X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka - to nie tak miało być!! dlaczego świat jest tak niesprawiedliwy?? :( przykro mi Kochana i szczerze Ci współczuję, wiem co teraz przechodzisz, ale musisz być dzielna <3 mam nadzieję, że już niedługo będziesz się cieszyć malutki Bobaskiem... wiem, że żadna następna ciąża nie zastąpi tej i tego Aniołka, ale na pewno on będzie się opiekował rodzeństwem i będzie już takim Aniołem Stróżem waszym <3

Justa87 - nawet nie masz co porównywać dwóch różnych badań usg u 2 różnych lekarzach i na dwóch różnych sprzętach. Każdy mierzy inaczej, każdy sprzęt jest inny i wymiary mogą się znacznie różnić. Jak chcesz się przekonać to wróć do swojego lekarza nr 1 i niech on zmierzy dziecię i wtedy zobaczysz :) Wszystko jest w porządku <3

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wszystkie wizytujące dziś trzymam mocno kciuki :)
    Dajcie znać zaraz jak wyjdziecie i te które będą miały fotki poprosimy o wstawienie :)

Milka1991, Maniuś lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Bylam dzis na wizycie na nfz aby dostac skierowania na prenatalne. Ale dostane je na kolejnej wixycie 15.09.
    U mnie na nfz dr nie ma usg w gabinecie.

Mialam pobrany 1raz w zyciu posiew z pochwy.
    Dostalam skierowania na badania krwi. Ktorych wyniki ida od razu do gina na nfz.

Ja ogolnie chce ciążę prowadzic prywatnie u mojego gina ktory jest ordynatorem w naszym szpitalu.

Tylko nie wiem czy teraz badania krwi musze robic 2 razy bo to bez sensu. Bo niestety wyniku z nfz nie dostaje do reki.
    Moj gin prywatny wie ze musialam isc do gina na nfz po skierowania. Moze zrozumie ze niechce 2 razy tych samych badan robic. I najwyzej je przepisze z karty ciąży co dostane od doktorki z nfzu.
    Doktorka z nfzu jest bardzo mila. Jutro mam zrobic badania krwi. A 15.09 mam u niej wizyte. Wtedy dostane skierowania.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Ja tez biore duphaston ale raczej zapobiegawczo.
    Patrze teraz na tabele crl na pareenting.pl i tam sa inne parametry niż na usg, wiarygodna ta strona jest jak myślicie?
    Bo ja durna zamiast się cieszyc ze kilka dni temu miałam małego 2cm gumisia na usg zastanawiam się czy nie był za mały:( bo tydzień wcześniej byałm na usg( inny lekarz i inny sprzet ) i maly miał 16 mm a po 7 dniach 20,03(!?)tylko...

Ciaze chyba i tak masz mlodsza? Wedlug suwaczka, czyli jak rozumiem OM masz skonczone 10tyg. To wtedy nie wypadalby Ci termin na kwiecien.
    Ja wedlug OM mam dzien mlodsza niz wedlug USG. Na ostatnim USG w 9t2d moja dzidzia miala 2,7cm co odpowiada 9t3d - czyli termin porodu 1 kwietnia.
    Wyglada na to, ze masz koniec 8 tygodnia i dobry przyrost dzidzi :)
    głowa do góry!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny krwawie:( na 15 ide do gna boje sie najgorszego:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W om mam 9t6d ( nie wiem czemu już 10 mi pisze) wg usg w piątek 8t4d, wiec dziś byłoby 9t3d , ciaza mlodsza o 3 dni

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Jedz od razu na IP. Nie ma co czekac do 15.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• sy__la Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:

Tak Kochana, jedź na IP jak najszybciej! Trzymam za Was kciuki :* niech Twój Kropek będzie silny! <3

Aniołek 7t5d [*]
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ip mnie nie przyjmie wlasie bo do inego dzwonilam on powiedzial ze ja musze do niego podejsc przed 15 dzis dzieciatko wysyalam pierwszy raz do przedszkola i troche sie nagimanstykowalam do tego nosilam a nerwy od wczoraj i dzis krew teraz juz mniej bo leze ale boje sie najfgrszego

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Jedz od razu na IP. Nie ma co czekac do 15.
    Pati ma rację. Nie ma co czekać a gin w gabinecie i tak nic nie zdziała.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Omon Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka, bardzo mi przykro :( Tulę z całej siły :*

Mnie ostatnio wszyscy denerwują. Od dwóch tygodni zawór nam w sypialni przecieka i nie ma chętnego, żeby to wymienić, więc prowizorycznie rura jest obłożona ręcznikami (woda cieknie po ścianie) i mój mąż chyba czeka, żeby nam jakaś pleśń wylazła... Dziś o 3 obudziło mnie kapanie - cały ręcznik namókł, więc musiałam go zdjąć i obłożyć suchym a mój mąż sobie spał w najlepsze. A ja już nie mogłam zasnąć, więc kolejne 3 godziny wierciłam się z boku na bok. No zabić to mało.

I moja teściowa ciągle ze swoimi ludowymi mądrościami wyskakuje, że nawet nie wiem jak do tych bzdur się odnieść. Wczoraj mnie pytała czy się ważę i czy waga rośnie. Bo jak rośnie to wszystko dobrze a jak nie to muszę jeść więcej, bo ja za mało jem. Więc mówię, że dziecko nawet grama jeszcze nie waży więc od czego ma mi już teraz waga rosnąć? No ale ona wie lepiej, więc nie przetłumaczysz. Nawet z nią w dyskusje nie chcę wchodzić.
    Jak było głośno o tym projekcie nowej ustawy antyaborcyjnej to w kuchni jakoś nawiązała się rozmowa o ciąży pozamacicznej i ta wypaliła, że jej koleżanka była w pozamacicznej i w 6 miesiącu urodziła, ale dziecko było niedorozwinięte i zmarło. Więc mówię, że albo to był nie 6 miesiąc a 6 tydzień albo to nie była pozamaciczna. Ale gdzie tam, ona przecież wie i nie wytłumaczysz, że to nie jest możliwe. Czasem można z nią normalnie porozmawiać, ale czasem ktoś jej głupotę powie, podpuści i będzie takie bzdury powtarzać i kłócić się.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pwiatek plamilam i pojechalam na ip tam mnei przyjeli i powiedzial zena tym szjaskim sprzecie nic nie widac w poniedizalek poszlamna wizyte wszystko bylo ok a dziskrwawie ogolnie maja mi preser zakladac przez te plamienia ale dopiero kolo 15tygodnia
    nic nie zorbia juz dziewczyny ja wizyte mialam wpaitek poniedzialek i wczoraj wszystko bylo ok jestem mega obstawiona lekami nic nie da sie zrobic jesli to koniec

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wizyta o 11.00. Zaraz wychodzę. Ostatnio widziałam tylko pęcherzyk.
    Trzymajcie kciuki :)

Omon, kahaśka, pati87, niania.ogg, nutella_, Milka1991, Maniuś lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja bym już czekała na wizytę skoro masz dziś, no ale ja mam złe przeżycia ze szpitala, bo u nas kładą bez żadnych badań i na każde pytanie ta sama odpowiedź "porozmawiamy jak ustanie krwawienie", więc u ginekologa bym się więcej dowiedziała. No ale nie wiem jak u Ciebie to wygląda.
    ie denerwuj się, to nie zawsze się źle kończy, trzeba myśleć, że dzidziuś jest silny i się będzie mocno trzymał macicy. Trzymam kciuki!

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie denerwuj się, postaraj się być spokojna. Będzie dobrze, zobaczysz. Dzieć pierwszy dzień w przedszkolu? Ale chodził wcześniej czy dzisiaj pierwszy dzień w ogóle? Zadowolony, przestraszony? Taki pierwszy września to dla malucha spore wydarzenie.. pewnie dla dumnej mamy też :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymaj się !!! leż do tej 15.00 i się już nie ruszaj !

Omon Twoja teściowa to niezła aparatka, trzeba mieć cierpliwość ;) moja jak zaczyna gadać głupoty to ucinam temat i grzecznie kończąc rozmowę wychodzę. A jak widzę, że jest nie w sosie to zmykam na górę i się nie pokazuję póki Jej się nie poprawi, po co mam sobie humor psuć ;)

vitae no czekamy na pierwsze dobre wieści ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz nie krwawie narazie nie wiem dziwne to

niania.ogg, kahaśka lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Monika, nie denerwuj się, postaraj się być spokojna. Będzie dobrze, zobaczysz. Dzieć pierwszy dzień w przedszkolu? Ale chodził wcześniej czy dzisiaj pierwszy dzień w ogóle? Zadowolony, przestraszony? Taki pierwszy września to dla malucha spore wydarzenie.. pewnie dla dumnej mamy też :)
    tak pierwszy dzien i ja juz mialam wycodzic a tu krew i si ewrocilam pojechal beze mnie:( ale na szczescie ladnie wszedl be zproblemu zadnego a ja zdenerwowana od wczoraj wieczora dzis biegnke az mam od rana czy m tam dobrze

niania.ogg lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o teściowa to moja tez ma "ciekawe" uwagi co do mojej ciąży :-) jest wręcz załamana, że nie mam żadnych objawów tj. wymiotów i nudnosci. Jej zdaniem po tym się rozpoznaje ze ciąża jest żywa. Nie chce mi się nawet jej słuchać wiec zazwyczaj nie odbieram telefonu, żeby się nie denerwować :-) juz nawet nie chce jej mówić, że jak w zeszłym roku byłam w ciazy, miałam mega mdłości i wymioty a ciaza obumarla. Oczywiście uważa również, że powinnam jeść dużo więcej... Dziś też juz dzwoniła zapytac co jadłam ;-)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    juz nie krwawie narazie nie wiem dziwne to

Monika ja też mam cały czas jakieś plamienia ( male) i na szczęście z Dzidziusiem jest wszystko dobrze. Niby te krwawienia miały być z krwiaka. Na wczorajszej wizycie żadnego krwiaka nie było i w sumie nie wiadomo skąd te plamienia. Oczywiście cały czas jestem obstawiana lekami i głównie leżę w łóżku.
    Trzymam kciuki za wizytę!

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ