Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mi od tygodnia codziennie wyskakuja pryszcze bolace i wielkie na brodzie. Ja tak nigdy nie wygladalam.
Moze wiecie co mogę bezpiecznie stosowac?
Mam ich 7 obecnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 18:31
-
Ja po wizycie u lekarza, teraz będę czekać 2 tygodnie na usg. Już nie mogę się doczekać!!! Cały czas się trochę boję czy aby na pewno jest wszystko ok...
Dostałam zwolnienie i skierowanie na badania krwi
Czuje się już trochę lepiej ale nadal leżę w łóżku -
nick nieaktualnypati87 Ja kochana mam ten sam problem , ja nic nie stosuję wcześniej przed ciąża myłam buzię takim specjalistycznym żelem , i brałam Visaxinum D , muszę do Soboty poczekać i gina się zapytam bo tak to nie wszystko , można brać czy stosować w czasie ciąży . Ja to już fluid zaczęłam kłaść na twarz , bo aż wstyd na miasto iść .
-
duśkaaa wrote:No i niestety dokonałam nie fajnego odkrycia... to co słyszałam to raczej moje tętno bo ten sam dźwięk był z lewej i z prawej strony, sprawdziłam z tętnem przy szyi i są idealne. Te filmiki na YouTube (z angelsounds) też pokazują jak kobietki najeżdżają właśnie na miejsce gdzie jest wyczuwalne nasze tętno i dokładnie tak samo brzmią... tak więc tyle było z tej mojej radości. Pewnie jednak jest za wcześnie i muszę się zaopatrzyć w cierpliwość do poniedziałkowej wizyty:)
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Pati ja przed ciaza uzywalam kosmetykow firmy arbonne:) seri calm.
i mialam buzie ladna.
A teraz przecilam sie na yves rocher... I tez jest okej.
Jedynie co to na dekoldzie wychodza mi pryszcze bo nie stosuje.
A arbonne jak i yves rocher sa naturalneKochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
pati87 wrote:Dziewczyny mi od tygodnia codziennie wyskakuja pryszcze bolace i wielkie na brodzie. Ja tak nigdy nie wygladalam.
Mam ich 7 obecnie.
Na noc pasta do zebow ma pryszcza - ale taka bialawysusza
Lokokoko lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Loko mnie druga wizyta trochę rozczarowała
Ale to dlatego, że tak czekałam na USG a ono trwało tak krótko
Ale najprawdopodobniej, trwało tyle ile trzeba, tylko mi tak przeleciało
A z różnic to więcej papierologii, bo lekarz zakładał kartę, wpisywał wyniki itd. Ale już mój entuzjazm trochę opadł i zadałam wszystkie pytania jakie chciałam, bo na pierwszej wizycie po usłyszeniu serduszka wszystko mi uleciało
A teraz prawie miesiąc do prenatalnych, jak ja to wytrzymamPocieszające jest to, że USG prenatalne trwa trochę dłużej niż te zwykłe, więc może chociaż trochę oczy pocieszę
PS. Szkoda, że oprócz detektorów tętna nie ma domowych sprzętów do USG -
Lokokoko wrote:Czyli zawsze bedzie mi wkladac tam palce,? I zawsxe bedzie UsG doochwowe,?
Ja na drugiej dwóch ostatnich wizytach nie miałam badania na fotelu. Może dlatego, że byłam na takiej wizycie w kwietniu, wtedy też miałam cytologię robioną. I drugie USG miałam już przez brzuch
Więc prenatalne pewnie też przez brzuch już będzie? -
Monika34 wrote:Dziewczyny przepraszam ze znów pytam o to samo ale wczoraj wymiar był 4,01 i dzieciaczka pokazywał 10t6d aż om jest 10t2d
Jak czytam o danym tygodniu to o jakim mam czytać ?
Oba terminy wskazują na 11 tc więc czytałabym 11 i 12 żeby wiedzieć co Cię niedługo czekaJa też ostatnio miałam dzidzie starszą o 2 dni i przy 10t4d już czytam 12 tc żeby wiedzieć co przyniesie kolejny tydzień
Rejestrując się na prenatalne Pani powiedziała mi że muszę mieć pełny pęcherz, czy tak będzie już na każdym USG przez brzuch? Czy musi on być pełny na tyle, że będzie chciało mi się siku (boję się, że nie wytrzymam 30 minut badania) czy raczej pełny w znaczeniu coś wcześniej wypić ale nie do oporu?
Najbliższa wizyta 15.03
-
Lokokoko wrote:Ufff to ciesze sie ze przez brzuch
i oby obylo sie bez grzebania na fotelu.
A ule kosztuje detektor?UWLokokoko lubi tę wiadomość
-
Biszkopciki wrote:Ja też się czaję na kupno detektora. Myślałam o Sonoline C lub B. Czekam tylko na poniedziałkową wizytę i dopiero chce zamówić. Na razie nie chcę zapeszać.
-
Nutella bardzo mi miło że zareagowalas na mój wpis... Jeśli ogarnę dwa wątki to będę i z Wami i z majowkami... Tu mój suwaczek tak biednie wygląda z tym 6t6d
przy Waszych już nawet 11+
postaram się nadrabiać i tu i tu
trzymam kciuki kwietnióweczki
za Was wszystkie!!!
A gdzie info od pozostałych dzisiaj wizytujacych???Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 19:54
Teklaa lubi tę wiadomość
-
bobas2015 wrote:Możesz sobie wykupić położna prywatna. Ja nie miałam i bardzo żałuję. Teraz na pewno wykupie. I uwierz studenci będą Twoim najmniejszym zmartwieniem. Poza tym nie musisz się na nich zgadzać. A skąd jesteś?
Hmmmm to znaczy? O co chodzi z wykupieniem położnej?
Kjopa3 wrote:Tekla a nie możesz brać jednej rano i jednej wieczorem Duphastonu? Ja biorę Dupka jedną tabl. co 12h i luteinę też co 12h. Czyli wychodzi wszystko co 6h
Szczerze nie wiem gin kazał brac 2na noc moze dzięki temu objawy negatywne maja znikać? - przesypiam?
A te detektory to nie szkodzą maluszkowi? Boje się takich rzeczy
Dziś nawet, nawet ok się czuje nudności były, ale ogarnęłam to co chciałam w pracy, zrobiłam mini zakupy, wszamalam pycha schabowego, a przed chwila dwie ziarniste kromeczki z szyneczka i serkiem - no! to ja rozumiemale ciekawe co bedzie jutro ... ehs juz raz tak było fajnie, a kolejny dzien zgon :p
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
pati87 wrote:Dziewczyny mi od tygodnia codziennie wyskakuja pryszcze bolace i wielkie na brodzie. Ja tak nigdy nie wygladalam.
Mam ich 7 obecnie.
Mi dla odmiany na ramionach od przodu wyskakują jakieś krosty nigdy nie miałamstrasznie ale zostawiam same sobie odstawiłam serie effeclar duo z laroche na twarzy odpukać na razie ok smaruje kremem różowym dla dzieci z rossmana babydream bo nie ma żadnego zapachu a ja strasznie wrażliwa stałam się na tym puncie nawet mąż jak umyje sie swoim żelem czuje okropne mydliny fuj
:p
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
duśkaaa wrote:Widze ze jedziemy na tym samym wozku:) 9 t i 5 dzien i w poniedzialek wizyta. Oj dluzy sie ten czas nie milosiernie13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡