Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tekla na razie wiem tylko tyle że miałam bardzo niski poziom potasu i stąd te skurczowe bóle brzucha. I pewnie głównie o to chodziło. Ale jutro pewnie poznam resztę wyników i będę chciała zobaczyć dzidziusia
Teklaa lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:O nie wiedziałam, że. Można przez belly...
Dziewczyny a co do kwestii lewatywy przed porodem. Będziecie robic czy nie???to nic nie boli i nie kosztuje
-
Lokokoko wrote:Do porodu jeszcze 9 miesiecy. No 8. J juz dzis ruszam te tematy. To ciekawe o czym bede gadac przed samym porodem
Ale wiem, ze Was moge sie doradzix. -
Monika34 wrote:https://zapodaj.net/29b61b97beb94.jpg.html
Oto moja dzidzia . Wczoraj miała tetno 180 chyba przez mój stres . 10t9d czyli dziś zaczynam 12 tydzień ?
Monika ale CUDNY Dzieć
Teraz już musisz myśleć tylko pozytywnie Kochana! Wszystko musi być OKkiedy prenatalne?
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Milka1991 wrote:Tekla na razie wiem tylko tyle że miałam bardzo niski poziom potasu i stąd te skurczowe bóle brzucha. I pewnie głównie o to chodziło. Ale jutro pewnie poznam resztę wyników i będę chciała zobaczyć dzidziusia
Dobrze że wykryli, zastanawia mnie tylko skad ten brak potasu i jak go sie uzupełnia, wyczytałam że przez wymioty ubywa, trzymam za Was kciuki snijcie słodko
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Wlasnie spojrzałam na galerie usg tutaj na belly i jestem w szoku że w 14tygodniu dziecko juz ma takie długie nogi wow! Ze wogole jest takie juz mini człowieczek
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Lokokoko wrote:O nie wiedziałam, że. Można przez belly...
Dziewczyny a co do kwestii lewatywy przed porodem. Będziecie robic czy nie???wiec nastawiałam sie, ze chce lewatywę, ale tak naprawdę tu gdzie jestem nikt tego nie wykonuje, a ja przy samym porodzie nic nie zjadłam przez cały dzien i noc, do tego wymiotowałam i miałam rozwolnienie przez te skurcze. Byłam tak pusta, ze żadnej lewatywy mi nie trzebabylo. Wiec możemy sobie wiele planować a poród swoje pokaże hehe
-
Mnie zrobili lewatywe ale szczerze mówiąc to miałam już takie skurcze ze ta lewatywe to dosłownie i w przenośni miałam w dupie
Potem już na sali porodowej połona pyta: masz już parte skurcze? Ja na to: nie wiem (skąd miałam wiedzieć jak to pierwszy raz ) a ona do mnie: to jak Ci się zachce kupę to rób! Jak mnie to zablokował to mała glowa... jak sobie wyobrażałam że kucam tam i zamiast rodzic to ja kupę robie. Teraz to mi się śmiać z tego chce ale wtedy to dopiero się zestresowalam...
Kad, AmyLeah, Omon lubią tę wiadomość
-
Donia czytałam twój wpis z uśmiechem na twarzy
też teraz jak wspominam niektóre sytuację to śmiać się chce.
Jedną z gorszych rzeczy było to, że skurcze parte miałam od 5 cm i musiałam powstrzymywaćprzez kilka godzin .
-
Różowy_Kordonek wrote:Monika34 - super zdjecie! A zasugerowal Ci lekarz plec?
mi wygląda na chłopakaTaki mały siusiak tam sterczy hehe... chyba, że to tak światło pada
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
IGA.G wrote:melduję się po wizycie i po prenatalnych
wszystko w porządka, wszystkie wyniki w normie, serduszko pięknie bije, dzidziuś dobrze umiejscowiony, brak powikłań i niepokojących rzeczy
kruszynka ma już ponad 5 cm
zjem kolacje i wstawię zdjęcie. ale jestem szczęśliwa!
ps. tylko powiedzcie jak wstawić zdjęcie ??
Oh Iga, ale czekalam na Twoje badania. super! Ale emocje co?
Ja dzis bylam na zwyklym USg. dzidzia tez ma ponad 5cm.
5 palcy u rak i nog, wszystko wyglada ok. troche mniej sie boje prenatalnych!
ps. na 90% bedzie chlopak!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 22:39
sy__la, Szczęśliwa Mamusia, kahaśka, Milka1991, Antonelka, Niebieskaa, Lokokoko, Peg, Donia12, kasieniaczek, Teklaa, Maniuś, Omon lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
bobas2015 wrote:Mi lekarka mówiła ze ona odradza ćwiczeń w ciąży szczególnie w pierwszym i trzecim trymestrze. No chyba ze jakaś joga czy rozciągające. Tłumaczyła mi ze ciąża to czas szczególny i organizm jest już i tak osłabiony wiec po co osłabiać bardziej. Mówiła tez ze dzieci matek intensywnie ćwiczących rodzą się z mniejszą masa uridzebiowa o często przedwcześnie. Zaleciła spacery ćwiczenia oddechowe . Dodam że przed pierwszą ciąża jeździłam intensywnie w maratonach mtb na rowerku i dużo biegalam. Ciężko było to odstawić ale komplikacje mi nie w głowie. Mam nadzieje wrócić do formy po drugim dziecku bo to będzie raczej koniec mojego rozmnażania
-
No nie nadążam za wami
Gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć♥ (jeśli chodzi o wstawianie ich tutaj to na pierwszej stronie jest instrukcja)
Milka super, że już lepiej u was, śpijcie dobrze, a już jutro do domkuMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny prezentuje wam nóżki mojego malucha
bobas mierzy już 3,85 cm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33ad74b62c2a.jpgAntonelka, Milka1991, misKolorowy, Niebieskaa, nutella_, Lokokoko, Teklaa, Maniuś, sy__la, Omon, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Kolejna wizyta 25.10 -
Witam
Ale sie u was dzieje dziewczynki
Brzuszki piekne i usg tezSwoja droga mam wiekszy brzuszek, ale to pewnie dlatego, ze do szczuplych osob nie naleze
Maz mi mowi, ze mam zakaz farbowania wlosow i malowania paznokci (o lakierze zelowym z lampa uv nawet nie wspomne) i zastanawiam sie jak go przekonac, ze chociaz paznokcie mozna malowac, hmm? -
Cześć juz jutro wizyta o 10 40. Nie mogę się doczekać. Mój mąż był ze mną przy porodzie di czasu aż wzięli mnie na cesarke. Lewa miałam robiona. Miałam wtedy juz silne skorcze i było mi wszystko jedno co ze mną robia
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
AmyLeah wrote:Maz mi mowi, ze mam zakaz farbowania wlosow i malowania paznokci (o lakierze zelowym z lampa uv nawet nie wspomne) i zastanawiam sie jak go przekonac, ze chociaz paznokcie mozna malowac, hmm?
-
madlene88 wrote:Aha wiec narazie zrezygnuje z ćwiczeń, chociaż boję się dużo przytyć bo mam zaledwie 160 cm wzrostu.Lekarze mówią różnie jedni każą ćwiczyć inni wzbraniaja ale Moje dzidzi ponad wszystko!!!
jak człowiek pilnuje co i jak je to nie utyje
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm