X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragiczna noc.... od 20 jakieś chyba wzdęcia, 3 wielkie kupy pod rząd (w dzień był zastój z kupami). Non stop ryk... miałam dość... chyba się nie nadaję na mamę :/ sama już płakałam i miałam dość... Mąż był bardzo opanowany a ja już nie mogłam.

Smoka mała nie chce, może z czasem weźmie. Wydaje mi się wielki do jej buźki. Mam lovi 0-3 msc.

Moja mała też się krztusi mlekiem tylko tym z mojej piersi bo leci jak z fontanny.. jak wypuści sutka nagle i nie zdążę zareagować to ja i ona jesteśmy całe zachlapane mlekiem :p

Brzuch prawie zniknął po 8 dniach. Położna powiedziałą żeby kilka razy dziennie napisać mięśnie brzucha.

Niestety jetem teraz posiadaczką rozstępów na pupie. Polecacie jakieś kremy/inne cuda?

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj dzień pytań i wątpliwości :
    - czy zostawiacie dzieciaczki same w łóżeczku jak nie śpią i nie płaczą?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam dokarmajacych swoje dzieci mm. Jakie mleko się u was sprawdziło? Ja karmie mm i piersią. Niestety po raz kolejny musimy zmienić mleko bo Franek ma okropne zaparcia. Teraz pił Enfamil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:51

• Vero Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa ja tez plakalam zaraz po powrocie do domu, ze zmeczenia miesiac w szpitalu bez snu plus pierwsze dwa dni bylam sama w domu bo moj m byl na urlopie dpiero od pon, a my wrocilismy do domu w czwartek... ale teraz wiem ze tylko opanowanie i spokoj, nawet jak mala placze mow do niej spokojnym glosem wtedy sama sie uspokajasz ( nawte jesli ona nie :) i pamietajmy to tylko " moment " a kazdy moment przechodzi prawda ?
    Dasz rade a dla swojej coreczki jestes najlepsza mama na swiecie nawet w chwilach slabosci.

zeby tak nie moczyc ubranek zakladaj jej sliniak do kp :D dziala moja tez upaprana zawsze i ja tez.

Iga ja tez mam watpliowsic ale poki co jak mala nie spi i nie placze to klade ja na podlodze na macie lub do wozka zeby miec ja na oku probowalam raz wlozyc ja do lozeczka ona sie cieszyla al mnie sie serce krajalo i wyciagnelam jo po 3 min :d

peg : ja mam nestle - Beba optipro pre start

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:12

ilae, aniołkowa mama, eforts lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    Mam pytanie do mam dokarmajacych swoje dzieci mm. Jakie mleko się u was sprawdziło? Ja karmie mm i piersią. Niestety po raz kolejny musimy zmienić mleko bo Franek ma okropne zaparcia. Teraz pił Enfamil.

U mnie mała została dokarmiona w szpitalu 2 razy chyba po 30ml mlekiem Humana. Nie chcąc mieszać, kupiłam od razu po wyjściu ze szpitala. W sumie bez porozumienia z pediatrą ani z nikim innym, na logikę wzięłam, że skoro w szpitalu takie dostała, to nie będę mieszać i kupować innego. I póki co się sprawdza, nic jej się nie dzieje, ładnie robi kupki. Dziś jakieś bączki śmierdziuszki puszczała i była nerwowa i niespokojna, ale wiążę to z tym, że dostała rano w sumie 3 porcje po 30ml a nie jedną i to jej trochę rozregulowało cykl jedzenia. Dopiero drugą puszkę Humany będziemy kończyć, ale póki co nie zmieniamy.

edit PS. karmię głównie mm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:26

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa lovi ma tez smoczki 0-1miesiac. Sa duzo mniejsze my ma początku mielismy właśnie taki

Filipek - 09.03.17 :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja wczoraj pisałam, że po nieprzepsanej nocy przez zapalenie piersi nie miałam wczoraj cierpliwości i już miałam dość krzyku Anielki :( i juz byłam zła że nie uspokaja się, a później byłam zła, że byłam zła i że jestem złą mamą... a mąż ma wiecej cierpliwości bo na codzień chodzi do pracy wychodzi z domu,a my mamy siedzimy z dziećmi non stop... teraz taka pogoda, leje 4 dzień więc zamknięte w domu jesteśmy

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy niemowlę układać na brzuszku? I ile razy dziennie i na jak długo?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• ilae Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczków - my mamy lovi 0-2m. Działa chwilowo przy czekaniu na mleczko albo jako próba uspokojenia przy przewijaniu. Na przewijaku drze się jakby ją obdzierali ze skóry... Myślicie, że może mieć tak jakby uraz po tym, jak bolało ją każde przewijanie i kąpiel wtedy, gdy miała prawie odparzoną dupkę?

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga kochana no wiesz najlepszy nie wiem można stwierdzić który jest najlepszy :))tak jak dziewczyny piszą choćby Donia jej maluch nie chciał tego tommiee tipee closer to naturę co my mamy :) czy mój maluch będzie chciał sie okaże. :) Wydaje mi się że ważne jest po prostu by był zbliżony kształtem do brodwki mamy :))

A co do butelek to wszędzie jest też ta mimijumi zachwln. Czy któraś z mam ma ??

Mada87 ale super :)) powodzenia :-*

Ja też już leżę na oddziale. Nie było miesca na patologi to poszłam na położnictwo. Wchodzę patrzę i pusto. Od razu mi sie Taśka przypomniała z tym jak mówiła do położnej że czuję ie jak w prywatnej klinice haha :-D

Jestem po ktg, po zawenflonowniu. Po badaniu:)) rozwarcie 2 cm, zapis bez skueczy. Juteo oxytocyna. Badała mnie doktorka która robula mojej mamie cc że mna :-D

Boję ie bólu cholernie... ;) ale coz.

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, eforts, MyHappy lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja mam dzisiaj dzień pytań i wątpliwości :
    - czy zostawiacie dzieciaczki same w łóżeczku jak nie śpią i nie płaczą?

Ja nie raz odkładam Anię do łóżeczka , i grzecznie sobie tam leży popatrzy na Marysię lub Gabrysię pogada eeeee , a dziś chyba powiedziala agu , pewnie to nie świadome ale piękne , pieknie się uśmiecha nasze słonko :-* :-* :-* :-* :-* .Nawet zauważyłam że jakby Ania próbowała główkę unosić 2 tygodnie Niunia ma a już cosik kombinuje :-* :-*:-* :-* :-* :-*

Peg Co mama to inna opinia ja moje córeczki karmilam mm i kupowalam Bebiko takiecz Biedronki raz kupilam inne mleko akurat nigdzie nie bylo tego Bebiko i Marysia ulewała strasznie a jak znów jej podalam Bebiko to nic takiego się nie wydarzyło twraz dla Ani też podaje mm czasami, czasami jak Ania zje z jednej piersi i drugiej to nadal szuka próbowałam 2 raz Ani dać np lewą pierś , ale ona nie chce z niej jeść za bardzo woli z prawej piersi cycać mam jakieś dziwne brodawki przy prawej piersi mam bardziej sterczącą brodawkę przy lewej taką grubą i płaską :-P , i dokarmiam ja ją mm sama czuję , że mam mało tego pokarmu , a dużo staram się jeść i pić.

Hej hej kochane :-* :-* :-* .

Noc nie przespana , albo Ania ma katar albo kolki strasznie płakała wczoraj , prężyła się , nie miała gorączki , kupki normalnie robi i pruta nie podkurcza nóżek , brzuszka też nie ma wzdętego , masuję jej brzuszek wczoraj byłam tak zdesperowana 4 dziecko , a ja nie wiedziałam co zrobić :-| cyca nie , sucho miała , nawet mm nie chciała , a teraz odsypia , aż boję się teraz nocy , przedwczoraj tak nie płakała Gabrysia nie miała kolek , Marysia miała ale już zapomniałam jakie to były objawy kolki , pamiętam że robiłam jej masaż brzuszka ,kładlam ją też na brzuszku ,i okłady robiłam z pieluchy tetrowej . Głowa trochę mnie ćmi , przeszły plecy to głowa doszła pewnie to przez tą pogodę . Dziewczynki znów chore :-| , na męża jestem zła bo powiedział że cały dzień zrobi sobie wolny a do pracy pojechał widzi , że dziewczynki chore do lekarza nie mam jak się z nimi zabrać to nie robota ważniejsza , wiem że pieniadze tez są ważne ale zdrowie ważniejsze .godę . Dziewczynki znów chore :-| , na męża jestem zła bo powiedział że cały dzień zrobi sobie wolny a do pracy pojechał widzi , że dziewczynki chore do lekarza nie mam jak się z nimi zabrać to nie robota ważniejsza , wiem że pieniadze tez są ważne ale zdrowie ważniejsze ., a ja nie wiedziałam co zrobić :-\ cyca nie , sucho miała , nawet mm nie chciała , a teraz odsypia , aż boję się teraz nocy , przedwczoraj tak nie płakała Gabrysia nie miała kolek , Marysia miała ale już zapomniałam jakie to były objawy kolki , pamiętam że robiłam jej masaż brzuszka ,kładlam ją też na brzuszku ,i okłady robiłam z pieluchy tetrowej . Głowa trochę mnie ćmi , przeszły plecy to głowa doszła pewnie to przez tą pogodę . Dziewczynki znów chore :-\ , na męża jestem zła bo powiedział że cały dzień zrobi sobie wolny a do pracy pojechał widzi , że dziewczynki chore do lekarza nie mam jak się z nimi zabrać to nie robota ważniejsza , wiem że pieniadze tez są ważne ale zdrowie ważniejsze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:56

• eforts Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleje ten sam wpis co na fb:

chciałam rzec, że mieliśmy właśnie wizytę domową ortopedy na badanie bioderek i powiedział że bezwzględnie należy układać dziecko na plecach do spania bo na boku znika pozycja żabki, niezbędna do prawidłowego rozwoju. I rzeczywiście jak przekładał dziecko to ewidentnie to widać. Mówi że mają na oddziale mnóstwo dzieci z problemami przez takie układanie. (Starszak była tak układany i jest ok więc bez paniki ale teraz się zastosuje do tego). Noszenie brzuch do brzucha i nogi w pozycji zabki. Plecy do brzucha też mogą byc ale wygodniejsza będzie jak dziecko będzie trzymac głowę.

karolyn, IGA.G lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie Vero i IGA.

Gakin niestety w Szwajcarii nie kupię smoczka lovi, to Polska firma.

Położna poleciła smoczki kauczukowe. Te takie brzydkie zółto-brązowe :p używa ktoś?

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, dla Ciebie: http://babyonline.pl/czy-niemowle-powinno-lezec-na-brzuszku,wazne-etapy-w-rozwoju-niemowlaka-artykul,15345,r1p1.html

Moja uwielbia leżeć na brzuszku. Na kolanach albo w kojcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 14:47

pati87 lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae nie sadze zeby miala traume moja nie miala nic odparzonego nigdy atez nie lubi :)

ja klade moj na brzuszek wczoraj tak sie podniosla ze hoho :) ale nie na dlugo 10-15 min ze mna na podlodze i kocyku

eforts lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1991, Donia, Teklaa, Karolczyk, Karmin gratulacje

Chciałam się odnieść do paru tematów, ale nie mam głowy teraz do tego. Byliśmy na kontroli u pediatry i dostaliśmy skierowanie do szpitala :( Wikunia ma ostre zapalenie oskrzeli.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia współczuje :( trzymajcie się dzielnie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Od kiedy niemowlę układać na brzuszku? I ile razy dziennie i na jak długo?

Jak najwięcej od początku.dzisiaj mi lekarz powiedział, żona tym etapie min dwie godziny dziennie. Sumarycznie

pati87 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia zdrówka!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolyske więc młodego czasami do niej odkladam. Normalnie lezalby na kanapie albo podłodze ale starszak mógłby go stratować :)
    A jak go odkladam to daje mu kartę kontrastowa i gapiwsie na nią :)

Też bym chciała ćwiczyć ale się boję. Mięśnie kręgosłupa wołają o pomstę do nieba!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 2160 2161 2162 2163 2164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ