Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niania Ty nasz wojowniku ninja
Gratuluję udanej wizyty. Fajnie że nasze dzidziusie rosną
Monika kochana U mnie objawy znikły i chwała im za tobolą mnie tylko piersi, standard, niech rosną łobuzy ku uciesze męża
niania.ogg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonika34 wrote:Tylko czy wam w 9/10tyg ustają objawy ?
Z tym to różnie bywa , u jednej jest tak a u drugiej inaczej , nie ma co też ciąż porównywać bo każda jest inna , ja już bym wolała o 1000 kroć nie mieć objawów niż je mieć , w moich 4 ciążach też nie wiedziałam , co to zawroty głowy czy poranne mdłości , teraz to już mam na prawdę dość . Wręcz się po nocach modlę aby mi wreszcie te objawy przeszły , a tu jeszcze muszę poczekać , albo miną albo będzie inaczej tego się nie przewidzi .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 15:53
-
Dusia86 - ja czasami w nocy w ogóle nie wstaję a jak wstaję to maksymalnie raz. Nie zauważyłam żebym jakoś dużo częściej chodziła do toalety, ale może dlatego, że zawsze dużo piłam i dużo sikałam
Co do ciasnych spodni, ja się dopinam, ale brzuszek mi się męczy kiedy długo mam takie spodnie na sobie. Mam jedne materiałowe na gumce i dokupiłam drugie i to moje najwygodniejsze "odzienie" w tym momenciena jesień mam zamiar pokupować wełniane sukienki i rajstopki do tego - najwygodniejszy wariant jak dla mnie, żadne tam spodnie
Co do L4 pojechałam w sobotę do pracy, bo akurat była kierowniczka i dałam jej zaświadczenie o ciąży. Stresowałam się, więc fajnie, że mam to już za sobą. Pech chciał, że w tym samym momencie dwie dziewczyny złożyły wypowiedzeniew każdym razie okazuje się, że składając zaświadczenie nie mam prawa się już pojawić w pracy bo firma nie zgadza się by kobiety w ciąży pracowały. Umówiłam się z kierowniczką, że oficjalnie nic nie wie i zaświadczenie przyniosę za miesiąc, żeby miała czas sobie wszystko poukładać a wrzesień jeszcze popracuję. Także wszystko się samo poukładało. Nie wiem tylko czy za miesiąc mam zanieść samo zaświadczenie o ciąży i pracodawca mnie zwalnia z obowiązku pracy jako iż nie ma możliwości przenieść mnie na inne stanowisko, czy muszę brać L4 od lekarza? Czy w związku z tym nie powinnam dać lekarzowi jakiegoś zaświadczenia od pracodawcy, że to na jego wniosek mam nie pracować? Dopytam w tym tygodniu, ale może któraś z Was jest zorientowana?
sy_la - a z jakimi bułakmi robisz te burgery? Też kiedyś miałam smaka ale nie chciałam kupować tych spulchnionych typowo do burgerów bo to sama chemia. Zwykła bułka się nada?
Lokoko - ale ten ser mam nadzieję pasteryzowany? :>
widzę, ze piszecie o kawie. Mnie na szczęście odrzuca, chociaż nigdy bym siebie o to nie podejrzewała, potrafiłam wypić jedną kawę za drugą i to w litrowych kubkachCzytałam, że jeżeli macie pić to najzdrowsza jest z ekspresu ewentualnie parzona a rozpuszczalne niestety mają więcej kofeiny
Ja dzisiaj pierwszy raz miałam mroczki przed oczami. Na szczęście to było w pracy przy ludziach. Musiałam usiąść koło wiatraka i otwartego okna i napić się wody. Fakt, że było mega duszno, mam nadzieję, że to się już nie powtórzy :o
Najbliższa wizyta 15.03
-
Mi właśnie objawy ustaly koło 10 tygodnia, teraz czuje się świetnie. Tylko cycki rosną na potege, az mnie plecy bolą. Wróciłam do pracy i strasznie się cieszę bo dni szybko mijają i nie mam czasu myśleć
Dzis snily mi się kopytka z serem i właśnie kupiłam składniki na nie :p ostatnio snialam o pierogach ruskich i barszczu. Tez macie kulinarne sny?Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Różowy_Kordonek wrote:
sy_la - a z jakimi bułakmi robisz te burgery? Też kiedyś miałam smaka ale nie chciałam kupować tych spulchnionych typowo do burgerów bo to sama chemia. Zwykła bułka się nada?
:o
Ja robię ze zwykłymi bułkami, czasami biała zwykła kajzerka a czasami grahamka, to zależy od ochotyteż nie lubie tych spulchnionych nigdy bym ich do ust nie włożyła
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
A tak w ogóle to jestem już po wizycie!!!!
Dziewczyny jestem taka szczęśliwa, że aż łzy mi same ciekną
Moja Kochana Dzidzia mierzy 19mm, serduszko ładnie pulsuje i wszystko zgadza się z OM (wg OM dziś 8t4d i wg USG tak samo). Boże jaki miałam stresik na tej kozetce...
A oto moje Dziecię:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d383e38ded83.jpg
patrzę na ten ekran i patrzę a doktorek ciach na 3D przełączył i oto fotka, tylko niestety wydrukowane jest na czarno-biało, a na monitorze było w fajnych kolorach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dcb35261191.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:39
nutella_, atat, IGA.G, Niebieskaa, Omon, niania.ogg, Szczęśliwa Mamusia, Antonelka, pati87, sunshine, slodka100, Lokokoko, Peg, Donia12, vitae13, Milka1991, Maniuś, misKolorowy lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Omon wrote:Ja podziwiam dziewczyny, które w ciąży jeszcze zajmują się dzieckiem, a jak jeszcze pracują to już w ogóle.
Ja jak warzywo całymi dniami w łóżku leżęCzuję się koszmarnie. Cały czas kręci mi się w głowie, przestaje dopiero jak głowę położę, więc większość dnia w łóżku siedzę, przez pół dnia wymiotuję, zwracam wszystko co zjem a przez to nogi mam jak z waty
Nie dałabym rady się teraz jeszcze dzieckiem zajmować. A zawsze marzyłam o 3 dzieciaczków, ale jak każda ciąża będzie tak wyglądała to będzie tragedia
ja zajmuję się 25 w klasieale już powoli ciężko mi, zmęczona jestem ... dzieci czują mój brak energii, do tego staram się oszczędzać i nie skakać z nimi cały dzień
-
Dziewczyny co zrobić z wypadającymi włosami? Dopiero 7tc3d a mi wypadła połowa włosów...serio. Ginekolog uznał że nie mam brać niczego oprócz kwasu foliowego. Nie miałam jeszcze żadnych badań więc nie wiem czego mi tam brakuje ale jeszcze trochę i anemia murowana. Już przed ciążą brałam dodatkowo magnez i żelazo. Zastanawiam się nad kupnem suplementu pregna plus ale to dopiero jak będę w Polsce. Mam dość patrzenia na włosy pozostające na poduszce, ubraniach, pod prysznicem..wszędzie. Nie mogę już ich nawet rozpuścić bo aż wstyd.
-
Aprilova, nie spotkałam się jeszcze z wypadaniem włosów w ciąży. Mnie wypadały po porodzie, ale w ciąży były mocne i rosły szybko, mimo że wyniki krwi miałam kiepskie i galopującą anemię.Teraz jest tak samo, miałam cały czas cienkie i matowe, a teraz zgęstniały i szybko rosną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 18:03
-
nick nieaktualnysy_la Kochana aż się wzruszyłam :* , cudne maleństwo :* wszystko widać jak na obrazku :* , jak ja wytrzymam do tego 17 chyba sobie wizytę przełożę na tą sobotę
, nie no żartuję jakoś muszę wytrzymać
.
Aprilova Zgadzam się z Wandą1986 Włosy mi to raczej po ciążach wypadały , choć teraz jestem w 5 ciąży i lecą mi strasznie , do porodu to łysa będę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 18:09
-
Ja dzis ledwo zyje. Straszne mdlosci mnie mecza i senność. Jak wrocilam z pracy to sie trochę przespalam.
Wyslalam mojego męża po mamarin do apteki może pomoze? -
Czesc!
Dziewczyny widze, ze temat objawow.
Ja czuje sie fatalnie. Nie mam sily nadrabiac. Caly dzien mnie mdli od wczoraj, mam gazy, biegunke, wszystko smierdzi. Nic nie moge jesc. Czuje sie jakbym nie spala tydzien. Leb mi peka. Okropienstwo!!!
Mam nadzieje, ze u Was lepiej.
Nie wchodzilam, bo nie mialam sily na nic
Calujr kochanr!!Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[