X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Antos jak spokojnie sobie spi :) cudne te wszystkie Wasze maluszki :)

Mi dalej z byle czego hormony szaleja. Na zawolanie moglabym sie poplakac.

Iga a wczesniej mialas jakies objawy? Jakies skurcze? Bo rozwarcie mialas z tego co pamietam, podobne do mojego :)
    Pociesze ciebie jeśli napisze, że ja też płacze na zawołanie ? :)

Juz niedługo będziesz tulic malenstwo. Wiem, że latwo powiedzieć. Teraz tak. A sama przechodziłam to co ty teraz juz dws razy.

To co ? Jutro powtoreczka ? :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She no to wielkie kciuki za sprawny rozwój akcji i szybkie tulenie córeczki :)

Ilea Ty już lepiej odpocznij bo tylko się biedna nameczysz tym wywolywaniem a jeszcze trzeba mieć siłę na poród :)

Nutella to nie.masz zaciekawie :/
    A jak młody? Bo moja najchętniej śpi na naszym brzuchu a ja powiem szczerze bardzo to lubię i jakoś nie mam serca go odkładać no.ale jak zostanę sama to będę musiała to robić :/

Ja też lubię czytać posty Jaghi :)

No dobra na mnie.pora spać :) dobranoc, życzę podboju porodówki w nocy :)

ilae, Jagah, She Wolf, Milka1991 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też lezenie na brzuchu najlepsze :)
    Czasami Julka jak jest zajęta to nie odmawiamy sobie tulenia, ale pewnie od jutra tez to bedzie mocno ograniczone.

I u Julki pojawił się hm... "instynkt macierzyński"? Nie mam pojęcia jak to nazwać :P. Jak mały płacze to woła mnie i pokazuje na Toska, ze placze. Albo podlatuje do niego, glaszcze po raczce lub brzuszku, a nawet probuje na rece wziac. Musze tak pilnować. Ale słodko to wyglada :)

ilae, Milka1991, eforts, niania.ogg, Kjopa3 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Pociesze ciebie jeśli napisze, że ja też płacze na zawołanie ? :)

Juz niedługo będziesz tulic malenstwo. Wiem, że latwo powiedzieć. Teraz tak. A sama przechodziłam to co ty teraz juz dws razy.

To co ? Jutro powtoreczka ? :)

Jutro powtoreczka, oby z fajnym finiszem w postaci 3-kilogramowej coreczki :)

Eforts, ciagle leze, w dzien spie, przedtem spalam jak zabita 2h, jak maz mnie buziakiem obudzil po pracy to podskoczylam jak poparzona :P psychicznie tylko gorzej :)

eforts lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae zima zamawiałas z jakiejs stronki buty. Probuje przypomnieć sobie nazwę strony. Pamiętasz ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae to kciuki żeby ie rozwinęło. Może poron przysiady. Tak gadała doktor dziewczyna po terminie i jednej faktycznie wody odeszły o 3 w mocy.

A musze Wam cos powiedzieć. Po dzisiejsze j wizycie znów poczułam się tak jak przed pobytem szpitalu. Znowu zaczęłam odbierać prod jako coś mistycznego, nie okropnego. Moja doktor podniosła mnie na duchu. Od razu czuję się inaczej- lepiej. Ale chciałabym doczekać te dwa tygodnie i rodzić pod jej okiem.
    Ale tak czy siak czuję,ze MAM TE MOC. <3

Oby mi nie minęło;)

koniczynkaa, Milka1991, eforts, Omon, Marsylia lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:

Iga a wczesniej mialas jakies objawy? Jakies skurcze? Bo rozwarcie mialas z tego co pamietam, podobne do mojego :)

miałam rozwarcie na 2-3 cm, w iątek odpadł duży kawałek czopu z krwią, a cały spacerowy weekend miałam skurcze i mała pchała się na szyjkę

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pochwalić mojego męża :) zamiast kwiatów, czekoladek i innych pierdołek za trud porodu "dostałam" od niego niesamowity prezent. Jeśli oczywiście tak to można nazwać. :P Oszczędzał trochę kasy i kupił... działkę rekreacyjno- warzywna :) Oczywiscie wymaga włożenia troche własnej pracy, ale jakaś altanka tam stoi, dużo drzewek owocowych, piaskownica, trawnik i aż 450 m. Więc bedzie gdzie z dziećmi uciec od miasta :) i to wszystko za całe 700 zł :)

IGA.G, Lokokoko, Taśka22, ilae, pati87, Donia12, sallvie, Jagah, MyHappy, Niebieskaa, Milka1991, mada87, sy__la, Teklaa, lis87, eforts, niania.ogg, vitae13, Omon, Kjopa3, aniab2205, AmyLeah, Marsylia lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, nietypowy prezent :D ale owocujacy na przyszlosc. Fajna sprawa, bedzie gdzie z dzieciakami szalec jak maly pdrosnie :)

A buty zamawialam z deezee. Chyba deezee.pl ale jak wpiszesz w google deezee to Ci wyskoczy :)

Iga no to bylas dalej o odpadniecie czopa :D mi jedynie 2 kawalki male odpadly. No i dobrze kojarze, ze bylas juz w terminie albo chwilke po?

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się wieczorową porą po aktywnym dniu, który jak zwykle do niczego nie prowadzi:P Po kolejnym badaniu rozwarcia (ahhh jaka przyjemnosc) odpadł mi drugi malutki kawałek czopa i to by było na tyle. Do porodu jeszcze daleko. Jutro jadę na 7.30 na KTG a potem zbieram się za przygotowania do świąt bo jak widać nie uda mi się wywinąć ;) Planu na mnie nie ma, jak minie termin to wtedy mam zadzwonić na oddzial i się dowiadywać co dalej.

eforts lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki Ty nadal ma polnej?

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella_ piękny prezent i to dla całej rodziny :)

Donia12 trzymam kciuki żeby wkrótce coś zaczęło się dziać. :)

W filmach poród zawsze tak szybko przebiega, zaczynają się skurcze, odchodą wody i zaraz jest bobas, dlaczego w życiu nie zawsze tak jest? :P

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję posłusznie iż Szczęśliwa jest w szpitalu ale nie rodzi. Maleństwo ma wysokie tętno i muszą to obserwować. I będzie na 100% Aneczka :)

Nutella świetny pomysł z prezentem. Jak się mieszka w mieście to taka działka na uboczu jest super :)

Myhappy też próbowałam rozkminic temat porodu w filmach. Przedstawiają fałszywy obraz. Podli ludzie ;)

ilae, Donia12, mada87, eforts, niania.ogg, Jagah, pati87, MyHappy, sallvie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w moim placzliwym humorze doceniam jeszcze bardziej jakiego mam kochanego meza. Poznalismy sie... w internetach :) lezac w szpitalu nawet jedna noc tesknie juz za Nim, za domem, nawet za zostawionymi gdzie popadnie talerzami i szklankami, ktore z reguly ja chowam do zmywarki. Nawet brakuje mi tego, jak w nocy rozpycha sie w lozku, ze ja nie mam miejsca polozyc sie na plecach. Ale za nic w swiecie nie zmienilabym swojego zycia i w zyciu nie chcialabym wrocic do takiego trybu, ze kiedys spotykalismy sie 2-3 razy w miesiacu tylko na weekendy.
    Taka radosc przez lzy w tej szpitalnej nudzie i troche prywaty, bez zadnego zwiazku z temtami na forum. Musialam, wybaczcie :)

Donia12, eforts, Milka1991, Jagah, pati87, nutella_, sallvie lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Ilae... na nas chyba szpital oddzialowuje w podobny sposób... ja też miała rozkminu jak t bardzo kocham mojego mezulka. :) i pamiętam że jak wróciłam o omku to byłam zachwycona sposobem sprzatni mez... czyli wrzucić o szafy, niekoniecznie poskładać :-D

Po wizycie odchodzą mi kolejne kawaki czopu. :) Ale moja gin bada rozwarcie bezboleśnie i normalnie jakoś jesyem dziś z niej mega zadowolona.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na patologii około 19 patrze na wkładkę a tam troszkę krwi i potem taka ciesz wodnisto krwista nie za duzo ale majtki mokre skurczow jako tako brak nie to co wczoraj, troche spanikowalam na widok krwi wiec na IP po badaniu doktor sama nie wiedziała czy to wody bo w sumie nic nie chlusnelo ale moze od gory sie cos sączy, woleli mnie zatrzymać męża pożegnalam przed chwila ząbki umylam i teraz lulu bo nigdy nie wiadomo mały główkę ma niżej ale rozwarcie na dwa palce i takie sobie skurcze sama nie wiem co to bedzie w miedzy czasie jak byłam na porodówce to dzieciątko komuś sie urodziło :)) my czekamy ide spacku

eforts, Donia12, Lokokoko lubią tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kolejkę się widze ustawilas do rodzenia :) Powodzenia - niech się rozkręca!

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info od Szczęśliwej o 22.42
    Mam rozwarcie na 1.5 palca o malo wod beda wywolywac porod kroplowke mi podłącza

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka jest już z nami:

"O 4.25 z waga 3600 60 cm urodzilam sn"

Szczęśliwa jest już poczworną szczesliwa mamusią :)

eforts, Donia12, Justyna Sz, karolyn, Jagah, pati87, sy__la, Vero, nutella_, Lokokoko, Peg, aniołkowa mama, MyHappy, Teklaa, IGA.G, Aga1991, sallvie, Omon, lis87, niania.ogg, mada87, Kjopa3, aniab2205, AmyLeah, Marsylia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Biszkopciki Ty nadal ma polnej?
    Ja jestem u koleżanki w Poznaniu. Termin na dziś i na dziś mam skierowanie. Wczoraj dzwoniłam do szpitala i mi powiedzieli, że jak nic się nie będzie działo, to mnie nie przyjmą. Jestem załamana. Wczoraj pół dnia przeryczalam. Jak mnie nie przyjmą, to wracam do siebie do domu i chyba urodze u siebie.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
‹‹ 2059 2060 2061 2062 2063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ