X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Vero Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja mam avent ze smoczkiem 0 , I moja sie nie krztusi,ale z 1 juz tak bo za szybko leci, nie wiem od czego to zalezy tez z 0 nie leci tak poprostu bo jak sprwdzam temperature to musze nacisnac na smoczeka a nie tylko przechylic.

ja ide cwiczyc mala zasnela :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero moze dlatego, ze Zosia tylko na butli z tego co kojarze:)

Iga tej lovi nie widzialam na zywo ale patrzac na zdjecia smoczek nie wydaje mi sie dobry dla dziecka karmionego glownie kp. Doradca pokazala mi ze ma byc jak w avencie jak brodawka bo dziecko musi zassac jak wlasnie brodawke nie sam dziubek ale tez boczki.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ale chodzi mi o smoczka uspokajacza a nie smoczka do butelki. butelke mamy lovi i się sprawdza, mała musi zassać jak pierś i mleko nie leci samo tylko musi mocno pracować

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jeszcze zastanawiacie się nad butelkami to ja polecam lansinoh momma. Przypadkowo się natknęłam i jest super. Mała pięknie z niej ssie, nie dlawi się, nawet tak po niej nie ulewa jak po piersi ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Jeśli jeszcze zastanawiacie się nad butelkami to ja polecam lansinoh momma. Przypadkowo się natknęłam i jest super. Mała pięknie z niej ssie, nie dlawi się, nawet tak po niej nie ulewa jak po piersi ;)
    ja mam laktator lansinoh ale smoczek do butelki mam zupełnie inny, ciekawe czy sam smoczek można dokupic

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ale mi chodzi wlasnie o smoczek do butelki lovi :) wg doradcy ma byc jak brodawka i dziecko ma go chwycic jak brodawke. Ta lovi chyba nie spelnia tego warunku.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja mam laktator lansinoh ale smoczek do butelki mam zupełnie inny, ciekawe czy sam smoczek można dokupic

http://www.happybabby.pl/karmienie/akcesoria-do-butelek-i-kubkow/smoczki-do-butelek/lansinoh-momma---smoczek-naturalwave-o-wolnym-przeplywie-2-szt,p9294

IGA.G lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    hmm ja mam avent ze smoczkiem 0 , I moja sie nie krztusi,ale z 1 juz tak bo za szybko leci, nie wiem od czego to zalezy tez z 0 nie leci tak poprostu bo jak sprwdzam temperature to musze nacisnac na smoczeka a nie tylko przechylic.

ja ide cwiczyc mala zasnela :)
    oo Vero..dzisiaj myslalam zeby wrocic do aktywnosci..ale czytam zeby odczekac 6-8tygodni, Ty odczekalas tyle? jakie robisz cwiczenia???

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Iga ale mi chodzi wlasnie o smoczek do butelki lovi :) wg doradcy ma byc jak brodawka i dziecko ma go chwycic jak brodawke. Ta lovi chyba nie spelnia tego warunku.

hmm wg producenta spełnia warunki i mała chwyta dość głęboko i mocno rozszerza usteczka... ja już głupieje

ja mam taką http://nodik.pl/butelka-super-vent-250ml-lovi-p-4123.html?gclid=Cj0KEQjw0IvIBRDF0Yzq4qGE4IwBEiQATMQlMb-m4dNC1UFz-95iw_Ijqyoau80IybFaB8OG67beHBgaAiyF8P8HAQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:31

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga moze tak jest ja tylko spojrzalam na zdjecie i mowie to co mowila mi doradca:) zwroc po prostu uwage czy mala chwyta podobnie jak piers jakby otoczke brodawki :) ale dzieci sa rozne mojej kolezanki corka jadla ze zwyklej butli chyba canpola i z powodzeniem karmily sie piersia.
    Ja jednak jestem przewrazliwiona i postawie na polecana medele.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Iga moze tak jest ja tylko spojrzalam na zdjecie i mowie to co mowila mi doradca:) zwroc po prostu uwage czy mala chwyta podobnie jak piers jakby otoczke brodawki :) ale dzieci sa rozne mojej kolezanki corka jadla ze zwyklej butli chyba canpola i z powodzeniem karmily sie piersia.
    Ja jednak jestem przewrazliwiona i postawie na polecana medele.

wydaje mi się, że dobrze zasysa butelkę, usta ma ułożone jak przy piersi. już nie wiem czy kupować tę medelę, czy nie namieszam dziecku w głowie jeszcze bardziej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja noc dzis tez nieciekawa. Pobudki co godzine na kp. Ledwo żyję juz.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sporadycznie podaje małemu mleko w butli. Głównie kp, ale czasami odciągnę i mu podaję, żeby mógł czasami zostać sam z tatą. Karmie go z butelki, którą miałam w zestawie z laktatorem canpola i nie zauważyłam żeby potem miał problemy z ssaniem z piersi. Mam jeszcze butelki avent, nuk i chyba raz jadł z nich i też nie było problemu.

Smoczek do uspokajania też używamy. Mamy Nuk (ten co był w niebieskim pudełku) i się sprawdza. Mały go dostaje jak się naje z piersi i po jakimś czasie chce coś ssać i nie chce zasnąć. Wtedy zasypia i smoka wypluwa. Czasami w nocy przy przebieraniu dostaje smoka, żeby się nie drzeć na cały blok ;)

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przewijania to staram się po 5minutach od zrobienia kupki przewijac. Czekam 5minut bo corcia czesto na raty robi :)
    Jezeli w tym czasie ją kp to czekam az się naje i dopiero ja przewijam.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• mada87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodowce :)

IGA.G, ilae, Vero, Peg, nutella_, Jagah, pati87, Biszkopciki, Milka1991, sallvie, Lokokoko, eforts, Donia12, Kjopa3, niania.ogg, MyHappy lubią tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada trzymam kciuki za szybką akcję :)

Taśka coś czuję, że też już jesteś na porodówce, albo tulisz maluszka :)

mada87 lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdziła się butelka medeli. Ogólnie z butelka mieliśmy duży problem bo synkowi żadna nie pasowała. Dopiero medela się sprawdziła. Przestestowalismy tez butelki lovi, aventa i dr brown, niestety Małemu na chwilę obecną nie odpowiadają.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja wypije z kazdej butelki - w szpitalu nuk, w domu avent, teraz lovi. jeden wieczór gorzej ssała piers po avencie, moze ja fiksuje i to byl przypadek. na razie zostane przy lovi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:21

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae dzięki :) na razie nic sie specjalnie nie dzieje, rozwarcie na 3cm i skurcze do wytrzymania

atdcqps62brd8znj.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn tak tak mała głównie na butli lub kp ale z nakładkami

Niebieskaa nie odczekalam niestety ale zaczęłam zeby czuć sie lepiej psychicznie i pomaga odczekalam tylko 3 tyg. Zaczęłam od
    Steppera my mamy w domu max trainer wiec dałam na najlżejsze i zaczęłam od 5 min plus ćwiczenia na piłce głównie kregoslup i ramiona . W zeszłym tyg max trainer plus zaczęłam pośladki i nogi :) w tym tyg obciążenia na kostkach przy przysiadach itd ogolnie trenuje uda, pośladki ramiona plus 10min maxi trainer narazie tylko 2razy w tyg ok 20-30min

Oczywiście wszystko w pasie pooperacyjnym zeby bliznę trzymał nie robię brzuszków i nie zaczynam ćwiczeń mięśni Do przyszłego tyg ( po wizycie u lekarza zacznę stopniowo dokładać brzuch

Najbardziej przeraża mnie ta miękka skórka na brzuchu :/

Niebieskaa, eforts lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ