Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Monna wrote:derven, sy-la, Aga, Donia gratulacje!!
Dziewczyny ja wczoraj przeżyłam horrorMały mi 2x zwymiotował.Nie ma biegunki, śpi normalnie, je normalnie, temperatura w normie. Mieliśmy jechać na IP ale położna powiedziała, żeby nakarmić jeszcze raz i dopiero pojechać jak trzeci raz zwymiotuje. Na szczęście na dwóch razach się skończyło. Obserwuję go od wczoraj i nic innego się z nim nie dzieje.
Jestem bardzo wystraszona. Czy dziecko którejś z mam również wymiotowało? Co sądzicie o tym?Czy to może być np. z przejedzenia?? Mam spakowaną torbę i jak tylko coś niepokojącego się zadzieje to jade na IP.
Filipek - 09.03.17 -
nick nieaktualny
-
Aga, Donia Gratulacje
Mój też jakby zwymiotował wczoraj i przedwczoraj. Obserwowałam i to raczej z przejedzenia, też często łapczywie je a raczej na początku szybko mleko płynie.
Dziewczyny wczoraj mój P pojechał do apteki po Clexane i przywózł zamiennik neoparin. Miałyście może zamiennik? Ja nie lubię tak mieszać leków no ale chyba wezmę bo nie mam wyjścia.
Mój młody też raz po cycu śpi 3h a raz przez godzinę co chwile i zasypia przy cycu bo po smoku odruch wymiotny. -
Mona możesz jechać do pediatry jak będzie to mega często i gęsto. Może dać coś na refluks. Chociaż mi od razu powiedział ze taka uroda dziecka o minie jak zacznie siadać i tak się stało.. pamiętam w Ikei kiedyś byliśmy i go przerzucilam i na jednej pani wylądowało mleko z reszta marchewki.. bp on wymiotowal na odległość.. problem z tym taki ze lepiej odkładać na brzuch lub bok żeby dziecko się nie zachlysbelo i po każdym jedzeniu odbić i dać mu ulac.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Monna wrote:Czy dziecko którejś z mam również wymiotowało? Co sądzicie o tym?
Czy to może być np. z przejedzenia??
-
nick nieaktualny
-
Loko to nie miało być nie miłe, rozczulaja mnie Twoje leki. Ogólnie rozumiem, że się denerwujesz! To jest zupełnie naturalne.
Mój też raz ulał prawie jakby wymiotowal ale z racji tego że wiem jak wygląda paw takiego dziecka (raz Franek zwymiotowal jak był maly) to wiem że to było tylko mega duże ulanie.
Jaga tylko czas Was uratuje. Ale teraz staraj się skupić tylko na kruszynce w brzuchuMonna, Jagah lubią tę wiadomość
-
Aga, Donia W końcu się doczekałyscie spotkania po drugiej stronie brzucha. Gratulacje dla rodziców. Życzę dużo zdrowia i samych cudownych chwil w życiu dla dzieciaków
Moja mała najlepiej uspokaja się na klacie taty. Niestety jest z nami non stop jeszcze tylko dzisiaj. Strach się bać co to będzie jutro. Dziś nam dała w nocy popalić, chyba przechwalilismy, że pesypia ładnie noceCzy Wasze dzieciaki też czasem ksszla? Moja nie non stop, ale z 2 do 4 razy na dobę jej się zdarzy. Zazwyczaj w nocy. Żadnych innych niepokojących objawów nie ma. Położna na suchą skórę kazała ją wykąpać w emoliencie i posmarować balsamem też z tej serii i mała nam po tym wysypki dostała. Cała jest w czerwonych kropkach
Nic innego nowego nie wprowadziliśmy.
-
nick nieaktualny
-
Kasieniaczek moja też kaszle i kicha, położna mówiła, że oczywszcza jeszcze drogi oddechowe i żeby nie przejmować się tym. Moja je łapczywie, ulewa jej się niewiele. ale nie umie puścić cyca, je zaczyna płakać że już za dużo, ulewa jej się w międzyczasie, odchyla głowę ale cycka trzyma i ciągnie go razem ze sobą
mam problem z wyjęciem go. położna mówiła o wkładaniu małego malca w kącik ust, ale ona tak zasysa, że i palec mi raz zassała ;p
Monna, kasieniaczek, eforts lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasieniaczek mój też kicha i kaszle.
A na suchą skórę teraz położna polecała bapanthen derm krem i smarować 2-3 razy dziennie, nie zostawia tłustego na skórze . Mówiła, że sprawdzony, mamy polecają. Kupiłam i Milka polecała eloderm omega 369. My kąpiemy też w oilatum ale tylko dlatego, że dostaliśmy bo opinie różne więc zobaczymy.
-
Lokokoko wrote:Donia a ile miałas rozwarcia jak zdecydowali,ze jednak cc ? Zawsze przy zielonych wodach robią cc ?
A jeszcze przed wodami jazda była bo ja GBS+ i uczulenie na peniciline więc dali coś innego. Jak mnie po tym zaczęło piec wszędzie! Nawet w krokuwięc musieli odłączyć i problem....
-
Bobas nie martw się rozstęp ami, ja też mam i zbladly tak ze prawie nie widać.
Monna mój starszak tez chlustał jako noworodek, dostał specjalne mm, takie gęste bo słabo przybieral przez to. A dla tych maluchów karmionych piersią był syrop Gastrotus baby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 13:44
Monna lubi tę wiadomość