) porodu nie ukrywam boje się jak diabli przez pierwszy który trwał 28h.. nie odzywam się ale was podczytuje i wszystkim mamusia które mają już swoje maleństwa przy sobie GRATULUJĘ !:) całymi dniami leniuchuje bo juz wszystko gotowe dla drugiej księżniczki ale i tak czasu nie mam przy starszej ;) staramy się ją przygotować na siostrzyczke jak narazie wszystko Oki rozumie ze musze iść do szpitala i wrócę z dzidzia ale jak będzie zobaczymy Zuzia ma dla Zosi prezent tak samo jak od miesiąca jeździ w bagażniku prezent od Zosi dla starszej siostry by może lepiej przyjęła maluszka i nie czula się gorsza zy coś w tym stylu..

Lokokoko, sallvie, Milka1991, aniab2205, Marsylia, Jagah lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to fajnie jakby już się jakaś regularnosc pokazała. Już jesteś na etapie zwanym "w terminie" :)

Gabi 19 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal będę was podczytywać i dam jutro znać jak po wizycie a tym bardziej jak będę już miała Malutka po drugiej stronie brzuszka :) ale teraz za dużo od ostatniego miesiąca mamy na głowie problemów rodzinnych ze strony męża i nerwy stresy i co tam jeszcze wiec ciężko tez się koncentrować na duperlach.. niestety tak była kiedy ludzie są strasznie problematyczni i nie chca się dogadać :/ to tyle co u nas ;)
    Buziaczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 18:01

misKolorowy lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • ilae Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wróżyłaś już kilka razy i Ci to wyszło, więc się nie zdziwię, jak teraz masz rację co do She ;)

Ja to się zbieram do zrobienia sobie hybryd po raz pierwszy oooood... grudnia. Po pierwsze nie chce mi się, po drugie - rękę mam jak drewno więc sobie przepiłuję skórki do krwi, bo nie mam czucia, a po trzecie to plecy mnie bolą po kilkunastu minutach siedzenia a co dopiero z 3h z moją lampą UV... Może sobie u kogoś zafunduję hybrydki.
    Zastanawiam się też nad rzęsami, ale nigdy nie robiłam i nie wiem z czym to się je i czego unikać itp. No i co ile uzupełniać, bo nie wiem czy później z bobasem będzie czas iść na rzęsy :) liczę na to, że odciągnięte mleczko z butli też pociągnie od tatusia :)

eforts, She Wolf lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos czy wiecie skąd się bierze gbs? Moja wspollokatorkarta ma dodatni, mamy wspólna łazienkę i ganie do sztuccow. O dodatnim gbs powiedziala nam wczoraj i ciut się zmartwienia ale lekarka mowila ze ryzyko zakażenia jest niewielkie. Jestem jednak ciekawa czy któraś z Was pytała o to swojego lekarza jak można się zarazić. Żeby nie było, nie panikuje, po prostu nikt jakoś nie umie mi odpowiedziec

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts może mi coś wywróżysz? :) jakoś dzisiaj psychicznie jestem zmęczona, myślę i porodzie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga nie chcesz znać mojej wróżby bo.od zawsze mam.przeczucie że przenosisz :)
    Ale chciałam dodać że z mojego punktu widzenia to może być dobra wiadomość, ja urodziłam tydzień po terminie i nie mieliśmy ni krzty dolegliwości zdrowotnych. (waga, zoltwczka, kołki, ból brzucha czy co kolwiek).

Wanda gbs jest w pochwie ew odbicie to nie wiem jak chciałabyś się zarazić. Chyba że przy jakimś braku higieny w toalecie. No nie wiem czy jest na to.sposob.

Ilae mi się nie.podobaja sztuczne rzęsy. Jak ładnie by nie były założone to.widac zw są sztuczne. A jak nie będziesz uzupełniać regularnie (a teraz w sumie tego nie przewidzisz) to w ogóle efekt może być oplakany :/ ale to tylko.mije zdanie.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chciałam dodać że z mojego punktu widzenia to może być dobra wiadomość, ja urodziłam tydzień po terminie i nie mieliśmy ni krzty dolegliwości zdrowotnych. (waga, zoltwczka, kołki, ból brzucha czy co kolwiek).

Wanda gbs jest w pochwie ew odbicie to nie wiem jak chciałabyś się zarazić. Chyba że przy jakimś braku higieny w toalecie. No nie wiem czy jest na to.sposob.

Ilae mi się nie.podobaja sztuczne rzęsy. Jak ładnie by nie były założone to.widac zw są sztuczne. A jak nie będziesz uzupełniać regularnie (a teraz w sumie tego nie przewidzisz) to w ogóle efekt może być oplakany :/ ale to tylko.mije zdanie.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Eforts to wróżysz jak mój mąż ;p
    to w takim razie przestaje myśleć o porodzie i wsłuchiwać się w organizm bo mam jeszcze prawie dwa tygodnie do terminu więc wrzucam na luz :)

eforts lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, a jakie wrozby nt Chrupki? Mam nadzieje, ze jeszcze poczeka:)

eforts lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 1866 1867 1868 1869 1870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ