X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts to pocieszyłaś mnie z tą bordawką, bo już się bałam, że źle ssie i znowu zrobią się rany.

już obudziłam małą, zajrzałam do pieluchy a tam sucho :)

eforts lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:59

• Gakin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna my z dr browna bardzo zadowoleni jesteśmy. Mamy te z rurkami w środku ale faktem jest ze mleko z nich latwo leci

Filipek - 09.03.17 :)
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 09:43

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was tylko z nad laktatora,więc nie jestem na bieżąco, ale za wszystkie mamy jeszcze czekające na swoje skarby, mocno trzymam kciuki, żeby poród poszedł szybko i przyjemnie ;)

Ja również mam takie dylematy, co zrobić jak Misiu zasnął,zjeść, ogarnąć siebie i mieszkanie, czy pójść spać, ale zwykle kończy się na odciąganiu i ogarnianiu...

Loko poszło dużo szybciej,bo przy rozwarciu 3cm dostałam podwójną dawkę do mięśniowo i poszłam na pół godziny pod prysznic, jak wyszłam to miałam już 8cm ;)

Lokokoko lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:59

nutella_, Vero, IGA.G, misKolorowy, Niebieskaa, Jagah, eforts, niania.ogg lubią tę wiadomość

• Gakin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze mnie sie dosłownie leje. Wiedzialam że pierwsze okresy będą obfite ale to jest przegięcie. Przy kazdym prawie ruchy :( zobaczymy co dadzą te tabletki jeśli nie minie to za tydzień kontrola. Po gmeraniu u gina jest gorzej. Oby to przeszło bo akura na długi weekend mi sie trafiło

Filipek - 09.03.17 :)
  • itania Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam czekam na badanie :)
    Nic się więcej nie dzieje.

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Powodzenia za rozwój akcji u dziewczyn oczekujących :-) oby akcje rozwinęły się jak najszybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 09:48

Lokokoko lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja nie budzę. Mała aż tak długo nie śpi żeby ją miało coś odparzyć. Jeszcze się to nie zdarzyło więc daję jej pospać ;)

Monna to super że tyle czasu spędzicie ze sobą. Ja też lubię jak mąż jest w domu a jutro weekend ;)

Itania daj znać co tam wymyślą :)

A ja dziś jadę na zakupy. I to nie dla małej A dla mnie :D no dobra, może mała dostanie pampersy :D

sallvie, Niebieskaa, eforts lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się zbieramy na pierwszą wizytę u pediatry :)

Dziewczyny, czy waszym maluszkom w szpitalu sprawdzali grupę krwi ?

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama nakarmila ostatnio malego gdy bylam ba ciuchowych zakupach ( ale frajda ;)) z butelki avent natural. Smoczek wg doradcy laktacyjnego jest ok ale wyplyw mleka byl za duzy jak dla noworodka karmionego tylko kp. Potem ulal dosc mocno nosem i buzka. Dlatego wlasnie zamawiam medele:) mam nadzieje, ze sie sprawdzi podczas zjazdow na uczelnie.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiukolorowy hnm bo wiem zs u mnie w szpitalu też to dają :) i ie zastanawiałam. Ale skoro piszesz o tak super efekcie to już wiem co zrobię he he :)

misKolorowy lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Moja mama nakarmila ostatnio malego gdy bylam ba ciuchowych zakupach ( ale frajda ;)) z butelki avent natural. Smoczek wg doradcy laktacyjnego jest ok ale wyplyw mleka byl za duzy jak dla noworodka karmionego tylko kp. Potem ulal dosc mocno nosem i buzka. Dlatego wlasnie zamawiam medele:) mam nadzieje, ze sie sprawdzi podczas zjazdow na uczelnie.
    my używaliśmy avent natural i mała za szybko jadła i też krztusiła się i ulewała. i po tej butli miała probelm z zassaniem piersi bo z aventa szybko leci. ja zamówiłam butelkę lovi która nie zaburza ssania piersi i od dwóch dni tfu tfu je ładnie z butli i ładnie z piersi. i rzeczywiście przy butli z lovi musi się namęczyć ay leciało mleko, samo nie leci

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy są smoczki które nie zaburzają odruchu ssania?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Ja zawsze tak do 09.00 rano wybieram spanie :D potem kolejno najwazniejsze są porządek wkoło, mój wizerunek i na koniec jedzenie ; ) po południu jak jest mąż i teściowa to mam chwilke dla siebie :)

Loko kciukasy :*

Taśka i jak tam po badaniu ? Rodzisz już ? :D
    Haha Usmiechnelam sie Milka..mam tak samo..najpierw porzadek wokolo! potem ja...potem jedzenie:D gorzej jak czasem nie zdaze zjesc obiadu..albo przesunie sie na niebezpieczna dla mnie godzine kiedy jak jestem glodna to jestem zla...to lapie banana i jem karmiac:)

Iga, mi pielegniarka powiedziala, zeby nie wybudzac, chyba ze troche dzieciatko mamrocze i jeszcze nie spi ladnie to tak..ale ja tez sporo przebieram..hitem jest jak klade czysta pieluszka a malutka zdazy wlaczyc moczowa fontanne i pieluszka do kosza:)

Milka1991 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga G wiesz smoczki anatomiczne lub ortodontyczne NIE POWINNY zaburzać odruchu ssania. :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    my używaliśmy avent natural i mała za szybko jadła i też krztusiła się i ulewała. i po tej butli miała probelm z zassaniem piersi bo z aventa szybko leci. ja zamówiłam butelkę lovi która nie zaburza ssania piersi i od dwóch dni tfu tfu je ładnie z butli i ładnie z piersi. i rzeczywiście przy butli z lovi musi się namęczyć ay leciało mleko, samo nie leci

Przyjaciolka farmaceutka, mama dwojki dzieci...uwaza, ze avent ma taka polityke z tymi butlami, zeby oduczyc dziecko szybko ssania piersi..i zeby rodzice przerzucili sie na kolejne butle avent, mleko modufikowane itd. dlatego tak szybko leci to mleczko..ja podalam raz ta butelke (dostalam 2 w jakis gratisach) i malutka prawie sie zakrztusila! szok... mam butelke lovi ale jeszcze nie uzylam. Na razie sprawdza sie rewelacyjnie medela calma i zwykle smoczki z medeli..zwykle smoczki medeli tez zatrzymuja troche mleko i Marianka musi popracowac troche zeby mleczko polecialo.

Iga trzymam kciuki za Twoje piersi:D moja lewa tez wraca do zdrowia..ale troche musze ja dalej chronic. I odciagam dzis laktatorem.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie oglądam film i siędzę laktatorem, jeszcze pomęczę się aby podleczyć pierś. karmienie z jednej piersi od początku istne marzenie, a z tą jedną od porodu problem... kiedy w końcu to minie!

Loko a orientujesz się jaki smoczek najlepszy?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa, u nas 3 noc z rzędu na nocnym przebieraniu jest to samo ;)

Umyję dupkę, podłożę świeżego pampersa, nie zdążę zapiąć a już zasikany :)

Dziewczyny w dwupakach, co słychać na placu boju? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:00

Niebieskaa, Ivona12 lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
‹‹ 2158 2159 2160 2161 2162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ