Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hmm ja mam avent ze smoczkiem 0 , I moja sie nie krztusi,ale z 1 juz tak bo za szybko leci, nie wiem od czego to zalezy tez z 0 nie leci tak poprostu bo jak sprwdzam temperature to musze nacisnac na smoczeka a nie tylko przechylic.
ja ide cwiczyc mala zasnela
17.03.2017Sofia
-
Vero moze dlatego, ze Zosia tylko na butli z tego co kojarze:)
Iga tej lovi nie widzialam na zywo ale patrzac na zdjecia smoczek nie wydaje mi sie dobry dla dziecka karmionego glownie kp. Doradca pokazala mi ze ma byc jak w avencie jak brodawka bo dziecko musi zassac jak wlasnie brodawke nie sam dziubek ale tez boczki. -
Milka1991 wrote:Jeśli jeszcze zastanawiacie się nad butelkami to ja polecam lansinoh momma. Przypadkowo się natknęłam i jest super. Mała pięknie z niej ssie, nie dlawi się, nawet tak po niej nie ulewa jak po piersi
-
IGA.G wrote:ja mam laktator lansinoh ale smoczek do butelki mam zupełnie inny, ciekawe czy sam smoczek można dokupic
http://www.happybabby.pl/karmienie/akcesoria-do-butelek-i-kubkow/smoczki-do-butelek/lansinoh-momma---smoczek-naturalwave-o-wolnym-przeplywie-2-szt,p9294IGA.G lubi tę wiadomość
-
Vero wrote:hmm ja mam avent ze smoczkiem 0 , I moja sie nie krztusi,ale z 1 juz tak bo za szybko leci, nie wiem od czego to zalezy tez z 0 nie leci tak poprostu bo jak sprwdzam temperature to musze nacisnac na smoczeka a nie tylko przechylic.
ja ide cwiczyc mala zasnela
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
karolyn wrote:Iga ale mi chodzi wlasnie o smoczek do butelki lovi
wg doradcy ma byc jak brodawka i dziecko ma go chwycic jak brodawke. Ta lovi chyba nie spelnia tego warunku.
hmm wg producenta spełnia warunki i mała chwyta dość głęboko i mocno rozszerza usteczka... ja już głupieje
ja mam taką http://nodik.pl/butelka-super-vent-250ml-lovi-p-4123.html?gclid=Cj0KEQjw0IvIBRDF0Yzq4qGE4IwBEiQATMQlMb-m4dNC1UFz-95iw_Ijqyoau80IybFaB8OG67beHBgaAiyF8P8HAQ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:31
-
Iga moze tak jest ja tylko spojrzalam na zdjecie i mowie to co mowila mi doradca:) zwroc po prostu uwage czy mala chwyta podobnie jak piers jakby otoczke brodawki
ale dzieci sa rozne mojej kolezanki corka jadla ze zwyklej butli chyba canpola i z powodzeniem karmily sie piersia.
Ja jednak jestem przewrazliwiona i postawie na polecana medele.
-
karolyn wrote:Iga moze tak jest ja tylko spojrzalam na zdjecie i mowie to co mowila mi doradca:) zwroc po prostu uwage czy mala chwyta podobnie jak piers jakby otoczke brodawki
ale dzieci sa rozne mojej kolezanki corka jadla ze zwyklej butli chyba canpola i z powodzeniem karmily sie piersia.
Ja jednak jestem przewrazliwiona i postawie na polecana medele.
wydaje mi się, że dobrze zasysa butelkę, usta ma ułożone jak przy piersi. już nie wiem czy kupować tę medelę, czy nie namieszam dziecku w głowie jeszcze bardziej -
Ja sporadycznie podaje małemu mleko w butli. Głównie kp, ale czasami odciągnę i mu podaję, żeby mógł czasami zostać sam z tatą. Karmie go z butelki, którą miałam w zestawie z laktatorem canpola i nie zauważyłam żeby potem miał problemy z ssaniem z piersi. Mam jeszcze butelki avent, nuk i chyba raz jadł z nich i też nie było problemu.
Smoczek do uspokajania też używamy. Mamy Nuk (ten co był w niebieskim pudełku) i się sprawdza. Mały go dostaje jak się naje z piersi i po jakimś czasie chce coś ssać i nie chce zasnąć. Wtedy zasypia i smoka wypluwa. Czasami w nocy przy przebieraniu dostaje smoka, żeby się nie drzeć na cały blok
-
Co do przewijania to staram się po 5minutach od zrobienia kupki przewijac. Czekam 5minut bo corcia czesto na raty robi
Jezeli w tym czasie ją kp to czekam az się naje i dopiero ja przewijam. -
nick nieaktualny
-
Karolyn tak tak mała głównie na butli lub kp ale z nakładkami
Niebieskaa nie odczekalam niestety ale zaczęłam zeby czuć sie lepiej psychicznie i pomaga odczekalam tylko 3 tyg. Zaczęłam od
Steppera my mamy w domu max trainer wiec dałam na najlżejsze i zaczęłam od 5 min plus ćwiczenia na piłce głównie kregoslup i ramiona . W zeszłym tyg max trainer plus zaczęłam pośladki i nogiw tym tyg obciążenia na kostkach przy przysiadach itd ogolnie trenuje uda, pośladki ramiona plus 10min maxi trainer narazie tylko 2razy w tyg ok 20-30min
Oczywiście wszystko w pasie pooperacyjnym zeby bliznę trzymał nie robię brzuszków i nie zaczynam ćwiczeń mięśni Do przyszłego tyg ( po wizycie u lekarza zacznę stopniowo dokładać brzuch
Najbardziej przeraża mnie ta miękka skórka na brzuchuNiebieskaa, eforts lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia