X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania staraczka ja dziś sobie zrobiłam hybrydowy na jednej ręce. Druga będzie robiona po kąpieli.musialam przerwać bo mąż musiał wyjść a przy dzieciach się nie da... No chyba że śpią:-P

• Hashija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnari ma rację. Poza tym do przychodni trafia rozpoczęta już karta szczepień że szpitala.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczyny,

Nie dość, że ostatnio wpadam jak po ogień, to jeszcze walnę teraz pytaniem z totalnie innej beczki niż wszystkie poruszane tu dziś tematy. Ale poruszę sprawę, która dla większości z nas jest lub będzie na topie lada chwila.

Czy któraś z Was mierzyła się już z kwestią wyboru lekarza pediatry lub przychodni pediatrycznej?
    Nie wiem, jak to ugryźć. Chodzi o to, że w szpitalu powiedzieli nam, że mamy wybrać przychodnię działającą w ramach POZ :-/ I tam wybrać lekarza + położną, którzy potem odbędą u nas wizyty patronażowe i u których (jak rozumiem) będziemy potem prowadzić opiekę nad dzieckiem. Do tej przychodni zostanie wysłana karta szczepień etc.

Z wszystkich innych źródeł, w jakich sprawdzałam, wynikało, że po prostu wybiera się takiego lekarza, jakiego się chce. Nigdzie nie ma mowy o tym POZ. No i nie wiem, co robić. Nie chcę chodzić do żadnych przypadkowych przychodni zasiedzianych przez chore dzieci z moją córynką, nie chcę wybierać lekarza losowo tylko dlatego, że musi być z POZ.

Czy Wy coś wiecie na ten temat? Wybrałyście już lekarzy albo myślałyście nad tym.
    Jakaś jestem pogubiona w tym temacie...
    Ja należę do przychodni lekarza rodzinnego i tam także jest świetna pani pediatra i właśnie do niej będzie chodziła mała. Tam będą szczepienia itp itd.
    Natomiast jeśli chodzi o położna środowiskowa to w tej przychodni akurat nie ma takiej co chodzi na wizyty patronazowe więc do położnej zapisałam się tu na osiedlu na którym mieszkam i nie jest to wiążące w sensie ze musze tu taka chodzić do lekarza.tylko chodziło o położna.

A jeśli trzrba będzie do domu pediatre jakby się coś działo w weekend czy święta to tez mamy takiego jednego świetnego ale on prywatnie przyjmuje i jezdzi do domu.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 11:08

Awf3p2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to potrafię zjeść bułkę przed spaniem, a jak budzę się w nocy koło 2-3 na siku, to czuję takie ssanie w żołądku, że głowa mała :D ale jeszcze daję radę się opanować i nie jem w nocy :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija, a moze teraz imie po dziadkach?

Monna u mnie w jednej cenie byly dwa patyczki :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:20

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija u nas będą oba imiona po naszych babciach - prababciach małej - Aniela Helena :) a jak doczekamy się drugiej córki to będzie Lidia Janina :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Słyszałam ostatnio o pomyśle, by pediatra był traktowany jak specjalista i z dzieckiem pierw do internisty by się zgłaszało, a ten kierowałby do pediatry dopiero.

Świat staje na głowie. Toć pediatra to internista od dzieci :)

She a co studiujesz?
    Kochana Franek to z 15 kg :D A pęcherzyk w zeszłą środę ważył 2900 g :)

My przychodnie wybraliśmy po szpitalu. A położna w naszym miescie jest zrejonizowana więc tu wyboru nie ma.

Dziewczyny będę Wam pojedynczo wróżyć bo muszę mięć przypływ wyższej energi :d :D

Swoją droga w żadne wróżki nie wierzę, mojej mamy przyjaciólka mi kilka razy wróżyła z tarota i jedyne co zapamietałam i czego się trzymam to że będę miała w zyciu pieniądze :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do jedzenia mam tak samo, mogę jeść i jeść, ostatnio pozwoliłam sobie na batonika i dzisiaj na czekoladkę :( a tak mi dobrze szło bezsłodyczowe życie... ale obiady też z chęcią jem :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez miałam jeden patyczek ale musiałam Pani powiedzieć że i z pochwy i z odbytu, nie wiem jakie to ma znaczenie przy określaniu. I zapłaciłam 20 zł.

Chciałabym żeby kasieniaczek[b/] już urodziła bo chciałbym relacje ze szpitala :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy jem nutelle ze sloiczka. Ale tylko jak maz ma nocki, bo głupio mi by było jakby nakrył mnie ze sloiczkiem w srodku nocy :D

pati87, Lokokoko, ilae, misKolorowy, Donia12, aniab2205, Milka1991, eforts, koniczynkaa, agadana, sallvie, vitae13, niania.ogg lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Hashija, a moze teraz imie po dziadkach?

Monna u mnie w jednej cenie byly dwa patyczki :)

To u nas możliwe zestawienia to Krzysztof Grzegorz lub Krzysztof Andrzej. Z czego kuzyni dziecka mają Andrzej i Grześ na imię. Ja myślałam o Krzysztof Jan ale mąż jakoś nie przyklaskuje...

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    MisiuKolorowy- jeszcze nie urodziłam, trzymamy się dzielnie, a raczej pessar nas trzyma :D

Mam do Ciebie pytanie odnośnie lewatywy na Kamieńskiego, zapomniałam zapytać położnej- robią, nie robią, trzeba mieć swoją?
    Dopiero was nadrabiam po całym dniu i doczytałam, robią, ale nie obowiązkowo, pytalam naszą położną i dziś jeszcze na SR była o tym mowa, jeśli się sam organizm nie oczyści, to lepiej zrobić (ponoć zawsze pytają czy chcesz), mają tą enema 200ml nie te stare 2l i to ponoć wystarcza :)

Karolczyk lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:20

IGA.G, Kjopa3, Hashija, Reni1982, Lokokoko, Jagah, Taśka22, Donia12, aniab2205, Milka1991, agadana, sallvie lubią tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    eforts wróżyłaś już kilka razy i Ci to wyszło, więc się nie zdziwię, jak teraz masz rację co do She ;)

Ja to się zbieram do zrobienia sobie hybryd po raz pierwszy oooood... grudnia. Po pierwsze nie chce mi się, po drugie - rękę mam jak drewno więc sobie przepiłuję skórki do krwi, bo nie mam czucia, a po trzecie to plecy mnie bolą po kilkunastu minutach siedzenia a co dopiero z 3h z moją lampą UV... Może sobie u kogoś zafunduję hybrydki.
    Zastanawiam się też nad rzęsami, ale nigdy nie robiłam i nie wiem z czym to się je i czego unikać itp. No i co ile uzupełniać, bo nie wiem czy później z bobasem będzie czas iść na rzęsy :) liczę na to, że odciągnięte mleczko z butli też pociągnie od tatusia :)
    Idea, ja robilam rzesy i bardzo sobie chwale bo to ogromne ułatwienie w codziennym życiu, tylko kremowalam buzie i bylam gotowa do wyjscia, a poza tym ładnie wyglądają. Ja miałam robione kaszmirowe to są takie mięciutkie jak swoje i technika 1:1, ostatnio miałam 3sztuczne do 1 naturalnej rzesy dlatego bo właśnie były takie cieniutkie - efekt super. Chciałam teraz jeszcze zrobić aby mieć na poród, ale już raczej nie pojedziemy z mężem w jego strony bo to jego siostra mi robiła a poza tym już raczej nie wyleze 2h na plecach bo brzuchol za duzy. Ja nie uzupełnialam tylko po miesiącu mi sciagala i zakładała nowe. POLECAM :-)

ilae lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]

Wysłany: 20 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienieczek ale pediatra jest specjalistą;) to specjalizacja jak każda inna -internista czy psychiatra czy dermatolog:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 20 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to ja dalej jem co 3 godziny i tyle samo co przed ciążą a teraz jakoś przybieram dalej na wadze,a słyszałam że od 36 tc raczej się nie przybiera na wadze.Może wody nabieram-niby nic nie puchne ale widzę że pierścionki gorzej ściągnąć i jak nacisne skórę na udzie z tyłu to zostaje biały ślad jakby taki cellulit wodny.
    Kurcze ani nutelii w nocy ani buly przed snem a tu ciągle tendencja wzrostowa na wadze ech;)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts studiuje Informatyke, wiec ciezko mi ostatnio, no ale daje rade.
    Przepraszam, myslalam ze czekacie na Frania :P
    Spora kluska z Twojej dzidzi. Moja pewnie bedzie tyle wazyla za tydzien ;)

Hashija, mysle ze drugie imie nawet takie samo jak kuzynostwa jest calkiem ok. Moja Iza bedzie miala na imie tak samo jak moja kuzynka, ale co poradze ze mi soe ono spodobalo? Z kuzynka nie mam raczej kontaktu, wiec sie tym nie przejmuje ;)

Monna, a ja bym wolala jeden patyczek i polowe tej ceny jaka zaplacilam haha!

Nutella az tak zle ze mna nie jest. Nie jem w srodku nocy, ale za to jem w lozku przed snem :P

Misiu u nas nie robia ani nie zalecaja wcale lewatyw i troche sie martwie tym ze cos poleci w trakcie porodu, ale watpie zebym sie tym przejela kiedy bede sie zwijac z bolu :/

Aniastaraczka, ja wlasnie teraz zaczelam szybciej przybierac i tez myslalam ze to woda, bo wieczorami jestem spuchnieta. Lepsze to niz tluszcz :)

eforts lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5.04.Tak z innej beczki.
    Moja mama miala tp mnie na 17.04. Tylko niechcacy termin przyspieszyla bo firanka spadla z zabki. Mama ja poprawila i zamiast zejsc powoli z parapetu to zeskoczyla i za kilka godzin jej wody odeszly i urodzilam sie 5.04.

Milka1991 lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

‹‹ 1868 1869 1870 1871 1872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ