Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gakin , Milka u mnie tak samo mala zasypia brzuchem na mnie lub meza i ciezko ja odlozyc tak lubi i zasypia od razu.
w szwajcarii kaza sie polewac woda po i tyle :_D
u nas kupki zolte
co do ubranek jesli nie zabrudzone czy mokre od razu po mleku, to zmieniam praktycznie codziennie jakos lubie ja w pachnacym ubrankuna noc zazwyczaj pajac
wolf trzymamy kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 18:02
Milka1991 lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Widziałam, że byłam wywoływana - jeszcze nie rodzę
Wczoraj miałam jakiś kryzys, jak się wieczorem rozkleiłam, tak się nie mogłam uspokoić.
Mam pytanie do dziewczyn, które mają za sobą poronienia - czy Wam też towarzyszy/ła w ciąży myśl, że nie powinnyście narzekać na dolegliwości ciążowe? Ja tak mam praktycznie od początku. A ciąża daje mi się w kość strasznie, tylko ciągle miałam myśli, że nie mam prawa narzekać, myślałam sobie o tym co czułam po poronieniu i ile bym wtedy oddała żeby nadal być w ciąży. A jak już w niej jestem, to ciągle na coś narzekam i strasznie mi z tym źle
Każdemu kto mnie pytał o samopoczucie, mówiłam, że czuję się dobrze, żaliłam się tylko tu na forum i na grupie fb, ale wczoraj już musiałam to z siebie wyrzucić, nie tylko wirtualnie. Na szczęście mąż wszystko zrozumiał, przytulił, powiedział, że zaszłam już tak daleko i nawet w najgorszym wypadku to już kwestia max dwóch tygodni, bo jak samo nic nie ruszy to będą wywoływać.
Dzisiaj jest mi już lepiej. Fizyczne dolegliwości są nadal, wiem, że już zostaną do końca, ale jakoś chyba lepiej sobie z nimi radzę. I chyba już nie mam takich wyrzutów sumienia, że na coś narzekam. Ciąża dawała mi w kość od samego początku, dziś zaczęłam 41 tydzień, dzisiaj też wypada termin OM, jestem tylko człowiekiem, więc to chyba naturalne, że może mnie to zaczynać przerastać. Ale to już końcówka -
Jutro 13. Ale mi nie przeszkadza ta data jesli bym miala urodzic. Bo ja w zadne przesądy nie wierzę. Jedynie co nie chcialam urodzic 10.04 a ta data juz minęła. Jak na razie widzę ze nie szału po pełni ale zobaczymy co przyniesie dzisiejsza noc
-
Niebieska cycuszek się szybko zagoi. Jak zobaczysz że jest lepiej to powoli dostawiaj małą, oczywiście w odpowiedni sposob żeby lapała całą brodawke. No i oczywiście z mniejszą częstotliwością żeby nie zaognic sprawy od nowa.
Ja przebieram mała codziennie bo się brudzi tzn. bardzo ulewa...na noc czasem zakładam pajacyki czy śpiochy, w dzień ją bardziej stroje
Omon czyli byl maly kryzys. Hormony niestety robią swoje. Wyobrażam soobie jak koszmarne musi być to oczekiwanie ale to już naprawdę ostatnie dniDzidek w końcu chcąc nie chcąc na świat przyjść musi. Wtedy on zapełni całą Twoją głowę
A jaki jest plan Twojego gina ?
She Wolf naturalnie będziemy oczekiwAć relacji livenajlepiej tak punkt po punkcie, 1cm rozwarcia, 2cm rozwarcia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 18:05
She Wolf, Omon, Niebieskaa lubią tę wiadomość
-
Omon, ja tez mialam takie mysli. Bylam przekonana, ze nie mam prawa sie zalic, bo tak bardzo pragne tego dziecka. U mnie po poronieniu byly ponad 2 lata staran wiec wtedy tak bardzo zazdroscilam kobietom w ciazy, a teraz ciagle marudze. Po jakims czasie stwierdzilam jednak, ze mam prawo zle sie czuc i o tym mowic glosno, tak samo jak kazda inna kobieta. W koncu gdybym przeszla ciaze bezproblemowo, to nie narzekalabym bez powodu.
Wiec marudz i placz ile chcesz. W koncu hormony swoje robia. A juz za kilka dni bedziemy tulic malenstwa i smiac sie z naszych rozkminek ciazowychLokokoko, Omon lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Pati, ja chcialam urodzic przed 25.04 tylko takie mialam marzenie. Inne daty mi pasuja
Milka postaram sie relacjonowac. Pewnie bede miala na to sporo czasu jesli akcja sie szybko nie rozkreciMilka1991 lubi tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Omon ja też tak mam. W nocy się prawie popłakałam bo tak mnie bolały uderzenia w szyjkę a potem sama miałam do siebie pretensje, że jak ja mogę w ogóle narzekać na takie rzeczy.... że powinnam się z tego cieszyć.Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Milka mój lekarz jeszcze nie mówił nic o wywoływaniu, mam wizytę w piątek i jestem prawie pewna, że już będziemy myśleć co dalej. Nie mam pojęcia jak to u nas wygląda. Położna w SR opowiadała jak wygląda wywołanie porodu, ale nie mogę sobie przypomnieć czy mówiła w jakim czasie od terminu biorą na wywołanie, pytałam męża i on też kojarzy temat, ale położna chyba nie mówiła kiedy się powinno zgłosić.
Ale jak do piątku nic nie ruszy to się wszystkiego dowiem od lekarza, obstawiam, że da skierowanie do szpitala na konkretny dzień i jak do tego dnia nic się nie zacznie, to ze skierowaniem się zgłoszę do szpitala. Ale to tylko takie moje rozważania
She, Aniołkowa jak miło, że nie jestem z tym samaWydaje mi się, że wiele kobiet ma takie myśli. Ale hormony wygrywają ze wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 18:15
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
ja co prawda nie poroniłam, ale długo sie starałam. i tez miałam wyrzuty sumienia kiedy nadchodził kryzys. uswiadomiłam sobie, ze mam prawo zle sie czuc. ale takze mówiłam sobie ze tak długo na to czekałam i moze kolejna okazja sie nie pojawic
i było mi lepiej
-
She wolf
Ja to bym chciala do 18.04 urodzic, bo skorzystam na tym finansowo o prawie 500zl bo do 18.04 jak urodze to przedluzy mi sie zasilek z UP. Ale cienko to widze. Bo mi zawsze wieje wiatr w oczy
Wiem ze pieniądze nie są w zyciu najważniejsze ale przez duze wydatki na auto cienko stoimy z kasą i kazde 100zl to dla nas sporo pieniedzy jest.
Tesciowie tak oferowali sie zeby szukac mieszkania wiekszego to nam pomoga finansowo. No i raz dali nam 900zl bo wiedzieli ze musimy kaucje wplacic 1000zl. A teraz cicho sza a w tym mieszkaniu mamy wyzszy czynsz plus odstepne 1000zl ( za swoje mieszkanie bierzemy odstepne 750zl) takze miesięczne oplaty sa o 400zl większe niz w naszym mieszkaniu, a 400zl to dla nas naprawde duzo. Takze bedzie pewnie tak jak myslalam ze to słowa rzucone na wiatr
A sami nas tak zachęcali, szukajcie wiekszego mieszkania bo tam nie ma warunkow tym bardziej ze rodzina sie wam powiekszy bo mieszkanie jest za male.
Jeszcze te dlugi co zrobila byla zona meza, na to tez kasa idzie niestety.
No nic musimy sobie jakos sami poradzic.
Jeszcze dzis dostalam awizo list jest z mojego miasta jesli to US i mam zwracac kasę bo moj byly tez rozliczyl się na dziecko to się pochlastam chyba.
Bo wyjaśniałam tą sprawe na poczatku lutego. I od tamtej pory cisza byla.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 18:36
-
Pati, szkoda, ze tesciowie sie nie wywiazuja. Zreszta pamietam ze oni nie bardzo Wam pomagaja. Co jest zrozumiale, ale tylko wtedy gdy niczego nie obiecuja
Miejmy nadzieje ze jednak do 18 urodzisz, bo sama wiem jak to sie teraz dluzy.pati87 lubi tę wiadomość
17 cs2.11.2019
Teklaa u mnie chca wywolac, bo cisnienie mi skacze. Lekarz moj stwierdzil, ze lepiej zakonczyc juz ciaze i cisnienie powinno wrocic do normy. Ale jakos z marnym skutkiem
She to od jutra walczymy razem! Chociaz z Twoimi straszakami taki dlugi czas podejrzewam, ze bedziesz pierwsza
Duzo schodow nie pokonalam, ale 7 pietro zaliczylamjakies twardnienia sa, ale bez szalu. Jeszcze bedzie tak, ze na swieta mnie d o domu wypisza. To juz w ogole bedzie parodia
moglyby mi wody odejsc
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Ilae to trzymam kciuki
Pati 13 super data moj tata tego samego zdania, ze szczęśliwaja tez nie wierze w przesady jak czarny kot przechodzi to na szczęście
pati87, ilae lubią tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Tak radzimy sobie z zazdrością. Wszystko musi być podwójne
[Zdjecie było i.. się zmyło]Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 09:45
IGA.G, ilae, Katka80, eforts, lis87, pati87, koniczynkaa, Taśka22, Jagah, Lokokoko, Donia12, sallvie, Vero, karolyn, MyHappy, Niebieskaa, Milka1991, mada87, sy__la, niania.ogg, kahaśka lubią tę wiadomość
-
Antos jak spokojnie sobie spi
cudne te wszystkie Wasze maluszki
Mi dalej z byle czego hormony szaleja. Na zawolanie moglabym sie poplakac.
Iga a wczesniej mialas jakies objawy? Jakies skurcze? Bo rozwarcie mialas z tego co pamietam, podobne do mojego