X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna wrote:
    derven, sy-la, Aga, Donia gratulacje!! :)

Dziewczyny ja wczoraj przeżyłam horror :( Mały mi 2x zwymiotował.Nie ma biegunki, śpi normalnie, je normalnie, temperatura w normie. Mieliśmy jechać na IP ale położna powiedziała, żeby nakarmić jeszcze raz i dopiero pojechać jak trzeci raz zwymiotuje. Na szczęście na dwóch razach się skończyło. Obserwuję go od wczoraj i nic innego się z nim nie dzieje.
    Jestem bardzo wystraszona. Czy dziecko którejś z mam również wymiotowało? Co sądzicie o tym? :( Czy to może być np. z przejedzenia?? Mam spakowaną torbę i jak tylko coś niepokojącego się zadzieje to jade na IP.
    Nam sie zdarzaly wymioty takie az chlustajace i nic zlego sie nie dzieje. Moze to z przejedzenia albo jakis gorszy dzien. Nie deberwuj sie na zapas. Filip ostatnio w swieta wymiotowal bo bolal go brzuszek. Jak zwymiotowal to od razu bylo widać że mu.lepiej sie zrobiło

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:08

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Donia Gratulacje <3 <3

Mój też jakby zwymiotował wczoraj i przedwczoraj. Obserwowałam i to raczej z przejedzenia, też często łapczywie je a raczej na początku szybko mleko płynie.

Dziewczyny wczoraj mój P pojechał do apteki po Clexane i przywózł zamiennik neoparin. Miałyście może zamiennik? Ja nie lubię tak mieszać leków no ale chyba wezmę bo nie mam wyjścia.

Mój młody też raz po cycu śpi 3h a raz przez godzinę co chwile i zasypia przy cycu bo po smoku odruch wymiotny.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona możesz jechać do pediatry jak będzie to mega często i gęsto. Może dać coś na refluks. Chociaż mi od razu powiedział ze taka uroda dziecka o minie jak zacznie siadać i tak się stało.. pamiętam w Ikei kiedyś byliśmy i go przerzucilam i na jednej pani wylądowało mleko z reszta marchewki.. bp on wymiotowal na odległość.. problem z tym taki ze lepiej odkładać na brzuch lub bok żeby dziecko się nie zachlysbelo i po każdym jedzeniu odbić i dać mu ulac.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna wrote:
    Czy dziecko którejś z mam również wymiotowało? Co sądzicie o tym? :( Czy to może być np. z przejedzenia??
    Tak, moj tak miał juz 3 razy. Zazwyczaj wieczorem caaaly czas wisi na cycku. Normalnie starcza mu jedna pierś, a wieczorem potrafi dwie opróżnić. Ale jak mu nie daje to się denerwuje i płacze. A później zwróci to i jest spokój.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taska chyba też będę musiała jakoś delikatnie powiedzieć,ze mk to przeszkadza:)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna mojej sie zdarzyło dwa razy raz z odruchem raz porządnie ulane i od razu Hyla szczęśliwsza czasem tak. Łapczywie je jakby miało jej zabraknąć :)

Monna lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:08

bobas2015, Lokokoko, Vero lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko to nie miało być nie miłe, rozczulaja mnie Twoje leki. Ogólnie rozumiem, że się denerwujesz! To jest zupełnie naturalne.

Mój też raz ulał prawie jakby wymiotowal ale z racji tego że wiem jak wygląda paw takiego dziecka (raz Franek zwymiotowal jak był maly) to wiem że to było tylko mega duże ulanie.

Jaga tylko czas Was uratuje. Ale teraz staraj się skupić tylko na kruszynce w brzuchu :)

Monna, Jagah lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts wiem, wiem :-* tylko jakoś chcialam sie wytlumaczyc skąd te leki :)) hihi.

eforts lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Donia W końcu się doczekałyscie spotkania po drugiej stronie brzucha. Gratulacje dla rodziców. Życzę dużo zdrowia i samych cudownych chwil w życiu dla dzieciaków :)

Moja mała najlepiej uspokaja się na klacie taty. Niestety jest z nami non stop jeszcze tylko dzisiaj. Strach się bać co to będzie jutro. Dziś nam dała w nocy popalić, chyba przechwalilismy, że pesypia ładnie noce ;) Czy Wasze dzieciaki też czasem ksszla? Moja nie non stop, ale z 2 do 4 razy na dobę jej się zdarzy. Zazwyczaj w nocy. Żadnych innych niepokojących objawów nie ma. Położna na suchą skórę kazała ją wykąpać w emoliencie i posmarować balsamem też z tej serii i mała nam po tym wysypki dostała. Cała jest w czerwonych kropkach :/ Nic innego nowego nie wprowadziliśmy.

Awf3p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:12

kasieniaczek lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek moja też kaszle i kicha, położna mówiła, że oczywszcza jeszcze drogi oddechowe i żeby nie przejmować się tym. Moja je łapczywie, ulewa jej się niewiele. ale nie umie puścić cyca, je zaczyna płakać że już za dużo, ulewa jej się w międzyczasie, odchyla głowę ale cycka trzyma i ciągnie go razem ze sobą :) mam problem z wyjęciem go. położna mówiła o wkładaniu małego malca w kącik ust, ale ona tak zasysa, że i palec mi raz zassała ;p

Monna, kasieniaczek, eforts lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja jest w czerwonych kropkach od wyjścia ze szpitala, ma trądzik niemowlęcy - mam przemywać solą fizjologiczną i smarować kremem linomag

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:12

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek mój też kicha i kaszle.
    A na suchą skórę teraz położna polecała bapanthen derm krem i smarować 2-3 razy dziennie, nie zostawia tłustego na skórze . Mówiła, że sprawdzony, mamy polecają. Kupiłam i Milka polecała eloderm omega 369. My kąpiemy też w oilatum ale tylko dlatego, że dostaliśmy bo opinie różne więc zobaczymy.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś kiepski dzień. :(

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Donia a ile miałas rozwarcia jak zdecydowali,ze jednak cc ? Zawsze przy zielonych wodach robią cc ?:)
    chyba nie zawsze ale mnie się wydaje że tam coś jeszcze nie tak było tylko nie powiedzieli. położnej już na IP się moja szyjka nie podobała bo ja po poprzednik porodzie miałam szytą z dwóch stron i pewnie jakieś blizny były. Potem jej się coś nie podobalo i kazała lekarce przebijac pęcherz- myślę że to było koło 5 cm... i jak zobaczyla te wody to mówi: tak myslalam właśnie! Skurcze po przebicia pęcherza się nasilily, lekarka na zmianę z położna zaczęły mi tam grzebać i gadać: widzisz widzisz? jakoś tak dziwnie zwisa:) Przyleciała kolejna do gmerania... ehhh co to była za przyjemność... I ciągle tylko: jest już morfologia ?? A męża wyprosiły stąd moje podejrzenia że coś tam więcej było nie tak. Jak zobaczyły morfologię to dwa podpisy, cewnik i na salę. Trzy skurcze później znieczulenie już działało i było mi dobrze...
    A jeszcze przed wodami jazda była bo ja GBS+ i uczulenie na peniciline więc dali coś innego. Jak mnie po tym zaczęło piec wszędzie! Nawet w kroku :/ więc musieli odłączyć i problem....

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas nie martw się rozstęp ami, ja też mam i zbladly tak ze prawie nie widać.
    Monna mój starszak tez chlustał jako noworodek, dostał specjalne mm, takie gęste bo słabo przybieral przez to. A dla tych maluchów karmionych piersią był syrop Gastrotus baby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 13:44

Monna lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia no i co w końcu z tym antybiotykiem ?

Nutella co jest ?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 2120 2121 2122 2123 2124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ