X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja to był Angelsounds a nie Angelcare, pokirało mi się z nianią elektryczną. I fakt, pewnie można usłyszeć wcześniej, w instrukcji podają że od 12 tc, ale ja nawet nie wiem kiedy usłyszałam, który to był tydzień, wiem, że natychmiast jak przyszedł pocztą :)

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • duśkaaa Znajoma

Wysłany: 13 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ja dopiero pare dni temu po wielu minutach odnalazlam tetno dziecka i bylo slyszalne tylko kilka/kilkanascie sekund..jak sie ruszylam po telefon bo chcialam nagrac mezowi to juz potem nie potrafilam odnalezc. To na razie jest o wiele trudniejsze niz wyglada to na filmikach na youtube.
    No to jestem szczesciara bo u mnie bylo pieknie slychac. Maz tez zdazyl przyleciec i posluchac. Miod dla uszu:) moze u Ciebie akurat malenstwo zmienilo polozenie i dlatego przestalas slyszec

xnw4flw18yb2haq8.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:26

Awf3p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 Ja dwa dni temu słyszałam maleństwo , i dziś dokładnie w tym samym miejscu , je znalazłam :* :* cudne uczucie :* :* :* .

kasieniaczek Co do TSH na pewno gin Ci bardziej wyjaśni co i jak ja też miałam jakieś dziwne wyniki z USG tarczycy z krwi wszystko było ok , i też się bałam że tarczyca itp i wszystko wręcz książkowo , a co do bakteri w moczu na pewno też coś Ci zaleci ja miałam dość słomkowy ten mocz i nie za ciekawe pH naczytałam się glupot , i wszystko było w porządku jak to mój gin powiedział wzorowo ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 16:41

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej dziewczynki, ja już po :) z dzidziusiem wszystko ok ale z racji nieregularnych okresów dzisiaj dopiero jest 6t 6d, więc termin wg usg dopiero na 3maja...tak że chyba Was odpuszczę i przeniosę się na majówki... I choć bardzo dobrze mi tu z Wami, to niektóre z Was za chwilę już robią prenatalne a ha jestem jeszcze daleko w tyle... Będę do Was zaglądać jeśli mi pozwolicie,Ok?
    Życzę Wam wszystkiego dobrego kochane!
    Jak chcesz to możesz zostać ! :) teoretycznie jesteśmy kwietniowkami, ale pewnie część z nas urodzi w marcu, a część w maju :D

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, kahaśka, niania.ogg, Maniuś lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda, bobas półtora roku przebywałam w Poznaniu. Studiowałam :) a mieszkałam pod Poznaniem :P

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella a gdzie? :)

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 - super zdjecie! A zasugerowal Ci lekarz plec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 19:29

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ Święte słowa napisałaś ;) , ja nie terminowa więc prędzej piszę się na koniec marca początek kwietnia , Gabrysię na tydzień przed terminem urodziłam , Marysię parę dni po , Grześ na dwa tygodnie przed , a ja to najlepsza miałam urodzić się w czerwcu , a urodziłam się w 8 msc na miesiąc przed porodem .

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka ale piekne Maleństwo. Az łezka się w oku kreci

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie teraz zazdrościmy Monice takiego super zdjęcia ;)

Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość

c5b5161985.png
    https://www.maluchy.pl/li-72729.png
    Wizyta 18.10
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamietam ze byl taki temat jak zaparcia. Mnie tez on dotyczyl. Od eczoraj jem gerbery tak dwa na dzien i perstaltyka jelit znacznie mi sie poprawila. :)

Teklaa lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh jak się biega ciągle na usg to lekarz wszystko juz robi i pokazuje żebym się nie martwią :) zdjęcie jest śliczne ale strach większy.
    Różowy koronek nie, powiedzial, ze płeć 26.09 na prenatalnych poda mi na 99%płeć i potwierdzi ja na 100%w 16 tyg.
    Najbardziej się boje bo jutro odczyn coombsa powtarzam. Dwoje ginow mi mówiło, że jak mam rh+ to nic nie grozi jedno groźne w małych grupach to jakiś Kelly czy coś i wtedy jest mega problem ale to jak wygrana w totka mieć tego Kelly i od20 lat tego nie widział wiec mam olać ale sprawdzić na wszelki wypadek i oje się strasznie. Mam nadzieje ze juz nie będzie przeciwcial wogole.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Nutella a gdzie? :)
    W Zaniemyślu. Wiesz gdzie to ? :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ze znów pytam o to samo ale wczoraj wymiar był 4,01 i dzieciaczka pokazywał 10t6d aż om jest 10t2d
    Jak czytam o danym tygodniu to o jakim mam czytać ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym czytala o 10:)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u mnie też jest różnica 4 dni i ja się kieruję datą z usg, bo miałam dwa badania na tym samym sprzęcie i ta różnica się nie zmieniła, więc myślę, że usg lepiej wylicza wiek ciąży, bo robi to na podstawie parametrów dziecka a om jednak jest zdradliwe - owulacja może być wcześniej lub później, nie wiadomo kiedy dokładnie następuje zagnieżdżenie itd.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • duśkaaa Znajoma

Wysłany: 13 września 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety dokonałam nie fajnego odkrycia... to co słyszałam to raczej moje tętno bo ten sam dźwięk był z lewej i z prawej strony, sprawdziłam z tętnem przy szyi i są idealne. Te filmiki na YouTube (z angelsounds) też pokazują jak kobietki najeżdżają właśnie na miejsce gdzie jest wyczuwalne nasze tętno i dokładnie tak samo brzmią... tak więc tyle było z tej mojej radości. Pewnie jednak jest za wcześnie i muszę się zaopatrzyć w cierpliwość do poniedziałkowej wizyty:)

xnw4flw18yb2haq8.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 godzina, a ja padam. Noc zarwalam, bo robiłam sobie pazurki. A w dzień nie da rady przy małej :D pierwszy raz robiłam hybryde i jestem zadowolona ! :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się czaję na kupno detektora. Myślałam o Sonoline C lub B. Czekam tylko na poniedziałkową wizytę i dopiero chce zamówić. Na razie nie chcę zapeszać.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ