Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania Ty nasz wojowniku ninja :)
    Gratuluję udanej wizyty. Fajnie że nasze dzidziusie rosną :)

Monika kochana U mnie objawy znikły i chwała im za to ;) bolą mnie tylko piersi, standard, niech rosną łobuzy ku uciesze męża :D

niania.ogg lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Tylko czy wam w 9/10tyg ustają objawy ?

Z tym to różnie bywa , u jednej jest tak a u drugiej inaczej , nie ma co też ciąż porównywać bo każda jest inna , ja już bym wolała o 1000 kroć nie mieć objawów niż je mieć , w moich 4 ciążach też nie wiedziałam , co to zawroty głowy czy poranne mdłości , teraz to już mam na prawdę dość . Wręcz się po nocach modlę aby mi wreszcie te objawy przeszły , a tu jeszcze muszę poczekać , albo miną albo będzie inaczej tego się nie przewidzi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 15:53

• Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny
    u mnie właśnie zaczeło lać.
    Jeszcze 4 dni i weekend :)

IGA.G, kasieniaczek, Szczęśliwa Mamusia, Donia12, Maniuś lubią tę wiadomość

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia86 wrote:
    Hejka dziewczyny
    u mnie właśnie zaczeło lać.
    Jeszcze 4 dni i weekend :)
    Haha :D optymistka.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia86 - ja czasami w nocy w ogóle nie wstaję a jak wstaję to maksymalnie raz. Nie zauważyłam żebym jakoś dużo częściej chodziła do toalety, ale może dlatego, że zawsze dużo piłam i dużo sikałam :)

Co do ciasnych spodni, ja się dopinam, ale brzuszek mi się męczy kiedy długo mam takie spodnie na sobie. Mam jedne materiałowe na gumce i dokupiłam drugie i to moje najwygodniejsze "odzienie" w tym momencie :) na jesień mam zamiar pokupować wełniane sukienki i rajstopki do tego - najwygodniejszy wariant jak dla mnie, żadne tam spodnie ;D

Co do L4 pojechałam w sobotę do pracy, bo akurat była kierowniczka i dałam jej zaświadczenie o ciąży. Stresowałam się, więc fajnie, że mam to już za sobą. Pech chciał, że w tym samym momencie dwie dziewczyny złożyły wypowiedzenie :/ w każdym razie okazuje się, że składając zaświadczenie nie mam prawa się już pojawić w pracy bo firma nie zgadza się by kobiety w ciąży pracowały. Umówiłam się z kierowniczką, że oficjalnie nic nie wie i zaświadczenie przyniosę za miesiąc, żeby miała czas sobie wszystko poukładać a wrzesień jeszcze popracuję. Także wszystko się samo poukładało. Nie wiem tylko czy za miesiąc mam zanieść samo zaświadczenie o ciąży i pracodawca mnie zwalnia z obowiązku pracy jako iż nie ma możliwości przenieść mnie na inne stanowisko, czy muszę brać L4 od lekarza? Czy w związku z tym nie powinnam dać lekarzowi jakiegoś zaświadczenia od pracodawcy, że to na jego wniosek mam nie pracować? Dopytam w tym tygodniu, ale może któraś z Was jest zorientowana?

sy_la - a z jakimi bułakmi robisz te burgery? Też kiedyś miałam smaka ale nie chciałam kupować tych spulchnionych typowo do burgerów bo to sama chemia. Zwykła bułka się nada?

Lokoko - ale ten ser mam nadzieję pasteryzowany? :>

widzę, ze piszecie o kawie. Mnie na szczęście odrzuca, chociaż nigdy bym siebie o to nie podejrzewała, potrafiłam wypić jedną kawę za drugą i to w litrowych kubkach :) Czytałam, że jeżeli macie pić to najzdrowsza jest z ekspresu ewentualnie parzona a rozpuszczalne niestety mają więcej kofeiny :)

Ja dzisiaj pierwszy raz miałam mroczki przed oczami. Na szczęście to było w pracy przy ludziach. Musiałam usiąść koło wiatraka i otwartego okna i napić się wody. Fakt, że było mega duszno, mam nadzieję, że to się już nie powtórzy :o

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie objawy ustaly koło 10 tygodnia, teraz czuje się świetnie. Tylko cycki rosną na potege, az mnie plecy bolą. Wróciłam do pracy i strasznie się cieszę bo dni szybko mijają i nie mam czasu myśleć :)
    Dzis snily mi się kopytka z serem i właśnie kupiłam składniki na nie :p ostatnio snialam o pierogach ruskich i barszczu. Tez macie kulinarne sny? :D

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:

sy_la - a z jakimi bułakmi robisz te burgery? Też kiedyś miałam smaka ale nie chciałam kupować tych spulchnionych typowo do burgerów bo to sama chemia. Zwykła bułka się nada?

:o

Ja robię ze zwykłymi bułkami, czasami biała zwykła kajzerka a czasami grahamka, to zależy od ochoty ;) też nie lubie tych spulchnionych nigdy bym ich do ust nie włożyła ;)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jestem już po wizycie!!!!

Dziewczyny jestem taka szczęśliwa, że aż łzy mi same ciekną <3 :)
    Moja Kochana Dzidzia mierzy 19mm, serduszko ładnie pulsuje i wszystko zgadza się z OM (wg OM dziś 8t4d i wg USG tak samo). Boże jaki miałam stresik na tej kozetce...

A oto moje Dziecię:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d383e38ded83.jpg

patrzę na ten ekran i patrzę a doktorek ciach na 3D przełączył i oto fotka, tylko niestety wydrukowane jest na czarno-biało, a na monitorze było w fajnych kolorach :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dcb35261191.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:39

nutella_, atat, IGA.G, Niebieskaa, Omon, niania.ogg, Szczęśliwa Mamusia, Antonelka, pati87, sunshine, slodka100, Lokokoko, Peg, Donia12, vitae13, Milka1991, Maniuś, misKolorowy lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Ja podziwiam dziewczyny, które w ciąży jeszcze zajmują się dzieckiem, a jak jeszcze pracują to już w ogóle.
    Ja jak warzywo całymi dniami w łóżku leżę :/ Czuję się koszmarnie. Cały czas kręci mi się w głowie, przestaje dopiero jak głowę położę, więc większość dnia w łóżku siedzę, przez pół dnia wymiotuję, zwracam wszystko co zjem a przez to nogi mam jak z waty :( Nie dałabym rady się teraz jeszcze dzieckiem zajmować. A zawsze marzyłam o 3 dzieciaczków, ale jak każda ciąża będzie tak wyglądała to będzie tragedia :/

ja zajmuję się 25 w klasie :) ale już powoli ciężko mi, zmęczona jestem ... dzieci czują mój brak energii, do tego staram się oszczędzać i nie skakać z nimi cały dzień

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la wspaniałe wiadomości :)

sy__la lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dziękuję za odpowiedzi w sprawie luteiny i duphastonu... chyba dla świętego spokoju chciałabym jeszcze pobrać do konca trymestru... zobaczymy co ginek na to

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegladnelam właśnie moją kartę z poprzedniej ciąży i (wstyd się przyznać) w 11 tc miałam już +4,5 kg.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zrobić z wypadającymi włosami? Dopiero 7tc3d a mi wypadła połowa włosów...serio. Ginekolog uznał że nie mam brać niczego oprócz kwasu foliowego. Nie miałam jeszcze żadnych badań więc nie wiem czego mi tam brakuje ale jeszcze trochę i anemia murowana. Już przed ciążą brałam dodatkowo magnez i żelazo. Zastanawiam się nad kupnem suplementu pregna plus ale to dopiero jak będę w Polsce. Mam dość patrzenia na włosy pozostające na poduszce, ubraniach, pod prysznicem..wszędzie. Nie mogę już ich nawet rozpuścić bo aż wstyd.

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilova, nie spotkałam się jeszcze z wypadaniem włosów w ciąży. Mnie wypadały po porodzie, ale w ciąży były mocne i rosły szybko, mimo że wyniki krwi miałam kiepskie i galopującą anemię.Teraz jest tak samo, miałam cały czas cienkie i matowe, a teraz zgęstniały i szybko rosną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 18:03

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy_la - piękne dziecię! To już mały człowieczek :) moja ginekolog chyba nie ma 3 d :(

sy__la lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog mówi że tak się czasami zdarza i tyle. Chyba jestem tym pechowcem. Ubieram sie i jade do jakiejś norweskiej apteki. Mam dosc.

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy_la Kochana aż się wzruszyłam :* , cudne maleństwo :* wszystko widać jak na obrazku :* , jak ja wytrzymam do tego 17 chyba sobie wizytę przełożę na tą sobotę ;) , nie no żartuję jakoś muszę wytrzymać :) .

Aprilova Zgadzam się z Wandą1986 Włosy mi to raczej po ciążach wypadały , choć teraz jestem w 5 ciąży i lecą mi strasznie , do porodu to łysa będę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 18:09

• pati87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ledwo zyje. Straszne mdlosci mnie mecza i senność. Jak wrocilam z pracy to sie trochę przespalam.
    Wyslalam mojego męża po mamarin do apteki może pomoze?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!
    Dziewczyny widze, ze temat objawow.
    Ja czuje sie fatalnie. Nie mam sily nadrabiac. Caly dzien mnie mdli od wczoraj, mam gazy, biegunke, wszystko smierdzi. Nic nie moge jesc. Czuje sie jakbym nie spala tydzien. Leb mi peka. Okropienstwo!!!
    Mam nadzieje, ze u Was lepiej.
    Nie wchodzilam, bo nie mialam sily na nic :(
    Calujr kochanr!!

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na domiar wszystkiego doszła cukrzyca ciążowa ☹️

nutella_ lubi tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ