Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Iga, może wyjdź wczesnym wieczorem z pieskiem, teraz pogoda ładna i dzień długi, maluchowi nie zaszkodzi świeże powietrze a piesek skorzysta. A z toalety jeśli muszę skorzystać lub coś ugotowa,ć gdy nikogo nie ma to korzystam z leżaczka z wibracjami - dziecka nie ma, tak mu dobrze:)
-
AlsMum wrote:Iga, może wyjdź wczesnym wieczorem z pieskiem, teraz pogoda ładna i dzień długi, maluchowi nie zaszkodzi świeże powietrze a piesek skorzysta. A z toalety jeśli muszę skorzystać lub coś ugotowa,ć gdy nikogo nie ma to korzystam z leżaczka z wibracjami - dziecka nie ma, tak mu dobrze:)
tylko że moj pies chyba nie wytrzyma całej nocy jak wyprowadze go około 19... chyba będę musiała albo nie kąpać Anieli i wyjść na szybko koło 21, albo prosić kogoś o pomoc, a tu niezbyt znam sąsiadów.
na codzień wychodzę na spacer wieczorny 18-19. a pies na ostatnie siku 21-22.bo jak wyprowadze go o 19 to bedzie piszczał już o 6 rano... takie dylematy z kundlem
AlsMum lubi tę wiadomość
-
Ach wiecie że nie wiedziałam ile ja wolnego czasu miałam przy jednym dziecku?; ) Piotruś śpi leży głównie na brzuchu ale dzięki temu już sam popiera się na przedramionach i przekreca tak głowę; ) i długo w tej pozycji zostaje. Ogólnie nie mam czasem czasu do niego zaglądać jak śpi czy grzecznie leży to robie wszystko inne żeby czas wykorzystać
ale przy drugim dziecku jest taki luz.. naprawdę.. chociaż on jest dużo spokojniejszy od brata;) dziś odzyskała wagę sprzed ciąży; )
Lokokoko, niania.ogg lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
niania
a jak u Ciebie, ogarniasz dwojke? Jak idzie karmienie?
U nas po pierwszej konsultacji, Hania wazy 3690g i mierzy 52,5 cm, rosnie na Orzeszka w wersji bardziej fitZa miesiac mamy pierwsze szczepienie; wciaz towarzyczy nam tradzik niemowlecy. Mamy zaliczone pierwsze swiadome i piekne usmiechy, dzwieki radosci
Powoli wszystko sie uklada, chociaz trudno o dobra organizacje, bo rano w domu zamieszanie - Diabolina wychodzi do szkoly, potem czas poswiecam dla Maluszka i prac domowych, niestety, pomocne wrozki nie istnieja, a upaly tez daja w kosc. Popoludniu znowu przezywam stres, bo musze zapakowac dziecko do fotelika, dojechac do szkoly, odebrac corke i wrocic - czyli akcja trwa 45 minut, a juz kilka razy jechalismy w krzyku, nic przyjemnego za to wykancza strasznie.
W dalszym ciagu mam potyczki z piersiami, troche mniej wszystko boli, moze dlatego, ze dziecko w krotszym czasie sie najada, ale samo przystawienie.. brrrr. Pytanie do dziewczyn wspolpracujacych z laktatorem - ile mniej wiecej sciagacie pokarmu dziennie? Teraz staram sie raz-dwa razy dziennie po skonczonym karmieniu - oproznic piers, i pilnuje czasu, by nie przekraczac 10 minut sciagania, by bardziej nie rozkrecac laktacji, bo chyba nigdy nie uwolnie sie od wkladek i przeciekajacych bluzek
Wczoraj pierwszy raz podalam Bobotic Forte, po dwoch dawkach - dziecko przez caaaaly dzien strzelalo takie kupy i baki, ze szok. W efekcie bylo mnostwo zuzytych pampersow, upaskudzonych bodziakow, malo snu i duzo aktywnosci, za to w nocy sen ponad 5h, az sama wybudzalam dziecko do karmienia (to juz chyba nienormalne, powinnam spac, nie?!) Takze jesli ktos ma problemy z kupa to polecam serdecznie, naturalne oczyszczanie
I co jeszcze, Orzeszkowa kocha spac na brzuszku, dzieki temu coraz lepiej trzyma glowke, cwiczy sile i zdecydowanie lepiej ulatnia gazyW nocy troche boje sie zostawiac dziecko w takiej pozycji, a czesto przewracam Ja na plecy, kiedy sama ide do spania.
IGA- fajnie, ze udalo Ci sie ogarnac sprawe z psiakiemU mnie wlacza sie turbo dopalanie jak dziecko zasnie, a jesli musze cos organizowac i wspolpracowac z Mloda to korzystam z lezaczka, nie dluzej jak 15-20 minut lub wkladam dziecko do gondoli/fotelika, ustawiam w kuchni na widoku i gotuje, co chwile zagaduje, a widac sporo reakcji, najwiekszy ubaw jest jak potrzasam pojemnikiem ze sola
bobas- brawo Ty za wage!Masz racje, przy drugim dziecku zdecydowanie wiekszy luz, a czasu to wlasciwie brak na wszystko, bo kiedy drugie spi to pierwsze juz wymysla zabawe, prosi o owoce, o przytulaski, a Mamusia czasem ledwo na oczy patrzy
Lokokoko- nie napisze nic odkrywczego, u mnie rowniez nadal plamienia, bylo kilka dni spokoju, a teraz wszystko wrocilo. Jesli chodzi o figure to wiesz, przy pierwszym dziecku jest to kwestia czasu i dobrego zywienia, by wrocic do 'starej' skoryU mnie brzuch plaski jak deska, cyce jak donice, rece chude jak zapalki, a biodra i uda szerokie, hm. Nie jest to wymarzony wyglad ani polaczenie, ALEEE.. z drugiej strony, mam 30 lat, dwoje dzieci, wiec czas pogodzic sie z tymi faktami, popracowac nad cialem tu i owdzie, ale szczupla niczym licealistka juz raczej nie bede
Karmisz MM, czy moglabys napisac ile mleka podajesz na jedna porcje dla Fifiego? Chcialam miec rozeznanie, ile dziecko wypija mleka, bo gromadze zapasy na czasy odstawienia.
-
Moja Anielka zjada minimum 100ml mleka odciągniętego. zawsze przygotowuje jej porcje 120 ml, czasem nie dojada, ale rzadko
często jeszcze by pociumkała
sąsiedzi już wczoraj przyszli po psa, ja mowilam że dopiero na weekend, ale sąsiad mówi, że już będzie przychodził bo pies musi sie przyzwyczaići że nawet jak jest mąż to może go od czasu do czasu zabierać do parku żeby pobiegał z ich psem, bo on wie co to znaczy małe dziecko w domu, sami mają dwójkę ale już przedszkolaków
Jagah, ilae, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Jagah wrote:Wczoraj pierwszy raz podalam Bobotic Forte, po dwoch dawkach - dziecko przez caaaaly dzien strzelalo takie kupy i baki, ze szok. W efekcie bylo mnostwo zuzytych pampersow, upaskudzonych bodziakow, malo snu i duzo aktywnosci, za to w nocy sen ponad 5h, az sama wybudzalam dziecko do karmienia (to juz chyba nienormalne, powinnam spac, nie?!
) Takze jesli ktos ma problemy z kupa to polecam serdecznie, naturalne oczyszczanie
I co jeszcze, Orzeszkowa kocha spac na brzuszku, dzieki temu coraz lepiej trzyma glowke, cwiczy sile i zdecydowanie lepiej ulatnia gazyW nocy troche boje sie zostawiac dziecko w takiej pozycji, a czesto przewracam Ja na plecy, kiedy sama ide do spania.
Milka u Was też był ten problem, jak teraz? Poprawilo się? Znalazłas może jakiś sposób na to?
Ja juz nie mogę słuchać że taj może być. Może i może ale nie wtedy gdy dziecko się męczy...
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Dzieciaczkow z okazji Dnia Dziecka! Przede wszystkim dużo dużo zdrowia!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 10:16
-
Justyna jak się męczy to raczej nie może tak być
jeśli nic się nie dzieje, dziecko nie marudzi to może nie robić kupki kilka dni, ale nie działa ta zasada jak dziecko męczy sie. ja pisałam, że u mnie zadziałało zjedzenie sałaty z rzodkiewką
ja nie jem warzyw na codzień w dużej ilości bo małą przeczyszcza wtedy
-
Iga ja już próbowałam wszystkiego. jem jabłka, salate, ogórki, rzodkiewkę (próbowałam tego po Twoim ostatnim poście), daje jej rumianek mimo że karmię tylko piersia. Podaje espumisan i dicoflor (co kilka dni przestaje). Nie wiem co mam robić, byłam u lekarki, kazala po 10dniach dać czopek. to jest normalne, żebym co tydzień dawała jej czopek i tylko po nim ma się wypróżniac? Najlepsza jest to że w nocy śpi dobrze i dopiero popołudniami sie męczy, a gazy ma tak śmierdzące.. wg lekarki i położnej dziecko się nie męczy bo w nocy śpi.dobrze. gdyby jej coś dolegalo to by nie spała, tyle usłyszałam. Nie wiem, spróbuję jeszcze bobotic bo już sama nie wiem co robic
-
Justyna 8921 wrote:Iga ja już próbowałam wszystkiego. jem jabłka, salate, ogórki, rzodkiewkę (próbowałam tego po Twoim ostatnim poście), daje jej rumianek mimo że karmię tylko piersia. Podaje espumisan i dicoflor (co kilka dni przestaje). Nie wiem co mam robić, byłam u lekarki, kazala po 10dniach dać czopek. to jest normalne, żebym co tydzień dawała jej czopek i tylko po nim ma się wypróżniac? Najlepsza jest to że w nocy śpi dobrze i dopiero popołudniami sie męczy, a gazy ma tak śmierdzące.. wg lekarki i położnej dziecko się nie męczy bo w nocy śpi.dobrze. gdyby jej coś dolegalo to by nie spała, tyle usłyszałam. Nie wiem, spróbuję jeszcze bobotic bo już sama nie wiem co robic
-
Justyna- nasza Orzeszkowa tez spi dobrze noca, a w ciagu dnia - sporo mokrych baczkow, pierdkow i akcja brzuszkowa najczesciej wypada w godzinach popoludniowych. Na jelita dobrze dziala woda przegotowana, moze sprobuj chociaz 15 minut wczesniej przed karmieniem podac 10-20 ml wody, ona rowniez wygladza jelita. I moze ten kateter WINDI bylby pomocny, skoro sytuacja jest taka kryzysowa. Niby w trakcie KP nalezy ograniczyc nabial, ale mnie i dziecko poczatkowo ratowala kawa zbozowa, wiec pomysl co wczesniej w jedzeniu pomagalo Tobie w wyproznianiu sie, i sprobuj dolozyc do posilku. U mnie kiwi, banan i jogurt = i po kolejnych karmieniach, pieluszka dziecka jest baaardzo obfita
Nie zalamuj sie, szukaj rozwiazania, a jesli naprawde nie ma zlotego srodka to podawaj czopki co 10 dni, przeciez w koncu te jelita i brzuszek zaczna dobrze wspolpracowac i wowczas bedziesz zmniejszac dawkowanie
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie ilosci mleka
Dzisiaj po cycowaniu, odciagalam i uzbieralam jeszcze 100ml, wiec warto sie troche przemeczyc i zrobic zapasy.
Z okazji Dnia Dziecka, zycze kazdemu Maluszkowi spokojnego i wesolego dojrzewania, bezbolesnego zabkowania i samych radosci w trakcie poznawania Swiata!ilae, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Hej. Podczytuje Was na bieżąco, ale średnio mam czas na pisanie - teraz akurat się karmimy
Antośka ostatnio zrobiła się strasznie nieodkładalna...cały czas trzeba ją nosić i przytulać, dodatkowo ma bolące bączki. Justyna Antosia też robi bardzo rzadko kupki. Z obserwacji to moja dieta nie ma na to wpływu pomaga jej jedynie masaż brzucha (dwoma palcami w okół pępka) i noszenie w chuście, po takim zestawie pampers się zapełnia ale też nie zawsze. Cały czas dostaje kropelki vivomixxu i espumisan.
Muszę się pochwalić: dzisiaj zaczęłam chustować Tośkę - jest bosko!! Wcześniej robił to mój mąż a dzisiaj i ja się przekonałam, dzięki temu udało mi się zrobić obiada teraz wybieramy się na zakupy. W chuście Antosia jest zrelaksowana i spokojna!
-
Jagah nie potrafię dokładnie określić ile zjada mój Fifi.bo raz zje 60 raz 90 raz 120 raz 150... chętnie bym pomogła,aleoretwnsje do mojego synka
Na opakowaniu mleka pisze,ze dzieciaczki w granicach miesiąca powinny zjadax 120ml)
Bardzo bym chciał żebym Filipek zjadał raz,a porządnie.
Próbowałam dawać małemu espumisan na wzdecia-efekt taki sam jak sab simplex...
Czyli mały nie toleruje symetykonu.
Stwierdziłam że nie będę m dawać nic byle tylko nie pogorszyć..
Wczoraj byliśmy pobierać krew Filipkowi serce mi pękało i same mi się chciało płakać.
Filipek znowu śpi w nocy po dwie h, a w dzień wogolenie wiem czy to normalne i czy da sie cos na to poradzi...
Jestem zmęczona non-stop czasem mam wrażenie,ze zemdlrje.Ale damy radę
Wczoraj dodatkowo poklocilm sie z mężem i zamiast spax to beczalam
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Lokokoko- a jaka reakcja byla przy espumisanie? Byly baczki czy samo prezenie i placz? Co do spania to spokojnie, dzieci jeszcze potrzebuja czasu na unormowanie sie jedzenia i snu
A klotnie z Mezem potraktuj z przymruzeniem oka, to wszystko na pewno jest efektem zmeczenie i niewyspania
U nas tez byla burzliwa wymiana zdan, bo dzieci dwoje, a w pracy Meza ciagle cos wyskakuje i zmusza do nadgodzin. Na dokladke, dzisiaj dostalam kartke ze szkoly Diaboliny i w przyszlym tygodniu maja tydzien krotkich wakacji, chyba palne sobie w leb
Dzis wrocila z obdartym lokciem i kolanem, wiec koniec swiata nastapi wieczorem, jak trzeba bedzie przykleic plaster
Kajtkowa- a pochwal sie, jaki model chusty wybralasChyba w taki sposob tez wygodniej bedzie karmic na spacerze, no i rece wolne toz to najwiekszy atut, mozna dzialac wokol siebie
Jeszcze w temacie kropelek, odstawilam wszystko i podaje tylko 2-3 dziennie DELICOL w ilosci 6-7 kropli. Magiczny SabSimplex sie skonczyl, a espumisan niby silniejszy - a efekty byly slabe, tzn. uchodzily baczki, ale razem z wyginaniem sie, placzem i raczej niezadowoleniem dziecka. W rezerwie mam jeszcze ten Bobotic Forte, ale narazie jestem w fazie obserwacji