Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My po wizycie. Niestety mało pocieszającej
Szyjka to aż 2 cm... moje "twardnienia" to podobno całkiem niezłe skurcze (nie miałam KTG ale akurat miałam skurcz) mimo to raczej szybko nie urodzę. Według mojego gina masaż szyjki, o którym mówiłyście rzadko działa w 1 ciąży (nie pytałam się, ot mój lekarz dużo opowiada
).
To było ostatnie USG
Emilka waży 3050-3200 g. 4 tygodnie temu ważyła 2300 g. Główka nie jest wielka co jest wielkim plusem do porodu
nóżki też nie są bardzo długie, lekarz powiedział, że 2 m po mężu to ona nie będzie miała. Za to brzuszek duży, jak to skomentował: "zadbana" dzidzia. Niestety pępowina obok szyji, póki co nie obkręcona i jest długa więc może nie być problemu. Na moje narzekania, że tyle przytyłam lekarz powiedział, że tak już świat jest ustawiony, że hormony zwiekszają przyswajanie pokarmu żeby malutka rosła zdrowo i nie mam się przejmować
Kurcze odwrotność niektórych z Waszych lekarzy którzy to złośliwie komentują.
Co do leków hmm.. ciekawostka, że wg mojego gina magnezu wcale nie trzeba odstawiać... Po porodzie poleca branie magnezu, witaminy D, żelaza + mój Clexane 4 tygodnie + zmniejszona dawka Euthyroxu.
Dzięki za odpowiedzi w sprawie pieprzyków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 11:12
Jagah, mada87 lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Niebieska jeszcze trochę. Może słabe pocieszenie ale we wtorek jest pełnia więc może najpóźniej wtedy urodzisz.
Aniołkowa mamo to wizyta udana. Malutka ładnie urosła.
Niebieskaa, aniołkowa mama lubią tę wiadomość
-
Aniolkowa mama
Ja bylam ostatnio na wizycie w 37t2dz i mojaszyjka miala 27mm wiec jeszcze wiecej niz u ciebie.
Co ma byc to będzie.
Czekamy nadal nic innegi nam nie pozostaje.
O juz mamy stronę 2000
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Pozwolę sobie skopiować wiadomość z fb

Wrocilam od lekarza. Siedzialam w kolejce jak 10 innych kobiet przede mna, otwieraja sie drzwi i moj lekarz 'pani Basiu prosze wejsc'
czekalam 15 minut a nie 2 godziny, dobrze ze poszlam na oddzial wczesniej 
Mam recepte na dodatkowe tabletki, mam je brac miedzy tamtymi, ktore bralam do tej pory. Dostalam skierowanie na ktg w piatek w poludnie i... do szpitala na 11.04, moj gin ma wtedy dyzur, chyba beda wywolywac. Akurat w pełnię
No i przy badaniu rozwarcie na 2 palce bez problemu, glowka mocno napiera, 'troszke pania pomecze' i mi tam gmeral i bolalo
na masaz szyjki mi to nie wygladalo, bo z tego co dziewczyny pisaly, to w trakcie masazu widzialy gwiazdy. Chyba ze jednak mam wysoki prog bolu 
Powiedzial mi tez, ze skoro cisnienie tak skacze, to trzeba zakonczyc ciaze, ale przychylil sie do mojej prosby przetrzymania mnie kilka dni, zanim maz wyzdrowieje. Ponoc by go wpuscili, dostalby maske i mozemy rodzic razem
Jestem troche spokojniejsza
Dzieki dziewczyny za troske.
She juz przy przyjeciu do szpitala 1,5 tygodnia temu mi mowil, ze jak jeszcze raz sie zglosze na IP z cisnieniem, to beda wywolywac porod. Wiec jak sie zglosze do szpitala, to pewnie bedzie podana oxytocyna... Chyba, że ruszy coś samo. Po dzisiejszym badaniu mysle, że może coś sie przyspieszyć.
pati87, Aga1991, mada87 lubią tę wiadomość
-
Ilae, super, maz troche do siebie dojdzie, a Ty bedziesz spokojniejsza, ze to juz tylko tydzien

Zazdraszczam
ilae lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs
2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Czy ja wiem... Chyba wolałabym żyć w nieświadomości i nie wiedzieć, kiedy się zaczniepati87 wrote:Ilae
Do wtorku juz blisko. Super ze masz ustalony termin na wywolanie porodu.
She, równie dobrze Ty też już do tego czasu możesz tulić maluszkaShe Wolf wrote:Ilae, super, maz troche do siebie dojdzie, a Ty bedziesz spokojniejsza, ze to juz tylko tydzien
Zazdraszczam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 12:17
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Ilae ale ci zazdroszczę
nic tylko niech szybko zleci czas do wtorku
Kurcze tak cos mnie wzielo na sprawdzenie ktora data jest bardziej wiarygodna do porodu. Czy z om czy z usg i co sie okazało? Wgy wujka Google niby dla lekarzy bardziej prawdopodobna jest data z usg
No jak tak to jak mam na 24.04 chyba osiwieje do tego czasu. Jutro musze gin o to zapytac. Mam nadzieje ze wujek Google sie myli!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 12:20
-
Monna- z przebarwieniami roznie bywa, generalnie zasada jest taka, ze skoro pojawily sie na twarzy i znikna do 3 miesiecy to byly wynikiem ciazy. Jesli nadal sie beda utrzymywac to moga byc przyczyna zwiazana z niedoborami zywnosciowymi, zle pracujaca watroba badz choroby endokronologiczne. Akurat rozwiazanie wypada przed slonecznymi miesiacami, wiec polecam krem z wysokim filtrem i bardziej ograniczona ekspozycje twarzy od slonca

eforts- jestem po drugim posilku, i dopiero teraz jak usiadlam to poczulam konkretny RUCH. Wiem, ze dzieci maja rozne dni i aktywnosci, a odnosze okropne wrazenie, ze to jakas cisza przed burza. I co ciekawe, od przeszlo tygodnia mialam okropne jazdy emocjonalne, a dzisiaj wstalam zupelnie wyciszona, jakby mi ktos emocje wylaczyl
Niebieskaa- paskudne hormony, no! jeszcze troche musisz wytrzymac, wiem ze to oczekiwanie jest straszne, ale tak jak pisalam, trzeba sie ogarnac i funkcjonowac jako tako, byle do przodu i z podniesiona glowa
przesylam duzo slonca! 
ilae- teraz mi sie dopiero przypomnialo, wybacz! niestety nie mam Rossmanna w okolicy, w ogole brak sklepu na terenie Holandii
Sa wlasnie takie podobne sieciowki, ale test chusteczkowy dopiero przede mna.
ilea- nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo!
Grunt, ze sa nowe leki i mozliwosci na szanse porodu SN (bo chyba jestes zdecydowana, i chcesz sprobowac, dobrze rozumiem?!
) A jesli lokatorka bedzie stawiala opory to spoko, oksytocyna podejmie za Nia probe ewakuacji
ilae, Niebieskaa, mirka14 lubią tę wiadomość

-
She wolf- dzięki będę miała to na uwadze. A co myślisz o sterylizatorch ?
Aniołkowa- super,ze corenka pięknie rośnie!
)
Ilea - dobrze że masz już mniej więcej wyjaśnione co i jak. Ja mam wizytę u ginki dopiero za tydzień i zobacze co mi powie na moje skoki.
A propos zakończenia ciąży z pwoodu ciśnienia to zawsze myślałam,ze "ciśnieniowy" mają cc... a tu benc.
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

[
-
Jagah każda z nas będzie testować chusteczki
ja myślę na początku używać chusteczek, bo wygodniej i łatwiej się ogarnąć, ale chciałabym jakoś zorganizować się tak, by pupkę podmywać po prostu wodą. Jak wyjdzie w praktyce - zobaczymy 
Niby jestem zdecydowana na sn, ale to zależy od dnia
mam pozytywne nastawienie, że pójdzie szybko, gładko i w ogóle, ale też się boję. Strach przed nieznanym, choć pozytywne nastawienie jest silniejsze od strachu. Wiem, że poród sn jest lepszy dla maluszka, szybciej maluchy łapią cyca, mniejsze problemy z laktacją, na której mi zależy. Mąż będzie obok, dam radę!
jak się nie uda, też włosów sobie z głowy rwać nie będę. Nie na wszystko mamy wpływ 
Koko zależy jak ciśnienie będzie się zachowywać. Jak będzie wysokie i nie będą mogli go zbić, to i tak będzie ciach ciach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 12:30
Jagah lubi tę wiadomość
-
Robie maly falstart z aktualizacja

Obecny stan na dzien PRZED ciaza donoszona
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c78acb008589.jpg
PS.
Mam wszystko gotowe, moge lezec i pachniec!
ilae, Kjopa3, pati87, Aga1991, Lokokoko, Milka1991, Marsylia, karolyn, Omon, Niebieskaa, mada87, nutella_, AmyLeah, Korcia, sallvie, Donia12, aniab2205 lubią tę wiadomość

-
Lokoko sterylizator mam Dr Browns. Kupilam akurat uzywany. Zrobilam probe generalna i wszystko fajnie, ale cykl trwa 12 min! Troche dlugo. Ale wiem ze sa takie z krotkimi cyklami. Mysle, ze czas jest wazny jak dziecko placze glodne, a butelek nie ma

Ilae ja tez mam ambitny plan podmywania pupki woda
ciekawe czy mi cierpliwosci nir zabraknie. Chusteczki postaram sie zabierac tylko na wyjscia/wyjazdy.
Jagah, ale laska! Zazdroszcze figury.
Ja dzis weszlam na wage i kolejne 2 kg na plusie. Niby przytylam 'tylko' 14 kg, ale czuje sie jak slon!
Jagah, ilae lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs
2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Dziewczyny w kwestii chusteczek szczerze polecam velvet. W tej chwili używam velvet pure, bezzapachowe, średnio wilgotne dla mnie super. Jest jeszcze wersja aloe na pewno kupie teraz w rossmanie. 3 paczki tych chusteczek bez promocji sa po 13-14zl dla mnie bomba. Raz w szpitalu miałam dada naturals z bawełna i straaaasznie się z nimi meczylam. Poza tym velvety mają fajny skład jeśli wierzyć pewnemu blogowi
Milka1991 lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17
-
Aga, z tym terminem porodu to na pewno zależy czy miałaś regularne miesiączki czy nie itp.. u mnie termin z OM zgadzał się z terminem z USG. Ale termin z USG można wyznaczyć chyba tylko do 12 tc. Potem dzieci rosną jak chcą. Stąd nie wszystkie mają 4 kg "na końcu".

Ja też mam termin dopiero na 24.04 (z om z i z usg) i nic nie zapowiada na szybszą akcję ale mam nadzieję, że się zdziwię
U mnie też były w planie zwykłe chusteczki + woda w "psikaczu" ale póki co, nie wiem skąd, znalazły się w szafie 4 paczuszki chusteczek nawilżanych... też różne firmy. Mam pampers, bambino i babydream.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:59
Aga1991 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Lokoko kurczaki ja mam inne normy i nie wiem jak Twoje sie odczytuje
Ja od wczoraj zaczęłam miec dosyć częste spinanie brzusia ale nie czuje za bardzo tego bólu miesiączkowego czy z pleców i bądź tu mądra... mały rusza sie raz intensywnie, jak walnie to uuuh, a raz cisza i cisza, za to w toalecie dzis rano znowu śluz podbarwiony leciutkio krwią
Lokokoko lubi tę wiadomość

kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171