Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Donia12 wrote:Ostatnio oglądałam zdjęcia z poprzedniej ciąży. Patrze na jedno i sobie mysle: ooo to pewnie jakiś 5-6 miesiąc. Patrzę na datę i nie wierzę... to był 8....
-
nutella_ wrote:Nie przechodziłam. Toxo to chyba od kotów? Nie mam wgl doczynienia z kotami.
Też myślałam, żeby wziąć skierowanie od rodzinnego, ale mam go w innej miejscowości (przeprowadziłam się i nie zmieniłam), a ja sama z dzieckiem. Chyba tylko tsh prywatnie zrobię, a jak będzie coś nie tak to pójdę do rodzinnego po skierowanie na te rozszerzone tarczycowe -
Donia12 wrote:A nie chcesz się przenieść? Ja niedawno to robilam. Wypełniłam deklarację na miejscu i od razu weszłam do lekarza
-
nutella_ wrote:Nie przechodziłam. Toxo to chyba od kotów? Nie mam wgl doczynienia z kotami.
Też myślałam, żeby wziąć skierowanie od rodzinnego, ale mam go w innej miejscowości (przeprowadziłam się i nie zmieniłam), a ja sama z dzieckiem. Chyba tylko tsh prywatnie zrobię, a jak będzie coś nie tak to pójdę do rodzinnego po skierowanie na te rozszerzone tarczycowekahaśka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Hej, witam się i ja
Angie przynajmniej możesz liczyć na wcześniejsze ustępowanie miejsca w autobusie, kolejkach itd...
Jak tam Twój facet?
Meridian wiele razy pisałyśmy na forum, żeby nie sugerować się i nie czytać głupot w necie, będziemy zdrowsze, a lekarze wiedzą co mówią i trzeba im ufaćmoje koleżanki miały i mają mięśniaki, w żaden sposób nie zagrażało to ich ciążom, dzieci zdrowe, bez problemów
ja mam krwiaka, ginek powiedział żeby się nie przejmować i tak czynię
Ja już osiągnęłam wagę jaką miałam ostatnio 5 lat temu, haha, ciągle trzymałam poziom +- 1kg a tu teraz 3 kg na plusie
widać to po tyłku i brzuszku, ale brzuszek widzę tylko ja i teściowa jak mam obcisłą bluzkę więc nie jest najgorzej. Też muszę iść na zakupy, ale ostatnie wydatki związane z lekami, wizytami, badaniami, bardzo osłabiły mój budżet, w dodatku jutro wesele, a 27.09 jedziemy do Wawy na 3 dni. Może zakupy poczekają do październikaMeridian, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
piszecie o wypróżnieniach i muszę wam powiedzieć, że jak w środę byłam na IP to mnie oto lekarka pytała bo to bardzo ważne i miałam właśnie zaparcia tego dnia i że tak powiem troszkę się silowałam i meczyłam i to też może być powód krwawienia/ plamienia dostałam Lactulosum na lepsze wypróżnienie.
Niestety wczoraj wyszły mi źle wyniki badań u mam antybiotyk -
Mięśniak, jeden maly to nic takiego.
Obserwowac.
Ja tez mam krwiaka i na razie staram sie nie popadac w paranoje. Pomijajac fakt ze najchetniej co tydzien mialabym USG.
Co do osłabionych wypróżnień w ciąży - tez mnie meczyly - to wina podwyzszonego progesteronu ktory rozluznia jelita.
Teraz staram sie duzo owocow wcinac, pije siemie i odpukac, na razie jest OK.
Milka1991 lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Fufka to ja tydzień temu tak miałam i się bałam, żeby sobie nie zaszkodzić, bo niby głupia czynność fizjologiczna, no ale przy zaparciach to jednak też wymaga wysiłku, szczególnie, że mięśnie brzucha się napinają. No ale teraz to ja w ogóle potrzeby nie odczuwam, tak jakbym się dzisiaj czy wczoraj wypróżniała, więc raczej mi nic w jelitach nie zalega, bo bym chyba czuła.
No ale powiem dziś lekarzowi, może mi coś przepisze. Bo tak całkiem się nie wypróżniać to chyba też nie jest za dobrze? Nawet jak jelita puste? -
Witamy
przedstawiam Wam moje słoneczko
poprosimy o serduszko na pierwszej stronie bo bije !! cudownie bije !!
http://i1061.photobucket.com/albums/t473/ainadebica1/14248775_1418510528164742_2102972413_n_zpsj6panqbn.jpgatat, nutella_, kahaśka, Lokokoko, Justa87, Donia12, Omon, Milka1991, niania.ogg, kasieniaczek, sunshine, sy__la, Maniuś, slodka100, misKolorowy, Kjopa3, Antonelka, mada87 lubią tę wiadomość
23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
Ainade wrote:Witamy
przedstawiam Wam moje słoneczko
poprosimy o serduszko na pierwszej stronie bo bije !! cudownie bije !!
http://i1061.photobucket.com/albums/t473/ainadebica1/14248775_1418510528164742_2102972413_n_zpsj6panqbn.jpg
Cudooo!
Twoj dzidzius jest dzien starszy od mojegoile Twoj mam mm???
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Kahaśka noo czyli cos w tym stylu
ja juz mam dosc objawow pierwszego trymestru. Nic mi sie przez to nie chce, wstawac. Zrobic cos, zadbac o siebir...
Ale musze sie wziac w garsc, bo przeciez nie przechodze ciazy w pizamie i gaciach... Masakra.
Ainade, moj ma 95mm :*Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Lokokoko wrote:Kahaśka noo czyli cos w tym stylu
ja juz mam dosc objawow pierwszego trymestru. Nic mi sie przez to nie chce, wstawac. Zrobic cos, zadbac o siebir...
Ale musze sie wziac w garsc, bo przeciez nie przechodze ciazy w pizamie i gaciach... Masakra.
Ainade, moj ma 95mm :*ka bym chętnie polezala w pizamie a nie od 6 latala za synkiem
korzystaj w pierwszej ciąży z odpoczynku bo taka sytuacja juz nigdy się nie powtórzy hi
kahaśka lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Dziewczyny, dziś taki fajny dzień! Miałam tyle spraw do załatwienia. Musiałam umówić się do lekarzy dwóch, obdzwonić kilka osób, pooplacac rachunki. Jest godzina 13 , wszystko zalatwiłam i udało mi się umówić w dogodnych dla mnie terminach . A jeszcze udało mi się załatwić córce na olx zestaw zabawek za 100 zł, stan prawie idealny:D A nowy 500 zł.
kasieniaczek, Milka1991, Donia12 lubią tę wiadomość