Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zofiiia wrote:nie mam pojęcia kiedy była owulacja. dzisiaj beta pierwszy raz robiona zostawiają do jutra i jutro znów zrobią i się okaże co to będzie. a badanie w końcu miałam czyli usg dopochwowe. pe herzyk wygląda na 5 tydzień i tyle... dostałam duphaston. nic więcej zrobić raczej nie mogą
zofiiia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja tez już po wizycie. Ale powiem Wam że NFZ to chyba nie jest na moje nerwy. Miałam usg na 10.30. O 10 zabrałam moje kochanie z pracy, żeby posiedział z dzieckiem w samochodzie przez ten czas, bo ja z chorym dzieckiem niestety nie mam co zrobić - rodzice daleko
Podjechaliśmy pod szpital, poleciałam. Na 10.30 umówione 5 pacjentek, ale to był najmniejszy problem... Przed gabinetem siedziało chyba z 3 ciężarówki z oddziału - wiadomo one pierwsze. A potem to się dopiero zaczęło - jeden lekarz przyprowadził sobie jedną pacjentkę, potem kolejny ze dwie i jeszcze 3 z jednego oddziały potem nagle znowu jakies dwie. Myślałam, że coś mnie trafi! W samochodzie chore dziecko, tamten z pracy wyszedł "na chwilę", południe dochodzi, obiad by trzeba dać a tu nie ma perspektywy w ogóle... Doczekałam się grubo po 12....
Dzieciątko ma 8,6 mm (oczywiście chciałoby się ze 12) serducho bije 135 (też by się chciało szybciej) i na razie wszystko wygląda ok. Dostałam skierowanie na Pappa (ze względu na wiek) oraz do poradni od toksoplazmozy, bo niby nie jest źle ale dobrze to też nie. I jak sobie pomyślę, że w tamtej poradni może to mniej więcej wyglądać tak samo jak w tej, to już mi się odechciewa.
No to się wyżaliłam
AAA, wiek ciąży wg usg 6t 6dChoć ja twierdzę, że owulka była wcześniej. TP nadal na 21 kwiecień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 14:20
nutella_, Szczęśliwa Mamusia, niania.ogg, Maniuś, vitae13, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
vitae13 wrote:I po wizycie.
Wiedziałam że bąbel będzie młodszy bo owu miałam w 19dc ale jest jeszcze mniejszy niż się spodziewałam.
Sprzęt do d... nie podobny ale widziałam bijące serduszko
Nie wiem jak szybko biło ale biło.
Dziecię to taka kropunia. Lekarz zmierzył i CRL 5,48mm co daje 6w2d a wg miesiączki 7w4d. Ja spodziewałam się 6w5d.
No nic to, tyle dobrze, że dostałam kartę ciąży i zlecenie na wszystkie badania. Do tego gina chodzę w Luxmed, żeby nie płacić za to wszystko. Dziś zrobię cytologię i czystość pochwy, w przyszłym tygodniu resztę z krwi.
I zdjęcie uśmiechniętego bąka poniżej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/082c9b07ea67.jpg
To masz baaardzo dużą tą kropkę - ja w 6w1d miałam CRL=3,6mm
Gratulacjeee
vitae13 lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
zofiiia wrote:to ja. odebrałam wynik bhcg który wynosi 243. od wczoraj po badaniu usg zaczęłam dość mocno krwawic i zgłosiłam się dzisiaj na oddział i siedzę jak burak na korytarzu i nie wiem nic...
malutki ten wynik Beta-HCG jak na 7 tc
a wiesz kiedy mogłaś mieć owulację?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 14:20
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Ja również trzymam kciuki Zofiia, Monika, Milka i za wszystkie pozostałe wizytujace dziś dziewczyny.
Jatoszka, tak mi ciebie żaljeszcze będzie przepięknie, zobaczysz.
AniuK, to fantastyczne, że teraz tyle pozytywnych newsów od ciebiejuż się nie mogę doczekać jak będziesz pisać: ma kolki, płacze, nie śpię, nie śpię, zabierzcie go, jest 15 a ja jeszcze siedzę w piżamie, nic nie jadłam i nie Mylam zębów
zresztą wszystkie tak będziemy pisać
Maniuś, Milka1991 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Donia12 wrote:Hej dziewczyny, ja tez już po wizycie. Ale powiem Wam że NFZ to chyba nie jest na moje nerwy.
-
nick nieaktualnyKochane nie nadrobię was ja już od 6.30 na nogach , córeczkę do przedszkola zawieźliśmy nawet nie poczuła że na chwilę , się oddaliłam bawiła się zostawiłam jej ciuchy na zmianę na pożegnanie dała mi buzi , a jak przyszliśmy to nie chciała do domu iść , chyba bardziej to ja przeżywałam niż ona jutro też do przedszkola , samopoczucie dziś to różne , mdłości dokuczają niestety , ale już wolę mieć te mdłości niż ich nie mieć no nic lecę co dalej robić
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 15:47
-
jatoszka wrote:Moja beta z wtorku 16583 i kiepski koniec
Czemu tak sie dzieje ??
Ehhh..nikt nie wie właśnie czemu tak się dzieje, czemu kobiety które pragną dziecka mają zawsze pod górkę, a te "patologie" zero problemów i donoszą ciążę a potem Dziecko cierpi
Tak teraz patrze na tą Twoją betę i może nie powinnam porównywać bo wiadomo każda ciąża jest inna, inne laboratorium, inne zakresy, ale 16434 (taki sam wynik prawie jak Twój tylko Ty byłaś w 9t3d) to ja miałam w 6t4d..a dobrze CI beta przyrastała? Ile razy mierzyłaś w całej ciąży?? ehhh
smutno mi
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Donia12 wrote:Rozbawiło mnie to do łez ale z drugiej strony to chyba jednak powinno się płakać. .. muszę w ogóle w ewuś zobaczyć ile kosztuje nfz moja wizyta
-
u mnie 7 tydzień to wychodzi tylko z miesiączki ale jak pisałam wczoraj. stosunki z której mogło się począć dzidzi były 7 i 8 sierpnia czyli 4 tygodnie temu. sprawdziłam betę i to by się zgadzało z nią a wielkosc pęcherzyka przypisana jest na 5 tydzień. ale ja dużo krwawie. nie wiem czy robić sobie nadzieję... jutrzejsza beta wszystko pokaże
-
Hej kochane znowu!:*
Zofiaa trzymam kciuki na prwno bedzie dobrze wszystko!!
Reszty nie nadrobie do zmykam robuc obiad:*
Odebralam wyniki i mam 78 z teori i 92 z praktycznego!:*
Caluje Was!zofiiia, nutella_, pati87, sy__la, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, ewela86 lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
vitae13 wrote:I po wizycie.
Wiedziałam że bąbel będzie młodszy bo owu miałam w 19dc ale jest jeszcze mniejszy niż się spodziewałam.
Sprzęt do d... nie podobny ale widziałam bijące serduszko
Nie wiem jak szybko biło ale biło.
Dziecię to taka kropunia. Lekarz zmierzył i CRL 5,48mm co daje 6w2d a wg miesiączki 7w4d. Ja spodziewałam się 6w5d.
No nic to, tyle dobrze, że dostałam kartę ciąży i zlecenie na wszystkie badania. Do tego gina chodzę w Luxmed, żeby nie płacić za to wszystko. Dziś zrobię cytologię i czystość pochwy, w przyszłym tygodniu resztę z krwi.
W przyszłym tygodniu zobaczę się wreszcie z moim lekarzem prowadzącym. On ma sprzęt pierwsza klasa więc mam nadzieję, że już więcej zobaczę a bąk więcej podrośnie i zmniejszy trochę tą różnicę w pomiarach
I zdjęcie uśmiechniętego bąka poniżej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/082c9b07ea67.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 15:02
vitae13 lubi tę wiadomość
-
zofiiia wrote:u mnie 7 tydzień to wychodzi tylko z miesiączki ale jak pisałam wczoraj. stosunki z której mogło się począć dzidzi były 7 i 8 sierpnia czyli 4 tygodnie temu. sprawdziłam betę i to by się zgadzało z nią a wielkosc pęcherzyka przypisana jest na 5 tydzień. ale ja dużo krwawie. nie wiem czy robić sobie nadzieję... jutrzejsza beta wszystko pokaże
tak tak już kojarzę ten postsorrki, ale jeszcze nie kojarzę wszystkich z nicku co każda pisze - za dużo nas po prostu (ale fajnie, że tak dużo, obyśmy w takim składzie pozostały i aby przybywały nowe kobitki)
Ale miałam napisać, że jak na 5 tydzień to beta ładna - trzymam kciuki za jutrzejszą powtórkębędzie dobrze, głowa do góry. Ważne, że jest pęcherzyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 14:50
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Ehhh..
nikt nie wie właśnie czemu tak się dzieje, czemu kobiety które pragną dziecka mają zawsze pod górkę, a te "patologie" zero problemów i donoszą ciążę a potem Dziecko cierpi
Tak teraz patrze na tą Twoją betę i może nie powinnam porównywać bo wiadomo każda ciąża jest inna, inne laboratorium, inne zakresy, ale 16434 (taki sam wynik prawie jak Twój tylko Ty byłaś w 9t3d) to ja miałam w 6t4d..a dobrze CI beta przyrastała? Ile razy mierzyłaś w całej ciąży?? ehhh
smutno mi
-
Tak na 6w2d jest spory. OM jednak 7w4d wiec rozjazd spory. Ale tak jak mowie, dokladniejsze usg w przyszlym tyg zrobie.
Szamam pomidorowa. Niech bączek rosnie
Pati, ja z tym plikiem caly czas o Tobie pamietam. Na wyjezdzie nie mialam jak ale jak tylko wieczorem bede miec chwile to usiade do lapa:)