Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Leżę na patologi i czekam na miejsce na porodówce. Rozwarcie miałam na 1,5 palca teraz jestem pod ktg.
Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, vitae13, Justyna Sz, Lokokoko, aniab2205, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Wczoraj o 20.45 urodziłam Miłosza
Poród cc, 10/10 Waga 3400g 53 cm
ilae, Donia12, _strawberry_juice, lis87, Taśka22, nutella_, ewela873, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3, sunshine, aniołkowa mama, karolyn, Niebieskaa, Aga1991, IGA.G, Katka80, Biszkopciki, pati87, koniczynkaa, eforts, vitae13, mada87, Justyna Sz, Lokokoko, sallvie, Peg, Jagah, Teklaa, Omon, sy__la, aniab2205, niania.ogg, Marsylia, AmyLeah lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Vero wrote:Yammi, gratulacje!! U nas piekna pogoda zbieramy sie na spacerek 21*c No i poszalejemy na zakupach
z Zosia
Mamusie jak śpicie w nocy ? Staracie sie spać w dzień zeby odespać ?
Hej. My właśnie na spacerze. Pogoda piękna więc co innego można robić
Vero moja mała śpi w nocy łącznie ze 4h i to taki sen przerywany po pół godziny, max dwie. Nocny Marek mi się trafiłwięc wiadomo że mój sen w nocy to abstrakcja, pourywane 15 minutowe, 30 minutowe drzemki.
Chciałabym odespac w dzień ale nie potrafię. Każda drzemkę córki wykorzystuje na ogarniecie siebie i domu. Szkoda mi czasu na sen kiedy tyle rzeczy czeka do zrobienia. Co rada wieczorem już czuje mega zmęczenie i marzę o śnie ale cóż zrobić...W przyszłym tygodniu moja mama wraca zza granicy na miesiąc więc wtedy będzie u mnie stałym gościem i może w końcu uda się coś ze spokojnym sumieniem odespac w dzień. A jak u Ciebie ? I innych mam ?
-
nick nieaktualnyRenia Gratuluję kochana Wam z całego serca :-* :-* :-* :-* , witaj okruszku na świecie :-* :-* :-* :-* :-* .
Kjopa3 Trzymam mocno kciuki za was :-* :-* :-* :-* :-* :-* , zazdroszczę rozwarcia u mnie nic nie ma zero rozwarcia , szyjka zamknięta i jak tu rodzić .Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Moje kochane ! I chociaż mam już córeczke - dopiero teraz doceniłam macierzyństwo. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę jakie to piękne móc przytulić się do dziecka, widzieć, że ciebie potrzebuje ❤ mam ochotę zatrzymać czas, bo nim się obejrzę mój drugi urwis mi wyrośnie i nie będzie już maminych przytulanek.
Po południu Julia pozna Antosia. Nie mogę się doczekać tego spotkania ❤ilae, Aga1991, Kjopa3, Milka1991, eforts, vitae13, Justyna Sz, Lokokoko, Jagah, Omon, aniab2205, niania.ogg, Marsylia, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Czekając na wypis mam kilka pytań:
1. Czy spotkałyscie się kiedyś ze znieksztalconym uszkiem u noworodka ?
2. Jakie zaswiadczenia potrzeba do becikowego ?
3. A jakie do 500 +?
4. Kiedy mniej wiecej wpływa do urzędu to, że się dziecko urodziło ? Kiedy można iść ? -
Milka1991 wrote:Hej. My właśnie na spacerze. Pogoda piękna więc co innego można robić
Vero moja mała śpi w nocy łącznie ze 4h i to taki sen przerywany po pół godziny, max dwie. Nocny Marek mi się trafiłwięc wiadomo że mój sen w nocy to abstrakcja, pourywane 15 minutowe, 30 minutowe drzemki.
Chciałabym odespac w dzień ale nie potrafię. Każda drzemkę córki wykorzystuje na ogarniecie siebie i domu. Szkoda mi czasu na sen kiedy tyle rzeczy czeka do zrobienia. Co rada wieczorem już czuje mega zmęczenie i marzę o śnie ale cóż zrobić...W przyszłym tygodniu moja mama wraca zza granicy na miesiąc więc wtedy będzie u mnie stałym gościem i może w końcu uda się coś ze spokojnym sumieniem odespac w dzień. A jak u Ciebie ? I innych mam ?
Ja staram się chociaż godzinkę w dzień odpocząć. Młody w nocy szaleje. Dziś np nie spał od 12 do 3.30. A potem o 5 znowu pobudka. Przez jakiś czas na początku też, jak on spał w dzien to ogarniałam co się da. Ale jak w koncu dostałam silnych zawrotów głowy, a jednej nocy nie miałam siły wstać do niego i mąż dał mu hippa, to stwierdziłam, że jednak muszę odpoczywać. W dzień tego zmęczenia się tak nie czuje jak w nocy. Wczoraj mąż zabrał Kubę na długi spacer, a ja w tym czasie się położyłam. Zasnełam nie wiem kiedy, nie słyszałam jak wrócili, ani nawet jak mąż go przewijał (a przewijak jest w tym samy pokoju co spałam, a synek przy przewijaniu drze się jakby go ze skóry obdzierali...)Milka1991, eforts lubią tę wiadomość
-
Tutaj mam zdjęcie Julci jak miała tydzień/dwa i Antosia ❤ takie porownanie.
]Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 13:53
ilae, Aga1991, karolyn, Milka1991, Donia12, Kjopa3, pati87, eforts, vitae13, lis87, Justyna Sz, Lokokoko, Reni1982, Jagah, Omon, aniab2205, sy__la, niania.ogg, Marsylia, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Yammi i Reni, dzielne mamuśki! Dobra robota❤Witamy nowe wielkanocne kurczaczki:)
My po badaniu przez pediatrę. Marianka otrzymała same ochy i achy:D
Na oddziale wisi gałąź a na niej kilka par skarpetek robionych na drutach przez jakaś panią z naszego miasta.Każde urodzone dzieciątko dostaje swoją pare.
Mam fuksa, dziewczyny. Oto moj brzucholek 2 dni po porodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 12:24
ilae, Aga1991, nutella_, _strawberry_juice, Milka1991, Kjopa3, eforts, vitae13, mada87, Justyna Sz, Lokokoko, Reni1982, Jagah, Omon, aniab2205, sy__la, Marsylia, AmyLeah lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nutella_ wrote:Czekając na wypis mam kilka pytań:
1. Czy spotkałyscie się kiedyś ze znieksztalconym uszkiem u noworodka ?
2. Jakie zaswiadczenia potrzeba do becikowego ?
3. A jakie do 500 +?
4. Kiedy mniej wiecej wpływa do urzędu to, że się dziecko urodziło ? Kiedy można iść ?
Nutellko,
Ad.1. Nie wiem, czy to podpada pod Twoje pytanie, ale moja Ava urodziła się niesymetryczna. W brzuszku usadowiła się tak, że lewe ramię miała jakby "wbite" w główkę (między policzkiem a uchem). W rezultacie po urodzeniu miała to ramię mocno podniesione do góry. Właściwie przylegające do główki i szyi. I miała duże wgłębienie w głowie, dół ucha mocno wciśnięty w główkę w jego dolnej części. Trudno to opisać. Ale ucho w konsekwencji było trochę zniekształcone.
Lekarze nam powiedzieli, że mamy nic z tym nie robić, tylko kłaść dziecko na zmianę na obu bokach. Tak też robiliśmy. Po kilku dniach widać było dużą zmianę. Po kilkunastu nie widać już po tym śladu. Gdybym nie wiedziała, nigdy nie zorientowałabym się, że coś było nie tak.
Być może podobnie będzie z tym uszkiem, o które pytasz. -
Kochane,
Gratuluję wszystkim świeżym mamom!
Wybaczcie, że tak hurtem, ale macie takie tempo, że nie nadążam z gratulacjami na bieżąco i indywidualnie
Życzę pięknego życia wszystkim Waszym dzieciom, a Wam nieustającej satysfakcji z bycia mamami (nieważne, czy po raz pierwszy, czy drugi, czy trzeci)!
Pięknie nam się to wszystko toczy...
Coraz mniej mamuś do rozpakowania, ale w sumie nie tak mało. Będzie jeszcze duuużo emocji!Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Niebieskaa,
Ten brzuuuch...
Ty na pewno nie oszukujesz z tą ciążą?!
Marianka,
Skąd Ty wyszłaś?!
(już dawno mówiłam Ci, że moja córynka miała przez 9 miesięcy penthouse, a Twoja kawalerkę)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 12:42
Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość
-
Milka,
Ze snem u mnie... maskara (taka, którą wynagrodzić może tylko spojrzenie na córynkowy cud!).
W związku z tym, że kolejno testujemy różne systemy karmienia (byle udało się przejść na 100% kp), to właściwie niewiele brakuje do tego, żebym w ogóle nie spała.
Ostatnie zalecenie pani doradczyni laktacyjnej to karmienie co 2-2,5, a potem odciąganie. Jako, że taki cykl może trwać nawet godzinę, to potem zostaje godzina wolnego i wszystko od nowa
My jednak trochę to zmodyfikowaliśmy, bo nasze dziecię nie chce jeść tak często. Śpioch z niej.
Ale generalnie nie ma kiedy spać. Zdarzało mi się już zasypiać podczas każdej możliwej czynności. Najgorsze jest to, że raz kimnęłam z Avą na rękach i trochę się wystraszyłam. Przecież mogła mi wypaśćMuszę bardziej uważać.
Generalnie mam taki plan (a właściwie mąż mnie o to ciągle prosi), żeby jakoś bardziej zadbać o siebie. Ale myślę, że to się uda najwcześniej jak ustabilizuje się kwestia karmienia. -
nick nieaktualnyNiebieskaa ja też chcę taki brzuch
masz dla porównania zdjęcie sprzed porodu?
nutella śliczne dzieciaki !
Justyna Sz współczuję stresu. Mam nadzieję, że oprzytomnieją i nie każą Ci próbować sn.
Marsylia obiło mi się o uszy, że zabieracie dziś małą do domuNareszcie, gratulacje i powodzenia
Pati87 ja też lubię seks. Ale od 19 tygodnia mam pieprzony szlabanMam nadzieję, że mała posiedzi do donoszonej i przed porodem i połogiem, bo wtedy żegnajcie cycki dla faceta, uda mi się chociaż raz go zbałamucić.
Reni1982 gratulacje ! zdrówka dla Was :*
Ajj dziewczyny, trochę Wam zazdroszczę, wszystkie już jesteście na "donoszonym etapie" albo już tulicie maluchy. Ja też chcę już tak bardzo ! A tu jeszcze trzeba poczekać. Chcę poczekać, chcę donosić i jednocześnie chcę już ją tulić. No nic. Leżymy i czekamy na swoją kolejReni1982 lubi tę wiadomość