Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
annak wrote:Dziewczyny,
Nie dość, że ostatnio wpadam jak po ogień, to jeszcze walnę teraz pytaniem z totalnie innej beczki niż wszystkie poruszane tu dziś tematy. Ale poruszę sprawę, która dla większości z nas jest lub będzie na topie lada chwila.
Czy któraś z Was mierzyła się już z kwestią wyboru lekarza pediatry lub przychodni pediatrycznej?
Nie wiem, jak to ugryźć. Chodzi o to, że w szpitalu powiedzieli nam, że mamy wybrać przychodnię działającą w ramach POZI tam wybrać lekarza + położną, którzy potem odbędą u nas wizyty patronażowe i u których (jak rozumiem) będziemy potem prowadzić opiekę nad dzieckiem. Do tej przychodni zostanie wysłana karta szczepień etc.
Z wszystkich innych źródeł, w jakich sprawdzałam, wynikało, że po prostu wybiera się takiego lekarza, jakiego się chce. Nigdzie nie ma mowy o tym POZ. No i nie wiem, co robić. Nie chcę chodzić do żadnych przypadkowych przychodni zasiedzianych przez chore dzieci z moją córynką, nie chcę wybierać lekarza losowo tylko dlatego, że musi być z POZ.
Czy Wy coś wiecie na ten temat? Wybrałyście już lekarzy albo myślałyście nad tym.
Jakaś jestem pogubiona w tym temacie...
Natomiast jeśli chodzi o położna środowiskowa to w tej przychodni akurat nie ma takiej co chodzi na wizyty patronazowe więc do położnej zapisałam się tu na osiedlu na którym mieszkam i nie jest to wiążące w sensie ze musze tu taka chodzić do lekarza.tylko chodziło o położna.
A jeśli trzrba będzie do domu pediatre jakby się coś działo w weekend czy święta to tez mamy takiego jednego świetnego ale on prywatnie przyjmuje i jezdzi do domu. -
Hashija, a moze teraz imie po dziadkach?
Monna u mnie w jednej cenie byly dwa patyczki
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualny
-
kasieniaczek wrote:Słyszałam ostatnio o pomyśle, by pediatra był traktowany jak specjalista i z dzieckiem pierw do internisty by się zgłaszało, a ten kierowałby do pediatry dopiero.
Świat staje na głowie. Toć pediatra to internista od dzieci
She a co studiujesz?
Kochana Franek to z 15 kgA pęcherzyk w zeszłą środę ważył 2900 g
My przychodnie wybraliśmy po szpitalu. A położna w naszym miescie jest zrejonizowana więc tu wyboru nie ma.
Dziewczyny będę Wam pojedynczo wróżyć bo muszę mięć przypływ wyższej energi :d
Swoją droga w żadne wróżki nie wierzę, mojej mamy przyjaciólka mi kilka razy wróżyła z tarota i jedyne co zapamietałam i czego się trzymam to że będę miała w zyciu pieniądze
-
Ja w nocy jem nutelle ze sloiczka. Ale tylko jak maz ma nocki, bo głupio mi by było jakby nakrył mnie ze sloiczkiem w srodku nocy
pati87, Lokokoko, ilae, misKolorowy, Donia12, aniab2205, Milka1991, eforts, koniczynkaa, agadana, sallvie, vitae13, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Hashija, a moze teraz imie po dziadkach?
Monna u mnie w jednej cenie byly dwa patyczki
To u nas możliwe zestawienia to Krzysztof Grzegorz lub Krzysztof Andrzej. Z czego kuzyni dziecka mają Andrzej i Grześ na imię. Ja myślałam o Krzysztof Jan ale mąż jakoś nie przyklaskuje... -
Karolczyk wrote:MisiuKolorowy- jeszcze nie urodziłam, trzymamy się dzielnie, a raczej pessar nas trzyma
Mam do Ciebie pytanie odnośnie lewatywy na Kamieńskiego, zapomniałam zapytać położnej- robią, nie robią, trzeba mieć swoją?Karolczyk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ilae wrote:eforts wróżyłaś już kilka razy i Ci to wyszło, więc się nie zdziwię, jak teraz masz rację co do She
Ja to się zbieram do zrobienia sobie hybryd po raz pierwszy oooood... grudnia. Po pierwsze nie chce mi się, po drugie - rękę mam jak drewno więc sobie przepiłuję skórki do krwi, bo nie mam czucia, a po trzecie to plecy mnie bolą po kilkunastu minutach siedzenia a co dopiero z 3h z moją lampą UV... Może sobie u kogoś zafunduję hybrydki.
Zastanawiam się też nad rzęsami, ale nigdy nie robiłam i nie wiem z czym to się je i czego unikać itp. No i co ile uzupełniać, bo nie wiem czy później z bobasem będzie czas iść na rzęsyliczę na to, że odciągnięte mleczko z butli też pociągnie od tatusia
ilae lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Co do jedzenia to ja dalej jem co 3 godziny i tyle samo co przed ciążą a teraz jakoś przybieram dalej na wadze,a słyszałam że od 36 tc raczej się nie przybiera na wadze.Może wody nabieram-niby nic nie puchne ale widzę że pierścionki gorzej ściągnąć i jak nacisne skórę na udzie z tyłu to zostaje biały ślad jakby taki cellulit wodny.
Kurcze ani nutelii w nocy ani buly przed snem a tu ciągle tendencja wzrostowa na wadze ech;) -
Eforts studiuje Informatyke, wiec ciezko mi ostatnio, no ale daje rade.
Przepraszam, myslalam ze czekacie na Frania
Spora kluska z Twojej dzidzi. Moja pewnie bedzie tyle wazyla za tydzien
Hashija, mysle ze drugie imie nawet takie samo jak kuzynostwa jest calkiem ok. Moja Iza bedzie miala na imie tak samo jak moja kuzynka, ale co poradze ze mi soe ono spodobalo? Z kuzynka nie mam raczej kontaktu, wiec sie tym nie przejmuje
Monna, a ja bym wolala jeden patyczek i polowe tej ceny jaka zaplacilam haha!
Nutella az tak zle ze mna nie jest. Nie jem w srodku nocy, ale za to jem w lozku przed snem
Misiu u nas nie robia ani nie zalecaja wcale lewatyw i troche sie martwie tym ze cos poleci w trakcie porodu, ale watpie zebym sie tym przejela kiedy bede sie zwijac z bolu
Aniastaraczka, ja wlasnie teraz zaczelam szybciej przybierac i tez myslalam ze to woda, bo wieczorami jestem spuchnieta. Lepsze to niz tluszczeforts lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
5.04.Tak z innej beczki.
Moja mama miala tp mnie na 17.04. Tylko niechcacy termin przyspieszyla bo firanka spadla z zabki. Mama ja poprawila i zamiast zejsc powoli z parapetu to zeskoczyla i za kilka godzin jej wody odeszly i urodzilam sie 5.04.Milka1991 lubi tę wiadomość