Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to padam na twarz. Nie spie od 3, glowa mnie boli ze zmeczenia. Po porodzie spalam 3.5h. Wiki ma zoltaczke
wzieli ja na naswietlania do rana, beda mi ja przynosic tylko na karmienie. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze jutro wyjdziemy do domku
-
Ivona12 Gratulacje
Kjopa3 Śliczny Staś
Szczęśliwa Mamusia Faktycznie ekspresowo Wam poszłoWitamy piękną Anię na świecie
ilae Biedna Wiki, niestety często noworodki mają żółtaczkę ale mam nadzieję, że naświetlenia szybko przyniosą oczekiwane skutki, bo pod tymi lampami, na pewno nie jest przyjemnie małej spać czy leżeć.
Dużo zdrówka Wam życzęSzczęśliwa Mamusia, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nutella_ wrote:Dziewczyny ! Mój mąż z okazji narodzin dziecka dostał z pracy katalog z prezentem do wyboru na kwote do 400 zł. Wybór kiepski, a ceny z kosmosu. Jedyną rzeczą, która wpadła mi w oczy i której nie mam jest "monitor oddechu Babysense5". Ma któraś doswiadczenie z nim ? Słyszała? A moze korzysta ?
Poza tym do wyboru są laktatory, jakies odciagacze kataru, materace, lozeczka, elektroniczna niania i tyle. A wszystko mamy lub jest zbędne.
Nutella świetna wiadomość! Prezenty zawsze cieszą. Ja słyszałam o monitorach oddechu same dobre opinie, w skrajnych przypadkach może uratować życie dziecka, gdy rodzic szybko zareaguje w przypadku bezdechu. Ale czy na pewno jest to produkt, który musisz mieć? Dla mnie najważniejszy z Twojej listy byłby dobry laktator. Ja mam Chicco NaturalFeeling i spokojnie każdemu bym poleciła. Jest to tłokowy laktator, który delikatnie, ale skutecznie odciąga nadmiar pokarmu. Jest prosty i przyjemny w obsłudze, łatwo się go czyści.
A nad czym się jeszcze zastanawiasz?
-
Laktator mam
i nie narzekam na niego.
Gdyby elektroniczna niania była z kamerka to bym się nie wahała. Ale nie ma. A zwykłej nie chce.
Najwyżej wezmiemy coś, a jak nie spisze się to sprzedamy.AlsMum lubi tę wiadomość
-
ilae wrote:Ja to padam na twarz. Nie spie od 3, glowa mnie boli ze zmeczenia. Po porodzie spalam 3.5h. Wiki ma zoltaczke
wzieli ja na naswietlania do rana, beda mi ja przynosic tylko na karmienie. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze jutro wyjdziemy do domku
Ilae kochana moja się naświetlała dwie doby i później 12 h obserwacjimam nadzieje, że u ciebie pójdzie szybciej. pamiętaj że to tylko chwilka i będziecie z Wikunią w domu. lepiej naświetlić teraz niż wracać za kilka dni do szpitala ja Salvie
sallvie lubi tę wiadomość
-
Ivona- no wlasnie, tajemniczo zniknelas, a wracasz z takimi cudownymi nowinami!
Serdeczne gratulacje, witamy kolejnego dzentelmena w Naszym gronie
* * *
MyHappy- ajjj, dziekuje Ci bardzo za karteczke, i taka ladna, personalnaCaluchyy
MyHappy lubi tę wiadomość
-
karolyn- a Ty, jaka date sobie zaklepujesz?
eforts- teraz taki tlok na tych porodowkach, ze trzeba sobie kolejke rezerwowac i czekac z numerkiem dniaPierwszy spacer zaliczony, zazdro razy sto!
I potwierdzam, takie dostawki do wozka to rewelacja. Raz widzialam sytuacje, jak Starszak zasnal na takim krzeselku, opieral sie glowa o wozek, a Mama ostro cisnela wozkiem, zapewne w kierunku domu
nutella- takie bony to powinni wczesniej rozdawac albo chociaz poinformowac, bo przeciez wiadomo, ze rodzice kompletuja wyprawke i zbieraja gadzety duzo wczesniej. A w katologu nie ma zadnych zabawek? Kurde, ciezki temat.
ilea- nie martw sie, najwazniejsze ze zoltaczka wyszla w trakcie pobytu i personel moze dzialac bez zwloki. Gorzej byloby z dzieckiem wrocic na dodatkowe dni w szpitalu. Trzymaj sie cieplo.
Orientuje sie ktos w ogole, od czego zalezy zoltaczka u dzieci? My, jako matki - mamy na to jakis wplyw?eforts lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie nie wiem o co chodzi z zoltaczka. Ja nie miałam u żadnego z młodych.
Nutella a zwykłą nianię masz czy porostu takiej nie chcesz? Ja polecam nianie bardzo. Przydaje mi się w mieszkaniu, na wyjazdach, imprezach rodzinnych czy to w domu czy jakimś hotelu, w ogrodzie.
Myślę że monitora nie będzie Ci się chciało używać
Jagah a jak
Ilea w szpitalu to w ogóle ciężko ze snem -
Nutelko, my mamy ten monitor oddechu babysense, podlaczony do kolyski. Jest bardzo prosty w uzyciu. Kladziesz maluszka: wlaczasz...chcesz wyjac bez alarmu to wylaczasz guziczek. Kilka razy uzylam..ale powiem szczerze, ze nie jestem teraz tak bardzo niespokojna jesli chodzi o oddech, nie mam potrzeby ciaglego wlaczania monitora. Mysle, ze glownie sprawdzi sie u wczesniakow i u dzieciakow z jakimis problemami.
Nianie tez mamy, ale jeszcze nie czas na nia. Malutka poki co wszedzie jest z nami:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Hej dziewczyny! Gratuluje świeżo upieczonym mamom i powodzenia tym na placu boju
Zniknęłam z forum na czas szpitala, bo zasięg był kiepski. Dało się was czasem podczytac, ale już wysłać wiadomość gorzej. My od wczoraj w domu, bo mała miała żółtaczke z powodu konfliktu grup głównych krwi.
Ilae moja mała przy zoltaczce ciągle spała i ciężko było obudzić ją w ogóle, nie mówiąc o tym, że przy cycu zasypiala. Jakbyś miała podobny problem to rozbieraj do pieluchy. Gilaj w stopy, palcem podnos i opuszczaj brodę. U nas świetnie sprawdziło się lekkie zgniatanie płatka ucha. Po naswietlaniu powinno się sprawdzic poziom bilirubiny z krwi. Sądzę, że wypuszcza Was najszybciej pojutrze.
A to nasza córcia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0840da831c79.jpgDonia12, Lokokoko, Jagah, IGA.G, ilae, pati87, sallvie, MyHappy, Justyna Sz, Szczęśliwa Mamusia, mada87, eforts, niania.ogg, Milka1991, Vero, sy__la, Kjopa3, Monna, Marsylia lubią tę wiadomość
-
Witam ze szpitalnego łoża. Tu już święta są i nic się nie dzieje
Czekam nie wiem na co, po cichu liczyłam że wypiszą mnie koło niedzieli, ale dla nich TP liczy się z pierwszego usg a tam jest 17 kwiecień, więc lany poniedziałek. Żeby to jeszcze oznaczało że we wtorek się za mnie wezmą to by było jakieś pocieszenie a tak to święta na marne... -
Hej ja na porodowce. Odchodzi czop 5 cm eozwarcia. Doktor czula glowke.
ilae, lis87, Jagah, nutella_, pati87, sallvie, Taśka22, MyHappy, Justyna Sz, Szczęśliwa Mamusia, koniczynkaa, mada87, eforts, IGA.G, Lokokoko, niania.ogg, sy__la, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Kasieniaczku no wlasnie moja caly czas spala i zasypiala przy cycu. Zglaszalam to wczoraj to mowily ze wszystko ok. Dzis dopiero na obchodzie dla maluszkow sprawdzily i okazalo sie, ze zoltaczka i dosc silna na pierwsza dobe zycia. Ale dzis sie naswietla od 13 i juz tyle nie spi, wiecej possie i juz nie zasypia na cycku.
Jutro nas nie puszcza, ciekawe co z niedziela.
Dziewczyny czym smarujecie brodawki? Lano-masc z ziaji sie sprawdzi? Troszke sa juz zaczerwienione, wole dzialac zanim calkiem mi je pogryzie -
ilae ja używam Maltan
karolyn dajesz czadu !
Jeśli chodzi o nianie to mam małe mieszkanie i tak fajnie ułożone, że z salonu widzę swoją sypialnie (gdzie Antos spi w nocy) i pokój dzieci. Mam dosłownie 4 kroki, więc uważam że to bez sensu. A sypialnie moją mam obok pokoju dzieci.
Monitor.. hm.. w sumie fajna sprawa, bo być może moglby uspokoic w gorszych chwilach. Czasami mam obawy. No, ale wiem ze byłby używany tylko od czasu do czasu, az w koncu pewnie poszedlby w odstawke.
I trochę szkoda..
Podsumowujac- nic mi nie jest potrzebne. Chyba wezmiemy cokolwiek i to sprzedamyA najwyżej kupimy cos co naprawdę potrzebujemy.
ilae lubi tę wiadomość