X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la, Pati to mnie pocieszyłyście :* Szczęśliwa Mamusia cieszę się, że nie mam zawrotów głowy i wymiotów ale czasami bym chciała tą ciąże poczuć.

Kasieniaczek bo to igg i igm to się rozróżnia chyba na przebyte i niedawne zakażenia. i tak sobie tłumaczę, że może ona mi dała tylko na niedawne bo ja w zeszłym roku robiłam już na to przebyte (ze względu na koteczka właśnie).

mam jeszcze być może głupie pytania ale, ze jestem zielona w temacie ot będę wdzięczna za jakieś informacje - pisałam , ze mam pernamentne wzdęcie (przez co wyglądam jakbym miała 4-5 miesiac), które utrudnia mi oddychanie i często muszę tak jakby się zapowietrzyć czyli wziąć taki bardzo duży haust powietrza i się zastanawiam czy przez t maleństwo nie będzie niedotlenione? :|

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • zofiiia Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrita86 ciężkie pytanie. Myślałam, że ktoś odpowie na Twoje pytanie ale cisza w wątku to ja Ci przynajmniej odpiszę, że NIE WIEM :D bladego pojęcia nie mam. Ma to jakieś znaczenie na pewno na późniejszym etapie ciąży a na tym...
    A z zaparciami można walczyć jakąś dietą chyba co?
    Też nie mam pojęcia. Myślę, że zabiłaś tutaj wszystkim takiego gwoździa, że nikt nic nie pisze nagle :D

atdc3e5ez7svjy5i.png
    km5scwa14pwrlpw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrita Ja też przyznam się szczerze że nie wiem , może do gina zadzwoń i się poradź , w końcu od tego są żeby nas wspierać i nawet na wszystkie pytania które nas dręczą odpowiadać , ja mojego o wszystko pytam , sam mi powiedział że mogę w razie w do niego zadzwonić i się poradzić , co do zaparć to podobno śliwki są dobre .

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mój chłopski rozum, na obecnym etapie zarodek pobiera sobie potrzebne składniki z pęcherzyka żółtkowego, więc to, że na chwilę wstrzymasz oddech, nie powinno mieć na niego wpływu. Ale oczywiście mogę się mylić ;)

MatyldaG, niania.ogg lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwonilam się :) wizyta w czwartek o 20 :) dla mnie to będzie cała wieczność...

Milka1991 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj chyba muszę iść na wizytę, bo później wszystkie terminy zajęte. Dopiero w piątek, ale mi kompletnie nie pasuje.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrita86 wrote:
    Sy_la, Pati to mnie pocieszyłyście :* Szczęśliwa Mamusia cieszę się, że nie mam zawrotów głowy i wymiotów ale czasami bym chciała tą ciąże poczuć.

Kasieniaczek bo to igg i igm to się rozróżnia chyba na przebyte i niedawne zakażenia. i tak sobie tłumaczę, że może ona mi dała tylko na niedawne bo ja w zeszłym roku robiłam już na to przebyte (ze względu na koteczka właśnie).

mam jeszcze być może głupie pytania ale, ze jestem zielona w temacie ot będę wdzięczna za jakieś informacje - pisałam , ze mam pernamentne wzdęcie (przez co wyglądam jakbym miała 4-5 miesiac), które utrudnia mi oddychanie i często muszę tak jakby się zapowietrzyć czyli wziąć taki bardzo duży haust powietrza i się zastanawiam czy przez t maleństwo nie będzie niedotlenione? :|

Chyba teraz nie ma znaczenia, dopóki nie ma łożyska.
    Ciężko.
    Ale nie jest tak, ze sie przyduszasz? Tylko wiekszy wdech robisz?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella to jeśli dasz radę tylko to idź dzisiaj, może dowiesz się czegoś więcej... Trzymam kciuki za pozytywne wiadomości...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella - jak ma Cię to uspokoić to idź dzisiaj. Trzymam kciuki i czekam na pozytywne wieści !

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Ejda możesz przeczytać na Ich pierwszej stronie o co kaman ;)
    Wymieniłaś się z kumpelą rolami :)
    Kurczę same wesela u nas hih
    Ja też mam 10.09 i nie wcisne się w żadną kieckę, będę musiała pożyczać :(

Haha ja właśnie pożyczam kieckę od tej przyjaciółki :)) moja, która kupiłam z myślą o ich weselu wisi w szafie i czeka na lepsze czasy :D

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to Ejda :( moje też trochę poczekają. Ale na następny sezon weselny powinnyśmy już być laski :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 16:49

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella jak możesz to idź i koniecznie daj znać. Bardzo mocno kibicuje

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki o 18.15. Oby się pojawiła moja kropka.

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, atat, niania.ogg, Maniuś lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ Kciukasy mocno zaciskam , niech i moj kochany wujek czuwa nad wami :* , ja mam aż nad to dobrych duszyczek :* .

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella czekamy na Twojego kropka ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już wszystkie wyniki badań zleconych przez lekarza i wszystko jest w najlepszym porządku :) Najbardziej bałam się odczynu Coombsa, bo te hiv, hcv i kiła to wiadomo że tylko formalność. Tylko teraz się tak zastanawiam - od rana dobijał się do mnie ktoś z zastrzeżonego numeru - nigdy takich nie odbieram. Ale byłam teraz na dole i mam nieodebrane połączenie z jakiegoś stacjonarnego - sprawdziłam w google (jakaś taka moja mania, że zanim oddzwonię to sprawdzam czy to nie jakiś parabank czy call center) i dzwonili z Diagnostyki. Nie wiem czy olać czy oddzwaniać, któraś może tak miała? Wyniki ok, o dostępności wyników jeszcze nigdy mnie przez telefon nie informowali, więc o co mogłoby chodzić?

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pocieszacie tym,ze wasze domy też wołają o pomstę do nieba! U mnie syf, kila i mogiła a ja beztrosko leżę :)
    Co myślicie o znaczeniu znaków zodiaku? Nasze pociechy będą barankami

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon dzwoń. Może coś ważnego...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te hivy i kiły odbiera się niezależnie od wyniku osobiście moze dzwonili żebyś przyszła?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jednego barana w domu. I całkiem całkiem się z nim żyje :) nawet lepiej niż bym sobie mogła pomyśleć :D Mój dzieć jak zechce tak przeciągać jak jego brat to może juz nie być baranek tylko byczek :) Ale z byczkami też mi się dobrze współpracuje wiec powinno być ok

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ