Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ilae wrote:Antos jak spokojnie sobie spi
cudne te wszystkie Wasze maluszki
Mi dalej z byle czego hormony szaleja. Na zawolanie moglabym sie poplakac.
Iga a wczesniej mialas jakies objawy? Jakies skurcze? Bo rozwarcie mialas z tego co pamietam, podobne do mojego
Juz niedługo będziesz tulic malenstwo. Wiem, że latwo powiedzieć. Teraz tak. A sama przechodziłam to co ty teraz juz dws razy.
To co ? Jutro powtoreczka ? -
She no to wielkie kciuki za sprawny rozwój akcji i szybkie tulenie córeczki
Ilea Ty już lepiej odpocznij bo tylko się biedna nameczysz tym wywolywaniem a jeszcze trzeba mieć siłę na poród
Nutella to nie.masz zaciekawie
A jak młody? Bo moja najchętniej śpi na naszym brzuchu a ja powiem szczerze bardzo to lubię i jakoś nie mam serca go odkładać no.ale jak zostanę sama to będę musiała to robić
Ja też lubię czytać posty Jaghi
No dobra na mnie.pora spaćdobranoc, życzę podboju porodówki w nocy
ilae, Jagah, She Wolf, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
U nas też lezenie na brzuchu najlepsze
Czasami Julka jak jest zajęta to nie odmawiamy sobie tulenia, ale pewnie od jutra tez to bedzie mocno ograniczone.
I u Julki pojawił się hm... "instynkt macierzyński"? Nie mam pojęcia jak to nazwać. Jak mały płacze to woła mnie i pokazuje na Toska, ze placze. Albo podlatuje do niego, glaszcze po raczce lub brzuszku, a nawet probuje na rece wziac. Musze tak pilnować. Ale słodko to wyglada
ilae, Milka1991, eforts, niania.ogg, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nutella_ wrote:Pociesze ciebie jeśli napisze, że ja też płacze na zawołanie ?
Juz niedługo będziesz tulic malenstwo. Wiem, że latwo powiedzieć. Teraz tak. A sama przechodziłam to co ty teraz juz dws razy.
To co ? Jutro powtoreczka ?
Jutro powtoreczka, oby z fajnym finiszem w postaci 3-kilogramowej coreczki
Eforts, ciagle leze, w dzien spie, przedtem spalam jak zabita 2h, jak maz mnie buziakiem obudzil po pracy to podskoczylam jak poparzonapsychicznie tylko gorzej
eforts lubi tę wiadomość
-
Ilae to kciuki żeby ie rozwinęło. Może poron przysiady. Tak gadała doktor dziewczyna po terminie i jednej faktycznie wody odeszły o 3 w mocy.
A musze Wam cos powiedzieć. Po dzisiejsze j wizycie znów poczułam się tak jak przed pobytem szpitalu. Znowu zaczęłam odbierać prod jako coś mistycznego, nie okropnego. Moja doktor podniosła mnie na duchu. Od razu czuję się inaczej- lepiej. Ale chciałabym doczekać te dwa tygodnie i rodzić pod jej okiem.
Ale tak czy siak czuję,ze MAM TE MOC.
Oby mi nie minęło;)koniczynkaa, Milka1991, eforts, Omon, Marsylia lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
ilae wrote:
Iga a wczesniej mialas jakies objawy? Jakies skurcze? Bo rozwarcie mialas z tego co pamietam, podobne do mojego
miałam rozwarcie na 2-3 cm, w iątek odpadł duży kawałek czopu z krwią, a cały spacerowy weekend miałam skurcze i mała pchała się na szyjkę -
Muszę pochwalić mojego męża
zamiast kwiatów, czekoladek i innych pierdołek za trud porodu "dostałam" od niego niesamowity prezent. Jeśli oczywiście tak to można nazwać.
Oszczędzał trochę kasy i kupił... działkę rekreacyjno- warzywna
Oczywiscie wymaga włożenia troche własnej pracy, ale jakaś altanka tam stoi, dużo drzewek owocowych, piaskownica, trawnik i aż 450 m. Więc bedzie gdzie z dziećmi uciec od miasta
i to wszystko za całe 700 zł
IGA.G, Lokokoko, Taśka22, ilae, pati87, Donia12, sallvie, Jagah, MyHappy, Niebieskaa, Milka1991, mada87, sy__la, Teklaa, lis87, eforts, niania.ogg, vitae13, Omon, Kjopa3, aniab2205, AmyLeah, Marsylia lubią tę wiadomość
-
Nutella, nietypowy prezent
ale owocujacy na przyszlosc. Fajna sprawa, bedzie gdzie z dzieciakami szalec jak maly pdrosnie
A buty zamawialam z deezee. Chyba deezee.pl ale jak wpiszesz w google deezee to Ci wyskoczy
Iga no to bylas dalej o odpadniecie czopami jedynie 2 kawalki male odpadly. No i dobrze kojarze, ze bylas juz w terminie albo chwilke po?
-
witam się wieczorową porą po aktywnym dniu, który jak zwykle do niczego nie prowadzi:P Po kolejnym badaniu rozwarcia (ahhh jaka przyjemnosc) odpadł mi drugi malutki kawałek czopa i to by było na tyle. Do porodu jeszcze daleko. Jutro jadę na 7.30 na KTG a potem zbieram się za przygotowania do świąt bo jak widać nie uda mi się wywinąć
Planu na mnie nie ma, jak minie termin to wtedy mam zadzwonić na oddzial i się dowiadywać co dalej.
eforts lubi tę wiadomość
-
Melduję posłusznie iż Szczęśliwa jest w szpitalu ale nie rodzi. Maleństwo ma wysokie tętno i muszą to obserwować. I będzie na 100% Aneczka
Nutella świetny pomysł z prezentem. Jak się mieszka w mieście to taka działka na uboczu jest super
Myhappy też próbowałam rozkminic temat porodu w filmach. Przedstawiają fałszywy obraz. Podli ludzieilae, Donia12, mada87, eforts, niania.ogg, Jagah, pati87, MyHappy, sallvie, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
A ja w moim placzliwym humorze doceniam jeszcze bardziej jakiego mam kochanego meza. Poznalismy sie... w internetach
lezac w szpitalu nawet jedna noc tesknie juz za Nim, za domem, nawet za zostawionymi gdzie popadnie talerzami i szklankami, ktore z reguly ja chowam do zmywarki. Nawet brakuje mi tego, jak w nocy rozpycha sie w lozku, ze ja nie mam miejsca polozyc sie na plecach. Ale za nic w swiecie nie zmienilabym swojego zycia i w zyciu nie chcialabym wrocic do takiego trybu, ze kiedys spotykalismy sie 2-3 razy w miesiacu tylko na weekendy.
Taka radosc przez lzy w tej szpitalnej nudzie i troche prywaty, bez zadnego zwiazku z temtami na forum. Musialam, wybaczcieDonia12, eforts, Milka1991, Jagah, pati87, nutella_, sallvie lubią tę wiadomość
-
Ah Ilae... na nas chyba szpital oddzialowuje w podobny sposób... ja też miała rozkminu jak t bardzo kocham mojego mezulka.
i pamiętam że jak wróciłam o omku to byłam zachwycona sposobem sprzatni mez... czyli wrzucić o szafy, niekoniecznie poskładać
Po wizycie odchodzą mi kolejne kawaki czopu.Ale moja gin bada rozwarcie bezboleśnie i normalnie jakoś jesyem dziś z niej mega zadowolona.
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Ja tez na patologii około 19 patrze na wkładkę a tam troszkę krwi i potem taka ciesz wodnisto krwista nie za duzo ale majtki mokre skurczow jako tako brak nie to co wczoraj, troche spanikowalam na widok krwi wiec na IP po badaniu doktor sama nie wiedziała czy to wody bo w sumie nic nie chlusnelo ale moze od gory sie cos sączy, woleli mnie zatrzymać męża pożegnalam przed chwila ząbki umylam i teraz lulu bo nigdy nie wiadomo mały główkę ma niżej ale rozwarcie na dwa palce i takie sobie skurcze sama nie wiem co to bedzie w miedzy czasie jak byłam na porodówce to dzieciątko komuś sie urodziło
) my czekamy ide spacku
eforts, Donia12, Lokokoko lubią tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Anulka jest już z nami:
"O 4.25 z waga 3600 60 cm urodzilam sn"
Szczęśliwa jest już poczworną szczesliwa mamusiąeforts, Donia12, Justyna Sz, karolyn, Jagah, pati87, sy__la, Vero, nutella_, Lokokoko, Peg, aniołkowa mama, MyHappy, Teklaa, IGA.G, Aga1991, sallvie, Omon, lis87, niania.ogg, mada87, Kjopa3, aniab2205, AmyLeah, Marsylia lubią tę wiadomość
-
bobas2015 wrote:Biszkopciki Ty nadal ma polnej?13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡