SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Vero Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja mam avent ze smoczkiem 0 , I moja sie nie krztusi,ale z 1 juz tak bo za szybko leci, nie wiem od czego to zalezy tez z 0 nie leci tak poprostu bo jak sprwdzam temperature to musze nacisnac na smoczeka a nie tylko przechylic.

ja ide cwiczyc mala zasnela :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero moze dlatego, ze Zosia tylko na butli z tego co kojarze:)

Iga tej lovi nie widzialam na zywo ale patrzac na zdjecia smoczek nie wydaje mi sie dobry dla dziecka karmionego glownie kp. Doradca pokazala mi ze ma byc jak w avencie jak brodawka bo dziecko musi zassac jak wlasnie brodawke nie sam dziubek ale tez boczki.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ale chodzi mi o smoczka uspokajacza a nie smoczka do butelki. butelke mamy lovi i się sprawdza, mała musi zassać jak pierś i mleko nie leci samo tylko musi mocno pracować

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jeszcze zastanawiacie się nad butelkami to ja polecam lansinoh momma. Przypadkowo się natknęłam i jest super. Mała pięknie z niej ssie, nie dlawi się, nawet tak po niej nie ulewa jak po piersi ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Jeśli jeszcze zastanawiacie się nad butelkami to ja polecam lansinoh momma. Przypadkowo się natknęłam i jest super. Mała pięknie z niej ssie, nie dlawi się, nawet tak po niej nie ulewa jak po piersi ;)
    ja mam laktator lansinoh ale smoczek do butelki mam zupełnie inny, ciekawe czy sam smoczek można dokupic

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ale mi chodzi wlasnie o smoczek do butelki lovi :) wg doradcy ma byc jak brodawka i dziecko ma go chwycic jak brodawke. Ta lovi chyba nie spelnia tego warunku.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja mam laktator lansinoh ale smoczek do butelki mam zupełnie inny, ciekawe czy sam smoczek można dokupic

http://www.happybabby.pl/karmienie/akcesoria-do-butelek-i-kubkow/smoczki-do-butelek/lansinoh-momma---smoczek-naturalwave-o-wolnym-przeplywie-2-szt,p9294

IGA.G lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    hmm ja mam avent ze smoczkiem 0 , I moja sie nie krztusi,ale z 1 juz tak bo za szybko leci, nie wiem od czego to zalezy tez z 0 nie leci tak poprostu bo jak sprwdzam temperature to musze nacisnac na smoczeka a nie tylko przechylic.

ja ide cwiczyc mala zasnela :)
    oo Vero..dzisiaj myslalam zeby wrocic do aktywnosci..ale czytam zeby odczekac 6-8tygodni, Ty odczekalas tyle? jakie robisz cwiczenia???

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Iga ale mi chodzi wlasnie o smoczek do butelki lovi :) wg doradcy ma byc jak brodawka i dziecko ma go chwycic jak brodawke. Ta lovi chyba nie spelnia tego warunku.

hmm wg producenta spełnia warunki i mała chwyta dość głęboko i mocno rozszerza usteczka... ja już głupieje

ja mam taką http://nodik.pl/butelka-super-vent-250ml-lovi-p-4123.html?gclid=Cj0KEQjw0IvIBRDF0Yzq4qGE4IwBEiQATMQlMb-m4dNC1UFz-95iw_Ijqyoau80IybFaB8OG67beHBgaAiyF8P8HAQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:31

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga moze tak jest ja tylko spojrzalam na zdjecie i mowie to co mowila mi doradca:) zwroc po prostu uwage czy mala chwyta podobnie jak piers jakby otoczke brodawki :) ale dzieci sa rozne mojej kolezanki corka jadla ze zwyklej butli chyba canpola i z powodzeniem karmily sie piersia.
    Ja jednak jestem przewrazliwiona i postawie na polecana medele.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Iga moze tak jest ja tylko spojrzalam na zdjecie i mowie to co mowila mi doradca:) zwroc po prostu uwage czy mala chwyta podobnie jak piers jakby otoczke brodawki :) ale dzieci sa rozne mojej kolezanki corka jadla ze zwyklej butli chyba canpola i z powodzeniem karmily sie piersia.
    Ja jednak jestem przewrazliwiona i postawie na polecana medele.

wydaje mi się, że dobrze zasysa butelkę, usta ma ułożone jak przy piersi. już nie wiem czy kupować tę medelę, czy nie namieszam dziecku w głowie jeszcze bardziej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja noc dzis tez nieciekawa. Pobudki co godzine na kp. Ledwo żyję juz.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sporadycznie podaje małemu mleko w butli. Głównie kp, ale czasami odciągnę i mu podaję, żeby mógł czasami zostać sam z tatą. Karmie go z butelki, którą miałam w zestawie z laktatorem canpola i nie zauważyłam żeby potem miał problemy z ssaniem z piersi. Mam jeszcze butelki avent, nuk i chyba raz jadł z nich i też nie było problemu.

Smoczek do uspokajania też używamy. Mamy Nuk (ten co był w niebieskim pudełku) i się sprawdza. Mały go dostaje jak się naje z piersi i po jakimś czasie chce coś ssać i nie chce zasnąć. Wtedy zasypia i smoka wypluwa. Czasami w nocy przy przebieraniu dostaje smoka, żeby się nie drzeć na cały blok ;)

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przewijania to staram się po 5minutach od zrobienia kupki przewijac. Czekam 5minut bo corcia czesto na raty robi :)
    Jezeli w tym czasie ją kp to czekam az się naje i dopiero ja przewijam.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• mada87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodowce :)

IGA.G, ilae, Vero, nick nieaktualny, nutella_, Jagah, pati87, Biszkopciki, Milka1991, sallvie, Lokokoko, eforts, Donia12, Kjopa3, niania.ogg, MyHappy lubią tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada trzymam kciuki za szybką akcję :)

Taśka coś czuję, że też już jesteś na porodówce, albo tulisz maluszka :)

mada87 lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdziła się butelka medeli. Ogólnie z butelka mieliśmy duży problem bo synkowi żadna nie pasowała. Dopiero medela się sprawdziła. Przestestowalismy tez butelki lovi, aventa i dr brown, niestety Małemu na chwilę obecną nie odpowiadają.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja wypije z kazdej butelki - w szpitalu nuk, w domu avent, teraz lovi. jeden wieczór gorzej ssała piers po avencie, moze ja fiksuje i to byl przypadek. na razie zostane przy lovi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:21

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae dzięki :) na razie nic sie specjalnie nie dzieje, rozwarcie na 3cm i skurcze do wytrzymania

atdcqps62brd8znj.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn tak tak mała głównie na butli lub kp ale z nakładkami

Niebieskaa nie odczekalam niestety ale zaczęłam zeby czuć sie lepiej psychicznie i pomaga odczekalam tylko 3 tyg. Zaczęłam od
    Steppera my mamy w domu max trainer wiec dałam na najlżejsze i zaczęłam od 5 min plus ćwiczenia na piłce głównie kregoslup i ramiona . W zeszłym tyg max trainer plus zaczęłam pośladki i nogi :) w tym tyg obciążenia na kostkach przy przysiadach itd ogolnie trenuje uda, pośladki ramiona plus 10min maxi trainer narazie tylko 2razy w tyg ok 20-30min

Oczywiście wszystko w pasie pooperacyjnym zeby bliznę trzymał nie robię brzuszków i nie zaczynam ćwiczeń mięśni Do przyszłego tyg ( po wizycie u lekarza zacznę stopniowo dokładać brzuch

Najbardziej przeraża mnie ta miękka skórka na brzuchu :/

Niebieskaa, eforts lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ