X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    pwiatek plamilam i pojechalam na ip tam mnei przyjeli i powiedzial zena tym szjaskim sprzecie nic nie widac w poniedizalek poszlamna wizyte wszystko bylo ok a dziskrwawie ogolnie maja mi preser zakladac przez te plamienia ale dopiero kolo 15tygodnia
    nic nie zorbia juz dziewczyny ja wizyte mialam wpaitek poniedzialek i wczoraj wszystko bylo ok jestem mega obstawiona lekami nic nie da sie zrobic jesli to koniec

No to rzeczywiście, jak jesteś obstawiona lekami to nie pozostaje nic innego jak czekać na rozwój wydarzeń - ani Ty nie jesteś w stanie nic zrobić na tym etapie ani lekarze. Dużo odpoczywaj, nie przemęczaj się, nie dźwigaj ;) będzie dobrze - może to przez te leki krwawisz? Poza tym krwawienie nie musi oznaczać nic złego... przykład Annak . Jak to kiedyś taki lekarz powiedział Niebieskiej, że może być 50 powodów plamień, przeważnie to jakieś dyrdymały ;) trzymam kciuki <3

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    Oczywiście uważa również, że powinnam jeść dużo więcej... Dziś też juz dzwoniła zapytac co jadłam ;-)
    Nie wiem co te teściowe mają do tego jedzenia, ale moja w poprzedniej ciąży ciągle mówiła, że pewnie nic nie jem i nic nie tyje. Przytylam 25 kg. No tak, rzeczywiście nic nie jadłam :D

sy__la, Milka1991, Peg, pati87 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka bardzo mi przykro nie tak miało być... tulę :*

Monika odpoczywaj dużo i nie stresuj się tak tym pierwszym dniem w przedszkolu, bo stres też szkodzi, czekam na dobre wieści po wizycie ;)

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące :) :)

A co do teściowych to my spędzaliśmy u niej część urlopu i też we mnie wmuszała cały czas jedzenie, a ja w kółko wymiotowałam... :(

Maniuś lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam. Dziś na rozpoczęciu roku szkolnego byłam z synem. Aż się wzruszyła. A teraz Idę na przystanek na obiecany wyjazd do Chojnic obiecalam dziecku to jedziemy do Chojnic do McDonalda. Idę was przeczytać.

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka współczuję bardzo już taka drogę przeszła. To niesprawiedliwe.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, idę na 18stke do kuzynki męża. Na salę, normalnie jedzenie, potem zabawa do rana. I nie wiem co z prezentem. Raczej nie będziemy się bawić w kupowanie czegoś, co pewnie i tak rzuci w kąt. Wiec damy kasę. Tylko nie wiem ile się daje. Tak żeby nie przesadzić (no wiadomo jakoś bardzo się nie przelewa), ale też żeby nie bylo głupio. Do dziś musimy podjąć decyzję, bo rezerwuje miejsca. A i idę z mężem i córką.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg to widzę, że podobne teściowe mamy :)

Nutella nigdy nie byłam na takiej 18 na sali, więc nie mam pojęcia ile się daje. Dla mnie to ogólnie trochę przesada chyba :) Moja 18 była w ogrodzie, 18 znajomych zwykle gdzieś na działkach, ewentualnie w takiej gminnej salce, która grosze kosztowała.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella_ - myślę, że 200-300 zł byłoby OK, ale to zależy od każdego indywidualnie. Każdy daje tyle ile ma i tyle ile może.. ;) My jak szliśmy na 18-stki do mojego M. siostrzenicy i siostrzeńca dawaliśmy po 300 zł, jedna impreza też była na sali z jedzeniem, dj-em i do rana a druga w domu na spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 11:34

Aniołek 7t5d [*]
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    juz nie krwawie narazie nie wiem dziwne to
    No widzisz, bardzo dobrze. Czemu byś miała krwawić, jest ok. Tak to już jest na początku ciąży, wiele kobiet plami, krwawi, a się nic nie dzieje. Gratuluję małego zucha:) ależ będzie opowieści po powrocie :)

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika,

Właśnie przed chwilą wróciłam od mojego lekarza.
    Opowiedziałam mu o tych moich dramatycznych krwawieniach podczas wakacji. I wiesz co mi powiedział? Że czasem jest tak, że pęcherzyk nie wypełnia całej jamy / przestrzeni w macicy. Zostaje częściowo puste miejsce i ono może się najnormalniej w świecie złuszczać, niezależnie od ciąży, obok, nie grożąc dziecku.

Potem nawet pokazał mi na USG takie ciemniejsze miejsce i powiedział, że to może być stamtąd. Było to bardzo daleko od pęcherzyka ciążowego, w którym mieszka dziecko.

Może u Ciebie to też ta przestrzeń.

I po drugie - nie miałaś mieć jakoś w tych dniach albo niedługo kolejnego okresu? Bo ten sam lekarz mówił mi miesiąc temu (jeszcze zanim miałam jakiekolwiek plamienia), że w tym czasie może dochodzić do krwawień, bo przysadka jakoś tam jeszcze nie pracuje, albo odwrotnie - jakoś wciąż jeszcze pracuje. Nie umiem powtórzyć, w każdym razie wytłumaczył to bardzo naukowo przysadką.

I trzecia rzecz - czy Ty nie bierzesz czasem Clexane? Bo on potrafi z człowieka wycisnąć krew nawet tam gdzie jej nie ma.

Rozumiem, że bólów silnych ani skurczy nie masz? No i krwawienie przeszło... A więc na pewno to któraś z powyższych przyczyn. Lub jakieś nieszczęsne pęknięte naczyńko z super ukrwionych narządów.

Jeszcze tylko 3,5 godzinki i na pewno się uspokoisz.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Peg to widzę, że podobne teściowe mamy :)

Nutella nigdy nie byłam na takiej 18 na sali, więc nie mam pojęcia ile się daje. Dla mnie to ogólnie trochę przesada chyba :) Moja 18 była w ogrodzie, 18 znajomych zwykle gdzieś na działkach, ewentualnie w takiej gminnej salce, która grosze kosztowała.
    Oni w domu nie mają gdzie, a rodzine mają dużą. No ona ma w takiej wiejskiej salce, ale płaci za osobę, bo jedzenie jej firma jakaś robi.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella
    A moze kup bon na bizuterie np na 200zl czy te 300zl przynajmniej kuzynka bedzie miala prezent i wybierze w swoim guscie.

Widze ze teraz 18 to jak wesela.
    Uwazam ze kazdy daje tyle na ile go stac.

Ja np na weselu mialam koperty od 200zl do 700zl (nie liczac grubszych kopert chrzesnych) zazwyczqj w kopercie bylo 300 lub 400zl no ale to wesele a nie 18stka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 11:43

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• sy__la Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak czyli dziś też byłaś u lekarza?? ;) podglądałaś swoją Kruszynkę?? ;)

Aniołek 7t5d [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Widze ze teraz 18 to jak wesela.
    A żebyś wiedziała. Ale gdyby nie to, że jestem w ciąży baaaardzo bym sie ucieszyła z takiej wiejskiej potańcówy. I się by napiło, i potańczyło... ;)
    A poza tym nie mnie oceniać. Miała ochotę taką imprezę zrobić, to robi :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    A żebyś wiedziała. Ale gdyby nie to, że jestem w ciąży baaaardzo bym sie ucieszyła z takiej wiejskiej potańcówy. I się by napiło, i potańczyło... ;)
    A poza tym nie mnie oceniać. Miała ochotę taką imprezę zrobić, to robi :)

No niestety tak się porobiło, że jedni mają taką imprezę to inni też chcą, no bo jaaaak to będzie wyglądało wśród rówieśników - nie wypada. Trochę mnie to przeraża, bo to rodzice za to płacą i jeśli chcą tak zrobić i mają na to fundusze to ich sprawa, wg mnie to przesada. Kiedyś było inaczej i szczerze tęsknie za tamtymi czasami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 12:01

Omon lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    No niestety tak się porobiło, że jedni mają taką imprezę to inni też chcą, no bo jaaaak to będzie wyglądało wśród rówieśników - nie wypada. Trochę mnie to przeraża, bo to rodzice za to płacą i jeśli chcą tak zrobić i mają na to fundusze to ich sprawa, wg mnie to przesada. Kiedyś było inaczej i szczerze tęsknie za tamtymi czasami.
    Akurat sama ona na to pracowała. :) I robi z koleżanka. Każda płaci za swoich gości. Ale dobra mniejsza... chodziło mi tylko o to ile się daje. Bo ja to nawet na weselu z 15 lat nie byłam.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak tak tera mam termin miesiaczki, ale ja jak laze to taksie dzieje ....nie krwawie nie mam boli teraz juz plamienie ale nie wiem co bedzie jak zaczne chodzic:)
    clexane mam ale musze miec bo mam trombofilie odstawilam acard tylko bo musze zeby nie dostac krwotoku

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadlam obiad w pracy i przestalo mnie mdlic. Zwrocilam uwage ze mnie mdli jak jestem glodna. Za to teraz bardzo spac mi sie chce. Normalnie zebym tu miala jakies lozko to bym sie polozyla zdrzemnąć, wczoraj dopiero na spanie mnie wzielo o 14ej. Prace koncze o 15ej wiec musze wytrzymac.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze si eprzyznac ze dzis zeby dziectako rozbawic musialm go gilgotac potanzyc troszke i polazic znim szukajac pajeczyn 30 minut po dworze a do tego mialam za ciasne spodnie

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    nutella mnie sie crl przy pierwszej wizycie pokryl z tabela parenting ale teraz kompletnie nie. U mnie dzidzia ma 24 mm a to wskazywaloby z tabeli na 11tc a dzisiaj dopiero zaczynam 10 :) mysle, ze te wartosci moze tylko na poczatku sa zbiezne a pozniej ta granica sie zaciera.. nic sie nie martw :* program na usg sam okresla wiek plodu w oparciu o jego wymiary wiec tym sie sugeruj :)
    Ja gdzieś przeczytałam, że od pewnego momentu (nie pamiętam,.który tc) dziecko zaczyna się rozwijac i rosnąć swoim tempem, a nie tak jak na początku książkowo, ze 10 dpo zapłodnienia dzieje się to i to, a 17dpo to i to itd.
    Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ;-)

Peg, niania.ogg lubią tę wiadomość

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ