Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika34 wrote:annak tak tera mam termin miesiaczki, ale ja jak laze to taksie dzieje ....nie krwawie nie mam boli teraz juz plamienie ale nie wiem co bedzie jak zaczne chodzic:)
clexane mam ale musze miec bo mam trombofilie odstawilam acard tylko bo musze zeby nie dostac krwotoku
To 100% jak u mnie!
Też jak chodziłam, to było trochę gorzej, a jak leżałam, to się poprawiało.
I też odstawiłam Acard w czasie największego krwawienia i zaraz potem zaczęło się zmniejszać. Clexane cisnęłam cały czas.
A jak jeszcze piszesz, że masz teraz termin @, to już w ogóle jestem spokojna do tej 15:00 -
Monika34 wrote:musze si eprzyznac ze dzis zeby dziectako rozbawic musialm go gilgotac potanzyc troszke i polazic znim szukajac pajeczyn 30 minut po dworze a do tego mialam za ciasne spodnie
I wszystko przez te gilgotki! Zawsze mówię, że łaskotanie to przestępstwo, zwłaszcza, jak mnie mąż przyatakuje!
Monika, jestem pewna, że u Ciebie wszystko ok!niania.ogg lubi tę wiadomość
-
sy__la wrote:Annak czyli dziś też byłaś u lekarza??
podglądałaś swoją Kruszynkę??
Tak, byłam na takiej rutynowej wizycie, głównie po recepty i pokazać się po urlopie. Nie planowałam żadnego USG, bo miałam 2 dni temu i robię wszystko, żeby się nie uzależnić, ale doktorek mnie namówił.
Tylko tak rzucił obraz, bez pomiarów, itd. Wszystko perfekt. Dziecię sobie poleguje z bijącym serduchem. I tak ma być!sy__la, Omon, Milka1991, nutella_, pati87, niania.ogg, Maniuś, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Monika dobrze dziewczyny piszą! Nie takie historie już tu czytalysmy! Będzie dobrze, byle do 15!
Pati - ja myślę, że na taką imprezę to max 200 zl bym dala. Szczególnie, że to nie jakaś bliska rodzinka, w sensie chrzesnica? Skoro piszesz, że organizuje z koleżanką i same za to płacą, to na pewno nie kosztuje ich to krocie.
Macie nieźle te teściówkimoja częściej dzwoni niż moja własna osobista mama ale na szczęście złotych rad nie udziela :d
Mam kciukaski zaciśnięte za wszystkie wizytijace dziś dziewczyny, a szczególnie jestem ciekawa co słychać w brzuszku u Milki bo jesteś tylko jeden dzień do przodu w ciazy, a poprzednia wizyte miałyśmy tego samego dnia
Ja jeszcze leżę w łóżku!! Strasznym leniem się zrobiłamidę sobie zrobić kakao
Milka1991, Maniuś lubią tę wiadomość
11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
I po wizycie.
Wiedziałam że bąbel będzie młodszy bo owu miałam w 19dc ale jest jeszcze mniejszy niż się spodziewałam.
Sprzęt do d... nie podobny ale widziałam bijące serduszko
Nie wiem jak szybko biło ale biło.
Dziecię to taka kropunia. Lekarz zmierzył i CRL 5,48mm co daje 6w2d a wg miesiączki 7w4d. Ja spodziewałam się 6w5d.
No nic to, tyle dobrze, że dostałam kartę ciąży i zlecenie na wszystkie badania. Do tego gina chodzę w Luxmed, żeby nie płacić za to wszystko. Dziś zrobię cytologię i czystość pochwy, w przyszłym tygodniu resztę z krwi.
W przyszłym tygodniu zobaczę się wreszcie z moim lekarzem prowadzącym. On ma sprzęt pierwsza klasa więc mam nadzieję, że już więcej zobaczę a bąk więcej podrośnie i zmniejszy trochę tą różnicę w pomiarach
I zdjęcie uśmiechniętego bąka poniżej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/082c9b07ea67.jpg
nutella_, Omon, pati87, niania.ogg, Niebieskaa, kasieniaczek, Szczęśliwa Mamusia, Maniuś, Milka1991, Teklaa, Antonelka, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Ejda Słońce, ale na ostatniej wizycie było u mnie tydzień do tyłu z usg
więc jest opcja, że maluszek podgonił albo dalej jesteśmy do tyłu
No też jestem ciekawa jak to tam urosło, mam nadzieję na co najmniej 2cm szczęścia, ale za mniej też się nie obrażę, byle tylko wszystko było tak jak trzeba
Postaram się napisać od razu po wyjściu, choć w skrócie, że wszystko ok, a jak dojadę do domku to więcej szczegółów
Tymczasem zbieram się. Buziaki :*Ejda665 lubi tę wiadomość
-
Ejda665 to ja pytałam o tą 18stke
zofiiia wrote:to ja. odebrałam wynik bhcg który wynosi 243. od wczoraj po badaniu usg zaczęłam dość mocno krwawic i zgłosiłam się dzisiaj na oddział i siedzę jak burak na korytarzu i nie wiem nic...
Japierdziele:( czemu to musi się tak wszystko komplikować?
Nie miałaś jeszcze badania ?
-
nutella_ wrote:Ejda665 to ja pytałam o tą 18stke
Japierdziele:( czemu to musi się tak wszystko komplikować?
Nie miałaś jeszcze badania ?Pati pisała o kopertach z wesela
11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Witajcie kwietnióweczki!
W tym wątku jestem nowa
Moja data porodu obliczona przez kalkulator przypada na 28.04, jednak ginekolog po wizycie wyznaczył mi termin na 25.04
Następną wizytę mam 13.09 i mam nadzieję, że będzie już serduszko, ostatnio byłam dość wcześnie, ze względu na leki, które biorę i zobaczyłam malutki pęcherzykWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 13:29
Omon, nutella_, Milka1991, niania.ogg, sy__la, Maniuś lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Vitae ja miałam owulację w 21dc, ale dzidziuś do usg trochę nadrobił i chyba coś koło 5 dni różnicy jest (już nie pamiętam, jest zapisane w tabeli na pierwszej stronie) więc i Twój maluszek pewnie do następnego usg nadrobi
Albo będzie sobie spokojnie rósł swoim tempem i też będzie dobrze
Zofia a który masz dzień po owulacji?vitae13 lubi tę wiadomość
-
nie mam pojęcia kiedy była owulacja. dzisiaj beta pierwszy raz robiona zostawiają do jutra i jutro znów zrobią i się okaże co to będzie. a badanie w końcu miałam czyli usg dopochwowe. pe herzyk wygląda na 5 tydzień i tyle... dostałam duphaston. nic więcej zrobić raczej nie mogą
-
Trzymam kciuki Zofiiia.
Omon, tak, ja wiem. Zmartwilam sie troche na poczatku ale moj syn tez byl zawsze malutki i szczuplutki. Od poczatku tez byl mniejszy wg usg niz wychodzilo z om takze juz mysle sobie przetlumaczylam:)
Ja raczej pozytywnie jestem nastawiona wiec napewno bedzie dobrze. BuzioleOmon lubi tę wiadomość