X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Iga a kiedy chcesz powiedzieć? Czekasz na jakis konkretny tydzień? My chcemy powiedzieć rodzicom jak bede około 9tygodnia, ale poprosimy aby na razie jeszcze wstrzymali się z informowaniem innych do października

13 września mam badanie usg w 12 tc i wtedy powiemy :) w wtedy też chyba powiem w pracy, żeby szykowali powoli kogoś na zastępstwo. to zależy jak będę się czuła, moje dzieciaki są bardzo żywiołową klasą i się martwię czy podołam i na ile

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    ...

Mnie tez cos dzis z tylu po prawej stronie boli....

A wiesz ze mnie tez z prawej ? :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do leków mi ostatnia lekarka przepisała pimafucin tabletki dopochwowe, kazała brać Iladian dopochwowo i probiotyk doustnie (kupiłam trilac). ja często miewam stany zapalne i mówiła, że teraz to może się nasilić

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opalać się nie można, w ogóle nie powinno się przegrzewać organizmu. Gorącej kąpieli brać nie można, więc odsłaniać brzuszek i wystawiać na słońce raczej też nie.

Mnie męczą wymioty od przebudzenia do około 12-13. Potem przechodzi ale jestem już tak nimi wymęczona, że i tak do końca dnia nie mam siły na nic. Jedyne pocieszenie, że po południu mogę już coś zjeść.

My mamy wesele w czerwcu i cały czas myślę czy uda nam się to sensownie zaplanować. Wesele 100km od nas, więc z teściami nie zostawię tak malutkiego dziecka, bo ze strachu bym umarła. A to ślub najlepszego przyjaciela mojego męża, nie wyobrażam sobie im odmówić. Ostatnio był u nas z narzeczoną, ale nie umiałam zapytać, czy przy ich sali są pokoje - bo od razu nam powiedzieli, że transport mamy zapewniony, więc byłyby pytania po co nam pokój a nie chcieliśmy jeszcze mówić o ciąży.
    Ja myślę podobnie jak para o której napisała Tekla, z tym, że ja chyba nie zaufałabym samej elektronicznej niańce. Myślę, że jak będzie pokój to wynajmiemy i zatrudnimy na noc jakąś opiekunkę - jak będzie trzeba przewinąć, pokołysać itd. to się tym zajmie, do karmienia mnie zawoła albo zadzwoni. Mam nadzieję, że się uda :)

Teklaa lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itania Ja też nie cierpię upałów , gorąc duchota nic się nie chce robić , człowiek rozdrażniony tylko lody i pić by się chciało , i do tego siedzieć gdzieś gdzie jest chłodno :) .

• mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy którejś leci krew z nosa? pewnie witamin mi jakiś brakuje:( jutro wizyta u gina 1raz w tej ciąży na NFZ (trochę kompetencja tych lekarzy mnie przeraża)

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wesele w maju... mojej przyjaciółki, na szczęście w rodzinnym mieście naszym więc mama będzie pod ręką

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wyczytałam na wątku LwD (czasem tam wchodzę) że camille87 zrezygnowała z naszego wątku bo chyba nie mogła się tu odnaleźć i nikt Jej nie odpowiadał na pytania...No cóż. W takim razie chyba mam prawo wykreślić Ją z listy? Poza tym bardzo mi się nie podoba że niektóre dziewczyny bojkotują inne wątki. Skoro ktoś się nie czuje doceniany w grupie ok. 100 osób no to przykro mi. Ma prawo szukać szczęścia gdzie indziej. Ja na LWD nie będę już wchodzić i się denerwować(swoją drogą brawo dla ojejku za fajny pomysł) ale krytyka naszego wątku, zupełnie bez powodu strasznie mnie irytuje. Więc jeśli ktoś jeszcze chce zmienić nasz wątek na tamten superowski, to droga wolna :) Pozostałe wierne Mamuśki niech zostaną tutaj ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jesteśmy zaproszeni na wesele do Szczyrku w listopadzie. To kawał drogi z Gdyni. Zastanawiam się czy dam radę.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 09:01

Awf3p2.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czego dotyczy ten wątek Lwd?
    My idziemy e przyszłym roku na wesele we wrześniu i już się nie mogę doczekać, chyba będzie to pierwsza okazja żeby się trochę napić :) w tym roku czeka nas jeszcze wesele mojej przyjaciółki 7 października. Śmieszne jest to, ze ona rok temu na naszym weselu w październiku była e tym samym tygodniu ciąży w którym ja będę u niej :)

Maniuś lubi tę wiadomość

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejda możesz przeczytać na Ich pierwszej stronie o co kaman ;)
    Wymieniłaś się z kumpelą rolami :)
    Kurczę same wesela u nas hih
    Ja też mam 10.09 i nie wcisne się w żadną kieckę, będę musiała pożyczać :(

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

u mnie oprócz wzdęcia to żadnych objawów nie ma, ale póki co postanowiłam się tym cieszyć bo mogę normalnie funkcjonować :d wzdęcie mi tylko utrudnia ukrywanie ciąży bo przez nie wyglądam jak 4-5 miesiąc :O i utrudnia mi to też czasami oddychanie...

wczoraj byłam na panieńskim i celowo autem pojechałam żeby mieć dobre wytłumaczenie na niepicie ;) byłyśmy też na kręglach i się zastanawiałam czy mogę grać ale stwierdziłam, że też bez przesady i wybierałam te lżejsze kule. była też dziewczyna, które urodziła 6 msc temu i powiedziała, że miała bardzo szybki i łatwy poród i że byc może dlatego, że ćwiczyła jogę dla ciężarnych.

też planuje się zapisać na jakieś zajęcia ale jak sprawdzałam to wszystkie dla przyszłych mam są w godzinach przedpołudniowych, a ja nie zamierzam tak szybko na zwolnienie iść :\

Milka1991, Malunia lubią tę wiadomość

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrita kup sobie jakąś płytkę i poćwicz w domu. Ja tak zrobię od drugiego trymestru, jak moje samopoczucie się poprawi. Oprócz tego raz na tydzień postaram się jeździć na basen ;)

sandrita86 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam duży brzuch... niby nie czuje wzdęć, ale mięśnie chyba się poluzowały bardzo bo w ogóle nie trzymają ;( ja przed ciążą nie miałam całkiem płackiego brzuszka, no ale teraz to już jakaś masakra, wyglądam na 4-5 miesiąc. już dzisiaj sukienki wyciągam bo od środy do pracy, muszę jakoś ukryć choć z dwa trzy tygodnie.

co do ruchu - ja duzo spaceruje, z psem, i sama, do pracy też będę miała 30 minut na piechotkę. basen i ćw na razie lekarz zakazał, ale jak będzie można to chce pochodzić na basen i może jogę. chce też do szkoły rodzenia się zapisać, bo chcę być przygotowana na poród i maleństwo :)

a i śnił mi się chłopczyk Miłosz... a nie brałam tego imienia raczej pod uwagę :) zobaczymy co los przyniesie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do basenu - to nie wywołuje to infekcji intymnych? bo ja na nie cierpię często, już teraz brałam leki

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sierpniu mamy wesele siostry męża, ponad 200km od domu i też nie wiem jak to ogarniemy...

atdcqps62brd8znj.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    chce też do szkoły rodzenia się zapisać, bo chcę być przygotowana na poród i maleństwo :)
    Szkoła rodzenia, fajna sprawa :) u mnie była godzina teorii i godzina ćwiczeń przygotowujących do porodu. Poza tym fajnych ludzi poznać można.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Mi nie chodziło o siedzenie cały czas na słońcu. Tylko z umiarem. :) i o skurczach też słyszałam i krwawieniu. Ja nie popieram siedzenia cały dzień na słońcu w ciąży, ale nie dajmy się tak zwariować. Trzeba normalnie w ciąży funkcjonować :D
    Tak z umiarem to mozna. Tylko trzeba brzuszek miec zakryty a nie goły.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Szkoła rodzenia, fajna sprawa :) u mnie była godzina teorii i godzina ćwiczeń przygotowujących do porodu. Poza tym fajnych ludzi poznać można.

dlatego właśnie chcę się zapisać, bo słyszałam dobre opinie :) a koło mnie jest szkoła rodzenia na nfz, i ma super opinie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ